Jump to content

IMPACT Homecoming - 6 януари 2019


nWoHulkster

Recommended Posts

QWAPFam.jpg
 

Quote

IMPACT Wrestling

"Homecoming"

January 6th, 2019

Nashville, TN

Tennessee State Fairground Sports Arena (a.k.a. the TNA Asylum)
 

IMPACT World Championship Match
EOCPiZO.jpg
Johnny Impact (c) vs. Brian Cage
 
IMPACT World Tag Team Championship Match
zfBHlNx.jpg
LAX (Ortiz & Santana w/ Konnan) (c) vs. The Lucha Brothers (Pentagon Jr. & Fenix)

IMPACT Knockouts Championship Match
Special Guest Referee: Gail Kim
pzaic5q.jpg
Tessa Blanchard (c) vs. Taya Valkyrie

Ultimate X Match to determine the new IMPACT X Division champion
4OotoLN.jpg
Jake Crist vs. Ethan Page vs. Rich Swann vs. Trey Miguel

Falls Count Anywhere Match
l6UMfzj.jpg
Eddie Edwards vs. Moose

Monsters Ball
6hI2ao6.jpg
Eli Drake vs. Abyss

x8uGGTW.jpg
Sami Calihan vs. Willie Mack

6OILEyP.jpg
Allie & Su Yung vs. Kiera Hogan & Jordynne Grace

 

Link to comment
  • 3 weeks later...

За PPV, което е кръстено Homecoming, е голям пропуск, че няма обявени легенди и хора, свързани с историята на TNA. Разбира се, в това отношение са доста ограничени, защото много от ключовите имена са в WWE, а друга част няма интерес да се завърнат. Все пак очаквам поне няколко имена, с които поне малко да загатнат за историята на компанията. С оглед на това, че Christopher Daniels и Kazarian са свободни агенти, би било приятна изненада да ги видим на PPV-то.
 

Link to comment

^ Да, и аз не бих отказал няколко old school изненади, но така като гледам card-a не ми изглежда да се гласят да правят подобно нещо. Така де, освен Raven. Raven е доста вероятен. Иначе винаги ще си стискам палци за една последна поява от Monty Brown. Знам, малко вероятно е, но винаги тая надежда за подобно нещо, особено откакто D'Amore отново стана шефче. Искам да го видя пича поне за един последен път. Amazing Red е друго име, за което бих mark-нал, защото като се замисля за the Asylum точно той е едно от имената, за които се сещам първо. Anyway, а дано да има някаква приятна изненада.

 

Друг въпрос е ще се завърне ли Aries? Няма индикации, че има такъв план, но той е един от малкото свободни агенти с някакво по-значимо име в момента и винаги има шанс да се появи било то в IMPACT, ROH или MLW.

 

Като цяло, силен card се очертава. По-добър от BFG и на хартия има потенциал да е шоу от нивото на Slammiversary.

 

Link to comment

Amazing Red е вероятен, защото Impact ще работят с неговата компания, покрай WM седмицата.

 

Kid Kash постоянно retweet-ва неща от компанията и е подел кампания за включване на шоуто.

 

Ken Shamrock също е опция, но някъде четох, че иска доста солиден хонорар.

 

Ще бъде интересно какво ще направят в тази насока, защото засега са доста консервативни в използването на TNA историята. Все още не сме видели класически мачове като Lethal Lockdown и King of the Mountain, a предпочитат да залагат на нови PPV-та и концепции.

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Това е стабилно:

 

Освен това, малко факти за Ultimate X:

Quote

Ultimate X: By The Numbers

 

Since it’s inception from the mind of Don Callis in 2003, Ultimate X has delivered countless memorable moments – but we figured we’d take a more analytical look at the signature match of the X-Division ahead of Homecoming THIS SUNDAY!

