Jump to content

Кубрат Пулев срещу Хюи Фюри (всичко преди битката)


Recommended Posts

Пулев и Фюри не успяха да се договорят, което принуди IBF да насрочат търг за 9 август. Победителят от него ще има правото да избере мястото и разпределянето на наградния фонд, като евентуална битка ще излъчи претендента за IBF титлата в тежка категория, държана от Антъни Джошуа.

 

В предишните два пъти, компанията на Ивайло Гоцев (Epic Sports & Entertainment) спечели търга, но битките се провалиха, заради изискването от страна на Пулев, битките да се проведат в България.

 

UPDATE: Кубрат Пулев ще се изправи срещу Хюи Фюри на 27 октомври в "Арена Армеец". Това ще е първа битка на Пулев от април 2017. Хюи Фюри има 21 победи, като единствената му загуба е срещу Джоузеф Паркър. Битката ще излъчи следващият претендент на IBF за титлата в тежка категория, която в момента се държи от Антъни Джошуа.

Link to comment

Почти сигурно е, че и тази битка ще пропадне. Няма как, боец с амбиции, да се бие в страна като България, в битка, която няма да бъде отразена медийно. Меката за тежкия бокс е Великобритания в момента. Кобрата може би се надява, че някой по-лек съперник ще върже, но гаранции, че Joshua ще изпълни евентуален нов ангажимент към IBF. Ако слее титлите при евентуални победи над Povetkin и Wilder, никой няма да може да му каже нищо интой ще диктува нещата.

 

Говореше се, че Световните Боксови Серии ще направят сезон с тежки боксьори, а Пулев срещу Hughie Fury ще е част от тях, но май няма да станат нещата и сигурно ще направят сезон в light heavyweight.

Link to comment

Бащата на малкото Фюри уж разправяше, че са готови да дойдат в София. Явно не са се разбрали за парите. Пропаднат ли и тук нещата, би трябвало да се отиде на Агит Кабайел, който вече ще се навие според мен и Пулев ще има добри шансове да го бие, за разлика от предните варианти - Бризийл, Уайт, Милър и Хюи Фюри. Оттам насетне ще седи и ще чака IBF да натиснат за задължителна защита. Много го бива в седенето и чакането, бърза работа няма като го гледам. Така че, кой знае, може и да му излязат сметките. Все някога Джошуа ще трябва да смести в графика си тази задължителна защита или да се откаже от колана.

Link to comment

Ако наистина е до пари, нещата може би ще се случат. Ивайло Гоцев вадеше 2 милиона на предните два търга, но там вече зависи какви проценти ще предложат. Все пак си мисля, че истинската причина е безумното условие битката да е в България.

Ако Joshua унифицира титлите е много вероятно да се откаже от един, два пояса, защото чисто физически няма да може да ги защитава, но вече е на отговорност и на самите организации, защото те ще си носят теглото. Той защитата на IBF си я направи срещу Takam, а сега битките за поясите имат предимство. Ако мине през Povetkin и Wilder/Whyte/Fury, не виждам как Кобрата ще може да заяви претенции, без да победи поне един класен опонент. 

Link to comment

При преговорите с Уайт се пишеше, че според правилата на IBF Кубрат трябва да вземе 75% от приходите. Оттам още по-трудно да навият някой сериозен, не стига, че в София, ами и за 25%. Иначе Питър Фюри каза в началото, че е ОК да е в София.

Тия задължителни защити са за някакво време - горе-долу година, предполагам. През 2019 по някое време би трябвало пак да го натиснат Джошуа от IBF. Те май са най-стриктната организация в това отношение. Пък ако вземе, че се откаже от колана, още по-добре за нашия. Ще избегне големия побой и даже ще има някакъв шанс в мач за овакантената титла, което му е по-важно от хонорара при мач с Джошуа.

Link to comment

Той дузина пъти е заявявал, че световната титла му е цел номер едно, та няма да се изненадам, ако продължи да чака. Проблемът е, че не младее. След някоя друга ще удари 40те и би трябвало да стават все по-трудни нещата за него. Отдолу идват само млади, активни и нахъсани боксьори. 

Разочароващо е да гледаш какво се случва в момента, а нашият седи плътно в периферията. Поне се надявах покрай намесата на Ивайло Гоцев да пробва да го лансира в някой от американските градове, с по-изявена българска популация, но продължават да натискат в България. Въобще не съм сигурен от къде ще си избие двата милиона, които иска да налее, но явно има хляб и доят яко от ТВ права, билети и реклами. 

Link to comment

Иво си знае от нещата. Ако е решил нещо да се случи - ще се случи. Проблема е, че годинки си минават. И нека си го признаем, Кубрат не е Форман. :)

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Link to comment
  • 2 weeks later...

Има развитие по темата. Пулев обяви, че са се разбрали с Хюи Фюри за битка в "Арена Армеец" на 27 октомври. Все още официално потвърждение от Фюри, Майк Хенеси или IBF няма.

 

Самите IBF са отложили търга със седмица, което противоречи на информацията, че битката е подписана.

Link to comment

И Ивайло Гоцев тия дни каза, че очаква да се разберат преди търга. Дано не мине котка път. Много неудобен съперник за Кубрат. Няма да яде бой, щото Хюи удря като жена, но и нашият не е нокаутьор, а много ще му е трудно да го надиграе по точки. Освен да се надява на съдийско рамо благодарение на това, че мачът ще е в България. Бая скучен мач очаквам да направят тия двамата.

