Jump to content

Мега тема - мистика, суеверия, НЛО-та, конспирации и други + анкета


damtiham

Вярвате ли в някое от следните неща?  

78 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

damtiham

Подсетен от @itzo1994 относно поста на @Unconquerable в темата "ПРОСТОТИИ", реших да направя същата анкета и при нас. Повечето въпроси са същите, а накрая добавих някои мои въпроси. Единственото, което се иска от вас е да отговорите. Ако се сетите за някой друг "казус", който не съм засегнал го напишете в коментарите.

Edited by damtiham
 • Upvote 11

THE CHOSEN ONE!

Link to post
MJ23
Quote

22. Какво смятате, че става, когато човек умре?

 

СТаваш храна на червеите или като мен ако си помолил предварително да те кремират ставаш на прах и те духа вятъра.

 • Haha 1
 • Wank 1
Link to post
damtiham

Забравих да добавя един въпрос, но може би по него трябва доста се говори, така че, ако някой му се занимава нека каже мнението си. Вярвате ли в съдбата? Съществува ли такова нещо изобщо?

 

Също бих се радвал да прочета някои подробни мнения относно живота след смъртта, въпреки че май тази тема вече сме я засягали, не съм сигурен.

 • Upvote 2

THE CHOSEN ONE!

Link to post
Brutalnia

17. На мен петък 13ти ми е носел даже късмет нерядко. Отделно смятам, че абсолютно всеки петък НЕ трябва да се работи,

защото е Ден на майстора. 

 

29. Какво ще стане според вас, ако някой ден хората изчезнат като вид? - Това би означавало, че и Земята е изчезнала или дори взривена

от някои изперкал лидер като севернокорейския президент Ким Чен Ун.

Edited by Brutalnia
 • Upvote 1
 • Haha 2

              К*Р  ЗА КВИНСИ  МЕНТЕТО  ПРОМЕС  И  ВСИЧКИТЕ  МУ  ПОСЛЕДОВАТЕЛИ  И  ФЕНОВЕ !

           DELETE !  DELETE !  DELETE !

Link to post
Radox

28. Според вас ще има ли край на света някой ден?

 

Специално по тоя въпрос е научно проверено, че Слънцето ще живее още около 5 милиарда години, след което ще се уголеми многократно, поглъщайки Земята. Естествено поне 2 милиарда години преди това температурата на планетата ни ще се е повишила толкова много, че всичката вода ще се изпари и всякакъв живот ще е невъзможен. Така че няма какво толкова да се чуди човек тук.

 

Иначе има няколко други въпроса, върху които човек като се замисли, и направо го заболява главата. Дали пък цялото човечество не е изкуствено заселено на Земята от някоя древна напреднала извънземна цивилизация, с цел да си направи експеримент как ще се развием, къде ще се заселим и т.н.? Друга интересна теория е, че цялата Вселена е само една компютърна симулация, създадена от извънземни, които могат да контролират всичко в нея и се забавляват докато гледат жалките ни опити да разберем какво има из нея, какви сили я движат и въобще как се е образувала. 

 

 • Upvote 14

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Наебал съм ги с 200 и съм им го вкарал.

Link to post
Lubo Dimitrov

^ Това са теории, които са мен са доста по-вероятни от съществуването на всякакъв бог (който в случая би се оказал именно тези извънземни).

 

Има друга интересна концепция, която е обвързана с тези въпроси, но не е засегната, а именно времето. Съществува ли реално минало и бъдеще или това са само нашите мисли и (вече) начините да съхраняваме история на писмени и дигитални носители и какво точно е времето, как е възникнало, какво има, ако не време, как така космосът е безкраен? 

 • Upvote 3

stone_cold_steve_austin_signature_by_cyd

Link to post
The1948One

Ингмар Бергман в "Шестият печат" го обяснява много добре: "Бог е идол-тотем, които ние издялкваме от собствените ни страхове". Вярвам в солидните факти, конкретността и доказателствата. В наши дни границите между наука и псевдо-наука са доста доста размити и това е някакси плашещо, защото все повече хора стават роби на собствената си богата фантазия.


