Jump to content

UFC 225: Whittaker vs. Romero и Punk vs. Jackson


YoTheReal

Recommended Posts

Дойде време за малко шитфест. Нямам желание да правя темата като хората със снимки и т.н., кардът може да видите тук:

http://www.ufc.com/event/UFC-225
 

Въпросът е само дали Пънк ще успее да направи нещо, близо две години, след като Мики Гал го преби като куче. Работата е там, че Мики Гал преби като куче и противника на Пънк. Повече информация за Джаксън има тук:
 

 

Много е съмнително дали Пънк се е подобрил, предвид възрастта му, но за сметка на това, ако успее в една седмица да наебе WWE, което вече направи, и след това да си спечели и UFC мача, това би била една от най-силните седмици в кариерата му.

Link to comment
batistaheel

Аз се надявам пак да падне, защото това може да го направи по-благосклонен за преговори с WWE. Така стана с Brock Lesnar, нали? Две тежки загуби и се върна в WWE. Все от някъде пари трябва да идват. Аз UFC не гледам, но кеч да. В името на бизнеса Винс Макмеън ще си преглътне егото, стига Пънк да преглътне своето. Ще се осъзнае той като някои други (Кърт Енгъл, Голдбърг), но ще е вече дърт за ринга. 

Link to comment
Lemmon-714

Очаквам да се контузи до два дни и битката да бъде отложена за другата година.

Link to comment
Just a fan
9 hours ago, batistaheel said:

Аз се надявам пак да падне, защото това може да го направи по-благосклонен за преговори с WWE. Така стана с Brock Lesnar, нали? Две тежки загуби и се върна в WWE. Все от някъде пари трябва да идват. Аз UFC не гледам, но кеч да.

С малката разлика, че на Брок му извадиха половината черва преди втората поредна загуба, а Пънк ще си падне чиста недъгавост. 

Link to comment

То въпросът е само дали това е последния или предпоследния мач на Пънк в UFC. Ако загуби, това е края. Ако спечели, ще има още един, но предвид, че този Джаксън е най-близкото, което UFC имат до пълен клошар, в следващия мач на Пънк отново ще бъде сгазен. Нищо чудно, ако Пънк си вземе този мач, да вървим към Пънк/Гал II, за да изцедят каквото могат от кеч феновете с "redemption" история.

Инак, едва ли в момента Пънк е много склонен да преговаря с WWE, предвид, че се съдиха допреди 16 часа. Вероятното му завръщане след 2-3-4 години би било свързано с това да го няма докторчето.

Link to comment

Честно казано нямам кой знае какъв интерес към мача на Пънк. Това ще е на практика аматьорски ММА двубой на профи ивент на топ ММА организация, но каквото такова.

 

Много по-интересен ми е МЕ - Уитакър срещу Ромеро е много непредвидим двубой. Обикновено поне за главните мачове имам някаква прогноза кой ще бие и доста често познавам, но тук наистина е много трудно. Уитакър е най-неудобния опонент в дивизията за Ромеро поради ред причини, с които няма смисъл да доскучавам, но е така. Въпросителните са 2 - до колко Ромеро е взел бележка от първия мач и ще подходи с правилна тактика и 2-ро - до колко Уитакър е същия Уитакър, който газеше наред, след заболяването си и дългото си отсъствие.

Link to comment

На делото с Amann стана ясно, че CM стои за Chick Magnet (а не Chicago Made, както се смяташе от много). Та КМ=Кокоши магнит, всичко е точно.

Link to comment
3 hours ago, itzo1994 said:

На делото с Amann стана ясно, че CM стои за Chick Magnet (а не Chicago Made, както се смяташе от много). Та КМ=Кокоши магнит, всичко е точно.

Честно казано от години се върти историята, че това е значението на CM Punk, но не вярвах наистина, че тоя е чак такъв смотаняк, че да го е измислил това. Явно съм го надценил...

