Jump to content

Дилиън Уайт срещу Джоузеф Паркър и Дерек Чисора срещу Карлос Такам

Recommended Posts

Епично шоу в O2 Arena. След като Whyte отказа да се бие с Кобрата в София, изглежда взе правилното решение, защото си вдигна сериозно акциите и сега е в позиция да иска двубой с Wilder. Битката с Parker не мина без контроверсия. Видим удар с глава беше отсъден като нокдаун във втория рунд, а през цялата битка Whyte използваше прийоми на ръба на правилата, които не бяха адекватно отразени от рефера. Имаше и драма последния рунд, където видимо отпусналият се Whyte даде шанс на Parker да се върне в битката, но не му достигна време. Ценна победа на Whyte и сега Eddie Hearn е готов да извади 8 милиона за да уреди Whyte срещу Wilder в Америка, като победителят да се изправи срещу Joshua в Wembley догодина. Ще е интересно как ще се развият нещата, защото Wilder и Hearn не са в много добри отношения, след провалената битка между Wilder и Joshua, а гледам в момента има интерес и за битка между Wilder и наскоро завърналия се Tyson Fury.

Още по-интересна беше битката между Chisora и Takam, където Chisora успя да се върне в битката и нокаутира Takam в 8мия рунд. Почна да се заговори за реванш между Chisora и Whyte, които направиха една от HW битките на годината през 2017, но явно Whyte ще гони големите битки.

И в двата мача очаквах други победители. Много мръснишка игра от чобанина Уайт, но и Паркър си е виновен. Яд ме е за тоя пич, техничен е, бърз е, носи на бой, има сърце, свестен като характер е, но се вижда, че срещу сериозните боксьори нещо не му достига. Да търси друг треньор, все още има време пред себе си.

И за Такам ме е яд. Не може да вкараш толкова удари и да не успееш да нокаутираш съперника ебати. Удар ли няма, какво ли?  Но пък се радвам за Чисора, заслужава още някой и друг голям мач, след като на практика би Дилиън Уайт, но съдиите на пyтката Хърн решиха друго. Супер много ще се изкефя да стане тая работа с Уайлдър и Фюри и да серат на Хърн и Джошуа.

47 minutes ago, VSB said:

И в двата мача очаквах други победители. Много мръснишка игра от чобанина Уайт, но и Паркър си е виновен. Яд ме е за тоя пич, техничен е, бърз е, носи на бой, има сърце, свестен като характер е, но се вижда, че срещу сериозните боксьори нещо не му достига. Да търси друг треньор, все още има време пред себе си.

Напълно съгласен съм. На моменти изглежда крайно летаргичен и пасивен. 

Иначе Barry Hearn е ясно какво иска. Whyte някак си да бие Wilder, че да направи реванша между Whyte и Joshua, където да може да контролира всичко. За Fury и Wilder ми е крайно съмнително, въпреки напъните на Fury, че едва ли не битката е часове от това да бъде подписана. Самият Fury все още изглежда далеч от най-добрата си форма и не знам дали ще има достатъчно време. Каквото и да стане, тежката дивизия не е била толкова добра от над десетилетие. Загубата на Klitschko дойде добре дошлa и бързо се отпушиха нещата. 

Мда, и на мен ми е супер неочаквано Фюри да се впусне в такъв мач толкова скоро. Уайлдър ще го претрепе. И после с пълно право ще иска 50% от приходите за мач с Джошуа. Но нещо се бавят с обявяването на мач Уайлдър-Бризийл, който уж изглеждаше сигурен, та сигурно верно има някакви разговори за Фюри.

Точно затова ги псувам Хърн, щото точно се отпуши дивизията и почнаха номерата и сметките. Доскоро им симпатизирах и хранех Уайлдър, сега стискам палци Бионсе да размаже AJ. Пък ако Поветкин вземе, че направи някоя сензация, ще се размажа.