Ад и Рай съществуват, но те са в човекът и той сам избира посоката в живота си,провокиран от съвестта си. Иначе темата е много интересна, но не ми се разсъждава много много по нея и като човек, който вярва в кино-изкуството прилагам 2 любими мои сцени, които до голяма степен могат да ни накарат да се замислим за отговорите на някои въпроси:
 

 

 

 • Upvote 3
Link to post
Farest

Разбира се, че има магии и се правят и няма да спрът да се правят. Както има Бог така има и дявол, а магиите са дяволистки неща. Има и хора които имат способности да лекуват. 

Има хора и които предсказват бъдещето, това също е дяволистко. 

 

За извънземни може би има може би няма, но по скоро мисля, че има. 

 

Има и тайна за дълголетие която я знаят кралските семейства. Ако ги потърсите в гугъл ше видите, че почти всички са умрели на над 95 100 години.

 

Същи и роботи ще ни поробят, това е повече от ясно. Те ще имат повече интелект от нас и ще си стане естествено.

Link to post
Loop

Вярвате ли в съществуването на хора, които твърдят, че предсказват бъдещето?

Лошо зададен е този въпрос така. :) Има бол магове по телевизията, които твърдят това. Отделна работа е дали вярваме в твърденията за способностите им.

 

Колкото до края на света, Radox го е написал, но ето и едно хубаво направено видео, а и пичът има глас като на младия Джоко Росич -

 

Ето и за теорията със симулацията. Дългичко е, но е интересно виждане:

 

Като цяло този канал е веселяшки, има тежки конспирации, има и забавни "Какво би било, ако...". Препоръчвам някой път за убиване на време, без значение в кое и колко вярвате. Имаше и видео за живота след изчезването на хората, но нещо не го намирам в момента, а и по-добре да не спамя с повече от 2 видеа.

 • Upvote 3
Link to post
Monteso

По тия 30 въпроса, ако тръгне да се прави сериозна дискусия, няма да стигне живота на нито един от потребители във форума, че да се стигне до консенсус. Накратко в какво вярвам аз.

 • Вярвам, че има Бог.
 • Вярвам, че има Ад и Рай
 • Вярвам, че човек трябва да живее според границите, които религията му чертае, и ако ги преминава то да бъде за дребни неща.
 • Вярвам, че има извънземни.
 • Вярвам, че е имало контакт на такива с някои от големите правителства в света.
 • Вярвам, че техническия прогрес в някаква степен се дължи именно на тези срещи.
 • Вярвам, че има група от милиардери, която тайно ръководи света използвайки масовите средства за информация и марионетни правителства в почти всяка страна по земното кълбо.
 • Вярвам, че голяма част от тези хора са евреи.
 • Вярвам, че Фюрерът се е борел точно срещу тях, а не срещу еврейската религия като цяло.
 • Вярвам, че великите сили имат тайни оръжия с които повлияват физически и психически на хората.
 • Вярвам, че САЩ все още използват HAARP, за да предизвикват природни катаклизми.
 • Вярвам, че Италия и България станаха жертва на това оръжие през 2012-та, защото смятаха да се противопоставят на определени американски интереси по време на срещата на върха на НАТО.
 • Вярвам, че големите земетресения и огромните вълни цунами от 2007-ма в Япония са предизвикани от същото това оръжие.
 • Вярвам, че голяма част от неизлечимите болести могат да бъдат излекувани и предотвратени, но това би бил далеч по-недоходоносен бизнес за фарма мафията.
 • Вярвам, че светът някой ден ще свърши.
 • Вярвам, че богатите ще са успяли да колонизират друга планета преди това.
 • Вярвам, че bWc ще просъществува докато на Vichix не му писне да се занимава.
 • Вярвам, че още седмица след това MJ23 и ShwN ще са регистрирали алтернативен форум.
Edited by Unconquerable
 • Upvote 5
 • Like 1

