Jump to content

UFC 220 "Miocic vs. Ngannou" - 20 януари 2018

neshev

Recommended Posts

DQqGP2qU8AAc17O.jpg

Event: UFC 220: "Miocic vs. Ngannou"
Date: Sat., Jan. 20, 2018
Broadcast: Pay-Per-View (PPV), FOX Sports 1, UFC Fight Pass

UFC 220 PPV Main Event:

265 lbs.: UFC Heavyweight Champion Stipe Miocic vs. Francis Ngannou

UFC 220 PPV Co-Main Event:

155 lbs.: UFC Light Heavyweight Champion Daniel Cormier vs. Volkan Oezdemir

UFC 220 PPV Main Card (10 p.m. ET):

145 lbs.: Shane Burgos vs. Calvin Kattar
205 lbs.: Francimar Barroso vs. Gian Villante
135 lbs.: Thomas Almeida vs. Rob Font

UFC 220 Prelims on FOX Sports 1 (8 p.m. ET):

145 lbs.: Kyle Bochniak vs. Brandon Davis
170 lbs.: Abdul Razak Alhassan vs. Sabah Homasi
125 lbs.: Dustin Ortiz vs. Alexandre Pantoja
145 lbs.: Julio Arce vs. Dan Ige

UFC 220 Prelims on Fight Pass (6:30 p.m. ET):

145 lbs.: Matt Bessette vs. Enrique Barzola
155 lbs.: Islam Makhachev vs. Gleison Tibau
115 lbs.: Maryna Moroz vs. Jamie Moyle

Току що един приятел ми прати коефициентите за main event-а. За мен са изключително изненадващи. Очаквах Stipe да бъде определен за фаворит.
26855651_1746742288710059_1284567015_n.p

MAKE AMERICA GREAT AGAIN !!!

FUCK LGBT AND LIBERALS!

Извън шампионските битки, card-ът е доста зле. Надали, който следи UFC от дъжд на вятър, да знае 90% от бойците извън МЕ i co-ME.

Вече писах, че Ngannou е човекът на UFC и най-голямата им надежда да е следващата звезда на компанията. Има историята, стилът и връзката с UFC, а и има немалък шанс да спечели титлата. Ще е много интересно Miocic каква тактика ще предпочете. Предполагам, че няма да тръгне на размери и ще остави Ngannou да води темпото. Ако успее да го извади до шампионските рундове, Miocic би трябвало да победи. Ще е интересно и как ще процедира с takedown-ите. Като цяло, очаквам поне да видим що за животно е Ngannou, но при него един удар може да реши нещата много бързо и да си остане енигма. Без съмнение, това е една от най-интересните HW битки от доста време насам.

Cormier все още е шампион, но все още си остава вторият в тази дивизия. Jones прецака всичко за пореден път. По принцип, Cormier е много постоянен срещу бойци като Oezdemir, но вече е на години и започна да поема доста удари, което води до някакви съмнения дали не е прекалено амортизиран. Все пак си мисля, че ще видим "специалитетът" Cormier и ще контролира битката от-до.

Според мен е възможно Miocic да не остави Ngannou да движи напълно темпото, това е опасна игра по принцип. Ако отстъпваш и бъдеш притиснат до клетката, вече възможностите ти за движение намаляват значително и е по-трудно да избегнеш размени. Не мисля, че ще тръгне и много агресивно де, той по принцип няма такъв стил, още по-малко срещу Ngannnou. Възможно е да търси клинчове, да влезе по-близо до Ngannou, където хипотетично силата на ударите също намалява и да търси да го бори в клинч, евентуално в един момент да опита takedown, за да накара Ngannou да работи. Не знаем какво би се случило с Ngannou в по-късните рундове, но е логично да се предположи, че цялата тая мускулна маса в един момент ще почне да тежи и ще му вземе въздуха. Вземе ли му въздуха, намалява и силата на удара, а оттам вече разликата в техническо отношение е много в полза на Stipe.

