Jump to content

Дионтей Уайлдър срещу Тайсън Фюри - 1 декември 2018


Recommended Posts

s-l300.jpg

 

В най-дълго очакваната битка за 2018, настоящият WBC шампион, Дионтей Уайлдър (40-0, 39 нокаута) ще се изправи срещу линейния шампион, Тайсън Фюри (27-0, 19 нокаута).

 

Претендентът Фюри успя да се завърне успешно през 2018, след като прекара последните две години в разпри с допинг комисията, проблеми със субстанции и психически проблеми. Въпреки добрата физическа форма, двете победи над видимо неконкурентните Сефер Сефери и Франческо Пианета не дадоха еднозначен отговор дали Фюри ще се справи с елита в дивизията.

 

Уайлдър е най-обещаващият американски боксьор в тежката категория. Комбинацията от trash talk и нокаут сила го превърнаха в желан евентуален опонент на Антъни Джошуа. В началото на 2018 успя да регистрира най-голямата победа в кариерата си, след като нокаутира Луис Ортиз и отговори на част от въпросителните около себе си. Фюри е най-техничният боксьор, срещу когото Уайлдър се е изправял, и победа над него ще изравни резюмето му с това на Джошуа.

 

Рядко може да се види битка между двама непобедени боксьори, близо до пика в кариерите им, с качествен trash talk и пред препълнената зала в Америка. Въпреки че битката е значима, сама по себе си, всички погледи са вперени в евентуален мега-сблъсък между Уайлдър и Джошуа. Разбира се, Фюри ще иска да провали плановете и сам да се постави в тази позиция.

 

Link to comment
4 minutes ago, tker 17-0 said:

Ще го дават ли по БГ телевизия мача?


Не. Битката е в неудобно време за българката аудитория. 

Link to comment
2 minutes ago, neshev said:


Не. Битката е в неудобно време за българката аудитория. 

В колко се очаква да почне?

Link to comment
2 minutes ago, Just a fan said:

В колко се очаква да почне?

 

С условностите, че е PPV и много неща зависят от времетраенето на останалите битки, към 07:00 (неделя сутринта) трябва да излязат на ринга. 

Link to comment

Все още изглежда нереалистично, че подобна битка се осъществява. Fury изглежда напълно уверен, че ще я спечели, но лично аз не видях този Fury от битката с Klitschko, в последните му две битки. Изглеждаше видимо по-бавен и неподвижен. Очаквам да създаде проблеми на Wilder и да му вземе доста рундове в началото, но ще е интересно от 7 рунд нататък какво ще се случи, защото не смятам, че Fury има необходимата сила да нарани Wilder и си мисля, че кардиото му ще е изчерпано, а на Wilder му трябва един удар да реши нещата в своя полза. Wilder с нокаут в късните рундове ми изглежда най-вероятният вариант, но дори и да се стигне до съдийско решение, очаквам битката да е близка. 

Link to comment

Очаквам да стане много як мач, и двамата са непобедени досега и мисля, че ще е равностойна битката. Смятам, че ще се изиграят всички рундове и накрая Фюри ще спечели по точки, подобно на победата му срещу Кличко, въпреки че очакванията на специалистите са за победа на Уайлдър.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Безобразно решение :D Може ли двама от съдиите да дадат такава голяма разлика и третия равен. Лино моето мнение е въпреки, че харесвам доста повече Фюри и съм пристрастен, той е по-добрия боксьор, но.. с 2 нокдауна трябваше победата да отиде за Уайлдър. 

 

пп - Едва ли има друг боксьор, който да се изправи след втория нокдаун.. До 6-7 секунда изглеждаше като умрял, нямам си и идея как събра сили, но беше епично.

 

Ето и кардовете, просто са скандални всичките съдии, колко малоумно и различно са дали рундовете :D DtY_uQbWoAAelv6.jpg:large

Link to comment

Опорочиха мачо !

 

 

 Псувам ги малко наизуст, понеже ми излезе спойлер във фейса, следобед ще гледам мачо и ще видя как са  наебали моя човек циганина.Баси заради залозите на  чичо Митко за първи път подкрепям циганин в нещо, верно срещу негер , а и Уайлдър ме дразни . Вярно, американците от 10 години нищо нямаха в тежка категория, радваха се на тюфлеци като Кристобал Ареола, но от жертвите на Деонтей му признавам само Кинг Конг Ортиз за сериозно препятствие. Стивърн нищо не направи, останалите бяха ебаси анонимниците. Силно удря , но не мога да преценя има ли шансове срещу Джошуа.

 

Интересно ми е нешката да каже дали според него е имало ощетяване , за бокс му вярвам както на Vichix за сериали. 

