Jump to content

NJPW Power Struggle - 3 ноември 2018


nWoHulkster

Recommended Posts

pzXvoPt.jpg

 

Quote

NJPW "POWER STRUGGLE ~ SUPER JR. TAG LEAGUE 2018"

November 3rd, 2018
EDION Arena Osaka


1. Super Jr. Tag League 2018 - Final:
2. Kazuchika Okada & Beretta vs. Jay White & Bad Luck Fale
3. Kenny Omega & Kota Ibushi vs. Hiroshi Tanahashi & David Finlay
4. NEVER Openweight Title: Taichi (c) vs. Will Ospreay
5. Special Singles Match: Tetsuya Naito vs. Zack Sabre Jr.
6. IWGP Intercontinental Title: Chris Jericho (c) vs. EVIL

 

Link to comment

Ospreay вече официално ли се води heavyweight? Ако reign-ът на Taichi е бил колкото да се предаде поясът на британеца, съм готов да им простя за смяната на титлата миналия месец. Иначе не би било зле последният малко да почне да щади ставите си, а и ще бъде интересно да се проследи еволюцията му към тежката дивизия.

 

Много солиден card като цяло. Очаквам още развитие на основните истории към WK, специално около Okada-White и Omega-Tanahashi. Има и потенциал за нещо много добро като кеч в двата главни мача. Фен съм на сработката на Naito и ZSJ, съдейки спрямо показаното до момента от двамата, докато EVIL-Jericho се очертава като глътка свеж въздух от наложилия се main event стил на New Japan през последните години. Предполагам също, че SHINGO и BUSHI ще спечелят отборния турнир за junior кечисти.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Гледах ME, главно заради Jericho, който спокойно може да се нарече най-хитрият кечист в момента. Сравнявайки с хора като HHH и HBK, не мога да твърдя, че Jericho е в по-добра форма от тях физически. Разликата се съдържа в това, че Jericho, чрез различни gimimicks, успява да стои свеж, докато HHH и HBK се изявяват с неща, които бяха на върха преди 20 години. От към носталгия го докарват и съм пределно наясно, че има доста хора, които искат да гледат точно това, но на фона на това, което се случва през 2019, изглеждат нелепо. 

Изглежда престоят на Jericho ще завърши на WK, където ще даде победата на Naito, което ще е логичното развитие. Все пак не може да се отрече, при всяка проява пълнеше залите и се утвърди като една от атракциите в Япония. 

Link to comment

Джерико (според мен поне) е в по-добра форма от други хора на неговата възраст. Дойде, направи си всички важни ходове и си тръгна. Мача ми допадна. Харесва ми това че в NJPW, Джерико има свободата да покаже нещо по-различно от това което сме виждали досега от него. Промото след мача беше добър край на вечерта. Не искам да идва края на Jericho в NJPW, всички мачове до момента ми допаднаха и бих казал че са сред най-приятните му за гледане според мен през последните няколко години. Нямам търпение за следващия.

0ff76bc5f27ad93c.jpg

Link to comment
Quote

 

KrRCkWB.jpg

 

NJPW "POWER STRUGGLE" (WPW/TV Asahi Ch. 2/NJPW World)

November 3rd, 2018
Osaka Edion Arena (Osaka Prefectural Gymnasium)
5,441 Fans
- Super No Vacancy Full House

1. Ryusuke Taguchi, Chris Sabin, ACH & Toa Henare beat Jushin Thunder Liger, Tiger Mask, Volador Jr. & Soberano Jr. (6:10)
2. Tama Tonga, Tanga Loa & Robbie Eagles beat Togi Makabe, Tomoaki Honma & KUSHIDA (7:39)
3. Kazuchika Okada & Beretta beat Jay White & Bad Luck Fale (4:32)
4. Kenny Omega & Kota Ibushi beat Hiroshi Tanahashi & David Finlay (9:47)
5. Super Jr. Tag League - Final, 3 Way Match: SHO & YOH beat Yoshinobu Kanemaru & El Desperado and BUSHI & Shingo Takagi (15:55)
6. NEVER Openweight Title: Hirooki Goto beat Taichi (c) (15:02) - Title change!
7. British Heavyweight Title: Tomihiro Ishii (c) beat Minoru Suzuki (19:21)
8. Special Singles Match: Tetsuya Naito beat Zack Sabre Jr. (20:12)
9. IWGP Intercontinental Title: Chris Jericho (c) beat EVIL (21:40)  (1st defense)

 

 

Link to comment

Suzuki срещу Ishii без съмнение беше мачът на вечерта и поредната класика на Ishii за 2018. Пичът може никога да не получи run с голяма титла, но едва ли поне скоро ще престане да бъде машина за MOTYC-и. Искам специално да отбележа и перфектния му selling (и no-selling, когато беше нужно) през цялото време - успя да направи офанзивата на Suzuki да изглежда още по-болна от обикновено, което определено значи нещо за стандартите на MiSu. Двамата работиха нереално stiff на моменти, както и очаквах. Реално градейки мача предимно на основата на ритници и преки размени, без нещо толкова впечатляващо като изпълнения (може би преди финалните минути), успяха да ме инвестират в него. Хареса ми също, че приключиха без размяна на finisher-и и безбройни counters. Все още не съм гледал втория им сблъсък от Британия, но тук вкараха всичко, което ми липсваше в първия им - както вече написах, MOTN. Макар че ме съмнява да се случи, се надявам NJPW (и RevPro) да book-нат мач за титлата им на WK, който с участието на Ishii в него няма как да не си струва.

 

Naito срещу Sabre беше стабилен избор за мач, който да последва касапницата преди тях. Тръгнаха по-предпазливо в началото, както и му беше редът. Показаната история беше добра. Sabre беше един вид проклятието на Naito през 2018, след като го изхвърли от двата най-важни турнира за годината, и в началото логично водеше пълна доминация над него. Това ме подсети, че постройката на доста от мачовете на Sabre в Япония е почти еднаква - контрол над опонента и контра със submission hold на всеки негов втори ход. Хубавото е, че човекът явно е напипал правилната формула, като до момента тези неща работят много добре на ринга, а и публиката реагира по някакъв начин на арсенала му. Който сякаш всеки мач се увеличава с по още една модификация на модифицираните му захвати - като онзи заплетен ключ върху краката на Naito към средата на мача. Със сигурност момчето няма визията за постоянен main eventer, но си е перфектен за upper-midcard позиция или ниво ала NEVER Openweight титлата. Само да изчисти малко израженията при selling-а си, тъй като на моменти наистина изглежда зле в този аспект. Та, самият мач беше много добър (също както предишните им, макар и може би една идея под тях), с добри контри и правилен победител. 

 

Jericho и EVIL не се помляха на нивото на Ishii и Suzuki, но направиха качествен brawl - в доста по-американизиран стил, естествено. Успяха отново да прикрият не особено добрата форма на "Y2J" с начина, по който структурираха мача - залагайки повече на one-sided сегменти, без да изискват много добър синхрон помежду си. Въпреки това Jericho все пак отнесе няколко брутални bump-а, единия от които върху маса, така че не може да се твърди, че е подходил мързеливо по време на мача. До някаква степен успяха да изпълнят и основната му цел - направиха така, че EVIL да изглежда наравно с Jericho, дори самите реакции на публиката бяха показателни в това отношение. Може би само финалът не им се получи перфектно, след като имаше известно забавяне при escape-а на Chris от finisher-а на EVIL, но от всичко останало съм доволен. Силен ME, който осигури поне една защита на Jericho, преди да загуби титлата на Wrestle Kingdom.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...