Jump to content

UFC 229 "Khabib v. McGregor" (Хабиб Нурмагомедов срещу Конър Макгрегър) - 6 октомври 2018

neshev

Recommended Posts

Няколко изречения от мен по темата:

Хабиб си изпълни чудесно игровия план и заслужено спечели. Надигра Конър през повечето време, с изключение на 3-я рунд. На мен обаче като фен, мачът не ми хареса. По-запалените по ММА сигурно ги радват уменията на земята на Нурмагомедов, но това да лежиш върху съперника без да правиш нищо, само за да го изморяваш и да си чакаш момента е печеливша, но не и привлекателна за мен тактика. Неслучайно третият рунд беше най-интересен, защото имаше повече динамика и имаше какво да се види. Сцените след мача бяха доста глупави и е редно да има сериозни наказания и дори отнемане на титлата на Хабиб. Аз обаче си мисля, че вместо това ще изцедят докрай целия този шум и ще направят реванш между тях в бъдеще.

Dillon Dannis (нападнатият от Khabib след битката) отговаря на RDA и го призовава да се бият на улицата. :rofl:

13 hours ago, gboy said:

Като умения е ясно, че Нурмагомедов е в пъти по-добър боец и в това няма нищо срамно. В момента на това ниво в категорията са единствено Кабиб и Тони и за мен този мач ще определи истинския шампион. Нурмагомедов е изрод и успя да спечели въпреки, че влезе в мача супер емоционален, което винаги е грешка. Просто е толкова фрапиращо добър, че дори когато главата му не е на мястото си, пак печели срещите си. 

А какво смяташ за Kevin Lee? Всъщност аз и преди писах, чисто стилово на хартия като най-трудни мачове за Хабиб в дивизията виждам 2-ма съперници - Kevin Lee и Justin Gaethje. Вторият го слагам в разговора просто защото се говорят легенди за takedown защитата му в спаринги и тренировки, а и на хартия изглежда като най-титулувания борец в дивизията в момента. Разбира се, като ултимативния криптонит на Хабиб виждам GSP, който неведнъж се е справял с борци, а в стойка е много по-добър от другите двама, които споменах и от Tony Ferguson също, въпреки че Tony е луд. Tony носи друг тип опасност за Habib, защото гарда му е много добър и вероятно има шанс да не понесе поражения на земята, дори може да е доста опасен и да атакува от гръб. Но от друга страна сравнително лесно бива повалян и стига Хабиб да е внимателен да не бъде хванат от нещо, би спечелил скучна победа с лежане върху съперника в този случай.

GSP vs Khabib ще е луда битка. GSP със сигурност и е хвърлил око, но няма как да отрекат title shot-а на El Cacuy.

Не бих отказал един мини турнир, GSP vs. Conor и Khabib vs. Tony Ferguson, но първо да видим как ще сурвакат Khabib. Dana да им бутне няколко милиона и да се отърве с нещо символично, но няма да се изненадам, ако го ебат с година, за да покажат, че имат някакви топки все пак.

31 minutes ago, neshev said:

GSP vs Khabib ще е луда битка. GSP със сигурност и е хвърлил око, но няма как да отрекат title shot-а на El Cacuy.

:D  :D  :D 

Всеки вика "искам да се смажат да има як бой и да хвърчат глави", обаче като най-накрая дойде човека който наистина ЩЕ ГИ ПРЕБИЕ се насират и реват като путки, че било селска проява.

9MLnN5Y.gif

Относно събитието:

Lewis ми е любимият Heavyweight. Губеше много сериозно и 15 секунди преки краят нанесе голямата бомба. Много е атрактивен винаги за гледане. Да не говорим че всеки път му дадът микрофона е злато!

Ferguson vs Pettis - тук ни предоставиха един кандидат за мач на годината. Момчетата доставиха на макс. Много ме е яд че Pettis получи тази контузия и не можахме да видим трути рунд. Tony Ferguson - the real champ! 

Khabib-Connor - Не смеех да давам сериодна прогноза за този мач, защото ми беше много на кантар. Конър се защитаваше добре първия рунд, но не можеше нон-стоп да удържа натиска на руснака. А Khabib  и на крака се представи що-годе добре, даже нанесе един takedown. Като цяло си личеше, че Khabib е по-добрият боец, поне през повечето време. 

Какво стана след битката беше свинщина, и да както беше казано по-горе имаме един сблъсък на култури. Руският тим приемат много на сериозно всички тези обиди от Конър и компания, и нямаше как да мине без въргал. Иначе е ясно че и двата тима са пълни с отрепки и гамени.

