Jump to content

AAA Triplemania XXVI - 25 август 2018


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

Lucha Libre AAA

"Triplemania XXVI"

August 25th, 2018

Mexico City, Mexico

Arena Ciudad de Mexico

 

Poker of Aces Steel Cage Match: Mask vs. Mask vs. Mask vs. Mask
okkR5GG.jpg
Psycho Clown vs. Pentagon Jr. vs. LA Park vs. El Hijo del Fantasma
 
Mask vs. Hair Match
CGu1zHH.jpg
Lady Shani vs. Faby Apache
 
AAA Mega Heavyweight Title Match
DydTsW6.jpg
Jeff Jarrett (c) vs. Fenix vs. Brian Cage vs. Rich Swann
 
Street Fight
jZLoiQ0.jpg
Murder Clown, Joe Lider & Pagano vs. Texano Jr., La Mascara & Rey Escorpion
 
Lumberjack Match
asEZLnh.jpg
OGTs (Averno, Chessman & Super Fly) vs. Juventud Guerrera, Jack Evans & Teddy Hart
 
UuUppES.jpg
Maximo, Pimpinela Escarlata & Mamba vs. Poder del Norte (Mocho Cota Jr., Tito Santana & Carta Brava Jr.) vs. El Hijo de LA Park, Puma King & Taurus
 
Ladder Match to determine the #1 contenders for the AAA World Tag Team Titles
TSjhFJO.jpg
Aerostar & Drago vs. MEXABLOOD (Bandido & Flamita) vs. Laredo Kid & Golden Magic vs. Z&E (DJZ & Andrew Everett)
 
AAA World Mixed Title Match
2Jp6YrL.jpg
Big Mami & Niño Hamburguesa (c) vs. Dinastia & Lady Maravilla vs. El Hijo del Vikingo & Vanilla vs. Angelikal & La Hiedra
 
Link to comment
nWoHulkster

WTF! 😲 Мексико е тотална лудница в момента. LA Park, който в момента е част от главната вражда в CMLL изведнъж се появява в AAA и хоп - и там е в главната история. По принцип двете федерации са враждебно настроени една към друга и фактът, че Park и Fenix (а скоро може би и Pentagon) ще работят part-time и за двете е просто нещо невиждано досега. Иначе силен главен мач. Не толкова като качество, колкото като значимост. За пета поредна година Мексико ни дава Голям mask vs. mask мач и за пета поредна година няма как - пак ще ставам по зори да гледам на живо (нещо, което не правя повече от 1-2 пъти в годината за кеч шоу).

 

От днешната пресконференция, където обявиха мача:

10UsSEF.jpg

Link to comment
  • 2 months later...

Шоуто е след девет дена и тези маниаци до днес бяха обявили само два мача... Днес се сетиха да обявят още един. 😐

Link to comment

ААА от години правят невероятни шоута и са ми много по-интересни от CMLL, които някак си се обезличиха поне за мен с годините. Иначе едно време предпочитах тях и ги гледах с кеф.

Трипълмания винаги си е събитие, сутринта няма шанс да стана, но ще се гледа на запис задължително. 

 

Link to comment

Мачът за световната титла изглежда напълно случаен. Не по-случаен от това Jeff Jarrett да е главният ти шампион през 2 0 1 8.

 

Има някаква утеха в това, че AAA изместиха TNA като LOL компанията в кеча. Очаквам повторение на миналата година, където 90% от шоуто е WTF след WTF, преди ME някак си да закърпи нещата.

Link to comment

Обявиха още два мача.