 

41 – the total number of Ultimate X matches since the first on August 20. 2003

 

27 – have taken place at PPV events (including One Night Only specials)

 

13 – have taken place on episodes of IMPACT

 

1 – took place one a special IMPACT Wrestling live event in London in 2010

 

17 – Chris Sabin holds the record for most Ultimate X appearance, more than twice that of Christopher Daniels in 2nd with 8 appearances

 

8 – Chris Sabin has the most appearances and naturally the most victories in Ultimate X as well

 

2 – the number of people who have competed in more than one Ultimate X match and never lost. Doug Williams and Eddie Edwards both have competed in Ultimate X twice with two victories

 

24 – the number of times a championship has been up for grabs in Ultimate X, the X-Division Championship 21 times and the Tag Team Titles 3 times

 

16 – the number of times a championship has changed hands in Ultimate X – of course the championship is currently vacant so we’re guaranteed a new champion at Homecoming. 66% of the time Ultimate X has resulted in a new champion

 

599 – the number of days between the last Ultimate X match on May 18th, 2017 and Homecoming. The longest gap between Ultimate matches ever. The high wire spectacle is finally back

 

0 – the amount of previous Ultimate X experience between Rich Swann, Jake Crist, Ethan Page and Trey Miguel. There will be no experience advantage going into Homecoming. It is the first time every competitor going into Ultimate X is competing for the first time since the very first match in 2003

 

100 – The % chance a new X-Division Champion will be crowned THIS SUNDAY as Rich Swann, Jake Crist, Trey Miguel and Ethan Page battle it out for one of the most prestigious championships in wrestling

 

Link to comment

 

Тайно се надявах на Jenna Morasca. :lol: Би било готин trivia въпрос: Колко участници в Survivor са имали изяви в TNA/Impact? Лично аз мога да изброя трима, изключвайки тези тримата по-горе. 

Link to comment

Важно PPV за Impact. След лошата новина, че напускат POP и ще се излъчват по канал, който е доста по-малък, има нужда от едно силно PPV, което да вдъхне оптимизъм. Изборът за дата се оказа доста лош. През цялата седмица се говореше за AEW, а другата седмица ще имат голяма пресконференция/шествие, което означава, че PPV-то няма да получи традиционното отразяване. Докато това не можеше да бъде прогнозирано, NJPW проведоха най-голямото си PPV тази седмица, което се знаеше с месеци. Вече и самият build пострада от двете седмици пауза, които взеха покрай празниците. Да не говорим, че отсега се появиха слухове, че AEW ще търсят да примамят няколко големи Impact имена - Lucha Bros, Tessa Blanchard и Brian Cage. Определено важни и интересни месеци се очертават.

Самият card е добър в "marquee" мачовете, но undercard-ът е доста посредствен. Eli Drake и Sami Callihan трябва да са в главните мачове, Ultimate X винаги е забава, но няма много история покрай мача, отборният женски може да се получи интересен, ако видим дългоочакваното завръщане на Rosemary. Съмнявам се Cage vs. Johnny Impact да повтори успеха на Aries vs Impact/Moose, но тук се очаква някакъв голям swerve/angle след мача, с оглед историята. Ще е любопитно дали Aries ще се завърне или е приключил с Impact завинаги. Eddie Edwards vs. Moose, въпреки че на моменти историята издишваше, успяха да се върнат в правилния път и съм надъхан за финалния мач. Tessa срещу Taya има предпоставки за някакъв angle с Gail Kim. Tessa срещу Gail няма нужда от титлата, но в същото време, ако Taya я спечели не знам с кого ще има вражда, защото всичките големи имена ще бъдат блокирани. LAX vs. Lucha Bros очаквам да е мачът на вечерта, два от най-добрите отбори в бизнеса.

Link to comment

PPV-определено на моменти напомняше на старо шоу на TNA, но без всичките рандъм суървове след всеки мач и постоянното овърбукване. И все пак, няма как да не кажа и някои негативни неща...

 

Мача за X Division титлата беше приятен откриващ мач, но според мен трябваше да спечели Page. Не виждам защо Swann взе титлата при положение, че следващите няколко месеца ще е забъркан в история с OVE. Последното което искам е титлата отново да е в средата на вражда между OVE и някой друг, това вече сме го гледали. 

 

Allie все повече ме кефи, а и тоя пиърсинг на езика... Като изключим това, не харесвам особено мачовете на Su с когото и да е било и се старая да ги избягвам. Гимика и прекалено много пречи на мача и го прави прекалено труден за гледане. Единственото приятно беше завръщането на Rosemary. 

