Jump to content

UFC: Нейт Диаз се завръща срещу Дъстин Поайе на UFC 230

neshev

Recommended Posts

След две години отсъствие, скандалният боец от Стоктън ще направи завръщане. Това ще се случи срещу считания за главен претендент, Дъстин Поайе (24-5).

Диаз (19-11) за последно се би срещу Конър Макгрегър през 2016, когато загуби със съдийско решение. След двете битки с Макгрегър, които бяха хит на PPV пазара, Диаз заяви, че ще се бие само, ако му бъде платено подобаващо. 

Поайе е един от най-атрактивните бойци, а миналата седмица победи бившия шампион, Еди Алварес. Поайе заяви, че ще чака битка за титлата, която в момента се държи от Нурмагомедов, но битка с един от най-популярните бойци явно е достатъчен стимул.

Битката ще се състои на 2 ноември в Медисън Скуеър Гардън, Ню Йорк. Очаква се UFC официално да я обявят на пресконференцията днес.

Ето това е нещо, за което може да се надъха човек. Брилянтен matchmaking. Poirier е боец, когото масите ще погълнат на един дъх, но има нужда от това да бъде представен на широката аудитория. Diaz е идеалният опонент. Каквото и да прави, всички погледи са към него. Няма човек, който да не иска да види трилогията с Conor или битка с Nurmagomedov. Който и да бие, недоволни надали ще има.

Ако са успели да подпишат Conor vs Nurmagomedov за това шоу, нещата много добре ще се подредят за компанията и феновете. Единственият губещ е Tony Ferguson, но е в добра позиция да се изправи срещу победителя от този импровизиран четири-членен турнир.

Това е момента на Дъстин. Много, много класен боец, който смятам е готов за следващото ниво и човек като Нейт е способен да го издигне дотам. Искам да видя McGregor-Diaz III, искам да видя реванш между Дъстин и Конър, когато вече и двамата са много над нивото, на което бяха при първия си двубой, Диаз-Нурмагомедов също е мач, който ме интригува, защото на хартия Нейт е един от тези бойци, които трябва да имат най-голям шанс за победа срещу руснака. Добър stand up, кардио и най-вече BJJ, което може да доведе до събмишън, когато Хабиб прати боя на земята. Чакаме пресконференцията с нетърпение!

Nate има добри шансове срещу Poirier и не се изненадвам, че е приел тази битка, вместо да чака GSP например. Poirier има добра борба, но не я използва, а на крака Diaz има навика да обезкуражава дори най-елитните striker-и.

Diaz срещу Nurmagomedov на земя ще е любопитно. Nurmagomedov може да няма колани в BJJ, но ги доминира с лекота. За мен Tony Ferguson има най-добрия шанс в тази дивизия и жалко, че тази битка отпадна толкова пъти.

Иначе и Conor не е за отписване. Само един удар му трябва, а съм сигурен, че ще му затегнат борбата. Няма как да спре takedown-ите цяла битка, но поне ще гледа да не се задържа дълго там.

^И аз това си мислех, има два начина да биеш брат Diaz или с борба или с leg kick-ове. Борбата си е рисковано, защото BJJ на Nate е на високо ниво, но защитата му срещу поваляне е слаба и ако си внимателен можеш да спечелиш сравнително лесна и удобна победа. Nate има много здрава брадичка, издръжливост и добър бокс за стандартите на ММА. Бих казал, че е по-добър от този на Poirier, но вторият е доста по-завършен боец и доста се надгради последните години. Мен ми е чудно, даже бих казал шокиращо, че боец на толкова високо ниво така и не се научи как се парират leg kick-ове. Това е абсолютно елементарна техника, която съм сигурен всеки компетентен муай-тай боец може да научи атлет като Diaz за отрицателно време. Мисля, че Poirier е фаворит - най-вероятно ще пробва в началото да се бие в стойка с Nate, все пак за него ще е добре и да направи атрактивен двубой, ще използва leg kick-ове, ако това не сработи има план Б и това е борбата. Да, не я ползва много често, но всички знаем, че я има в арсенала си и ако се наложи да прибегне до нея, за да спечели мача, ще го направи.

Според LA Times, Luke Rockhold ще се изправи срещу Chris Weidman, в реванш от UFC 194. 

Това шоу ще е наблъскано от-до. Има нужда от едно подобно шоу, с оглед безличната година досега.

17 minutes ago, neshev said:

Според LA Times, Luke Rockhold ще се изправи срещу Chris Weidman, в реванш от UFC 194.  

Luke Rockhold нямаше ли да ходи в 205?

Така говореше, но явно си е променил решението. Изглеждаше доста зле на кантара преди Romero, но победа над Weidman го вкарва отново в играта, а Romero вече няма да е в дивизията, което предполагам е оказало влияние.

В LHW няма да има същото предимство във височината и reach-a, а та удрят сериозно. Все пак щеше да е интересно да видим как ще се представи там. 

Нова драма с участие на Нейт Диаз. 

След като компанията обявиха битката между Конър Макгрегър и Нурмагомедов, Диаз напусна церемониално пресконференцията:

(Около 20 секунда)

След това, Диаз пусна tweet, с който заявява, че няма да се бие на шоуто:

Дъстин Поайе се пошегува със ситуацията и пусна подобен tweet.

Не е ясно какво точно е разгневило Диаз, но спекулациите са, че UFC не са го информирали, че Макгрегър срещу Нурмагомедов ще се състои, което го е изнервило. Към този момент няма информация какво ще се случи с битката. 

Diaz е недоволен, защото си мисли, че UFC няма да рекламират битката му с Poirier, а всички усилия ще са насочени към Conor vs. Nurmagomedov. Това, че използваха пресконференцията, на която той беше водеща атракция, да рекламират McGregor vs. Nurmagomedov, вероятно е причината да реагира така. 

А Нейт поради каква причина реши, че е толкова велик боец? Щото като му погледнеш статистиката друго говори. Да, забавен е ,че се псува като хамалин на прескорференции, но като цяло през мач - два губи. Няма нищо общо с брат си, освен поведението и любовта към тревата. 

Крайно време е Диаз да осъзнае, че е нищо повече от поредния боец, който има договор с UFC. Върза му срещу Конър първия път, втория загуби в оспорван двубой, а според мен ще бъде нокаутиран ако третия бъде в LW. Нито рекорда му е нещо специално, нито е победил някое голямо име, освен Конър и Сeрони. Highlight-a в жалката му кариера е бруталното унижение от Рори преди 6-7 години.

То в WW го биха като куча, ама остави го това, той и в LW не е кой знае какъв звяр, както си мисли. Бендо го пердаши половин час като куче, наръфало любимия чепик на перничанин, а после и Джош Томпсън му отвя главата. Една победа срещу Конър, това му е. 

В момента в LW има изроди като Кабиб и Тони Фъргюсън, да не говорим, че Пойрие си заслужи момчето хиляда пъти тоя тайтълшот, не знам кой още трябва да бие. И Кевин Лий е много стабилен,  Нейт в един справедлив свят, би бил много далеч от титлата. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...