neshev Posted July 30, 2018 Share Posted July 30, 2018 Място: Staples Center, Los Angeles Quote Main Card (05:00 по Max Sport 2, PPV) 61 кг: TJ Dillashaw (c) (16-3) срещу Cody Garbrandt (11-1) 57 кг: Demetrious Johnson (c) (27-2-1) срещу Henry Cejudo (12-2) 66 кг: Cub Swanson (25-9) срещу Renato Moicano (12-1-1) 52 кг: Polyana Viana (10-1) срещу JJ Aldrich (6-2) 84 кг: Thiago Santos (17-5) срещу Kevin Holland (13-3) Prelims (03:00 по FX) 61 кг: Pedro Munhoz (15-3, 1NC) срещу Brett Johns (15-1) 61 кг: Ricky Simon (10-1) срещу Montel Jackson (6-0) 61 кг: Bethe Correia (10-3-1) срещу Irene Aldana (8-4) 66 кг: Matt Sayles (6-1) vs. Sheymon Moraes (9-1) Early Prelims (01:30 по UFC Fight Pass): 57 кг: Alex Perez (20-4) срещу Jose Torres (8-0) 61 кг: Ricardo Ramos (11-1) срещу Kyung Ho Kang (13-7-0, 1NC) 52 кг: Danielle Taylor (9-3) срещу Zhang Weili (16-1) 61 кг: Marlon Vera (10-5-1) срещу Wuliji Buren (10-5) Link to comment
natopor4en Posted July 30, 2018 Share Posted July 30, 2018 Очаквам изключително натопор4ен мейн ивент. Не съм запознат с коефициентите, но според мен ТиДжей запазва. Очаквам негова победа след съдийско решение. Link to comment
gboy Posted July 30, 2018 Share Posted July 30, 2018 Жалко, че отпадна мача на Густафсон, за него бях много надъхан. Враждата между Алфа Мейл и ТиДжей е една от най-добрите и най-легитимните в бизнеса. Според мен малко внимание и обръщат от UFC на нещата там, това можеха да го заформят като голям скандал, какъвто си е и всъщност. А да не говорим, че Коуди е луд за двама. Другият мач, на който също се обръща много малко внимание е Хенри Сехудо срещу Мишока. На практика Хенри им е национален герой и показа уникални неща в ММА, а от UFC вместо да го пазят му забиха кариерата, като го пуснаха набързо срещу най-сериозните имена в категорията и борчето записа две загуби в статистиката си. Това можеше да бъде голям мач, а за втори път ще мине без да се смята за нещо особено. Ако Джонсън запази пак е наистина крайно време да направи супер мач, стига вече е трупал безсмислен рекорд. Така или иначе като гледам няма кой да го бие идните десет години това постижения от н`ам си колко защити. Link to comment
neshev Posted July 31, 2018 Author Share Posted July 31, 2018 8 hours ago, gboy said: Другият мач, на който също се обръща много малко внимание е Хенри Сехудо срещу Мишока. На практика Хенри им е национален герой и показа уникални неща в ММА, а от UFC вместо да го пазят му забиха кариерата, като го пуснаха набързо срещу най-сериозните имена в категорията и борчето записа две загуби в статистиката си. Това можеше да бъде голям мач, а за втори път ще мине без да се смята за нещо особено. Като цяло си прав, но UFC са с вързани ръце в тази дивизия. Без да има някакъв конфликт, някакви интересни персонажи, няма как да рекламират подобни битки. На масовата аудитория не им пука, че си най-добрия боец в MMA и правиш невиждани неща. Cejudo не му дадоха много време да се развие, но им трябват претенденти. За това и гледаме Mighty Mouse срещу хора, които ги е бил убедително. Ако имаше достатъчно дълбочина в тази дивизия или Mighty Mouse не беше толкова доминантен, може би щяха да го градят както си трябва, въпреки че Cejudo не смятам, че някога ще бъде на това ниво. В Bellator градят MVP вече 5 години и още не се е бил срещу сериозен опонент. Скоро ще стане и е много вероятно да го разобличат набързо. ME-ът е много добър, но UFC се оляха с тези реванши. Ако Garbrandt загуби, отива на майната си. Ако Dilashaw загуби, правим трилогията веднага? Ясно е, че по-голяма битка в тази категория няма да направят, но трябваше да ги оставят да направят няколко битки. Реваншът щеше да е много по-голям. Тук драмата е на стабилно ниво, но нормално и двамата за някакви филмари. Countdown-ът добре описва нещата, но то не бяха тайни спаринг клипове, обвинения, че Dillashaw прекратявал кариери, след мръсни удари, намеци за стероиди и всякакви нечовещини от този род. Това не променя факта, че и двамата са на P4P топ бойци, а в първата битка имаше моменти, където нещата бяха на милиметри. Garbrandt леко си повярва във втория рунд и изпусна нещата от контрол, а Dillashaw наказва подобни грешки. Като цяло, битката с Cruz беше на кантар и можеше спокойно да си запази титлата, но това няма особено значение в момента. Link to comment
