Jump to content

Bellator 207/208 (Mitrione vs. Bader, Fedor vs. Sonnen) - 12 и 13 октомври 2018


neshev

Recommended Posts

b206_image002.0.png

 

Quote

Event: Bellator 207: “Mitrione vs. Bader”
Date: Fri., Oct. 12, 2018, on Paramount Network
Location: Mohegan Sun Arena in Uncasville, Connecticut

 

Bellator 207 Main Event:

 

265 lbs.: Matt Mitrione (13-5) vs. Ryan Bader (25-5)

 

Bellator 207 Main Card (9 p.m. ET):

 

265 lbs.: Roy Nelson (23-15) vs. Sergei Kharitonov (27-6, 1 NC)
170 lbs.: Lorenz Larkin (19-7, 1 NC) vs. Ion Pascu (18-8)
155 lbs.: Kevin Ferguson Jr. (3-1) vs. Corey Browning (2-1)
155 lbs.: Carrington Banks (7-1) vs. Mandel Nallo (6-0)

 

Bellator 207 Undercard:

 

125 lbs.: Kristi Lopez (2-0-1) vs. Sarah Click (1-2)
185 lbs.: Andre Fialho (9-1) vs. Javier Torres (10-4, 1 NC)
125 lbs.: Alexandra Ballou (0-0) vs. Lisa Blaine (2-0)
155 lbs.: Nicholas Giulietti (0-0) vs. Alex Ortiz (0-0)
155 lbs.: TBA (n/a) vs. Peter Barrett (8-2)
185 lbs.: Tim Caron (7-2) vs. Reginaldo Felix (4-2)
145 lbs.: Sinead Kavanagh (5-2) vs. Janay Harding (3-4)
170 lbs.: Kastriot Xhema (2-1, 1 NC) vs. Pat Casey (2-0)
135 lbs.: Mike Kimbel (1-0) vs. Alex Potts (1-0)
170 lbs.: Sean Lally (8-3) vs. Kemran Lachinov (6-2)

 

b208_image002.0.png

 

Quote

Event: Bellator 208: “Fedor vs. Sonnen”
Date: Sat., Oct. 13, 2018, on Paramount Network
Location: NYCB Live in Uniondale, New York

 

Bellator 208 Main Event:

 

265 lbs.: Fedor Emelianenko (37-5, 1 NC) vs. Chael Sonnen (31-15-1)

 

Bellator 208 Main Card (9 p.m. ET):

 

185 lbs.: Alexander Shlemenko (56-11, 1 NC) vs. Anatoly Tokov (26-2)
155 lbs.: Benson Henderson (25-8) vs. Saad Awad (23-9)
265 lbs.: Cheick Kongo (28-10-2) vs. Timothy Johnson (12-4)
145 lbs.: Henry Corrales (15-3) vs. Andy Main (12-3-1, 1 NC)

 

Bellator 208 Undercard:

 

170 lbs.: Robson Gracie (0-0) vs. Jamal Pottinger (0-0)
115 lbs.: Jennifer Chieng (0-0) vs. Jessica Ruiz (0-0)
170 lbs.: Shaquan Moore (0-0) vs. David Meshkhoradze (0-0)
135 lbs.: Tommy Espinosa (4-1) vs. Suhrob Aidarbekov (5-3)
145 lbs.: Frank Buenafuente (9-4) vs. James Gonzalez (4-3)
185 lbs.: Jeremy Puglia (0-1) vs. Eric Olsen (0-4)
170 lbs.: Mike DiOrio (1-2) vs. Drews Rodriguez (0-0)
135 lbs.: Zarrukh Adashev (0-1) vs. Christian Medina (0-0)
155 lbs.: Jerome Mickle (3-6) vs. Nick Fiore (2-3)
155 lbs.: Ryan Castro (0-1) vs. Dennis Buzukja (0-0)

 

Link to comment
13 hours ago, HEIDENREICH said:

Баси мамата още ли го държат Конго?

 

Той сега е натрупал 5-6 последователни победи, ще го гласят за title shot скоро. Много крив боец е.

 

Искрено се надявам Chael да повтори това, което ментора му Dan Henderson направи, и да натупа Fedor.

Link to comment

Chael след фиаското с Tito го бях отписал като боец, но последните 2 мача показа сигурно най-добрата си форма извън тестостероновия си период. Не че няма да ме учуди, ако и в момента взима нещо. Неговият основен проблем винаги са били submission-ите. Погледнето му резюмето, сигурно повече от половината му загуби са след хватки за предаване. Проблемът винаги му е бил в джуджицуто. Wrestling-а му е един от най-добрите изобщо, страйкингът му е подценен, но е супер уязвим за предаване. Това пък е един от специалитетите на Федор. Последно време обаче виждам Chael доста повече набляга на тренировките на земя и според мен си е подобрил защитата изключително много. Ще е опасно да търси да поваля Федор по гръб, но вероятно ще е още по-опасно поне в 1-ви рунд да стои с него в стойка. На земя трябва да е изключително внимателен. В общи линии, ако се опита да държи нещата изкъсо на земя и да не поема прекалено големи рискове, според мен има много голям шанс да бие Федор с решение.

