Jump to content

NJPW WRESTLE KINGDOM 13 - 4 януари 2019


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster
Quote

NJPW (New Japan Pro-Wrestling)

"Wrestle Kingdom 13 in Tokyo Dome"

January 4th, 2019

Tokyo, Japan

Tokyo Dome

 

IWGP Heavyweight Championship Match
fwpiUtX.jpg
Kenny Omega (c) vs. Hiroshi Tanahashi

No Disqualification Match for the IWGP Intercontinental Championship
7CC7MQc.jpg
Chris Jericho (c) vs. Tetsuya Naito

hKMIrdx.jpg
Kazuchika Okada vs. Jay White

IWGP Jr. Heavyweight Championship Match
2yCFUJ5.jpg
KUSHIDA (c) vs. Taiji Ishimori

IWGP US Heavyweight Championship Match
w1LhWhE.jpg
Cody (c) vs. Juice Robinson

3-Way Match for the IWGP Tag Team Championship
LbNCM1y.jpg
Guerillas of Destiny (Tama Tonga & Tanga Loa) (c) vs. EVIL & SANADA vs. The Young Bucks (Nick Jackson & Matt Jackson)

RPW British Heavyweight Championship Match
uBHF3i5.jpg
Tomohiro Ishii (c) vs. Zack Sabre Jr.

IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Championship Match
FLBZD2E.jpg
Yoshinobu Kanemaru & El Desperado (c) vs. Roppongi 3K (YOH & SHO) vs. BUSHI & Shingo Takagi

NEVER Openweight Championship Match
tfdyYkj.jpg
Kota Ibushi (c) vs. Will Ospreay

NEVER Openweight Six Man Tag Team Title Contendership Gauntlet Match
Ryusuke Taguchi, Toru Yano & Togi Makabe vs. Yuji Nagata, David Finley & Jeff Cobb vs. Beretta, Chuckie T & Hirooki Goto vs. Lance Archer, Davey Boy Smith Jr. & Minoru Suzuki vs. Marty Scurll, Adam Page & Yujiro Takahashi

 

Link to post
 • 2 weeks later...
nWoHulkster

Най-важните неща от шоуто ще бъдат излъчени още същия ден по AXS TV:

 

Quote

AXS TV KICKS OFF REAL-TIME COVER AGE OF NEW JAPAN PRO WRESTLING WITH ITS FIRST EVER SAME-DAY BROADCAST OF WRESTLE KINGDOM 13 ON FRIDAY, JAN. 4 AT 8pE/5pP

 

Los Angeles (Nov. 21, 2018) – AXS TV ushers in a new era of its NEW JAPAN PRO WRESTLING (NJPW) coverage with real-time same-week coverage of the promotions’ biggest events in 2019. The new schedule kicks off with a same-day near-live two-hour broadcast of NJPW’s biggest event of the year, Wrestle Kingdom 13, on Friday, Jan. 4 at 8pE/5pP.

 

The Wrestle Kingdom special is headlined by IWGP Heavyweight Champion Kenny Omega vs. Hiroshi Tanahashi and IWGP Intercontinental Champion Chris Jericho vs. Tetsuya Naito, and will feature the network debut of the NJPW commentary team of Kevin Kelly and Don Callis.

 

“Same-day coverage of NJPW’s Wrestle Kingdom 13 ushers in a new era of NJPW on AXS TV,” said AXS TV FIGHTS CEO Andrew Simon. “Based on the tremendous growth of NJPW on AXS TV, we are making major changes to reward wrestling fans by delivering NJPW in primetime on Friday nights as close to when it takes place as possible.”

 

AXS TV produces the English language version of NEW JAPAN PRO WRESTLING in association with TV ASAHI CORPORATION, the distributor of NJPW.

 • Jan. 4 – Wrestle Kingdom 13 (2 hours)
 • Jan. 11 – Wrestle Kingdom 13 (2 hours)
 • Jan. 18 – Wrestle Kingdom 13
 • Jan. 25 – New Year Dash
 • Feb. 1 – New Year Dash
 • Feb. 8 – New Beginning in Sapporo
 • Feb. 15 – New Beginning in Sapporo
 • Feb. 22 – New Beginning in Sapporo

 

Link to post
 • 2 weeks later...
nWoHulkster

Освен, че ще го дават на живо по NJPW World и още на същия ден по AXS TV, шоуто ще бъде излъчено и като iPPV по FITE:

 

AdAcojc.jpg

Link to post
 • 2 weeks later...
baikiro
6 hours ago, Rainmaker said:

 

Добър сегмент. 👍

 

Слаб сегмент. Нищо не става от дръпнатия. Плашило да беше вместо него, сигурно щеше да е по-интересно. Единственото което направи беше да се изплюе и да стои като изтукан и да чака да го бият. Тримата stooges, които държаха Джерико лична охрана ли са му? Много странно изглежда да държат само единия. Горкия Джерико, че трябва да работи с такива некадърници. 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to post

Едва ли има какво толкова да се каже преди шоуто - мисля, че това просто е възможно най-добрият card, който може да се сглоби с roster-а в момента.