gboy Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 Какво няма да правят реванши, като Дилашоу - Коуди е единствената интересна битка в тая категория. Да не би да градиха друг боец, че да има алтернатива... От UFC последните години не градят никого и затова и гледаемостта им е под всякаква критика. Още преди години си писахме с тебе, когато удариха рекордна година откъм ППВ продажби и ако си спомняш тогава ти казах, че това е балон. Изкуствени цифри, дължащи се на това, че Конър и Ронда се биха пет или шест пъти за една година, плюс идването на Брок по същото време. И съответно като си тръгнаха двете златни кокошки всичко се прецака, защото от UFC бяха решили, че тия двете звезди ще ги хранят. Майти Маус е явление, но му трябваше известен опонент, какъвто UFC така и не хайпнаха. Хенри Сехудо е безумно талантлив, но как да стане известен, като всичките му битки са забити на майната си по карда. Дори ко-мейн ивент няма, нито един мач не му е изграждан като нещо голямо. Да има реклама, да се говори за него, да му гледаме интервюта и прочее. Защо го хвърлиха като идиоти на Бенвидез след загубата от Джонсън? Всеки знае, че след такава загуба трябва да се възстановиш най-малкото психически. Съгласен съм, че хора като Димитриъс се хайпват трудно - момче за пример, гледа си семейството, обича тихите забавления и никого не храни по пресконференции, но не мога да оправдая UFC в тоя момент. Промотирането му е под всякаква критика, всеки мач му минава едва ли не за рутинна защита, а на опонентите му никакво внимание не се обръща. ----- И малко в страни от темата, но за двете златни кокошки - Ронда няма да се върне, ясна е, ама няма да се изненадам и Конър много скоро да се пенсионира. МакГрегър е много умен човек и за разлика от други бойци не е тръгнал "да се доказва" и не изгаря от желание да се бие. Не случайно толкова време се отменя все това завръщане в октагона, а не е като Дайна да не се върти на шиш, че да го накара да се състезава пак . Сега се очаква да направи мега голям сблъсък с Кхабиб, от който пак ще прибере огромния чек. А ако Нурмата му намачка физиономията няма да се изненадам Конър да си вземе от онези, "дългите" почивки и да го видим пак да се бие след години чак. Link to comment
baikiro Posted July 31, 2018 Share Posted July 31, 2018 Мишката е най-жалкият "шампион". Насра като путка от Дилашоу, избра да си защитава жалкия колан в дивизия, която не трябва да съществува на първо време. Не знам Дейна как продължава да го търпи, вместо да му закрие дивизията. Да ходи в 135, да го разкриват набързо там и да ходи да си цъка видео игри. Много неприятен персонаж като цяло. Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
neshev Posted August 1, 2018 Author Share Posted August 1, 2018 6 hours ago, gboy said: Какво няма да правят реванши, като Дилашоу - Коуди е единствената интересна битка в тая категория. Да не би да градиха друг боец, че да има алтернатива... Това е една от причините, но е видимо, че искат Cody да бие. Прекалено много е инвестирано в него, а той е най-популярният боец в цялата дивизия. Такива insta-реванши са доста рискови. Виждаме една Joanna, която загуби два пъти от шампионката а има победи над всичките останали претендентки и в момента боксува на едно място. Иначе градежът е едно на ръка, BW в момента просто няма много дълбочина и това трудно може да бъде променено в близкото бъдеще. Mighty Mouse няма от какво толкова да