 

Тъпото при AAA е, че обикновено най-добрите им неща са на седмичните шоута, а англоезичният свят им гледа само най-големите шоута, където обикновено наблъскват хиляда неща/хора и всичко е доста объркано. AAA никога не е била федерация, която се слави с качество на шоутата, особено на големите шоута. Така де, поне не през последните 20 години. AAA е федерация насочена главно към мексиканския mainstream зрител и съответно най-важното нещо при тях са големите имена и пъстрите образи. Това им пълни залите и това ги държи кеч федерация номер 3 или 4 в света по посещаемост вече бая години. Всъщност, това и факта, че имат добра национална тв сделка в Мексико. Triplemania 26 е добър пример за всичко това. Главният мач с големите имена продава шоуто и оттам-нататък другото няма чак такова голямо значение. В този ред на мисли, Мексико е едно от малкото места в света, където главният мач-атракция все още е толкова важен. Но иначе да, допреди няколко месеца (a.k.a. ерата на Vampiro като шеф) AAA беше бая тегава за гледане и следене федерация (и неслучайно доста имена напуснаха AAA ). Добре че сега Konnan се върна и вдигна качеството/пооправи roster-a. И при все това нямам големи очаквания за Triplemania като качество на мачовете, но спектакъл винаги има (и в добрия, и в лошия смисъл). Конкретно главният мач е доста голям на хартия.

 

Между другото, миналогодишната Triplemania държи рекорда за най-гледано на живо кеч шоу в историята на Twitch. 60 и нещо хиляди човека го гледаха на живо във връхната точка. Другите две големи Twitch шоута през последната година, IMPACT vs. LU и NJPW@CEO, не успяха да стигнат даже 1/3 от това. Все още не е потвърдено дали ще излъчват тазгодишното шоу на живо по Twitch, но е силно вероятно като се има предвид, че излъчват всички други шоута там.

 

А иначе що се отнася до "обезличаването" на CMLL, разбира се всичко е въпрос на личен вкус, но все пак няма как да не се отбележи, че през последните три месеца главното седмично шоу на CMLL мачка главните седмични шоута на WWE по посещаемост... Този засилен интерес към CMLL не е случаен. А дано продуктът на повече кеч федерации да се обезличи по подобен начин през следващите години. :)

Link to comment

H9o9TYu.jpg

 

Вчера обявиха финалния card. Освен гореспоменатите мачове ще има и preshow с два мача: Llave a la Gloria мач с млади кечисти и Australian Suicide ще защитава AAA World Cruiserweight титлата си в другия мач.

 

Направиха главния мач cage match, което е разочароващо. :( Обикновено клетката смъква качеството на мексиканските мачове надолу.

 

Преди месеци, още докато беше в IMPACT, бяха обявили, че Alberto El Patron ще участва в шоуто, но този план е отпаднал. Alberto твърди, че последно са говорили с него преди 4 седмици относно отборен мач Alberto & Mysterio срещу други двама, но в крайна сметка не му платили депозита за шоуто и не искали да изпълнят условията му. Dorian Roldan пък твърди, че AAA не са говорили с Alberto откакто noshow-на IMPACT vs. LU шоуто.

 

Шоуто ще бъде излъчено на живо по Twitch. Ще има и английски коментар (Vampiro & Matt Striker).

 

В Мексико цялото шоу ще го дават на живо по кабеларката Space TV, но отделно главният мач ще бъде излъчен на живо и по Canal 5 (една от най-големите мексикански телевизии).

Link to comment

lgJAIH5.jpg

 

Включих се да гледам на живо от lumberjack мача натам. Преди това не съм гледал мачовете, но ще ги гледам после като шоуто изтече в нета. Най-важните неща от шоуто:

 

El Hijo del Fantasma (King Cuerno) без маска

Va9ZAJ6.jpg

 