Мисял че щом инцидента с автобуса може да мине сравнително без последствия, че даже да се използва и като част от сторилайна, с това съще ще стане така.

Искамe Khabib-Ferguson, а Конър не го очаквам поне още 1, да не станат и пак 2 години.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

28 minutes ago, Jack Bauer said:

Мисял че щом инцидента с автобуса може да мине сравнително без последствия, че даже да се използва и като част от сторилайна, с това съще ще стане така.

Тука има разлика по принцип, защото инцидентът с автобуса не беше под юрисдикцията на атлетическата комисия. Тоест там те нямаше как да нанасят санкции, единствено UFC можеше да нанесат санкции, каквито преценят. Това онзи ден обаче беше спортно събитие, което се провежда под тяхната юрисдикция и те имат пълно право да нанасят каквито решат глоби и санкции, независимо от UFC, с които самите UFC трябва да се съобразят.

5 minutes ago, retwerts said:

Тука има разлика по принцип, защото инцидентът с автобуса не беше под юрисдикцията на атлетическата комисия. Тоест там те нямаше как да нанасят санкции, единствено UFC можеше да нанесат санкции, каквито преценят. Това онзи ден обаче беше спортно събитие, което се провежда под тяхната юрисдикция и те имат пълно право да нанасят каквито решат глоби и санкции, независимо от UFC, с които самите UFC трябва да се съобразят.

Conor не е лицензиран в NY от ноември 2017, за това не можаха да му наложат санкции. Ако Conor отново иска да се бие в NY, със сигурност ще им плати стабилна глоба.

Conor е култов.

"Загубихме мача, но спечелихме битката. Войната продължава." :rofl:

Самото UFC нямаше слаб мач, всички до един доставиха, най ми хареса мача между Петис и Тони, трябва и да го наградят за мач на вечерта, жалко че съдията го прекъсна но Петис се контузи. Иначе за Конър и Хабиб какво да коментирам, мисля да не коментирам като всички други как Хабиб го доминира през цялото време. Малко по дълбоко ще анализирам нещата. Ясно беше че Хабиб си доминираше Конър през цялото време, освен в 3 рунд, но това е без значение. Второ уж тоя много говорел колко е спокоен и как трябва да си смирен а какъв въргал направи след мача, явно не е толкова неспокоен. Често да си призная повече ми хареса битката на земята на Конър отколкото в стойка, доста се е подобрил, но не достатъчно, все пак Хабиб е доста добър в борбата. Но едно е ясно Конър е влезнал в главата на Хабиб, то се пролича и по време на мача и след самия мач, забележете колко е спокоен Конър а Хабиб направи откачи и се хвърли на бой на екипа на Макгрегър. Странно е че е толкова спокоен Конър, или въобще не му пука че падна и с достойнство прие битката, защото като падна от Диаз беше доста ядосан след това и сикаще веднага реванш, или е някаква странна тактика, да види на какво е спосоен Хабиб и в реванша си с него, ако има такъв да го унищожи. Все пак поздравления за победата на Хабиб, но това което после направи лично на мен ми хареса самия въргал , но не е правилно, все пак това не е кеча и не е нагласена работата можеше наистина някой да пострада сериозно, Дана си е прав затова как Хабиб ще се справи ако всеки който говори глупости за него му се нахвърля така. Все пак това не беше същия Конър който се е бил досега, боят в стойка много му куцаше, повече наблягаше на борбата според мен , може би за да угоди на онези критици който казват че той само в стойка може да се бие, то си и личеше по лицето беше като наркоман и изпит.

2 hours ago, neshev said:

Conor е култов.

"Загубихме мача, но спечелихме битката. Войната продължава." :rofl:

И каква битка е спечелил тоя капут? 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

5 minutes ago, baikiro said:

Позиционира се за реванш. 

Сигурно говори за мелето след битката. 

2 hours ago, baikiro said:

Спечели сърцата на феновете. Спечели моралната победа. :)

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Конър е най-големия трол евър.:D Много ясно, че в гимик няма как да излезе и да каже "пребиха ме като кучка". Вероятно щеше да намери за какво да се хване дори да го нямаше цирка след битката. Но ако наистина ще има реванш (както се очертава и според букмейкърите), то от кейфейб гледна точка така е дори по-забавно.

Иначе ако се мотивира достатъчно и си спука задника от тренировки, Конър има шанс в реванша. В крайна сметка, едва ли ще повтори глупостта от първи рунд да се втурва остро за нокаут, след като видя, че резултата е мигновен тейкдаун, последван от 3-4 минути изтощителна борба за оцеляване до гонга. В трети рунд показа, че е способен да се справи, но след това вече нямаше сили. От битките с Диаз доказа, че е способен да се учи от грешките си и да надгражда. Друг въпрос е, че тогава още не беше гушнал 100-те милиона, след които яко му се размъти главата.