се оплаче. UFC го слагаха в ME на няколко FOX шоута и продължават да го рекламират като най-добрия боец на света. С опонентите трудно може да се направи нещо. Самите те трябва да се рекламират и да се отличат с нещо. GSP беше подобен на Mighty Mouse боец, но там сериозно рамо му удариха хора като Koscheck, BJ Penn, Nick Diaz, Dan Hardy. Успяха да завъртят някакъв конфликт и имаше интрига. Ако Cejudo не иска да се постави в позиция да бъде освиркван, а го кара на клишираното "Mighty Mouse е голям шампион, но ще го победя", UFC няма какво толкова да направят. Хората не им пука за това колко добър човек си, колко добър борец си и прочие. Хората искат да гледат конфликт, интрига, големи персонажи, които са готови да се размажат в клетката. Да, тук matchmaking-ът отново не беше най-добрите. Но, ако ще Cejudo да има 20 поредни победи и да е смазал всичките претенденти, пак нямаше да има интерес към тази битка. За Conor не съм чак толкова песимистичен. Според мен битката с Nurmagomedov ще се случи, дори да не е тази година. Трудна битка за McGregor, но той не бива да бъде подценяван. Гледайки какво направиха Aldo и Poirier миналата седмица и какво McGregor направи с тях, говори красноречиво за уменията му. Ronda очаквам да се завърне до няколко години, след като WWE и изчистят имиджа и мине време от последните и загуби. GSP също очаквам да направи още няколко битки, след като се възстанови. Jon Jones също ще се завърне, вероятно помъдрял и разучил тънкостите на допинг тестовете. Братята Diaz също очаквам да цъфнат скоро. Като нищо, UFC ще почнат да правят големи шоута отново. Нови звезди наистина няма, но това е MMA. Не винаги се получава. Разчитаха на Ngannou, той се провали гръмко. Разчитаха на хора като Sage и PVZ, но и те нямаха уменията. Всичко си е в бойците. Conor да не би да е някакво откритие на UFC. Още от първия ден си задвижи нещата сам. Ще гледаме повече като него. Хора като Coby Covington, които си градят името, паралелно с усилията на UFC. Ясно е, че новите собственици нямат нюха на братята Fertitta. Те са там главно да правят пари и се справят с това. Всичко е на периоди. Така както има затишие една-две години, така отново ще напомнят защо UFC се смяташе за най-бързо развиващият се спорт. Link to comment
gboy Posted August 1, 2018 Share Posted August 1, 2018 23 hours ago, baikiro said: Мишката е най-жалкият "шампион". Насра като путка от Дилашоу, избра да си защитава жалкия колан в дивизия, която не трябва да съществува на първо време. Не знам Дейна как продължава да го търпи, вместо да му закрие дивизията. Да ходи в 135, да го разкриват набързо там и да ходи да си цъка видео игри. Много неприятен персонаж като цяло. Джонсън, преди да направят дивизията до 125 паунда, си игра в тази до 135 и се представяше меко казано добре. Победи Кид Ямамото, победи Мигел Торес и си игра за титлата с Доминик Круз. Просто по онова време Круз беше абсолютна машина и мачкаше наред, като беше един от претендентите за pfp номер 1, заедно с GSP, Силва и Алдо. Иначе относно насирането - на никой не му се бие с шампиона на горната категория, ако няма особена файда от това. GSP така и не се съгласи на мач с Андерсън Силва. Паяка от своя страна така и не се нави да се бие с Лиото и с Джоунс. Ронда също не прие мача с Киборга и й каза, че ако иска да се бият, ще трябва бразилката да свали до нейните кг. Погледнато реално хората, които се качват да се бият в горната категория реално не се "качват". МакГрегър си е с габаритите на LW, че даже си е и голям. Кормие си беше тежкар едно време, после слезе на 205. БиДжей също си играеше редовно на WW. Фентъзи буукинга е хубаво нещо, но реалността е, че този от долната категория обикновено излиза в доста кофти позиция. Link to comment