 

Отборните мачове няма много-много да ги коментирам - с добавянето на Young Bucks в единия малко или много се обезсмисля целият WTL, ала пък за сметка на това мачът изглежда в пъти по-добре с тях. Ospreay-Ibushi, Ishii-Sabre, Kushida-Ishimori ще предложат много откъм кеч естество, това е извън всякакво съмнение. Странен избор първият мач да открие шоуто, но един 15-минутен sprint между двамата като за начало е точно това, което искам да видя. За пръв път от доста време Ishii няма да бъде в безсмислена среща на WK, и то напълно заслужено с оглед на постоянството в представянето му през последната година. Със Sabre едва ли ще получат много време, не мисля, че им е и нужно при тези обстоятелства. Ishimori също най-сетне ще има шанс да изпъкне в по-важен двубой, с Kushida безспорно притежават потенциал за нещо голямо. Дано скоро и Shingo влезе в борбата за титлата.

 

Cody срещу Juice е мач, който просто трябваше да се случи. Ако Juice окупира титлата след двете си загуби срещу Cody, едната от които на същата сцена преди две години, би се затворил перфектният кръг. Най-вероятно това ще бъде последният мач на Cody в New Japan.

 

Okada и White получиха най-добрия build-up, на практика почти едногодишен от самото присъединяване на Jay White в CHAOS до heel turn-а на Gedo. Тук най-вече ми е интересно как ще се развие мачът като качество. Миналата година White беше изключително зелен за толкова голяма роля в Tokyo Dome, но сега изглежда като доста по-легитимна заплаха и според мен проблемът с публиката не трябва да съществува. Навярно Okada не е точно идеалът за кечист, който да създаде усещане за blood feud, не може и пък да се каже, че е участвал в много подобни мачове, от друга страна. Ако не се прекали с постоянните намеси от Firing Squad, би трябвало двубоят да бъде минимум много добър.

 

Naito и Jericho успяха да ме надъхат за мача си само с промотата от последните седмици, реално преди това нямах особен интерес, тъй като срещата им от Dominion не беше нещо впечатляващо. Все пак обаче това е Wrestle Kingdom и Jericho безспорно ще си даде повечко зор. Поне миналата година показа, че все още 'го може'. Контрастът между образите им е невероятен и ако успеят да го изразят и на ринга, ще съм страшно доволен. Аз не смятам, че това ще бъде финалният мач на Jericho във федерацията. Има още с кого да работи, а и той май някъде го беше загатнал. Да видим. Naito за мен трябва възможно най-скоро да вземе основната титла, но ако планът е първо да направи run с IC титлата, нямам против.

 

Omega/Tanahashi е много, много солиден избор за Main Event. Мачът почти не е бил правен, би могъл да бъде фантастичен и като цяло съм фен на идеята за един последен WK ME за Tanahashi. Все още е любимец на японската публика, за годините си е в отлична форма и самият той изглежда нахъсан. Историята, която разказваха извън ринга, също не е лоша. Най-хубавото в мача е, че няма никаква предвидимост - никой не знае дали Omega отново ще преподпише или ще се присъедини към проекта на The Elite, а и дори без тази тънка подробност Tanahashi винаги е сигурният избор за шампион. Има безброй много booking варианти, ще броя с нетърпение дните до 4 януари. :happy:

Link to post

Предвид факта, че последните 3-4 месеца не съм гледал толкова много NJPW, няма как да кажа много неща за мачовете, но прегледах набързо какво се е случило и ще кажа очакванията си за няколко определени мача.

 

Казучка Окада с/у Джей Уайт: Враждата се е получила добре. Историята бих казал, че е прекрасна. Build-а се е получил както трябва. Имам високи очаквания. Не съм свикнал да гледам Казучка Окада извън Main Event-а, но отдавна си му дойде времето да слезне от трона и да даде шанс на Кени Омега. Окада не спира да се развива и неговият character продължава да бъде интересен. Джей Уайт още с идването си в NJPW се видя, че ще бъде важна личност и тази година има шансът да изгрее истински, ако победи Окада. За мен фаворитът е Окада, но няма да бъда чак толкова изненадан, ако Уайт грабне победата, тъй като и него ще го градят за нещо голямо.

