Jump to content

Затвореният кръг на "марковете" срещу "смарковете"


YoTheReal

Recommended Posts

Абе, отдавна си мислех да напиша една такава тема. За въведение ще напиша, че тя си е изцяло провокирана от общия ми опит във форума и как едни хора, които първоначално даваха всичко, за да се броят към "смарковете" (мен вкл.), после започнаха да ненавиждат хората, които разбират от кеч, имат си свои теории, анализи и т.н., докато накрая не се превърнаха в самите тях, НО в същото време държат, че представляват "марковете", или ако не "марковете" (понеже за някои това е доста тежка, дори фатална обида), то истинските представители на кежуал аудиторията.

Нека започнем с очевидния парадокс, че не можеш да мразиш смарковете без ти самия да си смарк. Въобще, ако знаеш какво по дяволите значи тази дума, това е една своеобразна червена линия. За да водиш такива спорове, ти вече си влязъл във филма, спориш за звездички, знаеш кой е Дейв Мелцър, използваш думи, които се разбират от една адски малка прослойка от обществото. Тоест споровете смаркове срещу маркове всъщност си е спор смаркове срещу смаркове с малко по-различни виждания.

В една определена група от хора обаче се поражда желанието да се подиграва на тези, които много разбират от кеч - в общия случай подигравките са с Дейв Мелцър. Човекът просто е най-голямото име в този бранш, извън самите кечисти и букъри. И въпреки че е пословично колко грешна информация е излязла от него, той си е своеобразна информационна агенция в света на кеча, което само по себе си е похвално. Също така нямам съмнения, че и много планове в различни федерации са се променяли заради факта, че е изтичала информация и е достигала до него.

В BWC варианта мога да се сетя колко много хора се подиграваха, а някои и все още се, на Фил, който обаче за щастие си обича работата доста повече, отколкото вниманието на публиката, и продължи да си я върши, като вади доста интересни неща, които иначе щяха да останат завинаги заровени в българската история. Основните причини за подигравките бяха две - нежеланието на Фил да продължи да пуска статиите си в BWC (заради което си направи блог) и, разбира се, доста по-голямата причина, датираща още от началото на форума, която бе, че Фил просто не искаше да гледа WWE и вместо това гледаше кеч от 500 други места. Всичко това беше оценено като елитарност.

Шизофренията на доста хора идва от това, че те искат да се подиграват на хора като Мелцър и Фил, но когато имат възможност, веднага запълват нишата. В повечето случаи с много по-нискокачествена информация втора ръка. Този тип хора общо взето се оплакват, че смарковете са прецакали бизнеса, след което се втурват да правят километрични анализи на това как точно са го прецакали и кой точно е виновен - като дълбаят и дълбаят още повече, неразбирайки, че ако тренда трябва да се обърне, то тези "разбиращи" просто трябва да си гледат кеч така, както гледат сериал, а не да копират поведението на тези, които уж не харесват и обвиняват.

Именно заради това и всъщност аз винаги съм се възхищавал на Фил - не само заради огромните му знания в сферата, която най-много обича, но и заради това, че за 10-те ми години във форума, от този човек не съм прочел и един "смаркски" анализ, нито едно оплакване как "другите не разбират", дори нямаше и плюене по WWE - той просто не го гледаше. При него обвиненията за надменност идваха от тишината, която поддържаше по темите, които не харесваше или не го интересуваха, а не заради това, че се е държал външно надменно. Общо взето, освен ако не е някой брилянтен актьор и у тях чупи лампата в стената по време на ентранса на Кени Омега, Фил е перфектен пример за човек, който разбира от кеч, може да го анализира, работи с адски много информация, и същевременно успява да си го гледа като сериал и да не се пали от това кой какво е решил, дали публиката не дава шанс на Роман Рейнс или дали Тейкър наистина е решил да не се пенсионира.

P.S. Това по принцип трябваше да го напиша малко след оная анкета "какво значи да си смарк", ама съм леко назад с графика. :D

Link to comment

Бате, от тая духовна чекия на фил, добра тема няма как да излезе. Целия анализ се явява безплоден и е лесно да достигнеш до подобни заключения с малко обща култура. Очевидно всеки му е яко да се прай на разбирач, а като някой разбира нещо повече от него го маскари, такъв е живота.  

