neshev Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 Няма лошо да има тема за тази битка. Усик (15-0) е олимпийски шампион от Лондон 2012, като в момента е считан за един от най-добрите боксьори и евентуална заплаха за цялата HW дивзия. В момента се подвизава в долната категория (cruiserweight), където държи всичките титли, след като спечели турнира на Световните Боксови Серии. Белю (32-2-1) е една от най-големите английски звезди, след като в две поредни битки победи Дейвид Хей, но и държи част от славата си заради появата си в продължението на Rocky - Creed. Непобеден е в cruiserweight дивизията, от както се присъедини към нея в началото на 2013. След като Усик обедини всички титли, Белю го предизвика на двубой и той е факт. Битката е голямо събитие, защото ще се състои в родината на Белю - Англия, което дава предпоставки за надъхана публика и стабилно шоу. В този ред на мисли, това ще е и първото по-сериозно представяне на Усик пред подобна аудитория, като професионалист, и със сигурност се очаква от него да направи достатъчно силно впечатление, че да подготви неизбежния преход към HW-ите. Надеждите са, че Белю ще излезе достатъчно подготвен, за да направи нещата завързани, с което да начертае още по-пълна картина за това колко добър Усик наистина е. Въпреки това, всичко освен категорична победа на Усик, ще дойде като изненада. Link to comment
neshev Posted November 11, 2018 Author Share Posted November 11, 2018 Добра битка се получи. Усик почна бавно, което се забелязва в повечето му битки и ще е евентуален проблем срещу елита при тежките. Белю се възползва и успя да пласира няколко добри удара в началото и даже открадна няколко рунда. Въпреки това, Усик успя да го разгадае и във втората част на битката беше сравнително по-свежият боксьор. Ударите му ставаха все по-чисти и записа впечатляващ нокаут. Белю вероятно ще се пенсионира, но показа топки и се би достойно. Усик отива при тежките и очаквам 2020 да е сред елита. Link to comment
HEIDENREICH Posted November 11, 2018 Share Posted November 11, 2018 И аз останах много доволен, За мен Белю взе втори и трети рунд, с уговорки и първи, но там само се дебнеха. С напредването на мача се умори, десният прав на Усик влизаше всеки път а крошето бе страховито. Много достойно и спортсменко поведение и от двамата след мача- браво за това. За шансовете на Усик при тежките ми е трудно да прогнозирам. Като техника е на елитно ниво, но ми се вижда дребен, не знам дали ще се назоби като Холифийлд или Джеймс Тоуни. Link to comment
Brock_Lesnar Posted November 11, 2018 Share Posted November 11, 2018 Усик спечели битката с много тежък нокаут. Белю даде всичко от себе си и в първите няколко рунда вкара повече удари и се представи много добре. Хареса ми и това, че боксът беше на ниво - много чист мач, нямаше никакви клинчове и двамата гледаха да вкарат удари, а не да се пазят. В осмия рунд Усик вкара няколко жестоки крошета, с които нокаутира англичанина и спечели с този безапелационен нокаут. Ще е интересно, ако отиде наистина при най-тежките, има много добра визитка до момента, включително и олимпийска титла и ще е интересно да се наблюдава дали ще покаже същото ниво, но трябва да качи доста килограми, иначе физиката и движението му по ринга ми харесаха. Класика от миналото: Jericho vs Benoit vs Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE: vs Edge vs Benoit vs Triple H vs Eddie vs HBK vs Austin vs Cena vs Lesnar vs The Rock Най-доброто за годината от WWE: 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.