    Когато реално тази вражда започна преди три месеца ме изненада heel turn-а на Гедо, докато Джей Уайт очаквах да го betray-не по някое време. Така че елементът на изненадата бе нещото, което ми хареса най-много. 

 

Крис Джерико с/у Найто, Intercontinental Championship: Джерико отсъстваше известно време, но винаги когато се появява е приятен за гледане. Определено свободата, която му е дадена му се отразява добре. Истински badass. Промотата му винаги са ТОП, а враждата с Найто е адски интересна за гледане. Като качество едва ли ще стигнат петте звезди, но, както каза @Rainmaker, Джерико на миналият Wrestle Kingdom показа, че още го може. Имам някакви очаквания, но не са за кеч от най-висока класа.

 

Коуди (Роудс) с/у Juice, U.S. Championship: Днес отделих част от времето си, за да изгледам няколко клипа за враждата и ми харесва. Не е лоша. Но ако наистина Коуди ще се маха от NJPW, то очаквам да е за добро. За мен той не е човекът, който може да прави добри мачове. Става за тук-там някоя вражда, но нищо повече. Всичко, освен мачът му с Окада, е пълно разочарование. Очаквам победата да отиде при Juice и да си върне титлата, а оттам нататък Коуди да защитава другата си титла в друга федерация.

 

Уил Оспри с/у Кота Ибуши, NEVER Openweight Championship: Още един мач със солиден build-up. Истински претендент за Match Of The Night. Оспри определено прогресира. В последните месеци селва по-добре и не прекалява със спотовете, което ме радва. Ибуши е ясен... Надявам се, че ще се насладим на истинско зрелище!

 

Кени Омега с/у Хироши Танахаши, WHC: OH BOI, нямам тъпрение! И двамата могат да направят истинско зрелище! Очаквам страшно много! Танахаши върви към краят на своята кариера, може би повече няма да го видим да Main Event-ва WK, заради това този МЕ става още по-специален. Омега като шампион е наистина добър избор. Когато се изправи срещу Окада за последен път се видя, че е готов да поеме тази отговорност, а сега на най-голямото кеч събитие в Япония, второто по важност в света, има шансът да победи легендата Танахаши. Танахаши си ми е любимец, но няма да бъда разочарован от това да падне. Все пак трябва да се дава път на по-младите кечисти. За мен е трудно краят на този мач да бъде предвиден. Може пък да видим последен рън на Танахаши, нищо не се знае. 

 

Чакам с ужасно нетърпение WK! Жалко, но KOT TAKOVA. Дано видим поне 3-4 мача, които ще са от най-високо качество и очакванията дано бъдат оправдани! :) 

Link to post
nWoHulkster

Вчера в Токио, в присъствието на около 150 хиляди човека, Tanahashi и Omaga са подписали договора за мача. Това е било част от новогодишната програма на града. Здрава реклама. 👍

uRAEssl.jpg

 

Между другото, пичове, тази година Meltzer ще присъства на шоуто на живо, така че още от сега се подготвяйте за много звездички. :D 

Link to post
neshev

Той самият Meltzer филмираше, че едва ли не 150 хиляди са гледали втренчено Tanahashi и Omega, но реално на площада е имало стотици видео стени. 

 

 

Link to post
Rainmaker

Бройката продадени билети за шоуто е надхвърлила тази от миналия Wrestle Kingdom (34 955). 

 

Мачът между Chris Jericho и Tetsuya Naito вече е No DQ.

 

 

Link to post
Macho Man

В колко часа наше време започва шоуто?

[img]http://store.picbg.net/pubpic/9B/80/01ad98dca47c9b80.PNG[/img]
I'm the Anti-Christ of Professional Wrestling!

Link to post
Rainmaker
9 hours ago, Macho Man said:

В колко часа наше време започва шоуто?

 

В 10 часа започва pre-show-то, 11 часа - основното шоу.

 

Edit: всъщност може информацията да не е съвсем точна, тъй като в 9 часа стартира pre-show мачът...

Link to post
neshev

Двете големи новини от WK:

 

През 2020, NJPW ще проведе две шоута в Tokyo Dome. Едното ще е на 04.01, което е традиционната дата за WK, другото ще е на следващият ден. Дали това означава, че Wrestle Kingdom ще е двудневно шоу, предстои да разберем.

 

Тазгодишният сезон на G1 ще бъде открит в American Airlines Center, Dallas, Texas, на 6 юли.