 

Функцията на кеча е да забавлява. Някои се забавляват като го гледат, втори като го практикуват, трети като четат анализи по 50 реда във форуми, други пишат и т.н. Всеки сам си търси щастието под слънцето и да се определяме в разни категории маркове, смаркове и да се боготворим е странно и дори леко обезпокоително. Това е все едно да кажеш възхищавам се на някого къде не гледа Холивуд, а само българско кино и не коментира холивудски филми. Бате, кого го ебе, кой кво гледа и как си запълва свободното време? 

 

Те заради тоя мироглед и пуроресуто е толкова успешен трол във форума, къде някои хора яко влизат у филма и е трудно дори на преклонна възраст да излезнат от него. 

Link to comment
3 hours ago, dadoktor said:

Бате, от тая духовна чекия на фил, добра тема няма как да излезе. Целия анализ се явява безплоден и е лесно да достигнеш до подобни заключения с малко обща култура. Очевидно всеки му е яко да се прай на разбирач, а като някой разбира нещо повече от него го маскари, такъв е живота.  

 

Темата е изключително забавна.

Особено портретът на Phil като "everyday normal guy", тактически пропускайки да разкаже за #marklandiq, безкрайните му обяснения колко e якууу е в чуждестранните форуми или пък опитът му за А Л Т Е Р Н А Т И В Е Н такъв с Loop. :beer:

Link to comment

Темата не е за Фил, нито мога да пиша за нещо, което не знам, не съм чел и не съм бил свидетел. Например, горепосочените от Нешев неща не ги знам, а би ми било интересно да ги прочета. Темата е относно абсурдността и лицемерието едни хора да се карат на други, без да си дават сметка (или пък си дават), че са на практика едно и също.

Link to comment

Марк като цяло е обидно название на някой, който си дава парите за глупости на панаира, карнавала, цирка, или каквато там скамерска история е имало края на 19-ти век. Смарк ще да рече същото, само че човекът знае, че го скамват по някакъв начин, дори знае толкова много за самия скам, че вероятно може сам да сглоби подобна версия на същия скам, само че без годините опит зад нея... и пак продължава да плаща като поп. В BWC смаркове и маркове няма, защото никой ефективно не плаща, за да гледа кеч, изключвайки някоя друга тениска и на Олимпиц златото, дето му краси иначе избелелия от слънцето килим в хола. Кой гледа кеч, кой не гледа, кой пише романи от коментари, компетентни постове, некомпетентни, едноредовки и тролня нямат никакво значение в случая. Ако плащаш, си марк. Ако плащаш и знаеш, че те работят си още по-голям балък, или казано по нашенски - смарк. Фил, neshev, Remus и не знам кого още спрягате за ултра смарковете ми е неясно колко пари са изсипали през живота си за кеч, но някак ме съмнява да са много.

 

Дядо ви Мелцер кърти повече пари от 90% от всички кечисти, които работят в днешно време. Не знам защо някои хора го смятат за смарк, смарк журналист или каквото там. Човекът си е worker/promoter и вероятно е един от най-добрите в света, от гледна точка че е успял да заблуди страшно много хора, че от мнението му има значение. Мнението на Мелцер за някой мач, шоу, сегмент има толкова значение, колкото моето, това на neshev-ци, Филовци и други капацитети от тоя род. Единственото, което бута кеча напред, като всеки друг бизнес са печалбите. Мислите ли, че на Майкъл Бей му пука, че филмите му имат 2% в RottenTomatoes? Марковете ходят да гледат Transformers, случва се размяна на пари и стоки, затова и ще има 10 части още. На Камерън също едва ли му пука, че някои хора още надуват гайдата, как Аватар и Титаник са лайно в целуфан. Единственото нещо, което има значение е да те накарат да викаш за един от двамата, които се бият и да си обърнеш джобовете. Това, което трябва да се запитате е какво помни масовата публика все още? Някоя 8-звездна класика, изнесена пред 10 човека в градинката зад блока и от която дядо ви Мелцер е опръскал тавана, или как Хоган тръшва Андре Гиганта? Кечът е бил страшно много време 90% образи и промотиране, 10% мачове. Колкото повече се отклонява от тази формула, толкова по-малко хора гледат, по-малко и по-некачествени хора се занимават с кеч, по-малко пари се изкарват от кеч и трендът е такъв поне от 15 години.