Link to comment

Със сигурност срещата ще е в топ 3 на най-аматьорските в историята на UFC. Имам чувството, че MJ е някакъв пълен марк, който нарочно гавреше Пънк, само и само, за да го бие 15 минути и да го унизи максимално. Иначе реално тоя пич сигурно половината публика щеше да го бие, а за Пънк дори в един момент ми стана малко гадно. Да вземе да се охрани малко и да се възстанови 6 месеца и де печели RR 2019, че с тази физика, ако е в WWE ще има вражди с Калисто, едно 20 кг е свалил. А щом този полуидиот го уби от бой , не искам да си представям някой с 2-3 победи как може да го убие на ринга. И все пак си мисля, че това беше края на Пънк в UFC.

Link to comment

Кеча може да е в кръвта му, но ММА определено не е! Дано му просветне след тази загуба, която е и в родния му град..

Link to comment
KILLSWITCH ENGAGE

Надявам се, след тази загуба CM Punk осъзнае, че не става за нищо, да се пропие и разведе. Още малко трябваше и Майк Джаксън, щеше да го превърне в картина на Пикасо.

636641819814965094-USATSI-10884201.jpg

VMVARGA.jpg.f728dc2418c94f23b3c0984530d5985f.jpg

Link to comment

Не мога да повярвам на какво станах свидетел току що.. бих казал, че съм гледал стабилно количество мачове от топ федерациите, и не малко мачове в България, включително и 2-3 пъти на живо. Но такава гавра като тази не съм виждал никога. Punk още от първата минута изглеждаше като шибан аматьор, но това което последва през втория рунд беше върха на всичко. Първо станахме свидетели на най-жалкия опит за гилотина EVER, при който Punk изглеждаше като момиче, което е скочило върху кръста на гаджето си. А най-гнусното беше когато Jackson го стисна на пода и почна да му бие шамари, за да се гаври с него, като ДОРИ НЕ ГО ПОГЛЕЖДАШЕ. Боец в UFC ДА НЕ СЛЕДИ ДВИЖЕНИЯТА НА ПРОТИВНИКА СИ !?!?!?!!? Дано сътресението, което съм УБЕДЕН, че Punk е получил, в комбинация с изключителната гавра която Jackson му осигури, да му прочисти акъла, за да спре да се занимава с mma. Изглежда изключително жалък и, ако направи още един такъв мач просто ще се доизсере на иначе бляскавата си кариера в WWE. За телосложението му не искам и да говоря... не мога да си обясня как може да загубиш 20+ килограма и пак да изглеждаш като торба с лайна !? Обобщението е, че това беше НАЙ-ЖАЛКИЯ ОПИТ ЗА ВЛИЗАНЕ В MMA-а! А по-тъпото е, че загуби 4+ години, за които можеше да се превърне в истинска легенда на WWE!

 

Току що изгледах и main event-а. Третия рунд беше брутална класика. Жалко, че мача изгуби от своя блясък още на кантара.

 

 

Link to comment

Защо на скапаната торба с тор и урина CM Punk пак му нашокаха кофата ве? 

35izpu1.jpg

Link to comment

Разбирам, че това е кеч форум и тук основната тема трябва да е Punk, но от друга страна това е ММА раздел и за мен да коментирам неговия аматьорски двубой е неуважително спрямо останалите участници в картата и особено главният мач, който трябва да е основната тема на дискусия. Ще кажа само, че наистина ми беше забавен, но най-вече заради нивото на аматьорщина и клоунада, която наблюдавахме.

 

Иначе главният мач - за мен един от най-добрите двубои изобщо, които съм гледал, особено 3-тия рунд е един от най-добрите в историята на ММА според мен. Абсолютна бруталност. Ще кажа първо, че и двамата са ми сред абсолютно любимите ММА бойци в момента, може би леко имам превес в предпочитанията си към Ромеро, но харесвам много и Уитакър. Страхотно сърце и брадичка показа Робърт, на няколко пъти пое брутални удари от Ромеро и определено заслужава да е шампион. Но със сигурност имам доста забележки към решението, не мисля, че е скандално, но за мен е доста дискусионно. Това е един от тези мачове, в които ясно личи, че сегашната схема на оценка не работи. В смисъл как може да спечелиш двубой при положение, че си бил на 2 или 3-пъти в нокдаун и абсолютно близо до довършване. Ромеро очевидно спечели боя между двамата. Сега в рамките на оценката по сегашните правила на ММА - за мен по-скоро е близо до равен. Бих оценил рундовете така:

