neshev Posted August 4, 2018 Share Posted August 4, 2018 Конър Макгрегър (21-3), считан за една от най-големите MMA звезди в историята, ще направи завръщането си в UFC, след близо две години отсъствие. Това ще стане срещу шампиона в категория до 70 килограма, Хабиб Нурмагомедов (26-0). За последно, Макгрегър се би през 2016, когато успя да завоюва LW титлата, след доминация над тогавашния шампион Еди Алварез, с което ирландецът стана първият човек държал две UFC титли едновременно. В последствие, Макгрегър беше принуден да сдаде и двете титли, и потърси боксова битка с Флойд Мейуеадър, която се превърна в една от най-продаваните битки в историята. След загубата в бокса, Макгрегър отново се връща в основния си спорт. Битката с Нурмагомедов не идва без драма. В седмицата на UFC 233, Макгрегър и част от екипа му вандализираха автобус на UFC, в който пътуваше Нурмагомедов, заедно с още няколко бойци. На видео ясно се вижда как Макгрегър хвърля заграждение върху прозореца на автобуса. След кратко дело, Макгрегър беше осъден на 5 дни общественополезен труд. Нурмагомедов, от своя страна, е непобеден в UFC, като успя да завоюва освободената от Макгрегър титла, след като победи Ал Аякуинта, който беше заместник в последната минута на контузения Тони Фергюсън, през април тази година. UFC 229 ще се проведе на 6 октомври в Лас Вегас, Невада. Според букмейкърите, Нурмагомедов е фаворит с коефициент 1.61, съпоставено с 2.50 за Макрегър. Видеото, с което UFC обявиха битката: Link to comment
neshev Posted August 4, 2018 Author Share Posted August 4, 2018 Обнадеждаващо е, че успяха да направят тази битка, след като Nurmagomedov имаше заявки за сериозни пари, а McGregor е McGregor. Няма да имат много време за реклама, но явно McGregor не смята да се връща в NY, след фиаското от UFC 233. Въпреки това, очаквам шоуто да е най-успешното им за годината и да мине с лекота 1 милион продажби. Остава мистерия кой ще е в ME на UFC 230. На този етап очаквам да е или GSP vs. Anderson Silva или DC vs. Jones 3. Link to comment
yaripim Posted August 4, 2018 Share Posted August 4, 2018 Дано да стане добър,КРАТЪК мач, в който Нурмагомедов да разпилее рижкото once and for all. Link to comment
baikiro Posted August 4, 2018 Share Posted August 4, 2018 Толкова не можаха да изчакат още месец за MSG... Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
Just a fan Posted August 4, 2018 Share Posted August 4, 2018 1 hour ago, baikiro said: Толкова не можаха да изчакат още месец за MSG... Не мисля, че на Конър му се връща в Ню Йорк. Link to comment
Jack Bauer Posted August 4, 2018 Share Posted August 4, 2018 MSG ще се разпродаде какъвто и МЕ да сложат. Има достатъчно обявени двубои които хващат интереса на публиката. Така имат шанс да направят още едно много продавано ППВ. Не знам какви са шансовете на Конър в този двубой, но предполагам след мача с Maywheather, последната година е наблягал здраво на take down defense, wrеstling и BJJ защото отдавна се очаква , че това ще е мача му за завръщането. Ако може да задържи мача на крака и да нанася добри удари може би има шансове. Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
neshev Posted August 4, 2018 Author Share Posted August 4, 2018 Conor не бива да бъде отписван. На земя е обречен, но същото може да се каже и за Khabib на крака, а всяка битка започва на крака. Има повече от добър шанс Conor да нокаутира Nurmagomedov при някой от опитите му за TD, а знаем, че Nurmagomedov се хвърля без въобще да мисли за защита. Вече, ако тръгне да е по-предпазлив и даде пространство и време на McGregor, ще има доста проблеми. Тъй че нещата въобще не са гарантирани. Nurmagomedov засега не се е изправял с противник като Conor. Според мен това, което ще реши битката, е дали Nurmagomedov може да поеме чист удар, защото съм убеден, че ще бъде ударен чисто поне веднъж. Link to comment