Трябва да се има и предвид, че Ngannou има предимство в reach-а - 3 инча. Интересно е, защото мисля, че до сега Stipe не се е бил с някой, който има предимство в reach-а, всъщност се би със Struve и загуби този мач. Когато съперникът ти има по-голям разтег, на теория правилната тактика е да търсиш да влезеш в близка дистанция, рискът тук е да не отнесе някой контра удар, докато се опитва да влезе. Другият вариант е да използва ритници, за да спира атаките на Ngannou и да поддържа дистанция, нещо което очаквах Overeem да прави, но той май не отправи и един ритник в мача. Така че като цяло предпазливост, стоене извън обсега на Ngannou, спиране атаките с ритници и при възможност влизане навътре и търсене на много близки размени, клинч и евентуално поваляне.

Стипето дали не им сипа с черпачето? Бетонира се като легенда и вече чакаме мача с Велазкез.

DC е много стабилен бейбифейс.

Изпратено от моят HTC Desire 526G dual sim с помощта на Tapatalk

Всички съдии да ти дадът 50 - 44 добре ли е . На негъра му спадна въздуха и Дейна може да си го прибере за градинар евентуално . Добре , че разбирачите уцелиха колко много бой ще яде Стипе ...

Като цяло Стипарата пак им показа как се прави. И за пореден път направи един изключително мощен, но в същото време безкрайно интелигентен фистинг на всички пишман разбирачи. Фистинг, след който още има да се чудят в коя психиатрична клиника да ходят да се лекуват. Банга бум рилист гай ин да рум. Хал ю дун. 

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Изгарям от нетърпение да чуя обяснението на @Farest  за нещото особено Нгану ...

Вегас гамблерите дали не се наиграха .

21 minutes ago, gardax said:

Изгарям от нетърпение да чуя обяснението на @Farest  за нещото особено Нгану ...

Вегас гамблерите дали не се наиграха .

Абе реално тоя мач можеше да свърши с нокаут за Нгану поне на няколко пъти, просто Стиопич е машина и освен това късмета беше с него. Евала на шампиона, супер стабилен боец и готин като човек, един мач със здрав Кайн ще е мазало.

Нгану ме разочарова честно казано, такава сила, такива заложби, а има кардиото на асматик. Тва е супер непрофесионално да се биеш за най-важната титла и да умреш в края на първи рунд. Отделно се видя, че на земята го няма ВЪОБЩЕ. Все пак е млад още, има накъде да върви.

ДС не го харесвам, но няма как да не викам за него като играе срещу турчин. Супер хладнокръвен, изчака го в началото и след това методично си му еба мамата. Той сам си каза - "There are levels in this game". 

Другото не съм го гледал още, имаше ли яки мачове? 

Бтв, Белатора май е пръснал отсякъде, гледах някакви клипове с избрани моменти, ще се гледа.

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Вчера видях, че @Unconquerable е постнал коефициентите и си викам "мамка му, ми че то тая 10-ка си заслужава отвсякъде" :lol: . Никак не беше неочакван този резултат за мене. Доколкото спортът се подчинява на някаква логика, то няма по-логично нещо от това по-добрият и по-издръжливият борец да въргаля страйкъра пет рунда. Разибра се, НГану имаше няколко момента, когато успя да вкара приличен тупаник и с малко късмет можеше да запише КО, но просто Стипе реагира като опитен боец и се възползва от предимствата си в борбата и по-малките си габарити.

За Нгану бих казал, че дори се представи по-добре отколкото очаквах. Мислех, че в момента, в който минат десет минути и му се наложи да се бори, ще клюмне съвсем, но той си удържа половин час, колкото и да беше изморен, което си е забележително нещо за човек с подобни размери. Все още мисля, че камерунецът може да стане шампион един ден, но му трябва сериозна подготовка в граплинга и няколко мача, в които да събере необходимият опит. Снощи се видя, че в момента, в който не му влезе балтията, просто не знае какво да прави. Ако не се откаже и не го подкара по лош път, а продължава с тренировките и се възползва от физиката си, до две-три години може да стане машина. В момента е one-trick pony. Надявам се да го видим срещу Дерек Луис в скоро време.