 

Link to comment

Тоя Фюри как се изправи след втория нокдаун не знам. Бях убеден, че ще си остане на земята :blink:

 

Съдията, дето е дал първите четири рунда на Уайлдър, не знам кой мач е гледал, ама не ще да е същия, дето го гледах аз. Мангалът първите рундове си ги взе по мое мнение (там от втори до към средата). Като цяло тук равният обаче не ми се струва някакво скандално решение. В първия момент и аз мислех, че ще дадат победата на Уайлдър заради двата нокдауна, но сега, като гледам картите ... не ми се струва толкова странно да дадат равен. 

 

А Уайлдър срещу Джошуа аз лично не го виждам да има шанс с тия балтии, дето ги размята. В близките години не виждам кой ще го спре Джошуа.  

Quote

In the final punch stats, Wilder landed 71 of 438 shots. For his part, Fury connected on 84 of 327 shots. Fury’s punches were mostly weak jabs. Wilder’s shots were power shots, and they landed with much more force. Although Wilder’s percentage of power punches landed was poor, he still landed the cleaner blows throughout the contest.

There wasn’t nearly enough offense from Fury, who looked his entire game plan was to focus on making Wilder miss, but without throwing anything back. It was sparring partner type stuff from Fury. There was nothing there from Fury to give the fight. He was very lucky the judges didn’t give the 30-year-old Fury a fat loss, as generally when a fighter is knocked down twice in a fight, they lose. That’s just the way it is. If Fury wanted to win, he should have stayed on his feet.

 

Според тоя пич е трябвало да дадат победата на Уайлдър. Аз лично не съм много съгласен с тезата му, ама ...

 

Link to comment

Пълна порнография! Уайлдър можеше да довърши Фюри в 12-тия рунд, но го пощади. Ето заради това никога не трябва да оставяш нещата в ръцете на съдиите. Иначе Уайлдър е безспорно по-добрия боксьор, като също отнесе доста здрави тукати със смешната си защита, но те дори не успяха да го разклатят. При евентуален реванш очаквам да стане като втория мач срещу Stiverne и да си го убие като пич.

Link to comment

Първото нещо, което направих сутринта, беше да си сваля мача. Не знаех какъв е резултатът и седнах да гледам с голям интерес. Трябва да призная, че Уайлдър беше по-добрият боксьор, ударите му бяха по-точни и успя да спечели повече рундове, според мен (7-4-1 или 7-5). Фюри си правеше циркаджийските номера, с които ми се струваше невъзможно да спечели, защото все изоставаше в рундовете и трябваше да го догонва, а той се плезеше и си слагаше ръцете зад гърба. Успя да го уцели няколко пъти в главата, но не и да го разклати, така че да е напът да капитулира. С двата нокдауна бях повече от сигурен, че победата отива за Уайлдър заслужено, а когато обявиха, че мачът е равен съм се смял с глас две минути. Особено при втория нокдаун не мислех, че мачът ще продължи, но Фюри се изправи все едно закъснява за работа. По-интересното е, че накрая и двамата бяха доволни от равенството, което ме кара да се съмнявам в договорки за подобен изход. На моменти имах чувството, че нарочно не се уцелват, дори когато единият се е открил. Даже и да приемем, че битката е била много равностойна, с двата нокдауна Уайлдър със сигурност печели мача. Фюри има да догонва, за да постигне нивото си отпреди наказанието. Със сигурност ще имат реванш, което означава, че Джошуа ще се бие с Уайт през април.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Според мен, ако не беше нокдауна в 12-тия рунд, Фюри щеше да вземе мача по точки, така че не намирам решението за толкова скандално.

[b]Thank you EDGE! [/b]

Link to comment

Съдийски решения от рода на 114-112 Wilder, 113-113 и победа на Fury до 116-110 са разбираеми. За мен беше равен. Wilder спечели 1, 4, 5 + двата рунда, където успя да го свали. Имаше доста рундове, където нищо значимо не се случваше. Да, Fury правеше Wilder да изглежда като новобранец на моменти и разкри колко ограничен е като техника, за боец на такова ниво, но в същото време Fury не успя да го доминира от към чисти удари. Това за мен е най-важният критерии, а там нещата бяха близки, да не говорим, че Wilder нанесе ударите, които можеха да решат битката в негова полза. Ако беше рефер, който брои по-бързо, или такъв, който е склонен да взима спонтанни решения, битката можеше да завърши в 12-тия рунд, защото Fury, за момент, изглеждаше аут.