baikiro Posted August 2, 2018 Share Posted August 2, 2018 Не помня точно каква беше ситуацията, но май Дилашоу беше готов да свали до 125, а Мишока излезе с оправданието, че Борг бил заслужавал повече и ТиДжей не бил влизал никога в тази категория. В същото време Борг беше пропуснал няколко пъти категорията. Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
neshev Posted August 2, 2018 Author Share Posted August 2, 2018 1 hour ago, baikiro said: Не помня точно каква беше ситуацията, но май Дилашоу беше готов да свали до 125, а Мишока излезе с оправданието, че Борг бил заслужавал повече и ТиДжей не бил влизал никога в тази категория. В същото време Борг беше пропуснал няколко пъти категорията. Добре ги помниш нещата. Dillashaw и Cody трябваше да се бият през юли на 2017, но битката отпадна и Dillashaw почна да разправя как е готов да се бие с MM във flyweight. Mighty Mouse заяви опасенията си, че Dillashaw няма да направи килограмите и искаше, ако Dillashaw не направи килограмите, да прибере парите и на двамата. Естествено, UFC не се съгласиха и направиха битката MM vs. Ray Borg. Borg не успя да свали килограмите, а MM стана за смях. Иначе DJ няма намерение да се бие с Dillashaw. Отново заговори за битки със Sergio Pettis, Shorty Torres (LOL за името само) и реванш с Horiguchi, който дори не е в UFC. Ще го кара така до 20 защити сигурно. Link to comment
gboy Posted August 2, 2018 Share Posted August 2, 2018 Аз се надявам Динята да го натисне за супермач след това ППВ. Рева тогава да се бие с Бьорг, защото беше въпросът да подобри рекорда за най-много защити. Ясно, че не му се бие с шампиона на 135, но пък от друга страна това му е единствения шанс да направи добри пари. Link to comment
neshev Posted August 3, 2018 Author Share Posted August 3, 2018 Лично аз нямам чак такъв проблем, че DJ не иска да се качи до 135. Проблемът ми е, че има човек като Dillashaw, който заяви желание да слезе до 125 и Mighty Mouse, вместо да е "кога и къде", започна да увърта. Според мен Dillashaw ще го победи във flyweight, ако може да свали килограмите. Ако е DJ vs. Cody, според мен DJ го бие и в двете категории, само с бързина и техника. UFC си вкараха лек автогол с тази дивизия. Бяха се надъхали, че ще я напълнят с бразилци и мексиканци, но няма чак такава дълбочина. Ако не я бяха въвели никога, bantamweight щеше да е най-дълбоката дивизия в историята. Link to comment
Jack Bauer Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 Има два начина да станеш суперзвезда ММА. Вариант 1 - имаш уникална харизма, умения на микрофона и знаеш как да ги използваш за да завладееш публиката. Всички знаем кой е явният пример затова - Конър. Сонен също бих го сложил в тази категория. Ако не бяха уникалните му heel промота никога да бъде толкова познато име в спорта. Това дори му донесе title shot за титлата в горната дивизия след като беше победен от Силва. Вариант 2 - като победиш суперзвезда или поне няколко големи и доказани имена в спорта. Нейт Диаз си беше стабилно име в спорта, но получи статут на суперзвезда след като победи Конър. Именно затова MM все още не считан за звезда. Нито има някаква невероятна харизма, нито е победил някой, който е достатъчно стабилно име. А единственият начин някой да стане стабилно име в тази дивизия е ако го победи, откъдето става невъзможно, защото никой няма уменията. Той наистина би трябвало да се радва на мач с TJ или Коуди за да може да се издигне до статута на истинска звезда в спорта. Дотогава ще бъде просто "най-добрият " боец който оглавява Fox, а не PPV. По същата тази логика виждаме и мача между Коуди и TJ. Коуди стана звезда в спорта след като взе титлата от Круз (между другото, изобщо не го харесвам, но мисля че мача с Круз не беше спорен би си го на 100%). Затова му дават реванш веднага, без да е имал и една защита. Защо Миочич няма да получи веднага реванш срещу ДС, след като би рекорда за най-много защити е категорията? Защото UFC така и не започна да гледа на него като на звезда. Затова и Коуди получава мача, а не някое свежо име като Мораес, който въпреки лошият си дебют в компанията, записа няколко страхотни победи и би освежил картинката около титлата. ПС. Чувам, че Круз сигурно ще се върне скоро, бих предпочел да го видя обаче във FW, не ми гледа нон стоп тази въртележка между него, Коуди и TJ. Там може да направи някои страхотни мачове с Aldo, Edgar, а може и евнтуално мач с Holloway при 1-2 победи. Има както ръста, така и уменията да мине в горната дивизия. Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
