Jump to content

Jacques Rougeau's Final Family Spectacle - 18 август 2018


nWoHulkster

Recommended Posts

HZZrYzR.jpg

 

Вчера в Montreal на IGA Stadium беше третото и финално retirement шоу на канадската кеч легенда Jacques Rougeau Jr. a.k.a. The Mountie. (предишните две бяха 1994 и 2010, но после се върна на ринга). Rougeau твърди, че за шото са продадени 11 хиляди билета, което ако е така го прави едно от двете най-големи инди шоута в Северна Америка тази година (така де, освен ако не забравям някое голямо инди шоу в Мексико). В главния мач Jacques Rougeau и синовете му (Cedric, Jay & Emile) победиха Velvet Valentine, Sylver Valentine, Uncle Paul & Le Predateur. Това е последното шоу на Jacques въобще - и като кечист, и като промоутър. Изглежда, че и синовете му спират да се занимават с кеч.

 

Rougeau и синовете му накрая на шоуто:

zVDVvJK.jpg

 

По принцип от близо 20 години насам Jacques Rougeau е най-успешният неизвестен кеч промоутър в Северна Америка, така да се каже. В смисъл, че шоутата му винаги имат публики от няколко хиляди зрители (което е почти нечувано за инди шоута в САЩ и Канада), но никой в интернет не говори за тях. Защо? Защото са насочени изцяло към детска и семейна аудитория, а не към кеч фенове като нас. "Семейните спектакли" на Rougeau са няколко пъти в годината и имат лесна формула: някой от сем. Rougeau в главния мач и мачове пълни с cartoon образи. Конкретно в последното шоу имаше: гигант-дървар, джуджета, клоун, мумия, спайдърмен, джокера, хищника, гарвана, зоро, че дори и поява от Дарт Вейдър и Чубака. Освен това, бизнес моделът на Rougeau е доста по-различен от моделът на останалите федерации: повечето от билетите ги продава директно на фирми и институции (а не на индивидуални фенове), има ред спонсори и се партнира с благотворителни каузи.

 

Моменти от шоуто:

bWU2Tho.jpg

 

Интервюта с Jacques Rougeau преди и след шоуто:

 

Синовете му след шоуто:

 

Последният мач на Jacques, отборен мач с тримата му сина, беше символичен, тъй като преди три десетилетия бащата на Jacques е правил подобни мачове. Jacques Rougeau Sr. със синовете му (Jacques Jr., Raymond & Armand):

EqCpqNl.jpg

 

И за финал, една мисъл от мен. Язък, че Cedric Rougeau се отказва от кеча. Пичът беше зелен, но на хартия имаше потенциал. Размери, визия, популярна фамилия, говори два езика, т.н. Опита се да отиде в WWE, но не го взеха и дотам. Язък. Щеше да ми е интересно да го видя в някоя от по-големите американски федерации.

 

И така, след почти 70 години в бизнеса, едно от най-легендарните канадски кеч семейства се оттегля от кеча.

Link to comment

Гледал съм Raymond Rougeau предимно като коментатор и водещ на нещо като обзорно студио по време на картун ерата. Излъчваше класа и стил тоя човек, имаше някаква благородна осанка и с кеф му гледах интервютата. предимно на Wrestling Chalenge / Superstars

Гледал съм и няколко мача на Rougeau Brothers в WWF но не ми направиха кой знае какво впечатление.

 

Jack Rougeau имаше  кратка , но доста успешна кариера в WWF. Като The Montie той беше стабилен мидкардър , имаше забавна вражда с Big Boss Man кулминирала в мач в MSG с интересната стипулация загубилия да бъде хвърлен в затвора. Сегментите от 'пандиза " са смешни даже ако се гледат сега.

Безспорно най-големия му солов успех в WWF бе победата над Bret Hart малко преди Royal Rumble 92 и спечелването на интерконтиненталната титла . Той беше transitional шампион и загуби титлата си от Rowdy Roddy Piper на Royal Rumble 92 .

Спомням си много забавен негов мач с The Undertaker . Естествено Жак беше скуашнат, но в началото на мача  успя да забие Piledriver на Undertaker и да изкрещи триумфално ' I am THE MONTIE !' След това естествено мъртвеца стана и му забучи един Tombstone , но израженията на лицето му ги помня и до днес - в това отношение беше майстор. От триумф до ужас за броени секунди.

През 1993 заедно с Pierre Ouellet направиха доста забавния отбор Quebecers като успяха да победят легендарните Steiner Brother и на 3 пъти да спечелят отборната титла на WWF. За мен са престъпно подценен отбор , вярно че бяха на върха сравнително малко време , но мачовете им бяха интересни, имаха над 10 различни отборни хватки, коя от коя по зрелищни. Освен битките срещу Steiner Brothers. Headshrinckers , М.О.М може би най-известния мач с тяхно участие е на Royal Rumble 94 срещу Брет и Оуен Харт. В този мач те се сменяха непрекъснато и атакуваха коляното на Брет , докато Оуен стоеше в ъгъла и беснееше. Когато загубиха шанса да спечелят титлите Оуен нападна брат си, това за мен влиза в топ 3 на най добрите хийл търнове които съм виждал. 

 

Помня че Pierre Ouellet също опита единична кариера през 95-та с пиратски гимик, но Кликата му ебаха мамата и на него.

 

След това гледах Quebecers и във WCW , направиха и завръщане в WWF през 98/99 но вече бяха джобъри.

 

Дори само кариерата му в WWF е достойна за уважение , да не говорим за успешната му промоторска дейност. Винаги е тъжно когато някоя от кеч династиите излиза от бизнеса.

 

Link to comment
6 minutes ago, HEIDENREICH said:

 

След това гледах Quebecers и във WCW , направиха и завръщане в WWF през 98/99 но вече бяха джобъри.


Как ще реагираш, ако ти кажа, че Pierre Carl Ouellet (PCO) е една от най-големите атракции на indy сцената през 2018?  :lol:

Jacques Rougeau е недолюбван от интернет феновете, най-вече заради драмите с Kevin Owens. Иначе посещаемостта изглежда внушително, но като е "продадено" шоу, няма как да знаем колко от тях са си платили билетите.

Cedric Rougeau имаше доста потенциал, но на tryout-ът доста се е изложил. Явно вече е спрял с "добавките", защото гинекомастията го е налегнала стабилно. 

Link to comment

Освен WWF нещата, преди WWF Jacques и братята му са големи звезди в Quebec, но връхната точка на кариерата му е това:

 

 

Чиста победа над Hollywood Hogan пред 17 хиляди зрители в Montreal. Hogan не дава на случайни хора да го бият, било то и на house шоу. Фактът че пуска подобна аванта на Rougeau говори доста за уважението на Hogan към името Rougeau в Quebec.

Link to comment
1 hour ago, neshev said:

Как ще реагираш, ако ти кажа, че Pierre Carl Ouellet (PCO) е една от най-големите атракции на indy сцената през 2018?  :lol:

 

Сигурно като Chris Jericho. :D 

Някъде към 38-ма минута става дума за PCO:

https://omny.fm/shows/talk-is-jericho/tij-ep483-summerslam2018preview-fullshow

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...