nWoHulkster Posted May 13, 2018 Share Posted May 13, 2018 Днес беше обявено, че от 1-ви юни натам Harold Meij ще бъде новия президент и CEO на New Japan Pro-Wrestling. Той заменя досегашния президент Katsuhiko Harada. 54-годишният Meij е холандец по рождение, но от 30 години живее в Япония. Работил е в компании като Heineken Japan, Unilever Japan, Sunstar, Coca-Cola Japan (където е бил вицепрезидент) и последно е бил президент/CEO на компанията за играчки Takara Tomy (където от губеща компания ги е изкарал на печалба). Говори и английски, и японски. Харесва сумото и кеча. И така, за първи път в 46-годишната история на New Japan, президентът на компанията е чужденец. Пичът идва с добра бизнес и маркетинг репутация, както и с опит в разрастването на японски компании извън Япония. Фактът, че слагат баш него за шеф на бизнес решенията определено е интересен и сочи, че все повече и повече ще се стремят към глобално развитие. Link to comment
koleda321 Posted May 13, 2018 Share Posted May 13, 2018 Това е доста интересно и аз съм раздвоен. От една страна, проблемът на конкурентите на WWE винаги е бил, че ги управляват кеч-хора, а не бизнесмени. Хора, които може да имат страхотни букинг-решения и идея, но като управленци да са на нивото на Йонгхонг Ли. Ако не знаете кой е това, блазе ви! От друга страна обаче, може да е добър бизнесмен, но дали ще знае как да буква или по-точно да намери точни човек за букинга. Някой ще каже, че NJPW вече имат кой да буква, ама реално това дали е така наистина. Аз мисля, че трябва някой, който да буква за масовата аудитория, а не за 1 човек с едни звездички. Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1) 🏆🏆🏆 Link to comment
YoTheReal Posted May 17, 2018 Share Posted May 17, 2018 Ще дойде един момент, в който ще осъзнаят, че не продуктът им е проблема (като кеч), а това, че WWE ти предоставя супер висококласна продукция и много по-различна обстановка. NJPW ще ударят на камък да продават на масовата публика тихите си тълпи, постоянния син оттенък на продукцията (ако някой може да ми го обясни, евала) и особено факта, че продуктът им и историите могат да се разбират напълно от общо около 130 млн. души по целия свят. Link to comment
Loop Posted May 17, 2018 Share Posted May 17, 2018 ^ Това последното за добро или лошо е напълно вярно и ако искат да имат дори минимален глобален пробив трябва да вземат доста сериозни и трудни решения, които не очаквам някой, който просто гони цифри да приложи. Може тук да се майтапим (включително и аз) и иронизираме сега актуалния Dave Meltzer-стил японски кеч, но това си е страна с традиции в кеча и поначало база има. Дотук обаче с позитивносто. Ако искат чуждестранен интерес ще трябва да преглътнат малко от чистота на техния кеч и култура и да заложат на глуповато комерсиализираната (и грешна) представа за Япония на запад. Какво имам предвид по-конкретно? Колкото и абсурдно да звучи, нещо крещящо като cartoon ерата на WWE има потенциал да им донесе успех. За съжаление на всеки интересуващ се човек, Япония масово се асоцира с разни дебилни детски филмчета анимета и манга, с "бушидо", нинджи, самураи и т.н. - все неща, които се гледат или скептично, или просто съвсем другояче от нашата представа в Япония. Но също така и неща, които ще са интересни за западняците. Включването на английски език също е практически задължително, колкото и да удря по честта и достойнството на повечето нации, включително японската. Насочването към американската аудитория също, макар че това е по-трудно, отколкото на пръв поглед изглежда. Само един детайл ще кажа - според сравнително често разпространявана информация из японските сайтове (най-малкото Уикипедия, но не само), в САЩ нивото на грамотност е 60%. Изводите сами си ги правете. Заради това може би пуснатата от Фил наскоро китайска федерация ще има по-сериозен шанс за успех. И те явно ще фокусират на глупав западен стереотип за Шао Лин, кунг-фу и разни подобни глупости, които са като цяло безинтересни за който и да било нормален китаец, но могат да донесат пари в Европа и Америка. Там обаче и с езика има доста по-голям шанс - най-малкото в Хонг Конг, Сингапур (знам, че е напълно отделлна държава, но нарочно го слагам), Тайван и още няколко региона английският е на практика официален и роден език на по-голямата част от населението. В Япония такова нещо никога няма да се допусне, докато Китай е една идея малко по-отворен към употребата на английски в китайско шоу. Link to comment
koleda321 Posted May 18, 2018 Share Posted May 18, 2018 Според мен има и друг вариант, а именно да се популяризират по модела на Английската висша лига - чрез чужденци. Дори в уж "прогресивния" Холивуд продължават да кастват в главните роли бели хора, защото основната (т.е. тази с най-много пари) световна аудитория все още са бели хора в Европа и САЩ. А белите хора предпочитат да гледат други бели хора. Статистически май и другите предпочитат да гледат бели хора. Но не го обръщам на расизъм, както може би изглежда. Мисълта ми е, че както Премиършип могат да заложат на повече чужденци, които да привлекат по-глобална аудитория. Защото японците сами по себе си няма да се променят, камо ли пък сами да се стереотипизират. Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1) 🏆🏆🏆 Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.