neshev Posted August 3, 2018 Author Share Posted August 3, 2018 15 minutes ago, Jack Bauer said: ПС. Чувам, че Круз сигурно ще се върне скоро, бих предпочел да го видя обаче във FW, не ми гледа нон стоп тази въртележка между него, Коуди и TJ. Там може да направи някои страхотни мачове с Aldo, Edgar, а може и евнтуално мач с Holloway при 1-2 победи. Има както ръста, така и уменията да мине в горната дивизия. Очаква се към края на годината и вероятно ще го пуснат на Marlon Moraes за #1 претендент. По принцип и Raphael Assuncao е в картинката, но предполагам ще дадат шанс на Moraes, който е по-атрактивният боец. Една от причините, Stipe да не получи title shot, наистина е фактът, че Lesnar е много по-популярен от него, но го има моментът, че не се разбират много добре с Dana White. Още, когато размаза Ngannou, Stipe отказа на Dana White да му сложи титлата и беше доста недоволен от целия build за PPV-то и това, че беше пренебрегнат за сметка на Ngannou, който беше представян като новия Mike Tyson. Причината за толкова много реванши и interim титли е това, че UFC искат всяко PPV да има битки за титлата и обикновено карат с битки, които изглеждат най-големите на хартия, без значение класация или това, че могат да си прецакат дивизиите са години напред. Link to comment
gboy Posted August 4, 2018 Share Posted August 4, 2018 15 hours ago, neshev said: и беше доста недоволен от целия build за PPV-то и това, че беше пренебрегнат за сметка на Ngannou, който беше представян като новия Mike Tyson. И си беше напълно прав. Не може целият билд да ти се върти около претендента, то цялата работа изглеждаше, все едно Стипе е там само за да сдаде титлата на Нгану. Много неуважително беше спрямо Миочич и си беше прав да се сърди. А камерунецът се оказа най-неправилният човек, на който можеха да заложат. До Майк Тайсън го е докарал само по пиене и перчене, другото му липсва. Впрочем и ММ има правото да квичи, защото изобщо не го ебават за слива при билда. Беше доста унизително да го карат да си носи собствения пояс и да му го дават всеки път обратно, докато другите имаха нов пояс за всяка защита. По принцип съм му голям фен, но, ако втори път откаже да се бие с TJ на 125, сам ще си е виновен, че никой не го брига. Това му е шансът да докаже, че не е просто голяма риба в малко езеро. Link to comment
Jack Bauer Posted August 5, 2018 Share Posted August 5, 2018 Страхотни два финални мача. ММ срещу Сехудо беше супер интересният сълсък и постоянно бях на нокти какво ще се случи. От самото начало бях за Сехудо, страхотна техника и борба. Напълно си заслужи победата. Кефи ме и колко е нахъсан да ходи в горната дивизия. TJ размаза Гарбранд и съм изключително доволен, надявам се скоро този татуиран пънкар да не получи мач за титлата, изключиелно неприятен тип и малко го свалиха на земята в последните 2 мача. TJ vs Cruz за титлата! Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
