Jump to content

MMA: най-абсурдните мачове през годините


gboy

Recommended Posts

По принцип винаги съм казвал, че в големия спорт няма място за фрийк шоута, но в същото време никога не съм бил против малко цирк от време на време. Вече не може да се срещне толкова често подобно фрийк шоу, каквото беше в зората на ММА, но още се правят абсурдни мачове (да живее Япония), които понякога доста радват окото. Тука пускам някои от любимите си ММА дебилии през годините:

Това е мач между Боб Сап и ... ако има Кунг Фу панда в игрален вариант - това ще е. 

Първо и най-важно - танза на Али пасти да яде пред тоя (на 0:26) и второ - вярвам, че ще се оцени уникалният страйкинг на игралният По, познат като древния стил на вятърната мелница.
 

 

Няма как да мина и без любимата ми класика, позната като UFC vs KFC. Също се забелязват древни техники от мистичното бойно изкуства "дръж щиглеца" (3 до 5 век в Китай) както и късен вариант на популярното в Уганда "ЩиМаБиешКоМаФанеш":
 

 

Тук някой си Marcus "Lelo" Aurelio доказва, че всичко е възможно, ако успееш да намериш достатъчно льоляв опонент, в случая Keegan "The Marshall" Marshall. "Дъ Маршал" в реален бой изпробва защита от волейбола при ниска топка, което води до най-зрелищния нокаут, на който може да попаднете (или поне един от най-зрелищните, айде).М

 

 

И разбира се любимият ми Giant Silva - това беше един клетник от Брзилия, който заради фрапиращите си размери бяха натресли на ринга на някогашния Прайд. Не знам какви умения е имал този човек, висок 218 сантима и тежащ 175 кила според wikipedia, обаче беше радост за окото всеки негов мач. От 8 мача има 6 загуби и го маризеха като брашнен чувал  бедния кой го хванеше. След като видяха, че няма никакъв смисъл да го пускат срещу хевиуейти, решиха да правят цирк шоу с него и така се стигна до абсурдните мачове с Такаши Сугиура (по принцип кечист, висок 1.78 )  и Икухиса Минова (1.75, 80 кила). Мачовете бяха покъртителни:

 

 

 

Такава тема също не е редно да минава и без Бътърбийн - симпатичен дебелак, който може да се похвали с около 90 битки в бокса, 7 в кикбокса и близо 30 в ММА. Това е епичната му битка срещу Судо Гемки, тежащ около 70 кила.

 

 

Link to comment

В Япония обикновено стават бая странни мачове. За една голяма част от мачовете в Япония, дори и "легитимните" всъщност се твърди, че са леко нагласени. Ако не напълно в pro wrestling стил, то поне бая от победите и загубите се нагаждат.

 

Аз пускам един друг мач, за който се сещам на прима виста:

Gabi Garciq - за който не е познат е много "награждавана" представителка на BJJ. Друго отличително нещо при нея е, че тая "жена" е висока близо 1.90 и тежи над 100 кг. мускули (както се сещате е "яко назобана"). Също така случайно или не са много добри приятелки и спаринг партньори с Cris Cyborg.

 

През 2016 се бие срещу японската "кечистка" Yumiko Hotta, която тогава е забележете на 49 години и справка в уикито сочи, че "билднатите" и размери са 1.68, 72 кг.

 

 

Link to comment

Още едно нещо по темата - професионалния бейзболист Хосе Кансеко решил да се пробва в ММА-я срещу популярния гигант Хонг Ман Чой - покъртително е как реагира на ударите :D 

 

 

Link to comment

Японците са ненадминати във freakshow боевете. Кечисти/звезди от шоу бизнеса срещу MMA бойци, гиганти срещу джуджета, боеве със странни правила, MW срещу HW. Дори сега, RIZIN, която се води наследник на PRIDE, цъкат Gabi Garcia срещу някакви лелки с 20 килограма под нея.

 

Бойци като Bob Sapp, Akebono, Hong Man Choi, Giant Silva, Minowaman ще останат винаги част от MMA фолклора.

 

Липсват ли ми тия боеве? Твърдо не, но ми липсва идеята, че всеки се биеше всеки, по всяко време, на всяко място. Имаше нещо романтично в това. Сега всичко е стриктно бизнес. Кантарът стана по-важен от самите битки. 

 

Наскоро се наблюдава ново течение. Всеки почва да се филмира, че е MMA боец и си прави евтин PR на гърба на спорта. Известни личности, направили 1-2 тренировки, тръгват да организират събития и да си уреждат фалшивите разпри. Този вид позьорщина никога няма да го приема.

 

Link to comment
7 hours ago, Radox said:

 

Да не визираш торбата с мъдя CM Ponk?

 

Теб и Olimpic... :lol: Но вие насрахте. :(

 

Наскоро некви YouTube "звезди' си бяха организирали боксов мач. Естествено, завършиха 'равни", да издоят шараните още веднъж.

Link to comment
antropophagus

@gboy Yarbrough (RIP), според мен има един по-запомнящ се freakshow бой в един от ранните UFC турнири - срещу Keith Hackney. Тоя първо го свали с нечовешката вятърна мелница, а по-нататък в боя, такива тупалки му хвърли до TKO, докато Yarbrough беше вече на земята и се защитаваше безпомощно, че си счупи ръката (тогава са с незащитени ръце) и не можа да продължи по-напред в турнира 😂 (тогава евентите са турнир като всички мачове се състоят един след друг в същия евент). Този същият Hackney е известен и с победата си над Joe Son с юмруци право в ташаците. Втория впоследствие го свързват чрез ДНК материал с някакво брутално изнасилване случило се 4 години преди този мач, което поставя действията на Keith Hackney в нова светлина. :D

Link to comment

От много време търся друг freak show - Kimbo Slice (RIP) срещу Dada5000. Проблемът е, че не мога да го намеря с коментар на английски, навсякъде ми излиза с руско аудио. Някой може ли даде линк към тоя мач с оригиналния коментар на английски? Помня че беше яко смях.

Link to comment

Kimbo Slice срещу Dada5000 - грешно го помниш :D, това са едни от най-скучните 15-тина минути, които можеш да си причиниш.Дори не беше смешно, двама дундьовци, които бяха на път да издъхнат третия рунд. Даже не помня нокаута, честно казано. 

Иначе и аз само на руски го намирам, другите са шитави линкове. :(

 

 

 

Link to comment
10 hours ago, gboy said:

Даже не помня нокаута, честно казано

Ами то точно "нокаута" беше смешното :D Kimbo замахна във въздуха и явно крушето беше толкова "мощно", че от порива на въздуха Dada5000 залитна на другия край на клетката (контакт нямаше) и съдията даде нокаут.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...