Стипе изглежда като истински боец, не просто силно удрящ тежкар и това много ме радва. От талант стана звезда и тая вечер го показа. Ще е интересно да го видим срещу Александър Волков или реванш срещу Вердум. Най-добрият вариант е Веласкез, разбира се, но Каин не го знам изобщо ще се бие ли отново. При всички положения в момента изглежда човекЪТ и не виждам кой може да го спори това. А най ме изкефи, че накрая не даде на плачещия Дайна да му сложи пояса, а го взе и го даде на треньора си, само уважение за това :rofl:.

На Кормие евала му правя, че се събра след тая загуба от Джоунс. Не бях много убеден дали няма да се откаже и да запише няколко мача за парите просто. Явно все още си го има хъса и пак показа, че класата му е невероятна. Срещу Густафсон ще е лудница и мисля, че му е време да пада вече, на бая годинки стана.

Волкан е добър боец, но е истина това, което ДиСи каза на пресконференцията - има си нива и просто Оздемир не е на на това ниво, че да се бие с най-добрите в тая категория. Общо взето му влязоха два пъти ударите и се оказа с два нокаута за под минута. Не е първият с такова постижение, едно време и Хюсътн Алекзандър (ако някой го помни изобщо тука) започна така в ЮФС, пък набързо го разкриха после колко струва. Дано да направят мач от сорта на Волкан - Тешейра или нещо такова, но не мисля, че и срещу Тешейра ще е по-различно.

Другите мачове не съм ги и гледал даже, преминах директно на Белатор, които са с добра добър кард от снощи.

4 hours ago, gardax said:

Наистина, няма нужда. 

Горе-долу стана точно това, което предвидих. Няма да се правя на някакъв ултра спец, макар че казах, че залози за DC и Stipe са сигурни още преди ППВ-то. Реално в успеха на DC бях на 99% сигурен де. Единствената въпростелна там беше, дали Jones не е успял да пропука желязната брадичка на DC. Виждали сме подобни случаи в миналото, където хора с железни брадички изведнъж почват да бъдат нокаутирани сравнително лесно след първият си получен брутален нокаут. Сякаш просто мозъкът изведнъж почва да отказва да поема повече удари. Но както и да е, видя се, че не, DC все още има желязна брадичка. А като можеш да поемаш тежките удари на бойци като Anthony Johnson, Manuwa, Volkan те нямат абсолютно никакъв шанс срещу DC. DC може да бъде победен от боец с по-голям набор от умения, от добър страйкър, който може да вкарва комбинации, а не просто да чака, че с един удар ще приключи нещата. Единственият, който може да победи DC от тази дивизия, е Густафсон, той дори беше близо първият мач до победа. Така че реванш звучи много логично, но до колкото знам Александър се възстановява в момента от операция, така че не знам.

Главният мач - предвиждах победа за Stipe, вътрешното ми чувство подсказваше Stipe, но не бях чак на 99% сигурен, както при победата на DC. Просто Stipe е показвал, че може да бъде разтърсен от добре пласиран удар, така че беше ясно, че Ngannou можеше да го нокаутира. Но тук просто се видя огромната разлика в уменията. Stipe е завършен боец - тактически, в граплинга, в страйкинга. Нгану просто мяташе бомби, без особена прецизност и техника, опитваше се да преодолява wrestling-а на Stipe само и единствено с мускули и сила. Много ясно, че това няма как да ти се получи 5 рунда. Първи рунд оказваше съпротива на Stipe в граплинга, но ако разчиташ само на груба сила без никаква техника, просто няма как да стане.