Link to comment

Предполагам разликата в килограмите ще си каже думата в полза на Fedor. Не виждам как Sonnen ще го държи на земята три рунда, а на крака, Fedor има стабилно предимство. 

 

Гледайки последните битки на Fedor, проблемите му идват главно срещу хора, които имат силата да го нокаутират, защото Fedor все още се бие много рисково, а рефлексите му вече ги няма.

Link to comment
2 hours ago, neshev said:

Предполагам разликата в килограмите ще си каже думата в полза на Fedor

Аз мисля, че те са горе-долу еднакви килограми в момента, също така и Rampage - последния му опонент беше дори по-тежък от Федор, но успя да се справи с борбата, до колкото помня. Въпреки калпавата си брадичка и още по-забавени рефлекси смятам, че Frank Mir беше още по-кофти съперник за Chael. Него изобщо не мога да си го представя как ще го държи на земя. Иначе аз съм именно за Chael в този турнир. Мисля, че ще е култово боец, който през по-голямата си част от кариерата е бил middle weight да бъде heavyweight шампиона на Bellator :)

Link to comment

Bader помете Mitrione. Не знам дали вторият е имал контузия (май е имал проблеми с рамото) или не е бил добре подготвен, но не даде никакъв отпор. А преди битката се заканваше какъв позор ще е, ако финалът е между двама LHW-а. Bader изглежда в изродска форма, няма да се изненадам, ако помете и Fedor/Chael. Като цяло, не бих отказал да го видя отново срещу топ имената в UFC.

 

Kharitonov успя да довърши Big Country, което е масивен успех, нищо че вече Nelson е доста амортизиран. Странна работа е тази HW дивизия. Титлата се урежда в някакъв турнир, пълен с хора от леката категория, а имат стабилни HW-и като Kharitonov, Kongo, гледам и Minakov се е върнал. Тоя турнир като цяло беше направен за Fedor, да запише няколко победи.

 

Бебе Слайс :lol: Coker не знам защо продължава да хвърля толкова средства в синчета. Първо беше Ryan Couture, сега Бейби Слайс. Човек ще си каже, че нямат цели дивизии пълни с животни, че хайпват подобни измекяри.

 

Чакам утре да видим какво ще го свърши "Последният Император", че "Дарт Бейдър" тропа на финала. :lol:

 

Link to comment
antropophagus

Лоренц Ларкин също с кажи-речи прилична победа, този Паску е корав юнак изглежда, и си осигури позицията на резерва в WW турнира. Аз се чудя Рори МакДоналд след този побой, който претърпя срещу Мусаси, дали ще бъде в кондиция за мача с Джон Фич (Януари/Февруари?). Проблемният му нос, като че пак изглеждаше разбит. Ще бъде интересно ако Ларкин влезе в турнира.

 

А Митрион беше като пиле в кълчища срещу бореца Бейдър. Абе както викаш, може и да е бил контузен човекът, в тоя спорт има толкова фактори. Но това представяне изглеждаше като излагация отвсякъде. Чак ме е яд, че Фьодор, който вече си е поизхабен, продължава да се бие и губи от такива посредственяци - създавайки повод на всевъзможни глупаци с мнение да се опитват да му дискредитират кариерата. :dry:

Link to comment

Бейдър си беше фаворит в турнира още от началото. Не знам какво са давали букмейкърите като коефициенти, но за мен това беше единственият топ боец в Гранд При - то. Всички останали са или посредствени спортисти, или отдавна далеч от праймтайма си ветерани.

 

Федор е най-добрият тежкар за всички времена, може би най-добрият боец за всички времена, но в момента изобщо не трябва да бъде допускан до ринг от която и да е комисия. Да, фен съм му, да, бих го гледал винаги и навсякъде, но просто е опасно вече за здравето на този човек. Видяхме какво го направи Митрионе, за малко и Мир да го довърши. Фьодор няма шанс срещу звяр като Бейдър, ако изобщо стигне до финала, разбира се. Чаел също е пенсия вече, но още има въздух, за да държи опонентите си три рунда на земята. Разбира се, срещу Бейдър не го виждам как ще стане тая работа.

 

Мат Митрионе е забавен тип, сигурно е голямо богатство за масите по кръчмите, но никога не е бил боец за нещо повече от ТОП 15. Не, че да си в топ 15 на света не е велико постижение, но тук говорим за световен шампион, пък бил той и на Белатор. Бейдър е  две класи отгоре и се видя тая вечер. Това, че е от долната категория, не виждам да е от кой знае какво значение.  Добрият боец си е добър боец и толкова. 

