Jump to content

Боксовата седмица 30.07 - 05.08 (Ковальов срещу Алварез, Бивол срещу Чимбела, Берто срещу Алекзандър)


Recommended Posts

4 август:

81 кг: Сергей Ковальов (32-2-1, 28 нокаута) срещу Илейдър Алварез (23-0, 11 нокаута) (WBO титлата)
81 кг: Димитрий Бивол (13-0, 11 нокаута) срещу Айзък  Чимбела (32-5-2, 10 нокаута) (WBA титлата)

67 кг: Андре Берто (31-5, 24 нокаута) срещу Девън Алекзандър (27-4-1, 14 нокаута)

Link to comment

С голямо нетърпение чакам мача на Ковалев. Последните два мача на братушката не бяха сериозни, макар че бяха забавни за гледане, тук очаквам да му се даде по-сериозна съпротива. 

 

П.С. Пусни за предишната седмица тема да пишем коментари, много добри мачове имаше уикенда. 

 

Link to comment

Kovalev винаги е супер интересен за гледане. Един от малкото, които са готови да се бият с всеки и търсят нокаута. Alvarez е сериозен боец, голямо стъпало от предишните му битки.

 

Ясно е, че търсят Kovalev срещу Bivol, който надали ще има проблеми с Chimbella. Тази категория е бая сериозна. Kovalev, Bivol, Badou Jack, Beterbiev, Gvozdyk, все добри потенциални битки.

Link to comment

Впечатляваща битка от страна на Alvarez. Би се много умно през цялото време, не оставяше Kovalev да го затисне във въжетата, добре контрираше с jab-a, който тотално разби ритъма на опонента му. Kovalev хвърли доста енергия в четвъртия рунд, което се вписа перфектно в gameplan-а на Alvarez, който тръгна напред в 7-ия. Първият нокдаун беше красота, след като Alvarez го финтира с jab, а хвърли overhand right-а, който го нацели чисто. Самият нокаут дойде след нечовешки left hook.
 


Има спекулации, че Kovalev ще активира клаузата за реванш, но е доста рискован ход. Според мен битките с Ward му взеха много и е крайно уязвим. Много малко вероятно е да се върне към елита след подобна загуба. 

Link to comment

Абе, Ковалев до финалния рунд общо взето си играеше добре. Вярно, че Алварез му даваше отпор и резна няколко доста добри леви прави, но като цяло братушката удряше по-здраво. Особено едно дясно кроше така влезе, че се чудя как Алварез не падна.

 

Иначе първият нокдаун беше нечовешки, от там беше ясно, че Ковалев няма как да продължи. То е цяло чудо, че стана, ако питаш мене. Корав е руснака много, аз лично с удоволствие бих гледал реванш между двамата.  

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...