gboy Posted August 4, 2018 Share Posted August 4, 2018 1 hour ago, Jack Bauer said: последната година е наблягал здраво на take down defense, wrеstling и BJJ Наблягал е на курви и на бЕло. Конър има един шанс в тоя мач и той е да го нацели рано - рано, както направи с Жозе Алдо. Ако Кхабиб си влиза както знае, може и да яде дървото. Като изключим това, не виждам много какъв друг шанс има ирландеца. На земята ще го разплачат, а ако изкара някой и друг рунд, може и да бяга пак из клетката. По-интересно ми е дали Нурмата ще се насере и той като останалите опоненти на МакГрегър, които излизат пребледнели като платно за мача, или ще се окаже наистина перде. Link to comment
Farest Posted August 4, 2018 Share Posted August 4, 2018 Конър когато е подценяван винаги си взима своето. Нурмагомедов е ясно, че ще набляга мача да се води на земята, защото изправени няма шанс! Както каза Нешев не се знае дали ще поеме чист удар от Конър. Според мен Макгрегър ще нокаутира Хабиб! Link to comment
retwerts Posted August 4, 2018 Share Posted August 4, 2018 Не знам защо, но имам някаква странна интуиция, че мачът ще се развие по много различен начин от това, което се очаква. Логиката сочи 2 основни изхода на мача - ранен нокаут за Конър или брутално изнасилване 5 рунда за Хабиб. Конър може да се говори много неща за него, но това, което не може да му се отрече е, че винаги е показвал здрави топки. Пичът е войн отвсякъде. Освен това обаче за разлика от повечето пишман войни, реално се учи от грешките си. Не знам каква е причината, но дори на най-високото ниво на ММА масова практика е топ бойци да демонстрират едни и същи пропуски всеки мач и така и да не ги отстраняват за толкова години (защитата на Рокхолд в стойка, боя в клинч при Стипе, защитата срещу ниски ритници при братя Диаз и т.н.), но при Конър го няма този момент. След всяка загуба, а и победа той много трезво успява да установи къде са слабостите му и да работи здраво върху тях. Знае, че 2-та му най-слаби компонента са борбата и кардиото. За кардиото не съм сигурен, че може да направи кой знае какво, просто това е генетично заложено. За джиуджицуто му се говори между другото, че е подценено и че всъщност Конър си е много добър на земя, просто не сме го виждали да го ползва. Ще видим, интересен мач. Клоня да направя ранна прогноза за победа за Конър по неочакван начин, базирайки това не толкова на логика, колкото на историята му да поднася подобен тип "изненадващи победи" и чиста интуиция. Link to comment
Jack Bauer Posted August 5, 2018 Share Posted August 5, 2018 On 8/4/2018 at 7:36 AM, neshev said: Остава мистерия кой ще е в ME на UFC 230. На този етап очаквам да е или GSP vs. Anderson Silva или DC vs. Jones 3. Как ти се струва вероятността да е Cyborg vs Nunes? От месеци се говори за този двубой, Уайт иска да го осъществи и двете жени са надъхани, а и Cyborg определено си е draw, Nunes e доста позната на масовата пубика след като размаза Ронда. Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
neshev Posted August 5, 2018 Author Share Posted August 5, 2018 24 minutes ago, Jack Bauer said: Как ти се струва вероятността да е Cyborg vs Nunes? От месеци се говори за този двубой, Уайт иска да го осъществи и двете жени са надъхани, а и Cyborg определено си е draw, Nunes e доста позната на масовата пубика след като размаза Ронда. Възможно е, но Nunes не е възстановена и искаше битката да е през декември. Да не говорим, че Cyborg не е доволна и заплашва, че ще напусне UFC. Малко вероятно да и дадат ME на PPV. Според мен ще е битка по-голяма от Diaz vs. Poirier и битка, която се бави по някаква причина. GSP vs. Silva е кандидат, защото GSP иска Khabib, или Jones vs. DC, защото с Jones още не е ясно какво ще се случи. Не изключвам и DC vs. Gustafsson като вариант, въпреки че DC отказа да му даде шанс за титлата. Link to comment