 

Честно, истински тегаво ми е за хората, които раздуват кеча до някакви пропорции от рода "Тоя дроува, оня не дроува. WWE взеха грешно решение. Мелцер е господ. Роман бута WWE нагоре, ето ви 10 таблици. Hogan е нещастник и не може да прави 5-звездни мачове, затова не става. Мелцер е олигофрен, слушайте Алварез. Кечът в Мексико е на много високо ниво, ама обикновените хора нищо не разбирате. Сина има 5 движения, не става". Липсва ми славното време, в което гледахме кеч с въпроси от рода на "За кого сте тая вечер момчета? За Скалата, или за оня спермодарител Кърт Енгъл?", вместо да точим тонове ментална сперма и да пишем романи за някое инди шоу, което са гледали по-малко хора, отколкото като бяхме на сбор миналата година. Живеем в най-великата епоха на лицето на Земята, в най-либералната държава откъм интернет пиратство. Затова, гледайте си WWE, гледайте си индита, просто не задълбавайте прекалено много, защото смисъл освен да ни вземат парите няма, а ние едва ли ще им ги дадем.

 

anitrezashkakoaliciq.png.f1b67e01889f60e98e8ba5bf323780cb.png

Link to comment
9 minutes ago, YoTheReal said:

Темата не е за Фил, нито мога да пиша за нещо, което не знам, не съм чел и не съм бил свидетел. Например, горепосочените от Нешев неща не ги знам, а би ми било интересно да ги прочета. Темата е относно абсурдността и лицемерието едни хора да се карат на други, без да си дават сметка (или пък си дават), че са на практика едно и също.


На всеки е ясно, че темата не е за Phil, но да го представяш като мой антипод, след като е едно от най-арогантните копелета в тоя форум, за пореден път показва колко жалък и неподготвен си.

Ако и той те насере, на кого минаваш да въртиш свирчоци? 

Link to comment
2 hours ago, The Olimpic Hero said:

 

Получаваш warn за обида на длъжностно лице от Екипа, както и на потребител от форума!

 

Ще станем ли свидетели за пореден път на двоен аршин спрямо някои потрибитили или екипът (в който никога не съм се съмнявал) ще си свърши работата?

 

За да не съм офтопик и да бъда наказан - много яка тема, 8/10. Продължавай в същият дух. 

Link to comment
39 minutes ago, neshev said:

Ако и той те насере, на кого минаваш да въртиш свирчоци? 

Обмислям на Олимпик, но факта, че ще усетя вкуса на фекалиите ти, ме демотивира.

Link to comment

Според мен всички тук сме попадащи и в двете категории. Щом пишем за кеч, четем новини и познаваме някаква терминология, може да се наречем смаркове. Същевременно както се разбрахме, всички сме маркове. Било на определени кечисти, на определена промоция, стил и каквото още с сетиш. Нормално е да искаме любимците ни да печелят и да се радваме като се случи. Не намирам за лошо и да изразяваме мнение за това кога смятаме, че нещо не ни е харесало и кога смятаме, че от компанията са сбъркали. Поне аз не го правя, защото искам да се правя на готин или интересен, а изхождайки от собствените си фенски виждания. А в крайна сметка не е ли това в основата на всичко. Всеки фен гледа кеча през собствената си призма и иска да се случва това, което на него му се гледа. Ние не сме собственици или акционери, нито сме пряка страна в бизнеса на WWE и затова аз искам по-добър продукт, дори за сметка но по-рисков бизнес. И това е нормално. Както е нормално и Винс и ко да са на противоположното мнение. 

 

Иначе ми е странно как може да има хора, които да се регистрират в кеч форум, да пишат в темите и постоянно да серат по потребителите за това, че гледат продукта. Това е голямо безумие, но всеки си е с приоритетите явно. 

Link to comment

И двата "вида" индивиди са две страни на една монета. Със "с" или без "с" все тая. Кур за тях. Ебаха мамата на кеча.

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment
The Olimpic Hero
1 hour ago, YoTheReal said:

Обмислям на Олимпик, но факта, че ще усетя вкуса на фекалиите ти, ме демотивира.

 

Получаваш warn за обида на длъжностно лице от Екипа!

               

Link to comment

С приемането на Истанбулската конвенция това не е обида. Все пак сме граждани на ЕС. 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...