 

 

Link to post
koleda321

Повечето неща, които сте написали са абсурдни, но пък нямам авторитета да ви критикувам, защото аз самият чукам на дърво и внимавам да не чупя огледала. :D 

Но все пак има някои наистина дебилни конспирации или теории, които твърде много хора вярват:

- че не сме стъпвали на Луната

- тайни общества/милиардери/евреи/илюмЕнати/рептили/не-знам-си-кво които движат света. Това е реално най-голямата простотия евър, защото всеки който е общувал поне 5 минути с хора ще знае, че конспирациите НИКОГА не могат да просъществуват дълго. С всеки следващ човек, който бива "просветен", риска се увеличава, балона се увеличава и накрая се спуква, защото някой някога някъде винаги се изпуска. Сега, наистина има групички от хора, които се ОПИТВАТ да манупулират световните процеси, но успехът им в това благородно начинание е в най-добрия случай променлив. Човешката раса е твърде многобройна, глупава, емоционална и индивидуалистична, за да се може да се манипулира централизирано, както някои хора си го представят. Идеята за тайните общества е просто защитен механизъм на бездарници и пропадняци, за да си извинят провалите в живота.

- глобалното затопляне

- всякакви теории и идеи за края на света, особено такива, които щели да станат след милиарди години. Абе, те не могат да прогнозират времето УТРЕ, но знаят какво ще стане след милиарди години, когато няма да са живи, за да ги напсуват, че са грешали.

 

Колкото до живота след смъртта. По-скоро си го представям като някакъв вид енергия, която се преобразува в нещо друго.

 • Upvote 2

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to post
Loop
1 minute ago, koleda321 said:

Абе, те не могат да прогнозират времето УТРЕ, но знаят какво ще стане след милиарди години, когато няма да са живи, за да ги напсуват, че са грешали.

Е, предполагма се ебаваш, но все пак ако не, двете неща чисто научно са доста различни. ;) Няма никакъв проблем един астроном, друг тип физик или дори математик с познания в другата сфера или с малко четене с пълна точност да ти каже къде ще се намира Юпитер след 1000 години на този ден или пък приблизително кога една звезда ще се преобразува. Естествено има я приблизителността в звездните процеси, но за космическите мащаби тя е в рамките на допустимото.

 

А прогнозирането на времето у нас е... в мислите на обществото приключва с това да видят Емо Чолаков колко тъпа смешка ще каже този път или по другия канал коя нова златотърсачка ще изтипосат да декламира. В БАН не ги знам как са метеоролозите, но не вярвам да са много напред с материала, а и без това всеки просто взима прогнозата от The Weather Channel, AccuWeather и там другите подобни.

Link to post
koleda321

Съвсем сериозно, тези теории ми се струват преувеличени. Естествено, не мога да ги отрека напълно, все пак те са физиците и астрономите, не аз, но когато се използват думи като "със сигурност" или "доказано" вече имам проблем. Не е доказано и не е със сигурност. Иначе нямаше да е теория. :D  Обосновано предположение в най-добрия случай.

Но аз тогава така и така ще съм се изнесъл на своята колониална планета в галактиката Андромеда, така че вие му мислете. :D 

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to post
itzo1994

Не вярвам в пророчествата на Ванга. Най-малкото защото няма документирано какво точно е казала по време на живота си, а излизат нейни "пророчества" 20 години след като е починала. Бая абсурдна работа. Заради това не вярвам и в хора със свръхчовешки сили, лечители и такива, които предсказват бъдещето.

За децата вундеркинди е интересен въпросът, писал съм, че вярвам, защото действително има егати генийчетата на 4-5 годишна възраст, но не смятам, че това е нещо свръхестествено.