3 minutes ago, THE ENEMY said:

Конър е най-големия трол евър.:D Много ясно, че в гимик няма как да излезе и да каже "пребиха ме като кучка".

Ding, ding, ding!

Хората искат персоната McGregor. Ако искаха точни хора, които уважават съперниците, щяха да са фенове на някой от останалите 235235239852 бойци, които само роднините им ги знаят. И за това ще дойде време, но все още има доста пари да се правят с trash talk, гаврене на всякакви теми и филмиране как в "истинска" битка, няма кой да го бие. 

От гледна точка на ММА- Кхабиб беше по-добър. Просто и ясно. Достатъчно сте изписали, със сигурност има мнения на хора, които са много по-запознати със спорта от години и са обхванали мача подробно.
От гледна точка на шоубизнеса - Макгрегър е явление в света на бойните спортове. Може би последните 10+ години не се сещам за човек, който да привлича такъв интерес към мачовете си, по перчене го доближава Мейуедър, но твърдя, че не е толкова популярен в световен мащаб. Траш толкът продава, наскоро четох автобиографична книга за Мохамед Али, ами човекът е осъзнал това още на 18 години и не крие, че е имитирал Gorgeous George. Това, което прави Макгрегър сега, Али го е правил през 60-те. Заради обидите му към Джо Фрейзър двамата така и не се помиряват.
Дали ще има реванш - напълно възможно е, Макгрегър няма да си промени гимик-а и отново ще обяснява как е готов да разкъса Кхабиб, родата му, Дагестан и т.н. На мен повече би ми допаднал трети мач с Диаз.

meanwhile in Dagestan:

И има някакви супер скандални видеа на някакви мангали, дето пуцат с калашници и пищови из някакви селски дворове 🤣 , съответно се изнесли софрите, едно - друго. Лудницата е отвсякъде там сега. Не знам някога да имало такова празненство покрай нечия титла. Макар че сигурно в Иралндия е било същото, когато Конър спечели поясите. 

А това, дето Конър е писал, че са спечелили битката :lol: Те талибаните ги ебаха из цялата зала в Лас Вегас - Хабиб му бие долу чеподържачите, ония брадатите горе го налагат Конър. Истината е, че такова унижение Мак не е понасял никога. А днеска във фейса ми излезе спонсорирано реклама на една от дрехите му - да ви кажа ли отдолу какви бяха 90% от коментарите :D. Мистик Тап :lol:.

Дайната няма какво да я мисли тая лайняна комисия, ами да прави април месец един реванш на стадиона в Москва. Сигурен съм, че руснаците няма да имат нищо против да стават мелета и преди и по време на боя, че и след него - няма нито да ги разтървават, нито нищо. 

Питай руснаците  в Москва какво мислят за "руснаците от Дагестан" - каквото мислим ние за циганите 1:1. Естествено руския народ има малко поводи за радост и нормално Хабиб да е една от тях. Това е все едно "Тайсъна от Кукерово" да стане световен или олимпийски шампион и да гледаш циганите там как мятат бясни маанета и да си вадиш генерални изводи за българите.

Дайната е длъжен да се съобрази с тази комисия и ако постановят да  се отнеме визата му ще трябва да  прати титлата по DHL или да реализира заплахата на Пънк от преди години - да си носи титлата и да я защитава в разни физкултурни салони из Русия.

Ботове, пак ви казвам, че от бойни спортове хал хабер си нямате. Хабиб като е много силен да излезе срещу Антъни Джошуа да го видим. Ще бъде размазан резака ХАХАХАХАХАХ.Факт! Тука сте се събрали само изкуствени фенчета на ЮФС.Факт!

Тоя ни прати у първи клас :(

---------

@MJ23 Нурмата спокойно вече може и да не стъпи в ЮФС, уверявам те, че съдбата му не е свързана по никакъв начин с физкултурните салони. ММА-я в Русия си е на ниво и ако Кабиб се бие там нито ще остане гладен, нито пък ще се маризи пред една шепа народ. 

Комисията може и да се поизсили с някое по-тежко наказание - за назидание един вид, но не вярвам да стане кой знае какво. И да му отнемат титлата какво? Колкото на Конър му я отнеха - никой няма да го вземе на сериозно подобно решение. Ще му лепнат някакво време, ще се бие после пак и така. Лошо за нас феновете, че ще ни лишат от това да гледаме един голям боец и от потенциална класика с Тони Фъргюсън. 

Не ме бийте толкова, това е само бизнес. :)

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...