Jump to content

UFC: Благой Иванов се е бил контузен срещу Дос Сантос, планира завръщане в края на годината


neshev

Recommended Posts

В интервю за 24 Часа, Багата сподели, че е на бил на косъм от това да се откаже от битката с Дос Сантос:

 

Quote

Няколко дни преди мача с Дос Сантос дори мислихме с щаба ми за отказ. Болките бяха силни. Треньорът ми каза, че ако не съм напълно здрав, няма смисъл да се рискува.

 

В един момент обаче реших, че твърдо ще се бия с Дос Сантос. От UFC демонстрираха признание и уважение към мен, пускайки ме в главния мач на вечерта при дебюта ми във веригата. Трябваше да оправдая очакванията към мен.

 

 

Травмата е в лявото коляно, което Багата оперира още в началото на годината. Договорът му с UFC е за шест битки.

Link to comment

Гледайки битката и за момент не помислих, че има нещо нередно с Багата, но явно е имал проблеми.

 

Хвърлиха го в дълбокото с JDS, а Багата не е на нужното ниво, че още първата му битка на такова ниво да е срещу бивш световен шампион. Ще е интересно какво ще направи занапред, ако успее да се възстанови напълно, доколкото това е възможно, след като почна да става хронично при него.

Link to comment
  • 5 months later...

Българските медии твърдят, че Багата ще се завърне срещу Ben Rothwell през март.

Link to comment

Вече е потвърдено и от MMAjunkie :)

Ще бъде добър мач за Благой дано сега запише първата си победа в UFC

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Не искам да звуча като хейтър, но контузията не е никакво оправдание и се надявам да не си мисли, че тя е причината да не се представи толкова добре. Много рядко някой изобщо влиза в пикова физическа форма, почти винаги има някакви травми по време на подготовките, но сме чували много примери за бойци, които са били пред отпадане от боя заради травма, но в крайна сметка печелят.

 

Ben Rothwell ми е познат само като име, честно казано не се сещам в момента някакъв конкретен мач с него. По спомен предполагам, че е повече тип brawler, отколкото техничар като JDS, така че предполагам това е по-добър matchup за Благой. Разбира се обаче и тук предполагам ще си остане много съществения проблем с reach-а, който като гледам по данни от wiki-то е близо 20 см в полза на Rothwell.

Link to comment

Ben Rothwell е лошата новина за Благой. Не знам след наказанието в каква форма ще бъде, но винаги е бил много корав противник с чугунена брада. 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...