Link to post
neshev

Шоуто имаше лайтмотив "голямата чистка". Bucks и Cody, които основаха AEW, KUSHIDA, за когото се говори, че ще пътува към Стамфорд, и най-интригуващо е бъдещето на Kenny Omega. Дали след години намеци ще пътува към WWE? Или AEW? Или просто тихо ще подпише нов договор с NJPW. С оглед наистина епичната история покрай спечелването на титлата, самият reign ми се стори крайно разочароващ. Дори този ME не се усети като нещо голямо.

 

Двете неща, които най-много ми харесаха бяха мачът между Jericho и Naito и този между Okada и Jay White. Jericho, колкото и нелепо да изглежда с този грим и облекло, намери правилната формула и за две поредни години прави един от най-значимите се мачове на вечерта. С Naito могат да се правят паралели. Двама популярни кечисти, които направиха кариера около midcard титлите, с периодични появи в ME. Ще е интересно какво ще се случи с Jericho. Лично аз не бих отказал една вражда с Tanahashi, като за финал на неговата NJPW кариера.

 

NJPW, когато са зад теб, са твърдо зад теб. С този мач успяха да изградят Jay White като един от топ лицата в компанията. Самият мач беше много добър. Разгле, един по-кратък и динамичен мач с участието на Okada. Най-накрая върна Rainmaker образа. Изглеждаше като jobber с панталона. Краят беше пълен шок, свиха лайното японците. :lol:

 

@LONE WOLF, не ти трябва spoiler tag. Всички, които четат темата, са наясно с резултатите.

 

Link to post
LONE WOLF

:D Добре а възможен ли вариант Накамурата за Омега от NJPW биха ли приели такава сделка с WWE 

Link to post
neshev

WWE бартери не правят, но ако стане нещо подобно, NJPW ще са преебаните. Nakamura е дърт и трудно се движи, докато Omega е в пика на кариерата си.

Link to post
nWoHulkster

Тепърва ще гледам шоуто (уви, не можах да го гледам на живо :(), обаче следващото нещо просто трябва да се отбележи. Тези NJPW маниаци обявиха две Tokyo Dome шоута за догодина и при това в поредни дни (4-ти и 5-ти януари). 😮 Плюс, G1 Climax шоу в American Airlines Center в Далас. Плюс, шоу в 7-хилядна зала в Лондон. Плюс, трите последни дена от G1 Climax ще бъдат в Budokan Hall. Плюс, финалът на BOSJ ще бъде в Sumo Hall. Плюс, пак се връщат в Osaka-Jo Hall за Dominion. Плюс, разбира се, и шоуто в MSG. Damn! Здраво са се надъхали да правят големи шоута през следващите 12 месеца.

 

Quote

5kCXt66.jpg

 

NJPW "WRESTLE KINGDOM 13 IN TOKYO DOME" (WPW/TV Asahi Ch. 2/NJPW World)

January 4th, 2019
Tokyo Dome
38,162 Fans -
No Vacancy

0. NEVER Openweight Six Man Tag Team Title Contendership, Gauntlet Match: Togi Makabe, Toru Yano & Ryusuke Taguchi beat Yuji Nagata, Jeff Cobb & David Finlay and Hirooki Goto, Beretta & Chuckie T and Minoru Suzuki, Lance Archer & Davey Boy Smith Jr. and Hangman Page, Yujiro Takahashi & Marty Scurll (22:02).
1. NEVER Openweight Title: Will Ospreay beat Kota Ibushi (c) (18:13) with a Storm Breaker - Title change!
2. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title, 3 Way Match: BUSHI & Shingo Takagi beat Yoshinobu Kanemaru & El Desperado (c) and SHO & YOH (06:50) with a Last of the Dragon by Takagi on SHO - Title change!
3. British Heavyweight Title: Zack Sabre Jr. beat Tomohiro Ishii (c) (11:35) with a Ground Manjigatame - Title change!
4. IWGP Tag Team Title, 3 Way Match: EVIL & SANADA beat Tama Tonga & Tanga Loa (c) and Nick Jackson & Matt Jackson (10:15) with a Rounding Body Press by SANADA om Matt - Title change!
5. IWGP US Heavyweight Title: Juice Robinson beat Cody (c) (09:02) with a Pulp Friction - Title change!
6. IWGP Jr. Heavyweight Title: Taiji Ishimori beat KUSHIDA (c) (11:37) with a Bloody Cross - Title change!
7. Special Singles Match: Jay White beat Kazuchika Okada (14:18) with a Bladerunner.
8. Double Main Event I - IWGP Intercontinental Title, No DQ Match: Tetsuya Naito beat Chris Jericho (c) (22:35) a Destino - Title change!
9. Double Main Event II - IWGP Heavyweight Title: Hiroshi Tanahashi beat Kenny Omega (c) (39:13) with a High Fly Flow - Title change!

 

Link to post

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...