Jump to content

UFC: Краят на Flyweight дивизията?


neshev

Recommended Posts

Според няколко източника, UFC ще сложат край на flyweight дивизията (до 125 паунда/57 килограма). Някои от бойците ще бъдат принудени да се бият в горната категория, а останалите ще бъдат освободени. Засега слуховете са, че ТиДжей Дилашоу ще се изправи срещу досегашния flyweight шампион.
 

Link to comment

Не е супер изненадващо. Най-веротяно топ 10 имената ще бъдат прехвърлени или поне ще ми бъде дадена възможност да останат ако решат. Няма да се изненадам някои по стабилни имена да решат направо да отидат към Белатор.

 

Напълно логично е Сехудо сега да получи мач за титлата, което няма да се хареса на хора като Круз, Мораес и Асункао, които си чакат шанса. Най-вероятно затова се бави толкова обявяването на следващата защина на TJ, чакаха тези месеци да се изясни какво ще става с DJ и дивизията изобщо. 

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

DJ отиде в ONE и ще градят дивизията около него. Даже обявиха турнир с негово участие. Всъщност там ще е bantanweight, защото в ONE са забранили свалянето на килограми и всеки се бие в категорията.

 

Иначе UFC се провалиха с тази дивизия. Разчитаха на наплив на азиатски и мексикански бойци, които така и не дойдоха, а и самите те се дръпнаха от тези пазари. Има много логика да оставят на ONE да се оправят с тях и нямам съмнение, че ще свършат по-добра работа.

 

Много кофти за самите бойци, защото ще трябва да ходят в 135, която не е оптималната категория, а някои ще загубят работата си.

Link to comment

Сега пък TJ натиска за битка за flyweight титлата. Може би очакват TJ да бие и да слее двете дивизии, иначе няма много логика след като вече почнаха да разчистват бойци от тая категория:

 

 

Link to comment

Dana потвърди, че TJ иска шанс за flyweight титлата, но не даде категоричен отговор за бъдещето и:

 

 

Link to comment

Изглежда битката, между TJ и Cejudo ще се случи, и тя ще е за flyweight титлата. Няколко интересни коментара от двамата:

 

TJ заяви, че UFC са му платили огромна сума да закрие долната дивизия, което е скандално изказване, с оглед на това, че TJ беше едно от водещите лица в опита за MMA асоциация на Bjorn Rebney, което трябваше да се бори за правата на бойците.

 

Cejudo, явно усетил на къде духа вятърът, каза, че е възможно да анулира договора си с UFC и да ходи в ONE, защото той е подписан за flyweight дивизията, а не bantamweight.

 

Явно целта на тази битка е TJ да закрие flyweight дивизията, защото Cejudo няма намерения да ходи в bantanweight.

Link to comment
On 11/13/2018 at 10:03 AM, neshev said:

 

 

Явно целта на тази битка е TJ да закрие flyweight дивизията, защото Cejudo няма намерения да ходи в bantanweight.

Доста странно предвид че първите му думи след като взе титлата бяха че щенсе качи в BW за да вземе титлата там. Даже в интервюта в подкаста на Helwani каза, след като си защити титлата, реванша ще е в горната катвгория. Спомена и варианта за ONE, но мисля че имаше предвид това като вариант ако UFC решат да съкратят дивизията и не му предложат добра сума.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment
  • 2 weeks later...

Josh Thomson твърди, че flyweight дивизията ще бъде затворена, след края на битката между TJ и Cejudo. Също така твърди, че ще бъде дебютирана нова дивизия - 165 паунда.
 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...