Jump to content

NJPW King of Pro-Wrestling - 8 октомври 2018


nWoHulkster

Recommended Posts

JfILApY.jpg

 

Quote

NJPW "KING OF PRO-WRESTLING" (NJPW World)

October 8th, 2018
Tokyo Ryogoku Kokugikan

1. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title: Yoshinobu Kanemaru & El Desperado (c) vs. Jushin Thunder Liger & Tiger Mask
2. Togi Makabe & Tomoaki Honma vs. Juice Robinson & Toa Henare
3. Bad Luck Fale, Tama Tonga, Tanga Loa & Taiji Ishimori vs. Matt Jackson, Nick Jackson, Hangman Page & Chase Owens
4. Tomohiro Ishii, Hirooki Goto & Will Ospreay vs. Minoru Suzuki, Taichi & Takashi Iizuka
5. Kazuchika Okada, Toru Yano, YOH & SHO vs. Tetsuya Naito, SANADA, BUSHI & X
6. Special Singles Match: EVIL vs. Zack Sabre Jr.
7. IWGP Jr. Heavyweight Title Tournament - Final: KUSHIDA vs. Marty Scurll
8. Tokyo Dome IWGP Heavyweight Title #1 Contendership: Hiroshi Tanahashi vs. Jay White
9. IWGP Heavyweight Title, 3 Way Match: Kenny Omega (c) vs. Kota Ibushi vs. Cody

 

X = Нов член на Los Ingobernables de Japon! 😮
 
Link to comment
On 10/2/2018 at 10:33 PM, nWoHulkster said:
Quote
9. IWGP Heavyweight Title, 3 Way Match: Kenny Omega (c) vs. Kota Ibushi vs. Cody

 

Това ако не е жесток мач... Мисля да го изгледам! Отдавна не гледам NJPW, но този път съм hype-нат.

Link to comment

Шоуто няма как да бъде слабо, но това, което буди най-силен интерес у мен, е кого ще разкрият като новия LIJ member. Много е добре, че няма никакви спойлери, и има един куп възможни варианти, като лично на мен този с Shingo ми изглежда най-интересен. Минус е, че изглежда твърде вероятно да си остане freelancer, но би се вписал добре в тембъра на групата с малко по-creepy външен вид, за разлика от някого като Neville. Така и не можах да разбера защо специално той беше масово искан, след като просто няма никакви общи черти с LIJ. Нещо друго интригуващо би било да има turn от член на CHAOS по време на самото шоу, което също не е за отписване като вариант.

 

EVIL-ZSJ изглежда стабилно на хартия, по-конкретно ми е любопитно как ще се получи сработката им. Мисля, че е ясно кой ще победи предвид слуховете, че EVIL ще срещне Jericho на следващото голямо шоу. Първото изречение до голяма степен важи и за мача на Scurll и Kushida.

 

Целта на Tanahashi-White би трябвало да е да представи втория като легитимна заплаха в наистина голям, сериозен мач. Нещо, което двамата не успяха да постигнат преди девет месеца, но сега с turn-а на Gedo и вътрешните конфликти в CHAOS всичко е различно. Определено могат да развият много интересна история около това и в идните месеци.

 

За главния мач вече си изказах в мнението в темата за предишното шоу, само ще допълня, че могат да създадат интересни tease-ове около отношенията на Golden Lovers и лека-полека да започнат да изграждат дългоочаквания им реванш. Щастлив съм, че не избързаха и не го хвърлиха тук без достатъчно история и интрига. Cody е в мача колкото да отнесе туша, но няма как иначе. Потенциалът за MOTN е на лице, въпросът е дали Cody ще си даде зор или ще си вземе night-off (както обикновено).

Link to comment
1 minute ago, neshev said:

Изглежда все по-нелепо. :lol:

 

 

Кризата на средната възраст го е ударила доста

Link to comment
Quote

wRGIoQj.jpg

 

NJPW "KING OF PRO-WRESTLING" (WPW/TV Asahi Ch. 2/NJPW World)

October 8th, 2018
Tokyo Ryogoku Kokugikan
9,152 Fans


1. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title: Yoshinobu Kanemaru & El Desperado (c) beat Jushin Thunder Liger & Tiger Mask (9:51)
2. Togi Makabe & Tomoaki Honma beat Juice Robinson & Toa Henare (10:20)
3. Bad Luck Fale, Tama Tonga, Tanga Loa & Taiji Ishimori beat Matt Jackson, Nick Jackson, Hangman Page & Chase Owens (12:06)
4. Tomohiro Ishii, Hirooki Goto & Will Ospreay beat Minoru Suzuki, Taichi & Takashi Iizuka (12:10)
5. Tetsuya Naito, SANADA, BUSHI & Shingo Takagi beat Kazuchika Okada, Toru Yano, SHO & YOH (9:30)
6. Special Singles Match: EVIL vs. Zack Sabre Jr. ended in a No Contest.
7. IWGP Jr. Heavyweight Title Tournament - Final: KUSHIDA beat Marty Scurll (18:33) to become the champions
8. Tokyo Dome IWGP Heavyweight Title Contendership: Hiroshi Tanahashi beat Jay White (20:40)
9. IWGP Heavyweight Title, 3 Way Match: Kenny Omega (c) beat Kota Ibushi & Cody (34:13) (3rd defense)

 

Damn! Доста развития в това шоу. Jericho напада EVIL. Jay White (и ко.) се присъединява към OG Bullet Club/Firing Squad. Okada спасява дългогодишния му враг Tanahashi. Shingo Takagi се присъединява към Los Ingobernables de Japon. И още. Определено раздвижиха нещата откъм групи и истории. Надъхан съм за Shingo в New Japan. Подобно на Ishimori по-рано тази година, голяма загуба за предишната му федерация, но много силно попълнение към roster-a на NJPW.

Link to comment

Това, което само ще отбележа, е перфектното развитие на историята около разделението на Bullet Club. Gedo може да получава критики за твърде американизирания си booking на моменти, но по параграфа 'long-term' едва ли има кой да го бие. Прочетох някъде, че още през 2013 Jay White е бил представен на Bullet Club, и явно от самото начало е бил скрит коз на Firing Squad, с който впоследствие да свалят The Elite от лидерските им позиции. В деня, когато White отряза поканата на Omega, Tama Tonga беше направил backstage promo (нещо от сорта на "Maybe the wrong person asked him"), което също го бива като нотка в историята. А в това време White се намърда и между CHAOS, като и там създаде вътрешен конфликт, а членството му се изразяваше само в това да използва съотборниците си в собствените си вражди. Много добра логическа последователност на събитията, а в случая и непредсказуемо развитие. Много ми е интересно дали заформилият се съюз между Okada и Tanahashi ще продължи - общият враг е на лице, което е достатъчно основание. Другото, което ме зарадва, беше появата на SHINGO, дано ги сблъскат с KUSHIDA скоро.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...