Jack Bauer Posted August 5, 2018 Share Posted August 5, 2018 Проблемът на GSP vs Silva e ... its just too late. Не може това да е МЕ на потенциално най-голямото ти шоу за годината. Селва в последните години се вижда че е много под това което беше, особено при положение че от няколко години се бие един път в годината. GSP е констнатнтно под въпрос заради проблемите си със здравето, въпроки че миналият Ноември показа, че още го може. Това би отивало на МЕ на някое PPV на Bellator, но определено не бих го сложил като МЕ на събитие където имаш Rockhold vs Weidman & Poirie vs Diaz(не мисля че Нейт ще се откаже от двубоя), кактои още няколко интересни двубоя. Jones vs DC... не мисля, дано Джоунс се върне, но не мисля. Вече го гледахме този филм твърде много пъти с тези двамата и не знам, дали на UFC им се рискува отново. Виж, с Густофсон (стига да е здрав), има веротяност да убедят DC ако му предлогат достатъчно пари. Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
neshev Posted August 5, 2018 Author Share Posted August 5, 2018 За мен, UFC 229 е събитието на годината, защото Conor vs. Nurmagomedov е най-голямата битка, която могат да направят. Леко нечестно е да се слага GSP vs. Anderson на ниво Bellator freakshow битките. GSP все още е класен, както се видя от битката с Bisping. Anderson не е във формата, с която доминираше, но още е опасен, както се видя срещу DC, когато за малко не го нокаутира. Да, тази битка трябваше да се случи преди 8 години, но все още ще е голяма атракция. Link to comment
neshev Posted August 6, 2018 Author Share Posted August 6, 2018 С оглед краткото време до битката, турне с пресконференции няма да има, но UFC са обещали интересни неща около събитието. Иначе GSP обяви, че му е била предложена битка с Nate Diaz, но е отказал. Също така потвърди слуховете, че UFC планират битка между него и Anderson Silva, но GSP има по-големи планове. Вероятно GSP ще иска победителя от McGregor и Nurmagomedov, което ще е огромна битка. GSP цяла кариера седеше в дивизията си, а сега се юрна и в MW, и в LW. Ако успее да държи титли в 3 категории, ще е нещо огромно. Link to comment
Jack Bauer Posted August 7, 2018 Share Posted August 7, 2018 Харесвам GSP, смятам, със сигурност е сред топ имената в GOAT дискусията... но тук не съм съгласен. Ок, за MW дивизията, като цяло беше добре че отиден там и победи Биспинг, за да може да освободи титлата и нещата да се върнат към нормалния курс. Но LW дивизията, гъмжи от претенденти които заслужават шат за титлата. Най-вече Дъстин. Знам че сме в ерата на Money fights, но мисля че е достатъчно че Канър получава шот за титлата, та след това и GSP, и отиде една година в която титлата не се защитава срещу реалният претендент. GSP е прав за себеси да го иска за да си изгради наследството, но в никакъв случай не е честно. Нека си направят мач с Конър на catchweight щом се цели за пари и голям двубой. Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
neshev Posted August 7, 2018 Author Share Posted August 7, 2018 Много е съмнително дали GSP ще успее да свали толкова килограми. Вероятно ще се срещнат в 165, а не изключвам вариант да въведат нова дивизия и да бутнат 170 с пет паунда нагоре. GSP vs. Conor/Khabib е зле за дивизията при всички положения, но са много интересни потенциални битки. Особено GSP vs. Khabib, защото GSP е може би единственият боец, на тези килограми, който може да спре TD-ите. Link to comment