LA Park победи El Hijo del Fantasma за маската му! Fantasma e Jorge Luis Alcantar Bolly, 34 годишен, кечист от 18 години насам. Доста неочакван резултат. Очакванията бяха, че Psycho Clown ще вземе маската на Fantasma. Всичко сочеше в тази насока. 52-годишният Park не само, че е най-горещата кеч звезда в Мексико в момента, но и се доказа като най-добрият майстор зад кулисите. Допреди три месеца пичът даже не беше book-нат за шоуто, а накрая взе голямата победа в него над една от главните звезди на AAA и междувременно най-горещата вражда в CMLL също е с негово участие. Просто LA Park е The Man в Мексико в момента. Странно решение от страна на AAA да дадат победата на човек като него, който реално не е AAA кечист, а freelancer. Иначе самият мач беше очаквания хаос и имаше добри моменти. Прекалено много намеси от heel рефера Tirantes, но задоволитен finish, на който публиката се изкефи. Може би най-любимият ми момент от цялото шоу беше след мача. Малкият син на Fantasma дойде на ринга и докато баща му му говореше нещо малкият хвърли зъл поглед на Park и направи жест, че ще му пререже гърлото. Баси, мексиканските деца още от малки са гангстери.😀 Pop-нах мега здраво за този момент. После като излезе шоуто това ще го gif-на, защото беше култово. Друго нещо, което ми направи впечатление в мача беше ентранса на "The Face of AAA" Psycho Clown. Damn! Пичът беше масивно over, даже повече от другите трима. Особено децата му се кефят супер много (и разбира се някои възрастни викат против него, както си му е реда). Друго нещо, което винаги си струва да се спомене - предимството на мексиканския кеч що се отнася музиките. Bad to the Bone, Welcome to the Jungle, The Show Must Go On, Bad Medicine, We Are the Champions... Само в Мексико можеш да чуеш подобна mainstream музика в големи кеч шоутата.

 

Fantasma скача от върха на клетката

giphy.gif

 

Fantasma скача върху Park извън ринга

giphy.gif

 

След главния мач излезна Dr. Wagner Jr. и предизвика LA Park да се бият на следващата Triplemania (3-ти август 2019) в hair vs. mask мач! AAA намекваха, че мачът е официален, обаче промото на Park остави нещата отворени към интерпретация. Wagner и Park са дългогодишни врагове на ринга.

 

Fenix спечели титлата на AAA! Стабилен мач, който имаше няколко добри изпълнения, но като цяло не беше нещо кой знае колко особено. Важното беше финала, а финалът беше фантастичен. Така де, ако си запознат с историите. Ако не си, всичките намеси сигурно ще ти дойдат в повече. Историята е следната. Преди няколко месеца Jarrett победи Wagner за титлата след като Konnan излезе на ринга, облечен като La Parka и със съдийска тениска, за да отброи туша и така прецака Wagner. Тук, след като съдията беше bump-нат, La Parka отново излезе на ринга и накуцваше точно както Konnan и затова всички си мислеха, че това пак е Konnan, облечен като Parka. Parka почна да отброява туша, но спря, свали си маската и се оказа, че това не е Konnan, a Wagner! Публиката полудя, а Jarrett изгуби мача, прецакан по същия начин, по който спечели титлата и при това прецакан от човека, който той самия беше прецакал. Силен booking. В мача имаше и един доста забавен момент, за луча ентусиастите. Marisela Pena, президентката на AAA, хвърли бира в лицето на злия Jarrett и Fenix направи dive върху Jarrett, но без да иска отиде в публиката и удари Marisela. Никога не съм виждал докторите/охраната на AAA да тичат по-бързо отколкото тичаха след този момент. :D

 

Fenix удря президентката на AAA без да иска

giphy.gif

 

Силен тип си, Brian Cage!

giphy.gif

 

Lady Shani победи Faby Apache за косата й! Доста неочакван резултат. От дълги години насам Faby е Жената в AAA и досега е губила само един подобен мач. Предишният път, въпреки че загуби, отказа да си обръсне главата, но този път го направи. Мачът, отново, беше очаквания хаос.

 

Faby Apache без коса

JMacSng.jpg

 

Los Mercenarios победиха Pagano, Murder Clown & Joe Lider. Забавен hardcore въргал с няколко брутални spot-а. Mercenarios се очертават като AAA версията на Los Ingobernables. Fantasma сигурно го чакат добри неща като лидер на групата. Това беше първият от четири поредни мача с кръв в тях, което ми дойде малко в много.

 

Pagano хвърля Rey Escorpion върху запалена маса

giphy.gif

 

Rey Escorpion powerbomb-ва Pagano в количка за пазаруване

giphy.gif

 

OGT победиха Teddy, Jack & Juvi. Публиката се кефеше на моментите, когато lumberjack-ците пердашиха кечистите, но като цяло слаб мач.

 

Poder del Norte спечелиха 3 vs. 3 vs. 3 мача.