 

Edwards и Moose отново направиха забавен мач. Двамата се сработват добре, но мисля че е време за следващата глава в историите им. Надявам се че Edwards ще стигне до вражда с Eli в някакъв момент.

 

Sami е животно и мисля че може да направи всеки интересен, и в този мач го доказа. Нямам нищо против Mack, но винаги ме дразни начина по който селва. Начина му на селване наподобява този на Eddie Kingston (King), правят му някой ход и после като стане ходи (или по-скоро се влачи) като куцо пиле. Изнервям се адски много като видя такъв човек, буквално се изприщвам и получавам диария. Ужасно е. Дано Callihan не пострада много от тази вражда. 

 

Drake vs Abyss беше мач който не исках да гледам. Abyss е стар и не е особено интересен на ринга, но наличието на оръжията определено оправи нещата (малко или много). Интересно е как Drake успява вече втори път да участва в такъв тип мач, и въпреки всичко успява да е интересен и да изглежда все едно е нещо което е правил през цялата си кариера. Имам чувството че този човек може да направи всичко, примерно да е в главните мачове.. УАУ, каква концепция. Drake е може би най-съвършения кечист в тази компанията, и въпреки всичко го занимават с вражди които не са на нивото му. Това трябва да е лицето на компанията, не да се чудят къде да го буукнат и как. Задници.

 

Мача за отборните титли беше доста добър и ми хареса. LAX определено са много добър отбор и се допълват чудесно, тези които не трябва да са отбор са Lucha Brothers. Двамата са прекалено добри по единично, а Fenix през 2018та участваше в почти всеки добър телевизионен мач.

 

Valkarye vs Blanchard беше първия мач в който имах лош вкус в устата. Не мога да опиша колко не харесвам Taya, не мога да опиша колко ми е противна цялата идея за мач между Blanchard и Kim. Знам че Kim има много фенове, но мамка му... Като ти е последен мач и като казваш че ти е последен мач, поне си дръж на шибаната дума. Не виждам как нещо хубаво ще излезе от такъв мач. Както не виждам какво хубаво ще излезне от царуването на Taya с титлата. 

 

И сега стигаме до главния мач, а там не исках да ходя. neshev и предполагам много фенове на компанията помнят периода 2010-2013, когато нещата бяха зле в главните мачове. Помните ли? Не казвам че преди това е нямало лоши моменти в главните мачове, но тогава беше нетърпимо, но по някакъв начин беше и интересно, тук това го нямаше. Не знаех че е възможно, но този мач ми остави много лош вкус в устата. Impact винаги прави приятни мачове, Cage винаги прави забавни такива защото е много силен и подвижен, какво трябваше да се получи тук? Добър мач, но какво имаме вместо това? Мач който беше добър през по-голямата част от времето, докато не се намесиха приятелите на Impact. Момента в който Impact тушира Cage беше почти толкова ужасно колкото когато Impact тушира Kross, и не мога да си обясня защо. Начина по който букват Impact да печели мачовете винаги е ужасен, и този път не беше изключение. Единственото хубаво на края на PPV-то беше Kross. Kross е шибано животно и винаги доставя. Определено ми е интересно накъде ще отидат нещата. От една страна Kross иска да разкъса Impact, а от друга Cage със сигурност няма да му пази гърба. Надявам се само всичко да не завърши с троен мач, където Impact печели по някакъв тъп начин. 

 

Беше приятно ппв, дори бих казал добро, но последните два мача определено свалиха шоуто до средно ниво. 

0ff76bc5f27ad93c.jpg

Link to comment

Доста грешна преценка, ако са мислили, че след този booking, Taya и Johnny Impact ще са babyface-ове. Taya спечели титлата, след като двете с Gail Kim приложиха коронните си движения върху Tessa Blanchard, което е heel-ски прийом. Johnny пък взе титлата, след преебан финал (Brian Cage имаше проблеми да го вдигне и нещата се получиха доста неловко), а преди това имаше шашми с пичовете от Survivor, което с оглед историята на компанията, е един гарантиран начин да си навлечеш гнева на публиката. Така, за финал имахме новият "power couple", който беше отхвърлен от публиката, а големият heat magnet момент, където Cross хвърли Taya в публиката, реално го превърна в голяма звезда. 