retwerts Posted August 7, 2018 Share Posted August 7, 2018 Не мисля, че GSP ще му е чак толкова трудно да свали до 155 паунда. Да, реално няма мазнини, от които да сваля особено, но може да свали малко мускулна маса и вече да му се наложи да свали малко повече вода. Мисля, че докато се биеше на 170, тежеше 180-185 паунда и сваляше около 15 паунда вода. Съответно мисля, че спокойно може да свали до 170-175 паунда регулярно тегло и да свали 15-20 паунда вода за битка. Всъщност след колита му той си промени доста диетата, по негови думи. Така че дори и в момента е значително по-лек, отколкото двубоя му с Bisping, където беше стигнал май 195 паунда. Нека не забравяме, че и едно време Antony Rumble Johnson се би при 170 дивизията, а последно се биеше при 205. GSP не е кой знае колко висок (около 178), така че 155 паунда дехидратиран, което са около 70 кг, ми се струва напълно постижимо за неговите размери. Link to comment
yaripim Posted August 7, 2018 Share Posted August 7, 2018 Къщата, и то най-голямата https://www.webcafe.bg/sportcafe/oshte-sport/id_525243041_GSP_Bih_zalojil_kashtata_si_na_Habib_sreshtu_Konar?utm_source=arena&utm_medium=banner&utm_campaign=sportcafe Link to comment
neshev Posted August 7, 2018 Author Share Posted August 7, 2018 2 hours ago, retwerts said: Не мисля, че GSP ще му е чак толкова трудно да свали до 155 паунда. Да, реално няма мазнини, от които да сваля особено, но може да свали малко мускулна маса и вече да му се наложи да свали малко повече вода. Мисля, че докато се биеше на 170, тежеше 180-185 паунда и сваляше около 15 паунда вода. Съответно мисля, че спокойно може да свали до 170-175 паунда регулярно тегло и да свали 15-20 паунда вода за битка. Всъщност след колита му той си промени доста диетата, по негови думи. Така че дори и в момента е значително по-лек, отколкото двубоя му с Bisping, където беше стигнал май 195 паунда. Нека не забравяме, че и едно време Antony Rumble Johnson се би при 170 дивизията, а последно се биеше при 205. GSP не е кой знае колко висок (около 178), така че 155 паунда дехидратиран, което са около 70 кг, ми се струва напълно постижимо за неговите размери. Вероятно ще може някак си да ги направи, но надали ще изглежда добре на кантара и в octagon-а. Rumble ги правеше на магия, но няма съмнение, че изглеждаше много по-здрав и много по-добре в LHW, която е по-близо до естествената му категория. Височината не е мерило. Mark Hunt също е 1.78, но е HW цяла кариера. Денят, в който разкарат това сваляне на килограми, ще е един от най-добрите дни за спорта. Просто е безумно всяка битка да има такива драми около това кой ще направи килограмите и е безумно половин ден да висят по вани, нахвърли с одеяла. UFC имат ресурсите да разкарат този фарс, да се установи всеки боец в какви килограми е в пиковата си форма и всички да се бият нахранени и хидратирани, максимално близо до естественото им тегло. Link to comment
retwerts Posted August 7, 2018 Share Posted August 7, 2018 3 hours ago, neshev said: Височината не е мерило. Mark Hunt също е 1.78, но е HW цяла кариера. Да, но не мисля, че можем да сравняваме структурата на двамата. Mark Hunt натурално е по-широк и с по-дебели кокали, не е просто дебел, така че за него е по-естествено да носи съответните килограми. Може би по-правилно беше да кажа, че спрямо структура на GSP 155 не ми се струват супер непостижими за него. GSP не е някакъв супер широк тип, структурата му е на типичен мезоморф, даже може и за екто да мине, просто е по-натрениран и единствената причина да е по-тежък е, защото е понатрупал повечко мускулна маса. Hunt е ендоморф, за такъв тип освен ако не е на сериозна химия, трудно изобщо може да е слаб. Така че имам предвид, че спрямо структурата си 170 регулярно тегло, от което да свали вода до 155 не е нещо кой знае какво. Конър сваляше до 145 и изглеждаше като излязал от конц лагер на кантара, но след това мачкаше наред без кой знае какви видими проблеми. Link to comment