 

Турнирът е цирк, то е ясно. Но пък Белатор трябваше да си имат световен шампион при тежките и турнир с огромни имена като тези беше перфектният начин да се даде летящ старт на дивизията. 

 

 

 

 

 

Link to comment

Fedor направо помля Chael. Sonnen е добър борец, но Fedor го размяташе като парцалена кукла. Усети се, че гледаме HW боец срещу MW такъв. Дори килограмите да са били близки, Fedor ги носи много по-добре, така да се каже. В транзициите, Chael нямаше никакъв успех и не успя да накаже балтиите, които мяташе Императора. Напоследък почна да им се получава с подобни битки. Очаквам Coker да се надъха за още такива.

 

Добър турнир направи Fedor. Ясно е, че Bader е класен боец и приказката ще приключи съвсем скоро. Все пак ще викам мощно за Fedor. Ще е готино през 2019 да е световен шампион отново. Силна седмицата за руснаците се получи.

Link to comment

Радвам се за Федята и определено ще викам за него на финала, но както казах - не вярвам, че има кой знае какви шансове. Всеки случай е удоволствие да гледаш легендата в състезателен мач, било то и през 2018-та. 

 

------

Иначе Белатор започват да правят все по-добри шоута, което много ме радва. Погледнато реално, направиха две много добри вечери, с нужната srat power и всичко там както си му е реда. Стискам палци да доведат още разпознаваеми имена и да продължат с добрите галавечери, защото са чудесна алтернатива на UFC. В това отношение съм малко разочарован, че Еди Алварез ще ходи да се пердаши на Изток, а няма да се завърне в Белатор.  

 

Link to comment
antropophagus

Фьодор чисто стилистично не е удобен за борците, защото знае какво да прави на земята, така че да излиза от тези позиции. Той още в Прайд е един от изпреварилите времето си от тази гледна точка, че не е като типичният bjj повлиян боец, който си седи в гарда и ако не го изправят ей така и ще бъде доминиран и победен. Разбира се в днешно време почти всички елитни бойци работят върху това качество и го развиват.

 

Според мен си има шансове срещу Бейдър ако му вземе респекта с типичните си точни и мощни Фьодорски балтии. Бейдър обаче е в по-добро физическо състояние и е поразвил играта в стойка с времето. Но мисълта ми е, че Фьодор има повече шансове отколкото му дават, предполагам.

Link to comment

Чичо Чаел ме разочарова 😖 Не съм по конспирациите, но загубите на Сонен винаги изглеждат доста съмнително. В смисъл какво точно направи, за да загуби добрата си позиция и да се озове в маунт, така и не разбрах. Какво беше това превъртане, в смисъл wtf 😂 Вече тко-то, да Федора удря силно, но честно казано Чаел изобщо не изглеждаше толкова наранен, просто се сви и на практика се предаде. Е, кво да се прави, това е ММА.  

 

Иначе ще излезе, че много подценявам Федор, но Бейдър изглежда като фаворит, в смисъл още преди началото се знаеше, че е най-завършения боец в турнира, въпросът беше как ще се справи с по-едри момчета . Федор обаче удря много силно дори и на тези години и винаги ще крие опасност особено в първи рунд, иначе е значително по-бавно отпреди.

Link to comment
9 hours ago, neshev said:

Fedor направо помля Chael. Sonnen е добър борец, но Fedor го размяташе като парцалена кукла. Усети се, че гледаме HW боец срещу MW такъв. Дори килограмите да са били близки, Fedor ги носи много по-добре, така да се каже. В транзициите, Chael нямаше никакъв успех и не успя да накаже балтиите, които мяташе Императора. Напоследък почна да им се получава с подобни битки. Очаквам Coker да се надъха за още такива.

 

Добър турнир направи Fedor. Ясно е, че Bader е класен боец и приказката ще приключи съвсем скоро. Все пак ще викам мощно за Fedor. Ще е готино през 2019 да е световен шампион отново. Силна седмицата за руснаците се получи.

И нашият човек Конго е бил. :) Бах го у чушкопека. Аз явно съм го гледал малко преди победната серия, Ринг тв повтаряха до безпаметност стари Белатор турнири и го гледах в един мач дето едва ходеше и яко се излагaше. Като се сетя че го гледах през 2009-та срещу Франк Мир, все едно беше вчера , баси как лети това време. :(

 

Много ми беше мъчно за Фьодор в последните години, супер жалка картинка беше да пада от анонимници. Добро представяне в този турнир, макар и срещу доста по-леки от него противници. И аз очаквам Bader да го схруска, в UFC не уцели на време за престой но тук ще ги шиба всички.

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...