 

Имаше in-ring промо с MAD heel групата (Konnan, Jarrett, Kross, Juvi, т.н.), което доведе до конфронтация между дългогодишните врагове Konnan и Vampiro. Двамата подписаха договор за бъдещ Loser Leaves AAA/Mexico мач.

 

Bandido & Flamita, изненадващо, спечелиха ladder мача за tag team title shot. Тотален спотфест с един куп иновативни изпълнения.

 

Aerostar е тотален маниак

giphy.gif

 

Andrew Everett също

giphy.gif

 

Nino Hamburguesa & Big Mami си запазиха смесените титли.

 

В preshow-то Sammy Guevera спечели AAA World Cruiserweight титлата. Shane Strickland и ACH също участваха в мача. След мача Killer Kross излезна и преби всички на ринга. Всички, без Australian Suicide. На него му даде тениска на MAD и Suicide е най-новия член на групата.

 

В opener-а Dragon Bane, Astrolux & Freelance победиха Draztick Boy, Latigo & Aramis.

 

Dragon Bane, един от новата вълна high-flyer-и на AAA

giphy.gif

 

Стилът на AAA не е лъжица за всяка уста, особено ако устата не е мексиканска, но като цяло от това, което гледах, получих това, което очаквах от шоуто - добра атмосфера, big time усещане, тотален хаос, спектакъл, няколко яки момента и cool spot-ове. После ще изгледам останалите неща. Шоуто е било пет часа и половина, което е бая, но ироничното е, че явно не са изчислили нещата както трябва, защото излъчването по националната телевизия в Мексико е свършило точно преди Fantasma да си махне маската, което е брутален tease. В Twitch връхната точка на гледаемостта беше около 50 хиляди зрители (44+ хиляди на испанската версия и малко под 6 хиляди за английската версия), но това не отчита няколкото канала, които stream-ваха шоуто отделно. По-слабо от миналата година, но пак е второто най-гледано кеч шоу в историята на Twitch. Отделно шоуто trend-на worldwide в Twitter, което май не стана миналата година.

Link to comment

В WWE децата печелят отборни титли. В IMPACT децата стават случайна жертва на гангстерска война. В AAA децата СА гангстерите! :D Ето го момента, който споменах по-горе. Първо, почти разплаканият син на Fantasma идва с някаква маска и иска да скрие лицето на баща му, който току-що си е изгубил маската, и ти си мислиш, че това ще бъде някакъв голям емоционален момент.

giphy.gif

 

И тогава... Култово хлапе. :D

giphy.gif

 

Това също беше забавно. Злият съдия иска да се здрависа с LA Park... Nope! :)giphy.gif

 

 

Link to comment

Човече, просто обожавам мексикански кеч шоута. Въпреки, че не ги следя или нещо такова, просто ми е кеф да гледам цялата тая шарения, култова атмосфера и супер идиотщините на ринга. И този път шоуто не ме разочарова. Сега, ясно, че няма как да гледам 5 часа залепен за тв-то, но с половин око изгледах цялата триплемания тоя уикенд.

 

В Мексико всеки кечист си е нещо уникално и точно това ме кефи. И за първи път да ги виждам, още с излизането се отличават като образи. 

 

Като мач най-много ми хареса хардкор въргала, имаше доста яки неща, а мейнивента беше слабичък мач, но доста емоционален и това компенсира посредствените изпълнения на ринга.

 

@nWoHulkster - а какво става сега с кечиста, който си е загубил маската. Става нов образ ли или как?

 

Link to comment
7 hours ago, gboy said:

 

@nWoHulkster - а какво става сега с кечиста, който си е загубил маската. Става нов образ ли или как?

 

 

Е, по принцип няма стандарт в това отношение. Зависи от кечистa. Всеки е различен. Конкретно Fantasma най-вероятно ще поеме лидерската роля в Los Mercenarios (Fantasma, La Mascara, Texano Jr. & Rey Escorpion) rudo групата, a.k.a. ААА кавър версията на Los Ingobernables от CMLL, и ще продължи дa бъде една от главните звезди на AAA. Но междувременно ще се надява отново да получи оферта от WWE, за да може да си бие шута натам. :)

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...