Link to comment

Кобрата изглежда убеден, че битката ще се случи, но той така говореше и за Miller/Whyte. Вече минаха няколко часа и всички медии копират думите на Пулев, никакъв отзвук засега от другите участници в тази потенциална битка. Въпреки това, 27 октомври ми изглежда почти сигурна дата и ще видим и двамата братя Пулеви в действие. 

Според мен, Кобрата не би трябвало да има проблеми с Hughie Fury. Да, напредналата възраст и зачестилите контузии са поводи за съмнения, но бавното темпо и стилът, с който се боксира Fury, е подходящ за Кобрата. Съгласен съм, че ако се стигне до съдийско решение, съдиите ще помогнат, ако битката стане завързана.

Link to comment

Питър Фюри, баща и треньор на Хюи Фюри, споделя поздравителни tweet-ове за битката с Кобрата, което го приемам за потвърждение, че битката ще се случи.

 

 

Link to comment
19 hours ago, neshev said:

Според мен, Кобрата не би трябвало да има проблеми с Hughie Fury. Да, напредналата възраст и зачестилите контузии са поводи за съмнения, но бавното темпо и стилът, с който се боксира Fury, е подходящ за Кобрата. Съгласен съм, че ако се стигне до съдийско решение, съдиите ще помогнат, ако битката стане завързана.

Абе гледайки го Хюи срещу Паркър, не ми изглежда подходящ за Кубрат. Паркър е по-бърз и подвижен от нашия, с по-добра защита, а нищо не успя да измисли, докато в същото време Хюи му вкарваше повече чисти удари. Съдиите го наказаха (според мен правилно) Фюрито заради прекалено дефанзивната му игра, но ако му бяха дали победата, никой копче не можеше да им каже. Не виждам в един подобен мач Пулев какво повече ще направи от Паркър. Ще трябва и той да разчита на благосклонността на съдиите, но не е гаранция, че ще я получи. Все пак това е мач за определяне на главен претендент, предполагам IBF ще сложат съдиите, едва ли ще оставят тая работа на екипа на Кубрат. То и Фюри-Паркър беше в Англия и се очакваше да ударят едно рамо на Хюи, пък стана обратното.

Според мен Уайт и Милър, макар и по-силни и опасни от малкото Фюри, бяха по-подходящи за стила на Пулев. Щеше да ги млати с леви прави и с една добра физическа подготовка, можеше да докара до нещо подобно на мача му с Чисора. С Хюи Фюри ще трябва повече да се потруди.

Link to comment

Не говоря непременно, че съдиите ще бъдат корумпирани, но самата публика ще е на 100% зад Кобрата. При всяка по-добра размяна в полза на Пулев, публиката ще е на крака, което няма как да не окаже влияние върху самото съдийство, колкото и опитни да са самите съдии. 

 

Link to comment

Нещо, което се коментираше от доста време, стана факт. Кобрата напуска Зауерланд.

 

 

Link to comment

Чета, че $150 000 неустойка е платил, явно си е струвало, да не дочака края на договора си. Какви са му опциите сега? Може ли сам да организира битка срещу Фюри или някоя друга агенция му е предложила по-добър договор?

Link to comment
11 minutes ago, itzo1994 said:

Чета, че $150 000 неустойка е платил, явно си е струвало, да не дочака края на договора си. Какви са му опциите сега? Може ли сам да организира битка срещу Фюри или някоя друга агенция му е предложила по-добър договор?

 

В момента Кобрата работи с Ивайло Гоцев и неговата Epic Sports & Entertainment. Гоцев е дългогодишен мениджър в Америка и е представлявал доста сериозни имена, а наскоро се изявява като промоутър. Кобрата е най-сериозният му проект и ще натиска здраво за битки в България и Америка. Гоцев спечели и трите търга, като даде 2 милиона за да си спечели правото да организира битката.

Link to comment

Очаквано, макар че тия дни треньорът му Ули Вегнер уж разправяше, че все пак ще преподписва със Зауерланд. Имаха си кусури швабите и в последно време изглежда са в криза, но все пак хората го изведоха два пъти до мач за титлата срещу топ имената в дивизията. Ще видим Гоцев докъде ще го докара.

Link to comment

Доколкото разбрах Кале и брат му така се оакали нещата, че дъртия керкенез Вилфред Зауерланд се завръща на 78 години да поеме компанията. В момента нямат нито един шампион в нито една категория. 

 

При това положение дали нашия ще продължи да работи с Ули Вегнер? 

 

Link to comment
2 hours ago, HEIDENREICH said:

При това положение дали нашия ще продължи да работи с Ули Вегнер? 


За тази битка са все още заедно. 

Btw, Top Rank взеха правата за битката и тя ще се излъчва по ESPN+. 

Link to comment

Дано нашите вземат излъчването на ESPN на готово, а не бат Жоро Крана да прави чудеса, че да гледаме нещо там. Макар че, ако имам късмет, тоя път мисля да се изтипосам да го гледам на живо. 😎

 

Link to comment
  • 4 weeks later...

:D 

 

Тая Неделя ще има някакво репортажче на коравия с гиричките за Кубрат и подготовката му в Бел-ме-кен.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Днес, от 20:30 часа, по DIEMA Sport 2, ще има документален филм за битката, кръстен „Пулев срещу Фюри без ръкавици“. Той ще продължи половин час и двамата ще се изправят "очи в очи".
 

 

Link to comment
  • 3 weeks later...

Взех билети, но истинската атракция на вечерта ще е Коко Тайсъна :D.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...