Битката протече, както се очакваше. Fury беше по-добрият боксьор, но Wilder все пак успя да го свали на земята. Впечатлен съм от това, че Fury се изправи в 12-тия рунд. Огромен е. Той печели повече от този реванш, защото при такива разлики в боксовите умения, 12 рунда опит трябва да са му достатъчно, че да не позволи да бъде повален отново в реванша. На Wilder ще му трябва нокаут, когато се бият пак, но ще му е още по-трудно.

Направиха добро шоу. Дванадесетият рунд беше епичен и ще се помни дълго време. Битката даде отговори на доста от въпросителните. Напоследък се появиха мнения, че Joshua бяга от Wilder и Fury, но според мен ще има добри шансове и срещу двамата. Joshua има добра защита и очаквам да е ефективен срещу мърлявата офанзива на Wilder. Да не говорим, че Joshua има конкурентна сила и ще е опасен през цялото време. Срещу Fury, Joshua има сходни шансове с Wilder да го нокаутира, но за мен Joshua е с една идея по-техничен. И двете битки ще са любопитни и се надявам скоро да имаме безспорен шампион в HW дивизията. 

Link to comment

Огромен респект към Фюри, не очаквах да е на такова ниво след завръщането си, особено толкова скоро. Мислех, че Уайлдър ще го пребие към 5-6 рунд. Вижда се, че победата над Кличко не е била случайна. Резултатът според мен е справедлив, Фюри като цяло беше по-добрият, но двата нокдауна изравняват нещата. Особено вторият, който спаси американеца от загуба. При всички положения отиваме на реванш, за който и без това се точеха. Много удобно се получи, чак навежда на разни конспиративни мисли. Джошуа ще се бие с Уайт през април и после обединение на титлите срещу победителя от реванша между Фюри и Уайлдър. Ще е фаворит и срещу двамата, но интрига има. След днес вярвам, че Фюри може да го излъже и него, както направи с Кличко, пък в голяма степен и с Уайлдър. На Дионтей шансовете са по-малки, но според мен защитата на Джошуа е по-слаба от тази на Фюри, така че и тук възможностите за изненада са достатъчно.

 

И да налее малко килца Уайлдър, бахти противния е с тия крайници като клечки за зъби. Има ръст, пък още малко ще слезе в долната категория. Джошуа не е тюфлек с никаква сила на ударите като Фюри, имам чувството, че само с физика ще сгази Уайлдър, ако той продължава да се носи така като чироз.

Link to comment

Изгледах мача и съм напълно съгласен с xelzing и neshev. Ако не беше вторият нокдаун щях да плюя, че са ограбили Фюри, но въпросният нокдаун беше нечовешки. А изправянето дори повече. Досега не съм бил луд фен на нито един от двамата, но Фюри направи завръщане, достойно за сценарий на филм от поредицата Роки. С оглед на цялостния контекст около битката човекът може да се чувства победител и се надявам наистина да е така. Евала за отдадеността и показаното.

 

Уайлдър има техниката на уличен бияч и силата на някой митичен полубог. Ако беше дисциплиниран октъм техника просто нямаше да е честно каква доминация щеше да има. С лошата му техника нещата стават цялостно по-интересни в дивизията.

Link to comment

Аз ли нещо не разбирам или днешния бокс е супер грозен и скучен. От години насам мачовете в тежка категория уж с най-глемите боксьори, уж големите сблъсъци, а те или само е прегръщат, или само подскачат, кривят си главите и се дебнат, но се удрят по  макс 2 пъти на рунд. Гледал съм записи на Майк Тайсън, Мохамед Али, Ленокс Люис, Холифийлд, разликата е от небето до земята.  Сега по цял рунд се чудят, докато нанесат един удар, а ударите в 90% от случаите не са чисти, а само колкото да се каже, че са се опитали. Имам чувството, че Майк Тайсън на младини щеше да ги бие тези двамата едновременно и ще пита за още.

А  маркетинговия балон Джошуа да вземе да играе с един от тези двамата в следващия си мач ,че става смешен... не  да си избира за опоненти Азис, Тони Стораро и Юлиян Вучков.

Link to comment
51 minutes ago, pukkod said:

А  маркетинговия балон Джошуа да вземе да играе с един от тези двамата в следващия си мач ,че става смешен... не  да си избира за опоненти Азис, Тони Стораро и Юлиян Вучков.

 

Ако Alexander Povetkin (34-1 преди мача му c Jоshua) е cлучайно за теб име, то не знам какво да ти кажа.

 

Иначе мача беше от много виcока клаcа. Равенcтвото е напълно cправедливо. И двамата обаче ще cа аутcайдери cрещу Jоshua.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...