retwerts Posted August 5, 2018 Share Posted August 5, 2018 Аз ще съм един от малкото не-casual фенове на ММА, на които двубоя между ММ и Сехудо не му е харесал особено. За мен това беше пример за всичко, което не харесвам в тази дивизия. Да, технически мачът беше на много високо ниво, но чисто като бой - кръгла 0. Двамата удрят като "момиченца", знам че е малко неуважнително, но не мога да се сетя за по-образен израз. Единият се опитва да спечели мача като мята бързи, но леки ударчета в тялото и краката, а другият с добри поваляния и лежане върху опонента 1-2 минути, в които като цяло само последните 10-на секунди вкарва някакви по-добри попадения, понеже видиж ли ни е страх да не загубим позицията. Мачът изглеждаше като демонстрация на техника, не като битка, дадох на Сехудо рунд 2, 4 и 5, така че не ме изненада победата. Най-добре е UFC да приключат дивизията и да вкарат всички, които желаят и имат качества в по-горната. TJ и Cody направиха кратък, но много забавен двубой. Cody е много умел боец, но е твърде емоционален и в 2-та мача TJ се възползва от това. Прилъга го на открити размени, при които Cody всеки път оставаше прекалено открит, а TJ удря силно. Жалко за Cody, но е млад, има накъде да се развива. TJ е най-добрия в тази категория и е много атрактивен - необичаен стил, приключва мачове, има нокаутиращ удар - всичко е супер. Link to comment
neshev Posted August 5, 2018 Author Share Posted August 5, 2018 Колкото и добър атлет да е Cody Garbrandt, колкото и сила да има в ударите, дисциплината му тотално куца. Този път избраха да заложат повече на ритници, но веднъж щом усети, че TJ може да е уязвим, тръгна отново със запазената си комбинация, която го устави отворен за контрите на TJ. За пореден път се видя, че TJ и Duane Ludwig имат отговор за тази комбинация и са я разгадали напълно. Cody не е от най-издържливите бойци на удари, но Dillashaw знае как да завършва битките и не му даде никакъв шанс. Общо взето и двете битки изглеждаха по-близки, от колкото бяха, защото Cody имаше частичен успех и в двете, но и в двете игра по силните страни на Dillashaw. Този реванш беше отчаян ход на UFC, който изигра лоша шега на Garbrandt. Видимо е, че не беше осъзнал защо загуби първата битка, а го отдаде на контузиите. Сега е време да застанат плътно зад Dillashaw, защото той е най-атрактивният боец там. Битка срещу Cejudo е абсурдна, освен ако не заличат 125 паундовата дивизия. Бих искал да видя битката между Dillashaw и Marlon Moraes. Cody ще бъде върнат в първи клас и трябва да премине през цялата дивизия за да получи шанс за титлата, докато Dillashaw е шампион. Неговият най-добър шанс е Cruz да го детронира, защото Garbrandt има убедителна победа над него. С тази победа, Dillashaw дава сериозни заявки, че е един от най-добрите бойци в момента, а скоро има шанс да стане и най-великият BW боец. Изненадам съм колко близка битка беше MM срещу Cejudo. Въпреки това, съм леко изненадан, че Cejudo взе решението. Според мен, Mighty Mouse беше по-добър в размените, а повалянията на Cejudo не водеха до нищо значимо и според правилата, не би трябвало да оказват влияние върху рунда. MMA е така устроен, че всеки съдия интерпретира правилата, както си знае, а и самата битка се провежда на такава скорост, че на моменти е трудно да се проследи какво става. Има ги и такива битки, има ги и такива дни. Mighty Mouse записа впечатляваща серия, но нямаше вечер и загуби близък decision. Според мен оказа влияние фактът, че първата битка беше решена за един рунд, докато в другите реванши, Mighty Mouse имаше рундове история с опонентите си. Тук Cejudo видимо му създаде доста проблеми и използва борбата си, колкото да наруши ритъма на MM. Вече и в стойка, нещата бяха доста близки. Около Mighty Mouse се създаде някаква аура, че едва ли не няма никакви слаби страни, но и в предишни битки се виждаше, че не е уязвим. Тази смяна на титлата дойде добре за UFC, но интересът надали ще се повиши. Вече споменах за варианта Cejudo vs. Dillashaw, но не ми се гледа реванш между Cejudo и Mighty Mouse. Сега е моментът да оставят нещата да се развият. Cejudio vs. победителя от Pettis/Formiga, a Mighty Mouse да направи 1-2 битки преди да ги изправят отново. Няма да откажа и Mighty Mouse да напусне UFC и да отиде в Япония, където да направят реванша с Horiguchi. Там е възможно да му дадат повече пари и японската публика е по-уважителна. 