Jack Bauer Posted December 15, 2018 Share Posted December 15, 2018 Не знам колко от тук следят редовно Bellator, аз лично не гледам всеки техен event, а само когато се бият познати имена, обикновено бивши UFC звезди (като примерно един от all time любимите ми бойци Gegard Mousasi). В последните няколко години обаче има един боец чиито мачове не пропускам и това е Michael Chandler. Може би най-добрият им home grown talent, страхотен боец с много добри мачове зад гърба си. Снощи той спечели титлата в LW дивизията за трети път в кариерата си, в rematch срещу Brent Primus. В първият мач преди около година и половина, Chandler получи контузия в третата минута на мача, и битката трябваше да бъде спряна, което му коства титлата. Снощи той показа, че е с класи над опонента си, и спечели напълно заслужено всеки рунд. Имаше няколко опасни за него минути във втория рунд, но успя да се измъкне от ситуацията. Не съм напълно убеден накъде трябва да поеме отсега. Победил е кажи-речи всички в дивизията си, която така или иначе не е много богата откъм имена. Чувал съм го в интервюта да казва, че може да мине в горната дивизия, но честно казано не го виждам там като телосложение. LW му е идеална. Така или иначе в момента няма смисъл да ходи в WW предвид че няма да видим мач за титла в близката поне една година с техния турнир. Може би най-добрия а и логичен мач за него и за компаният би бил LW сблъсък срещу малкия Freire - champ vs champ. Имат си история, Chandler победи брат му два пъти, и неведнъж са си разменяли обиди по интервюта и социални мрежи. Лично аз бях малко разочарован когато преподписа с Bellator по-рано тази година, защото се надявах да го видя в UFC, мисля че може да спретне страхотни мачове с всеки в топ 10 на дивизията. Не знам дали ще може примерно да победи Ferguson или Nurmagomedov, но със сигурно би имало сблъсъци, от които ние като фенове ще спечелим. За който се съмнява в атрактивността му, нека погледне двама мача с Alvarez. От друга страна, може би направи умен ход, защото на практика, няма кой да го победи в Bellator, а единственият човек, който го е бил 2 пъти - Will Brooks, изкара доста безславна кариера в UFC, преди да бъде съкратен, което да го е отказало допълнително да поема риска. Но все пак, навлизаме в една нова ера в ММА, както видяхме вече имаше един trade на големи имена, кой знае дали няма да видим още в бъдеще? Мисля че един trade между UFC и Bellator - например Jose Aldo за Michael Chandler би била изгодна за всички страни. Как мислите? Харесвате ли Chandler, би ли бил според вас добро попълнение в UFC в бъдеще, или просто какъв според вас би бил най-добрият ход за него в момента. Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
neshev Posted December 15, 2018 Share Posted December 15, 2018 Въпреки че победи сравнително доминиращо, Chandler отново показа, че на крака има доста пропуски и това ще бъде наказано от топ бойците в UFC. Ще е интересно да видим къде седи срещу елита там. Битка срещу Patricio Friere е логична и е нещо типично за Scott Coker, тъй че е много вероятно да ги видим съвсем скоро. Винаги има опция за трета битка с Primus, а защо не и нова битка с Eddie Alvarez, ако успеят да договорят нещо с ONE, по подобие на това, което организираха с RIZIN. Иначе не очаквам размени между UFC и Bellator. Една от причините да направят този с ONE е именно Mighty Mouse да не попадне в Bellator, защото искаха да закрият дивизията, но да не попадне в пряката конкуренция. Link to comment
gboy Posted December 17, 2018 Share Posted December 17, 2018 Проблемът с UFC е това, че наистина държат най-добрите бойци на света и, когато се пуснат един срещу друг, изглеждат зле. Редовно през годините идваха в UFC хора със статута на големи звезди, големи изроди, в интернет летяха някакви страшни hightlights с шутове като от филмите и прочее и накрая нищо. Излизат срещу някой уж посредствен боец от UFC и се вижда, че не са нищо особено. Чандлър преди време на два пъти загуби от Уйл Бруукс и Уйл Бруукс уж щеше да мачка и той, пък нищо не можа да направи. В UFC падна от хора, дето са далеч от топ 5. Същото и с Хектор Ломбард - той пък направо щеше да сваля Андерсън Силва от върха . Примерите в това отношение нямат край - Джейк Шийлдс едвам го добутаха до "дрийм мача" с GSP, Джъстин Гейджи и него го бият като брашнен чувал... В тоя ред на мисли, няма да се изненадам ако Аскрен и той се издъни. Така че Чандлър в момента не виждам причина да ходи да си скапва кариерата в UFC. Парите не мисля, че ще са му повече, а вероятността да се издъни и утре никой да не го поглежда е огромна. Като нищо ще завърши по прелимките с култовите чекове от 15 хиляди на мач. От друга страна Белаторците в момента са доста стабилни и печелят все повече позиции, Кокър го приема за звезда, може да си подписа договор с който си ще спонсор и да си им носи гащите из клетката, а бойците, с които се бие, са далеч от Нурмагомедов, Тони Фъргюсън и прочее изроди. Като цяло Белатор набират доста скорост и правят интересни събития. Сега вече и с DAZN в САЩ зад гърба си изглеждат доста привлекателна дестинация за бойците. Така че аз не съм разочарован от това, че Чандлър ще си остане в Белатор, напротив - вижда ми се по-добрият вариант. Виж, разочарован съм, че Белатор не можаха да се възползват от уволненията в UFC и не прибраха Майти Маус, Sage Northcutt или Еди Алварез. В One няма толкова какво да правят, но в Белатор щяха да са от полза и щяхме да гледаме интересни мачове. Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.