рунд 1: Уитакър-Ромеро 10:9

рунд 2: Уитакър-Ромеро 10:9

рунд 3: Уитакър-Ромеро 9:10

рунд 4: Уитакър-Ромеро 10:9

рунд 5: Уитакър-Ромеро 8:10

 

Общо 47:47

 

Сега има няколко дискусионни момента:

Рунд 3 - дали безспорен за Ромеро, но дали е 10:9 или 10:8. Мисля, че би могло да се даде 10:8, защото през по-голямата част от рунда Уитакър оцеляваше и беше много, много близко до приключване на няколко пъти, нокдауна беше изключително чист. Но има и силен аргумент да се присъди 10:9, въпреки че Ромеро явно спечели рунда и нанесе сериозна щета, Уитакър също вкара няколко много тежки удара, брутален ритник, който дори леко разклати Ромеро. Така че заради това, може би рундът е 10:9.

Рунд 4 - честно казано това е един от тези рундове, където не знам какво точно гласят критериите за оценка. В смисъл как се оценява такова нещо. От една страна очевидно Уитакър вкара много повече удари и контролираше по-голямата част от рунда, но от друга страна не вкарваше кой знае колко сериозни поражения. От друга страна може да се каже, че с 2 удара в края на рунда Ромеро вкара повече поражения от Уитакър с 20 удара за 4 минути през рунда. Тоест дали 2 тежки удара, които сериозно те разклащат и почти те вкарват в нов нокдаун са повече от 20 чисти удара + контрол, които обаче не нанасят кой знае колко видима щета. Та може да има аргумент на база щета, че този рунд може да се даде на Ромеро. Но по-скоро съм на страната, че трябва да е за Уитакър, но въпрос на гледна точка.

Рунд 5 - честно казано трябва да го гледам пак, но на първо четене никой не може да ме убеди, че това не е рунд 10:8. Да, Ромеро имаше моменти, в които не беше толкова активен през рунда въпреки контрола си, но Уитакър не нанесе абсолютно нищо цял рунд за разлика от рунд 3. От друга страна отново беше пратен в нокдаун и беше много близко до довършване, защитата му в един момент не беше много добра - просто се сви в поза "костенурка" и понасяше удари от всички посоки. Прекара повечето време на пода, за мен този рунд е 10:8 и честно казано не виждам лично аз аргумента как това да не е 10:8. На Майк Джаксън мисля, че дадоха втори рунд 10:8 - за мен пораженията, които Уитакър пое в 5-ти рунд бяха много по-значими от тези, които Пънк понесе във 2-рия рунд (макар че и аз мисля, че беше 10:8). Така че определено не видях много постоянство в този показател на съдийте.

 

Уитакър все пак трябва да е горд със себе си, че оживя този мач. Продължава напред. За мен за Ромеро най-логичното нещо е да мине в по-горната дивизия. Там и без това в момента е празно след като ги няма Джоунс, AJ и Кормие. Така че един Ромеро може да задвижи нещата. Ромеро срещу Густафсон е много, много интересен потенциален мач, според мен.

Link to comment

Това беше страхотен кард. Сега даже ще сядам да гледам и съвсем ранните двубои, които спокойно можеха да са МЕ на някоя Fight night. Не мога да повярвам, че тука се коментира само тъпият мач на Пънк. ТОВА ЛИ Е ПУБЛИКАТА НА КЕЧА!!? 😐

 

Първо, който иска да види какво по принцип значи мач в тежка категория, да си пусне срещата между Chris de la Rocha и Rashad Coulter. Разкошен мач между дебелаци, които направиха вятър за цял Чикаго с балтиите, които размахваха. Накрая не можеха да дишат и двамата, ако бяха изкарали и трети рунд, щяха да припаднат. :D

 

Cláudia Gadelha  и Carla Esparza не върви да са в прелим мачове, това са от най-добрите жени бойци в момента. Срещата беше много добра, макар и да нямаше толкова атрактивни моменти.