Тези два гафа свалиха от цялостното усещане, но беше поредното стабилно PPV от Impact. Под нивото на BfG и Slammiversary, по-скоро се доближиха до това на Redemption. Отново се залага на hardcore кечът и видяхме доста здрави spot-ове. Ще бъде интересно дали тази тенденция ще се пренесе и на седмичното шоу, каквито заявки бяха дадени. Интересно беше да се проследи booking-а на тези, за които се говори, че евентуално ще бъдат примамени към AEW. Tessa и Brian Cage бяха защитени в загубите, което говори добре за перспективите им за оставане в компанията. Lucha Bros, от друга страна, загубиха съвсем чисто и ще бъде интересно как ще бъдат използване занапред. Мачът им с LAX беше доста качествен spotfest. Феновете на подобни мачове, трябва да му хвърлят едно око. Sami Callihan и Eli Drake си взеха победите. И двата мача ми се сториха стабилно filler, с предизвестен край. Ако продължават да следват hardcore историята с Eli Drake, то логичното продължение е Eddie Edwards или Sami Callihan. Завръщането на Rosemary беше очаквано. Леко е наддала, но ми хареса, че цялото лице е гримирано, а не само части, както беше преди контузията. Има хляб в тази история и ми е интересно продължението, въпреки че на моменти тези неща изглеждат доста cringe. Jordynne Grace показа добри неща и донякъде закърпиха положението, защото включването в тази вражда беше минус за нея. Ultimate X напомни за славните времена. Финалът не ми хареса. Изглеждаше прибързан и недоизпипан. Може би Trey Miguel сгафи и трябваше да се придвижи по-бързо по въжетата, че да има някакво състезание за хикса. Силно PPV, с няколко съмнителни booking решения. 

Link to comment

 Между другото, бях забравил това. Реално си пролича че е трябвало точно това да стане, Swann на няколко пъти се опита да се забави, но реално Trey не можа да стигне достатъчно бързо до титлата. Въпреки всичко мача беше доста приятен.

0ff76bc5f27ad93c.jpg

Link to comment

Ultimate X изкефи. Добър спотфест. Swann беше най-логичния победител, но наистина печели титлата в леко страннен момент - смисъл, че тъкмо започна история с oVe и титлата не се вписва много в тази история. Да видим какво ще измислят.

 

Очакванията ми за женския отборен мач бяха ниски, но в крайна сметка мача ми хареса. Най-доброто представяне на Jordynne досега. Най-после успяха да я spotlight-нат в точната светлина. Досега основно само говореха, че е powerhouse, а сега най-после видяхме, че е powerhouse. Rosemary is back~!

 

Добър въргал между Eddie и Moose. Участието на Alisha беше доста задоволителен завършек на враждата. Heel-ът беше размазан заради всичките зли неща, които е правил. Happy end.

 

Callihan/Mack също беше добро мачле. Willie ми е e доста забавен за гледане на ринга заради динамичния му стил. Свежо попълнение е към roster-а.

 

Eli/Abyss беше окей. Спотът с масите беше як. Изкефи ме и начинът, по който Eli sell-на габърчетата. Добре измислен финал. Eli го размаза.

 

Фантастичен спринт за отборните титли. Total Nonstop Action. Приятно съм изненадан, че LAX спечелиха. Очаквах луча братята за вземат титлите, но фактът че LAX запазиха ме израдва. Победа над Penta & Fenix засилва репутацията им като един от топ отборите в света, а пък Penta & Fenix могат да си спечелят титлите на тв записите в Мексико, например. Така де, ако това е насоката, в която решат да отидат.

 

Tessa vs. Taya беше окей. Със сигурност по-слабо от BFG мача им. Фокусът беше повече върху Gail vs. Tessa. Бях го казал и преди, но ще го кажа и пак: Gail vs. Tessa е нещо, което определено бих искал да видя. Taya като шампионка? Ъмм, окей съм горе-долу. Нито съм за, нито против. Ще видим. Определено бих предпочел, ако Tessa беше запазила, ама явно не искат враждата с Gail да е за титлата.

