Jump to content

Кубрат Пулев подписва с Top Rank


neshev

Recommended Posts

Най-добрият български боксьор е подписал договор с легендарния боксов промоутър, Боб Аръм, и неговата Top Rank. Това беше обявено на пресконференция в ранните часове на деня:

 

 

Кобрата ще продължи да работи с Ивайло Гоцев и неговата Epic Sports Entertainment, но присъединяването на Аръм към екипа му ще му отвори вратите към американския пазар. Това е една от целите на Аръм, който иска битка между Пулев и сериозно име по ESPN, в първата половина на 2019, с което да подготви Кобрата за битка с Антъни Джошуа.

 

В момента Top Rank промотират бойци от ранга на Василий Ломаченко, Терънс Крауфорд и Джеф Хорн. В исторически план, Арън е представлявал Мохамед Али, Мани Пакиао, Оскар Де Ла Оя и Флойд Мейуедър.

 

Link to comment

Top Rank е сериозна организация. Ако са решили сериозно да го промотират Кубрат, могат да му докарат голям мач. За последно 20 в кариерата му, така да го кажем. До Джошуа чак не съм сигурен, че ще го добутат, щото там са много желаещите. 

 

Link to comment

Интересно интервю с Кобрата.

 

Quote

“Според договора ми трябва да проведа три мача на година, парите са много сериозни, не като в България и Германия. С Ули продължаваме да работим, ще видим как ще напаснем нещата. Той ще пътува до Щатите, окей е. Той почти е напуснал “Зауерланд” и е свободен да работим и да правим големи неща. Такова е нивото и такъв е моментът - за големи неща.

 

Супер е, че не ме слагат в сметките си. Стилът ми е такъв, изчаквам дори в разговори да чуя хората и тогава си казвам тезата. Сега не говорят, но ще заговорят.

 

Не е нужно да ставам “Спортист на годината”, защото има хора, които са пресни европейски шампиони и световни шампиони. Те имат нужда от крила, аз си имам крила. За мен е достатъчно, че съм в топ 10, защото съм печелил вече тази награда и не ми е “уау”, нека я дадат на друг заслужил.

Естествено, че сегашният ми договор е по-изгоден от този със “Зауерланд”. Януари отивам във Вегас и там ще тренираме. Брат ми заминава на 15-и, защото ще има мач там по-рано. Ще се готвим в топ зала на “Топ Ранк”. Тервел ще отиде да се сработва, има американски треньор от “Топ Ранк”, който ще работи с брат ми и мен.

 

Еди Хърн само си приказва, но трябва да се взима предвид какво говори. IBF също трябва да си кажат думата, за мен няма значение дали ще е октомври 2019-а или 2020-а. Дали ще е шест месеца по-късно, не ме интересува. Не е само Джошуа, имам си и други съперници, с които трябва да се справя. Три мача трябва да направя следващата година, това е предостатъчно, приоритетно в САЩ и България. Ще има мачове в България, винаги съм го настоявал, парите не играят роля. Пак ще направя необходимото да има мач в България. Глупости са приказките, че съм взел милионите и няма да правя битки в България. Даже почти не съм на печалба от мача с Фюри тук, не съм взел и 10% от милиона, който се визира като хонорар”, каза Пулев.

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...