Брутална некомпетентност от ъгъла на камерунеца между другото. Не че претендирам да съм голям специалист, но за първи път виждал боецът да бъде покрит с кърпи между рундовете. Стоях и се чудех - какво по-дяволите правят тия пичове. Какъв беше замисълът да го покрият с кърпи. Винаги по време на рундовете виждам как бойците се покриват с лед, вероятно с цел да се охладят, сигурно има и някаква друга цел, но за първи път виждам да се покрива боеца с кърпи. И между другото като се замислиш, защо да забърсват потта от тялото на Нгану с тия кърпи, много по-добре е Нгану да бъде потен и влажен, което би затруднило граплинга на Stipe. Отделно вече, че не чух един адекватен съвет как Нгану да се справи с атаките на Стипе или какво да прави, ако се озове на земята.

Само да споделя едни новини - след ППВ-то очевидно слуховете са, а и смият Dana White сподели, че е възможен двубой Stipe vs Daniel Cormier. Това би било интересно, макар че по-добрият вариант за дивизиите да изглежда DC да се бие с Густафсон, а Stipe с Velazsques. Но Густафсон се възстановява от операция, а Велазкес до колкото разбрах вече тренира и уж няма повече травми, но не е ясно кога ще може да се бие.

Евала на хората, които си изкараха едни предвидими кинти от залозите през изминалата вечер. Всеки видя 10-ката коефициент на Стипе, всеки видя високия му коефициент за победа, ама едва ли много се осмелиха да ги играят. Аз се правя, че не залагам от около 4 месеца та това ме спря. Иначе стратегията ми беше да покрия и двата изхода със съдийско решение, и да се подсигуря с повече кинти на победа на Миочич при евентуален нокаут, контузия на Нгану или нещо подобно.

Негъра си изигра мача точно както и очаквах. Размахва си ръцете като махало на часовник през първите 6-7 минути, и после умря физически. Еми огромен си бе пич. Мускулите са нещо много готино, ама като ти пречат свали малко еба ти... Имам чувството, че тоя маняк, ако бъде хванат от DC, ще бъде държан пет рунда на земята и победен.
Впрочем, ако някой се е осмелил да играе 10-ката на Stipe, нека се похвали!

MAKE AMERICA GREAT AGAIN !!!

FUCK LGBT AND LIBERALS!

Не съм му фен на ДиСи, ама евалата на торбата. Извъргаля си опонента както си знае и може най-добре. Не напразно е 20-1. Не знам Кормие докога ще се бие,дано само да не приключи кариерата с няква позорна загуба,да прави още 1 защита и да се оттегля с чест и достойнство.

Мейн ивента-класика. Доброто срещу злото.Пича,дето чака дете,срещу тоя дето машината и кинтите са зад него.Белия срещу негъра. Србе на върбе.

Зачудих се и аз за кво увиват печката в тия хавлии като пеленаче и къде са торбите с лед,ама нема батко.Начи едно е да тичкаш с маска на пътека за клипче в тубата,ама друго е,като хрватина ти натиска голямата киферица с лакти 5 минути към земята.И хич не е грейшъс ин дифийт както Роуган вика, ми едвам дишаше и не можеше да обели два лафа.Респект,ако верно е бил бездомен и се е преборил да стигне до тва ниво,ама в реала това невинаги е гаранция за стъпване на върха. Евала на Стипе,че даде на треньора си да му закачи колана,кур за корпорациите!!!

3kuoda.gif

15 minutes ago, yaripim said:

Не съм му фен на ДиСи, ама евалата на торбата. Извъргаля си опонента както си знае и може най-добре. Не напразно е 20-1. Не знам Кормие докога ще се бие,дано само да не приключи кариерата с няква позорна загуба,да прави още 1 защита и да се оттегля с чест и достойнство.

По негови собствени думи 2018 ще е последната му година. Което означава, че му остават още може би 2 мача, най-много 3. Обещал е на семеството си, че няма да продължи да се бие след като стане на 40, не изглежда като човек, който би нарушил обещание към семеството му, така че краят е близо.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...