 

Curtis Blaydes и Alistair Overeem не разбирам поради каква причина беше в прелимките. Това е мач за ко-мейн ивент поне, на която и да е галавечер. Номер 1 срещу номер 4 един срещу друг, за да подгряват !? WTF! Иначе Къртис прави добро впечатление във втори пореден мач. Срещу Марк Хънт показа, че има акъл в главата и взе мача с добра тактика. Тук също се получи така,  и то при положение, че Алистър не беше излязъл да върти мелниците, а да го играе разумен. Къртис ще ми е интересно да го видя  срещу Tai Tuivasa, който тази вечер показа, че има и въздух освен здрави ръце. Надявам се този мач да се случи в скоро време. Рано му е на Блейдс да му дават тайтълшот. Най-малкото още не е достатъчно голямо име.

 

За мачът на Пънк мога само едно да кажа - абсолютно уважение за тоя човек. Гледал съм малко от малко ММА и смея да твърдя, че всъщност точно така изглеждат повечето мачове. Хората си мислят, че UFC е едва ли не средно ниво за тоя спорт, а не си дават сметката, че там играе елита на света и са  уникални атлети и спортисти.  Пънк на 40 е ясно, че няма да стане читав боец, но много малко хора в неговата ситуация нямаше да стиснат ръце около лицето си и да чакат съдията да спре мача. Снощи Пънк беше на принципа, че ще се бие докато диша и наистина го направи. Направиха му лицето на мармалад, но не се шашна а продължи да се опитва да прави каквото трябва. Честно казано се надявам да спре, защото още няколко такива мача и ще започне да забравя къде живее.

 

Колби Ковингтън, колкото и да е дразнещ, си е добър боец, няма спор. JDA излезе с много тъпа тактика за мача. По принцип се знае, че е звяр, когато напада, а в същото време не го търси на контри. Той излезе точно с идеята да го играе на контра тоя мач и съответно губеше рунд след рунд. Само в 4 реши да хване инициативата и си го спечели, но беше вече късно за тая работа. Ако от самото начало беше излязъл с идеята да натиска, можеше и да му свие перата на Колби. Иначе Тайрън срещу Ковингтън ще е лудница откъм билд, а нищо чудно и мачът да е супер добър. Уудли е всичко, което Дос Аньос не е. Няма проблеми да изчаква, няма събаряне, удря много силно. Общо взето тоя мач трябва да се случи. Да не говорим, че още от снощи започнаха с цирковете. :D

 

А Robert Whittaker и Yoel Romero направиха абсолютна класика. Не знам как ги даваха тия рундове съдиите, но и аз мисля, че първи, втори и четвърти отидоха за Уитакър, а трети и пети за Ромеро, като 5-ят трябваше задължително да е 10-8. Сиреч това беше равен мач за мене. Ясно е, че трети мач няма да има скоро, щото доста хора чакат на опашката за тая титла, особено след като Бизбинг я държа сто години без да я защитава. Ромеро - Джакаре 2 според мен е задължително да има към настоящия момент.

 

Много, много силен ивент, супер добра вечер за ММА.

 

 

 

Link to comment
55 minutes ago, gboy said:

За мачът на Пънк мога само едно да кажа - абсолютно уважение за тоя човек. Гледал съм малко от малко ММА и смея да твърдя, че всъщност точно така изглеждат повечето мачове. Хората си мислят, че UFC е едва ли не средно ниво за тоя спорт, а не си дават сметката, че там играе елита на света и са  уникални атлети и спортисти.  Пънк на 40 е ясно, че няма да стане читав боец, но много малко хора в неговата ситуация нямаше да стиснат ръце около лицето си и да чакат съдията да спре мача. Снощи Пънк беше на принципа, че ще се бие докато диша и наистина го направи. Направиха му лицето на мармалад, но не се шашна а продължи да се опитва да прави каквото трябва. Честно казано се надявам да спре, защото още няколко такива мача и ще започне да забравя къде живее.

