Jump to content

UFC освобождават Сейдж Норткът, спекулации около бъдещето му и политиката на UFC


neshev

Recommended Posts

Както е известно, договорът на Норткът изтече, а UFC са избрали да не наддават за него. Според Дейна, Сейдж има нужда от опит, като не изключи възможността отново да бъде част от UFC в бъдеще:
 

Quote

 

“His contract was up, so we let him go,” White said.

 

“We let Sage go,” White said. “Sage is young and Sage needs some work. So let him get some work in one of these other organizations and we’ll see where this kid ends up in a couple of years and maybe we’ll pick him back up again.”

 

 

В момента Норткът се намира в Италия, където Bellator ще проведат шоу тази седмица, което засилва слуховете, че той ще подпише с Bellator MMA. Интерес към него има и от ONE FC.

Сейдж, заедно с Пейдж ВанЗант, беше една от надеждите на UFC да се превърне в голяма звезда. С оглед младата му възраст, атрактивния стил и добрата визия, на хартия има всичко необходимо да е "лице на компанията". За съжаление на UFC, Сейдж не е новия Джон Джоунс и далеч не успя да доминира дивизията, както се надяваха. Двете ключови загуби, пред голяма национална аудитория, срещу Браян Барбарена и Мики Гал, дерайлираха поредния hype train. Въпреки това, Сейдж е 6-2 в UFC, като напуска компанията след три поредни победи.

Това не е изненадващо, защото последните години UFC освободиха доста качествени бойци като Гегард Мусаси, Рори МакДонълд, Лиото Мачида, Лорънз Ларкин, Еди Алварез и дори Димитриъс Джонсън, с което захраниха конкурентите. Изглежда UFC са уверени в това, че за средностатистическия фен, най-добрите бойци са тези, които UFC им каже, а самите бойци са лесно заменими. Така, UFC могат да си позволят да освобождават наред, с което значително да намалят разходите си в този аспект, като засега Bellator не успяват значително да подобрят позициите си, въпреки че харчат доста пари.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...