3 hours ago, retwerts said: Аз ще съм един от малкото не-casual фенове на ММА, на които двубоя между ММ и Сехудо не му е харесал особено. За мен това беше пример за всичко, което не харесвам в тази дивизия. Да, технически мачът беше на много високо ниво, но чисто като бой - кръгла 0. Двамата удрят като "момиченца", знам че е малко неуважнително, но не мога да се сетя за по-образен израз. Единият се опитва да спечели мача като мята бързи, но леки ударчета в тялото и краката, а другият с добри поваляния и лежане върху опонента 1-2 минути, в които като цяло само последните 10-на секунди вкарва някакви по-добри попадения, понеже видиж ли ни е страх да не загубим позицията. И преди съм споделял мнението, че flyweight-ите са прекалено дребни. Много малка част от мъжката популация има същите пропорции, а мога да гарантирам, че никой мъж не иска да изглежда като тези двамата. Отделно го има фактът, че самата "мета" във flyweight е тази, която си описал. Точкови битки, с много движения, две стъпки напред, три назад, рядко се застояват в дистанция, в която могат да понесат удари. Dominick Cruz въведе този стил и много бойци го копираха и адаптираха. Има много позитиви, защото всичко се решава с техника и не се поемат чисти удари, но ако ти разбият ритъма, нещата се обръщат срещу теб и губиш подобни решения. Link to comment
gboy Posted August 5, 2018 Share Posted August 5, 2018 Майти Маус да се качва и той на 135 паунда, няма вече какво да прави в 125. Докато беше с пояса и подобряваше рекорди, беше ок криво ляво, но сега вече няма никакъв смисъл да се бие с едни куп анонимници. Нито пари ще види, нито някой ще му обръща внимание. Хеле пък какъвто е и "любимец" на Дайна. Сехудо срещу ТиДжей е мачът, който искам да гледам на тоя етап. На 135 би било най-добре. Сехудо и изрод като атлет и определено бих се радвал да го видя да се превръща в голяма звезда. В момента в 135 Marlon Moraes изглежда като номер едно претендент, но е прекалено неразпознаваемо име. Имаше един мейнивент на FN и това е. Виж, една битка с Коуди ми се струва доста добър вариант пред него, по възможност и да му обърнат малко внимание. Като цяло много приятно ППВ, въпреки че отпадна мача на Густафсон. Link to comment
retwerts Posted August 5, 2018 Share Posted August 5, 2018 1 hour ago, gboy said: Сехудо срещу ТиДжей е мачът, който искам да гледам на тоя етап. 90% съм убеден, че този мач, ако се състои (а той най-вероятно няма), ще завърши с нокаут за TJ в 1-ви рунд. Link to comment
neshev Posted August 5, 2018 Author Share Posted August 5, 2018 И аз съм на мнение, че Dillashaw ще го размаже. Дори в 125, не вярвам, че Cejudo ще е шампион дълго. Но показа нюх, че се вкара в разговорите с подобни изказвания. Dana може би с право грееше от щастие, когато му сложи титлата. Link to comment
gboy Posted August 5, 2018 Share Posted August 5, 2018 Не знам, аз винаги съм гледал на Сехудо като на голям боец с потенциал, който тепърва ще се развива още. За мен снощният мач не беше някакъв шок или изненада, напротив, очаквах, че това ще е всичко друго, но не и рутинна защита на титлата. Не бих го отписал толкова лесно и срещу ТиДжей, а и двамата не са с такава разлика в габаритите. Може и да загуби борчето, но вярвам, че ще даде здрав отпор и ТиДжей ще има да бере ядове с него. При всички положения много повече ми се гледа този мач отколкото който и да е сблъсък в 135 дивизията. Link to comment
retwerts Posted August 6, 2018 Share Posted August 6, 2018 За мен най-доброто в тази дивизия, което може да се направи, е TJ vs Dominick Cruz, за титлата за безспорния GOAT при 135. TJ има нужда от този реванш. Разбира се, проблемът е Cruz и дали изобщо той ще се бие пак, че бая контузии събира последните години. Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.