Дали има тайно общество, което контролира целия свят? Твърдо не. Но има общества, които контролират страни и региони, и не се крият. Главно съставени от милиардери. :D 

Кемтрейлс и ХААРП са огромни простотии. Извънземни има, но не са ни посещавали. Американците са кацали на Луната. След няколко години и машини като Терминатора ще го направят, ако не внимаваме. Не съм суеверен, но чукам на дърво, защото ми е станало навик от познати.

 

@koleda321 щом е теория, не значи, че не е доказано или подкрепено с факти. Обяснението/предположението на нещо се нарича хипотеза, а ако е подкрепено с доказателства, експерименти и т.н. се нарича теория (пак може да се окаже грешно в крайна сметка!). Теорията на гравитацията не можеш да я заебеш и да литнеш ей така, нали? :D 

 • Upvote 1

spacer.png

Link to post
The1948One

Още така вярвам и в енергийният баланс на вселената, според мен енергията е една, но малко или много като всеки ресурс се изхабява и точно заради това ние слагаме границите й теологически - "нова, свежа" енергия - божествена - "стара, нерециклирана и застояла" - "негативна". Не може да отречете че има дни в които чувствате че няма какво да Ви пречупи и можете да спасите целия свят, а в други дни искате да умрете в съня си и да не се занимавате повече, а реално мислите по един и същи начин и не е станало нищо чак толкова травматологично освен някое пиче да ви е отрязало.

Айде спирам се, че започах да звуча като чичаците по Канал 3 дето лекуват за кинти :D

Edited by The1948One
 • Upvote 2
Link to post
ShiningWizard

Вярвам в няколко теории (не за това, което си мислите) , в живота след смърта и до някъде паранормалното, но не вярвам в това, че има хора с свръхестествени сили. А като говорим за вундеркинди имаш предвид хора като Моцарт? Теориите в които вярвам са тези за партита на елита, които наподобяват на тези в “Широко затворени очи” и за нашумялия Pizzagate. 

Link to post
damtiham

Превърнах тази уж дребна на пръв поглед тема с анкета в мега тема. Има много какво да се каже по всички тези въпроси, които ни карат да се замисляме и да се чудим дали са истина или не. Мисля, че темата има потенциал, затова искам да го разгърнете. Довечера и аз ще се включа с няколко по-дълги реда за някои въпроси.

 

11 hours ago, Radox said:

28. Според вас ще има ли край на света някой ден?

 

Специално по тоя въпрос е научно проверено, че Слънцето ще живее още около 5 милиарда години, след което ще се уголеми многократно, поглъщайки Земята. Естествено поне 2 милиарда години преди това температурата на планетата ни ще се е повишила толкова много, че всичката вода ще се изпари и всякакъв живот ще е невъзможен. Така че няма какво толкова да се чуди човек тук.

 

Този въпрос го добавих само и единствено, защото исках да има поне един въпрос с 100% припокриване на всеобщото мнение. :D

Edited by damtiham
 • Upvote 1

THE CHOSEN ONE!

Link to post
koleda321

В интерес на истината, мислех да почна да храня и за това, че се създават болести с цел продажба на лекарства. Всъщност това е така, но не по начина, по който повече хора си го представят. Не мисля, че става въпрос за физически болести, некви луди учени в топ секретна лаборатория в Алпите създват вирус, пускат го и след това пускат и лекарството. Иначе казано, не мисля, че живеем в сюжета на Mission Impossible 2. :D  Защото както имаше едно меме, фармацевтичните компании правят пари, когато сме болни, обаче застрахователните компании правят пари, когато сме здрави, а те имат по-силно лоби и повече пари. :D 

За сметка на това обаче действително съм на мнение, че се измислят психически заболявания с цел продажба на лекарства. Например, ако си мързел, всъщност не си мързел, а имаш ADHD - разстройство с нарушение на вниманиетоето ти хапче. Може и да има действително хора с подобни разстройства, но в никакъв случай не мисля, че е толкова масово, колкото се опитват да ни убедят.