Можеше и да е доста по-зле. Честно казано нямам особени претенции към опонентите на Joshua, след като би Klitschko. Първо трябваше да направи задължителна защита срещу наш Кубрат, но той се контузи и Takam дойде на пожар. После спечели WBO титлата от Parker. Сега отива срещу Povetkin, който е класа отвсякъде и има загуба само от Klitschko. Да, леко отвратиха хората с целия цирк покрай Wilder, но беше ясно, че нямаха никакви планове да се бият с него през септември. Все пак съм оптимист, че тази битка ще се случи, ако и двамата продължат да не допускат грешки. 

Много добри мачове станаха и най-важното е, че бяха и интересни, и непредвидими. 

Такам беше по-добрия боксьор, но истината е ,че с Чисора като цяло са си на едно ниво, пък и двамата играят махленската ,така че можеше да се очаква някой тупник да реши нещата. Дерек се поиздигна с тази победа и може сега пак да се надява на някой голям мач, което за мен си е добре дошло. Не бих отказал да го видя срещу някой като Паркър, Джаред Милър и прочее. 

Виж Дилиан Уайт е друга работа. За мен тоя пич много се прецака с тоя ранен мач с Джошуа и не мога да си обясня защо изобщо се е съгласил на това. Погледнато реално победи страшно големи опоненти и ако беше изчакал, сега легитимно щеше да си е претендент и да има наистина голям заряд в един мач с AJ. 

Хърн не знам доколко го гласи реално за Уайлдър или си ляля просто. Не мисля, че Бронзовия ще се съгласи да се налага с Дилиан, щото реално няма какво да спечели от подобен мач, най-много да падне и кариерата му отива на кино. Според мен Хърн просто си ги говори нещата, колкото да продължава заяждането. Джошуа ще се бие с Денотей идната пролет или есента на 2019-та, така го виждам аз. А пък ако  британеца победи, тогава може чак да направи евентуален реванш с Уайт. 

А иначе тоя уикенд се завърна и Ортиз и направи егати нокаута 😨 . Отдавна не бях виждал някой така да се въргаля по земята. Много ми се ще Луйс Ортиз да изиграе още някой голям мач,  че е на годинки вече и няма много време, ама пусто никой не го ще. Той и Уайлдър насмалко да отнесе, така както е тромав и е на 40 (а според митовете и на повече).

13 hours ago, gboy said:

А иначе тоя уикенд се завърна и Ортиз и направи егати нокаута 😨 . Отдавна не бях виждал някой така да се въргаля по земята. Много ми се ще Луйс Ортиз да изиграе още някой голям мач,  че е на годинки вече и няма много време, ама пусто никой не го ще. Той и Уайлдър насмалко да отнесе, така както е тромав и е на 40 (а според митовете и на повече).

Добър нокаут, но противникът беше крайно посредствен. Ето го, ако има любопитни.

Wilder срещу Fury има много логика да се случи. Wilder ще иска да извие ръцете на Hearn и да покаже, че няма нужда от него и Joshua. Ако ще бие Fury, сега е моментът. За Fury това е най-бързият начин да се върне на върха. Wilder удря силно, но техниката му липсва, а Fury, когато беше във форма, нямаше проблеми с подобен тип боксьори.

Иначе Joshua си казва в прав текст, че гледа към битката с Wilder и надали ще остави Hearn да овърта много този път.

17 hours ago, gboy said:

Не мисля, че Бронзовия ще се съгласи да се налага с Дилиан, щото реално няма какво да спечели от подобен мач, най-много да падне и кариерата му отива на кино.

Ще спечели най-големия хонорар в кариерата си, в пъти по-голям от досегашния му най-голям. А Уайт не е много по-опасен от Бризийл, който се спряга за следващия му съперник. Да не говорим, че за много по-малко пари, Уайлдър доброволно пое по-голям риск с Ортиз. Не е до страх това, че не отразява Уайт, просто не иска да играе по свирката на Хърн. Надцакват се.

Победата срещу Паркър реално е първото наистина впечатляващо постижение на Уайт. Хелениус и Лукас Браун са тотално свършили, а Чисора на практика го би и ако съдиите бяха отсъдили по съвест, сега въобще нямаше да си говорим толкова за Дилиън Уайт.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...