neshev Posted August 8, 2018 Author Share Posted August 8, 2018 Теорията за телесните типове е интересна, но няма научно покритие. Самата теория спада към психологията и създателят и смята, че може да извлече личностни характеристики на база тази квалификация, като дори твърдеше, че типът тяло е индикатор за интелект. Консенсусът, в тази насока, е за псведо-наука. Относно физиологичната валидност, консенсусът е, че дори при наличие на генетични разлики, диетата и физическото натоварване са фактор #1. Mark Hunt не може да е слаб, защото през годините в бил на ужасна диета, а не защото се вписва в някакъв типаж, който се използва главно за да бъдат оправдани пропуски в тренировките или диетата. Link to comment
neshev Posted August 17, 2018 Author Share Posted August 17, 2018 Шоуто беше разпродадено за 3 минути: Link to comment
retwerts Posted August 18, 2018 Share Posted August 18, 2018 On 8/8/2018 at 9:34 AM, neshev said: Теорията за телесните типове е интересна, но няма научно покритие. Самата теория спада към психологията и създателят и смята, че може да извлече личностни характеристики на база тази квалификация, като дори твърдеше, че типът тяло е индикатор за интелект. Консенсусът, в тази насока, е за псведо-наука. Относно физиологичната валидност, консенсусът е, че дори при наличие на генетични разлики, диетата и физическото натоварване са фактор #1. Mark Hunt не може да е слаб, защото през годините в бил на ужасна диета, а не защото се вписва в някакъв типаж, който се използва главно за да бъдат оправдани пропуски в тренировките или диетата. Това е като цяло оф-топик, но ще кажа първо, че си прав за телесните типове, че това е само теория и че има доста изследвания, които се опитват да докажат, че диетата и тренировките са фактор номер едно. От моя опит - това са пълни глупости - генетиката е фактор номер едно затова как ще изглеждаш. С уговорката ако не си на химия. Има много примери за хора с ужасна диета, които тъпчат глупости и въпреки това с малко тренировки са нацепени, както и обратния пример за хора с перфектна диета, калорийни рестрикции, които правят тонове кардио и пак не могат да докарат дори плочки. Аз също вярвах на "диетата и тренировките са фактор номер 1" - звучеше логично и имаше изследвания в тази насока. Прекарах 1 година с ужасна диета с огромен калориен прием, поне 50-100% над нормалния ми, скипвах доста често и тренировки и пак бях доста изчистен. Качих 4 кг. над нормалното си тегло, които свалих след около 2 месеца на нормалната си диета. Познавам много хора, които след 2 седмици на моята диета качват по 10-на кг мазнини. Тоест - структурата на тялото и натуралната ти физиология оказват огромно влияние върху това колко склонно е тялото ти да трупа маса и къде да я трупа. Отделно структурата оказва и влияние колко голям изглеждаш на определени килограми. Тоест можеш да имаш 2-ма човека с еднакъв ръст и еднакъв процент подкожни мазнини, които да изглеждат много различно на едни и същи килограми. Защото килограмите зависят и от теглото на костите, което се определя от дебелина и плътност на костите. Или да го кажа по друг начин, за да не е тотално оф-топки - дори и да стигне процента подкожни мазнини на GSP, човек с констната структура на Hunt най-вероятно пак ще е с едно 5-10 кг. по-тежък от него. Link to comment
neshev Posted September 4, 2018 Author Share Posted September 4, 2018 Какво ново? Пуснаха плакат за събитието, който изглежда УЖАСНО. UFC не са и грам доволни, от това, че Conor е потънал в забвение и не иска медийни участия. Почва леко да напомня на Ronda в последната и година, когато обърна гръб на медиите. Но така е, като държиш UFC на пръста си. Самият Conor изглежда лек като перце на последните снимки. Далеч от "бойна форма". Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.