 • Upvote 2

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to post
The1948One
7 minutes ago, koleda321 said:

В интерес на истината, мислех да почна да храня и за това, че се създават болести с цел продажба на лекарства. Всъщност това е така, но не по начина, по който повече хора си го представят. Не мисля, че става въпрос за физически болести, некви луди учени в топ секретна лаборатория в Алпите създват вирус, пускат го и след това пускат и лекарството. Иначе казано, не мисля, че живеем в сюжета на Mission Impossible 2. :D  Защото както имаше едно меме, фармацевтичните компании правят пари, когато сме болни, обаче застрахователните компании правят пари, когато сме здрави, а те имат по-силно лоби и повече пари. :D 

За сметка на това обаче действително съм на мнение, че се измислят психически заболявания с цел продажба на лекарства. Например, ако си мързел, всъщност не си мързел, а имаш ADHD - разстройство с нарушение на вниманиетоето ти хапче. Може и да има действително хора с подобни разстройства, но в никакъв случай не мисля, че е толкова масово, колкото се опитват да ни убедят.Хахаха, да така е. Аз имам контра-теория че мързелът всъщност дори те съхранява, реално винаги съм постигал максимални резултати с абсолютно минимални усилия и съм си живял повече от добре, нямайки почти никакви здравословни, психологически и душевни заболявания, просто са ми мега смешни някакви кариеристи и филмари, дето бързат, търчат, хабят си нервите, събират стрес и в крайна сметка на 30 години са някви зомбирани спрелтаци на торба хапове дето са си изпълнили мечтите "уж" ма ше гризнат дървото в крайна сметка по-рано от този, който е без болна амбиция, фикс-идея и желание да "блести" гледа лесното и се чеше за ташките. 

Edited by The1948One
 • Upvote 4
Link to post
koleda321

Как бе, да нямаш болни амбиции и да не искаш да си жертваш семейството, децата и приятелите, за да преследваш следващото повишение, което може и да не дойде, защото колегата ти е от защитено малцинство и съответно е с предимство, е разстройство. Вземи си хапче! :D  Бонус точки и ако си жена в това положение, защото така поддържаш и патриархата!

Което ми напомня за друга безумна конспирация - патриархата! Белите хетересексуални мъже тикаме надолу всички останали. :D 

 • Upvote 1

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to post
Lubo Dimitrov
6 minutes ago, koleda321 said:

Как бе, да нямаш болни амбиции и да не искаш да си жертваш семейството, децата и приятелите, за да преследваш следващото повишение, което може и да не дойде, защото колегата ти е от защитено малцинство и съответно е с предимство, е разстройство. Вземи си хапче! :D  Бонус точки и ако си жена в това положение, защото така поддържаш и патриархата!

Което ми напомня за друга безумна конспирация - патриархата! Белите хетересексуални мъже тикаме надолу всички останали. :D 

Последното ти твърдение е може би най-вярното в цялата тема. Не само, че няма “white straight male privilege”, а напротив - тази социална група е най-репресираната в днешно време. 

 • Upvote 1

stone_cold_steve_austin_signature_by_cyd

Link to post
The1948One

^Че белият млад хетеросексуален мъж от средната класа (ако е богат може и да има pass) открай време е считан за Сатаната и е най-мразеното съсловие в обществото, особено ако не им мълчиш и си казваш каквото мислиш, става реакция от плювни, злоба и пасивна агресия. В началото се шокирах от този факт, но после взе че ми стана забавно да гледаш другите и да им се смееш на сеира.

 • Upvote 1
Link to post
Monteso

Тъй като виждам, че темата е прекръстена и ще бъде на практика обща за тази тематика, искам да попитам има ли някой от дъртите, който да е служил в казармата нейде из Стара планина ? После ще обясня защо питам.

Edited by Unconquerable

 

 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...