Аз казаха, че няма да коментирам този мач, но се изкушавам... мисля, че беше очевидно, че Майк Джонсън или както там се казваше правеше всичко възможно да довлачи мача до решение. Дали защото в неговата глава така щеше да "унижи" Пънк и така да си вдигне акциите за UFC или бъдеща промоция или просто защото е решил да изкара малко допълнителни пари от залози на "семейни приятели" за победа с решение - като цяло може само да гадаем, но не бих се изненадал от второто. Още във втори рунд можеше да приключи с tko, гардът на Пънк беше аматьорски, вместо това реши да нанася удари, докато се гледа на камерите. Трети рунд нанесе много чист удар, който замая Пънк, но така и не понечи да последва с допълнителни комбинации, въпреки че имаше възможност за това.

 

Иначе дали така изглеждат повечето ММА двубои - честно казано аз си признавам, че не съм гледал много извън UFC и донякъде Bellator, както и някои турнири на Pride и Strikeforce докато имах абонамент за fight pass. Аз лично такова ниво на аматьорщина не съм виждал - виждал съм нещо подобно само в ранните години на UFC - през 90-те, мога да го сравня само с нещо такова. Бих казал, че единственият друг мач на подобно ниско ниво на професионализъм, който съм виждал е мача на Дани Златков срещу онзи водещ.

Link to comment

@retwerts

 

Майк Джаксън на земя не се чувстваше комфортно да прави друго в тая позиция, освен да удря чукове и някой и друг заблуден тупаник, така че на това отдавам странното му поведение.  Ако беше тръгнал да търси по-читав контрол, можеше и да загуби позиция, затова предпочете да налага Пънк спокойночико и кротичко :D . Иначе като боксьор си личи, че имаше прилична техника и на няколко пъти изтряска жестоки пестници, бая му се завъртяха очичките на Пънк. Що не го натегна за нокаут не знам, но едва ли е било заради залози и прочее неща. Може би ако Пънк се беше задържал на крака щеше да падне в един момент, но той се свлече на земята и там вече му беше трудничко на Джаксън да го нокаутира.

 

Иначе за ММА срещите - в UFC и в Белатор нивото е високо, иначе на по-малките галавечери е пълно с такива бойци, където размахват ръце наляво-надясно. 

 

Link to comment

През 2011 се редяхте на опашка да въртите кавали на Пънк, а сега го плюте. Не е сигурно кой е по-големия загубеняк.

Link to comment

Че беше трудно за гледане, факт. Но и че беше по-добре всичко да завърши с подобен мач, а не само с едно предаване за под 2 минути, пак е факт.

Бих казал браво на Пънк за това, че имаше топките, но не съм фен на глупостите от типа на "важно е участието". Не може да вземеш решение да влезеш в ММА, в най-елитната федерация, когато си на 36 години и след това за 4 години да имаш общо два мача. Тоест, явно можеш, но ще си носиш последствията.

Край за Пънк в UFC, но ще пробва другаде, не се безпокойте. Няма да му дойде акъла в главата, а и за по-малките федерации участието му би било печелившо.

Link to comment
3 hours ago, Suffer-H said:

През 2011 се редяхте на опашка да въртите кавали на Пънк, а сега го плюте. Не е сигурно кой е по-големия загубеняк.

Само дето нали разбираш, че му се радвахме, че беше тогава добър и интересен кечист. Това не означава, че за цял живот трябва даго боготворим?! Обективни сме и даваме обективно мнение на ситуацията в момента и действията на Пънк, както и как сам си прецакара кеч кариетата с разни глупости, които му хрумват. Тъй, че той си е загубеняка, който решава на тея години да се прави на боец без никакъв сериозен бекграунд.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...