Jump to content

UFC 221 "Romero vs. Rockhold" - 11 февруари 2018


neshev

Recommended Posts

UFC-221-Rockhold-vs-Romero-Fight-Poster.

 

Date: February 11 2018
Venue: Perth Arena, Perth, Australia
Live on PPV

 

 

Quote

 

Main Card (10 pm ET on Pay-Per-View)

 

Luke Rockhold (16-3) vs. Yoel Romero (12-2)*
Mark Hunt (13-11-1, 1NC) vs. Curtis Blaydes (9-1)
Tai Tuivasa (6-0) vs. Cyril Asker (9-3)
Jake Matthews (12-3) vs. Li Jingliang (14-4)

Tyson Pedro (6-1) vs. Saparbek Safarov (8-1)

 

Preliminary Card (8 pm ET on FS1):

 

Damien Brown (17-11) vs. ”Maestro” Dong Hyun Kim (15-8-3)
Rob Wilkinson (11-1) vs. Israel Adesanya (11-0)
Alex Volkanovski (16-1) vs. Jeremy Kennedy (11-0)
Jussier Formiga (20-5) vs. Ben Nguyen(17-6)

 

Early Preliminary Card (6:30 pm ET on UFC Fight Pass):

 

Ross Pearson (19-14) vs. Mizuto Hirota (18-8-2)
Teruto Ishihara (10-4-2) vs. Jose Quinonez (6-2)
Luke Jumeau (12-4) vs. Daichi Abe (6-0)

 

 

Link to comment

Мъчна карта като за PPV. Двата главни мача на мен са ми интересни горе-долу, особено основният, но на повечето casual фенове ще им е през к*ра за това ППВ. Mark Hunt винаги е забавен да се гледа. Curtis Blaydes - не съм му гледал и един мач, знам за него само че е добър борец, който е повалил Ngannou, но пък и е загубил мача. Hunt работи трудно срещу борци, би трябвало на тази база да е победа за Curtis, но нямам особено мнение иначе.

 

Главният мач е много интересен, чувам дори и експертите да са доста противоречиви в прогнозите. Моята прогноза, която правя много смело в момента е, че Romero ще нокаутира много брутално Rockhold в рамките на първите 3 рунда, не знам точно в кой, мисля че той най-често бие в 3-тия рунд (колкото и изненадващо да е). Ако Rockhold оцелее първите 3 рунда, най-вероятно ще довърши Romero със submission или tko в 4-ти, 5-ти рунд. Rockhold е изключителен на земя, едно от най-добрите му оръжия, но това ще е безполезно срещу Romero в рамките на първите 3 рунда, докато е още свеж. Няма начин да го повали на земята, а дори и да успее Romero ще се изправи без проблем. Не мисля, че и Romero ще разчита толкова на wrestling-а. Ще има вероятно клинчове и опити за поваляния и wrestling тук-там, но в първите рундове очаквам предимно кикбоксов мач. Rockhold има добри ритници и като цяло е техничен страйкър, но защитата му в боксово отношение не струва. Romero е много опасен за него. Rockhold има лошия навик да се надценява и да си оставя брадичката широко във въздуха със свалени ръце, направиш ли нещо такова срещу експлозивен индивид като Romero и си аут. Belfort на времето го нокаутира в дебюта му точно така - брадичка високо във въздуха, ръцете долу, стоеше неподвижен право срещу Vitor и пича му отвъртя главата. Romero може да влиза в близка дистанция без проблем. Начинът по който виждам мача е може би Rockhold да контролира и да печели по-голямата част от времето двубоя срещу Romero и експолозия от кубинеца и брутален нокаут.

 

Има ли други мнение, интересно ми е други хора как виждат Romero срещу Rockhold и дали само на мен са ми направили впечатление тези неща?

Link to comment

Определено main event-а е изключително непредвидим. Според мен Рокхолд ще опита да измори Ромеро и да го победи с десижън, защото всеки друг начин да се изправиш срещу него е бил неуспешен. Единствено Джакаре и Уайтейкър успяха да го укротят и имаха успех срещу него, въпреки че първия загуби. Рокхолд обаче е един от най-силните технически бойци в категорията и определено ще има перфектен game plan. Нещо интересно което забелязах и което според мен накланя везните в позла на Рокхолд е че тренира доста по-професионално от кубинецът и особенно в кардио аспект ще бъде по-добър. Моята прогноза е Рокхолд с десижън, но при мачовете на Ромеро нищо никога не е сигурно. 

 

Mark Hunt се завръща като противникът му също е интересен. През последните 1, 2 години тежката категория определено вдигна нивото си и изкочиха някой перспективни надежди. Блейдс е един от тях. Помня дебюта му срещу Ngannou и според мен това беше най-трудния двубой на камернуеца преди този със Стипе. И тук нещата с доста неясни, но според мен опитът ще наделее и Марк Хънт ще отпразнува поредния си КО. И все пак Къртис е добър борец и ако успее да задържи Хънт на земята и да го контролира 3 рунда може и да вземе победата. 

 тоичка като повечето бойци с австралиици или азиатци. И все пак има няколко интересни имена.

 

- Рос Пиарсън се завръща като е в серия от 4 поредни загуби и ако не спечели и този път може това да е последния му двубой в УФЦ. Аз лично много харесвам англичанина и агресивния му стил и се надявам да го погледаме още няколко пъти

-  Кенеди срещу Волкановски е интересен сблъсък на двама бойци които са с по 3 поредни победи в УФЦ, което си е постижение.

-  и накрая дебютът на Israel Adesanyа, който е едно от най-обсъжданите имена в последно време. Има изключително атрактивен стил и 11 от 11 с нокаут. Противниците му не са нищо особенно, но все пак си заслужава да се отбележи, че миналата година победи Melvin Guillard. 

 

 

Link to comment

Romero с три паунда отгоре на кантара. Ако победи няма да спечели титла, което няма никакво значение, тъй като победителят вероятно ще се бие с Whittaker. 

Link to comment
On 2/8/2018 at 4:50 PM, retwerts said:

Моята прогноза, която правя много смело в момента е, че Romero ще нокаутира много брутално Rockhold в рамките на първите 3 рунда, не знам точно в кой, мисля че той най-често бие в 3-тия рунд

Май трябва да почна да пускам тото :D

Link to comment
  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...