 

Добър главен мач, като качество. Aries vs. Johnny беше по-добър, но и тук мачът беше стабилен. Особено Johnny направи някои нови неща, които не беше правил досега. Иначе завършекът определено не се получи както трябва. Идеята на финала беше да protect-не Cage, а в крайна сметка нарани Johnny. Публиката беше надъхана да види нов шампион и когато това не се случи, още повече заради начинът, по който това не се случи, публиката се обърна против Johnny. Просто тук не изчислиха нещата както трябва. Сега ще е интересно да се види какво следва за Johnny, Cage & Kross.

 

Като цяло добро шоу. Видя ми се на нивото на Redemption и BFG. Даже, може би ми хареса мааалко повече от тях. По-уравновесен card и по-добра публика. Slammiversary си остава топ шоуто от всичките им от "Callis & D'Amore ерата".

 

П.П. Не очаквах да има изненади от миналото и въпреки това пак съм разочаворан, че нямаше изненади от миналото. Даже дори и Raven не се появи. WТH?!

Link to comment
Metzgermeister

Ами, аз лично маркнах, че Тая е новата шампионка - за мен тя е идеално изглеждащата кечистка, защото хем излъчва мощ, хем и някакъв сексапил, т.е. не е нито някакъв травестит като Шарлът Флеър с венясали ръце, нито изглежда като плеймейтка. Има си и уменията, така че напълно подкрепям, но все още си мисля, че трябваше да си остане със стария гимик и музика. Въпросът беше защо изобщо замесиха Гейл Ким в цялата работа. Цялата история говореше как Тая е по-силна от Теса и шампионката прибягва до калитарски тактики, защото осъзнава, че не може да победи честно и сега какво? Трябваше съдийката да направи асистенция, за да може уж силният бейбефейс да вземе титлата. По принцип специалният гост-съдия се слага, за да се погрижи хийлът да не мишкува, а не за да го пребие. Имам чувството, че целят двоен търн.

 

Уили Мак наистина е впечатляващо подвижен за габаритите си. Явно са му правили някаква операция, иначе не успявам да си обясня тази дълга вертикална черта под пъпа му.

 

Двата хардкор мача също доставиха и участниците в тях си разказаха играта.

 

Су Йънг си ми е любимият персонаж от цялата женска дивизия, та маркнах и когато двете с Али биха Хоган и новата дебеланка. Зарадва ме и завръщането на Роузмери. Двете със Су имат образи, които едновременно са толкова сходни и толкова различни. Ще бъде интересно развитието на историята и как Роузмери ще се опита да върне прятелката си Али към доброто.

 

Главният мач също повдига много въпроси. Направо да беше дошъл Килър Крос, за да понатупа Кейдж и Импакт да търнне, щеше ситуацията да изглежда по-адекватно. Сега всичко е много странно и нелогично. А мятането на Тая в публиката за мен лично е някакво намигане към WWE, с което да докажат, че продуктът ще стане по-брутален и насилието от мъже над жени няма да бъде табу.

 

 

Link to comment

Гледах хайлайти на двата основни мача и наистина е малко странно фейсовете (Импакт и Тая) да печелят при толкова меко казано странни обстоятелства. Иначе като ще намесват хора от Сървайвър е голям пропуснат шанс да не викнат Дан и Крисчън и да направят кратък reunion на Brochacos. 

 

П.С.  neshev, oсвен Джон Морисън и Джена Мораска, кои други сървайвъри са имали появи в TNA (сещам се за Ашли Масаро, но нямам спомен да е била там).

 

 

Link to comment
6 minutes ago, tker 17-0 said:

П.С.  neshev, oсвен Джон Морисън и Джена Мораска, кои други сървайвъри са имали появи в TNA (сещам се за Ашли Масаро, но нямам спомен да е била там).


Единият, разбира се, е Johnny Fairplay, който е голям кеч фен:
 

 

 

Другият е Joel Anderson, който също участва в Survivor Micronesia и лично за мен е един от по-интересните играчи, които са играли. Той пък беше пребит от Team 3D:
 


За други не се сещам в момента. 

Link to comment

За Феърплей тотално бях забравил, че се е появявал, а за Джоел даже не знаех. Благодаря за пояснението.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...