Jump to content

All In - 1 септември 2018

njpw_puroresu

Recommended Posts

5 hours ago, crazype6o1 said:

Еее слагайте по един спойлер таг, смятах довечера да се насладя на шоуто с няколко палави бирички :D

Искаш да се предпазиш от spoiler-и, а влизаш в темата за самото шоу? 🙄

След успеха на първото издание, надали ще чакат цяла година да го повторят. Предстоят интересни времена. 

На първо четене ще е интересно дали ще могат да продължат да пълнят такива зали. Нагласите за шоу, за което се смяташе, че ще е един път, и поредица от шоута, които ще са на гърба на въпросното шоу, са съвсем различни. ALL IN успя да яхне вълната на недоволството, но за да стане постоянна атракция се иска повече. 

Друго любопитно е какво ще е участието на ROH/NJPW занапред. Сега бяха организаторите в сянка. Колкото и да се пъчеха Elite-а, подобни шоуто се организират от хора с опит и знания, а те ги нямат. Имам усещането, че ROH и NJPW ще искат все по-голяма част от баницата, което ще размие концепцията. Не че хората не искат да гледат super шоу с двете компании, както се видя от sellout-а на MSG.

Естествено, очаквам и WWE да дадат сериозен отпор. Говори се, че Mysterio е скоро ще подпише. Спекулира се, че на Pentagon и Fenix ще им бъдат предложени тлъсти договор. Jericho е на телефонно обаждане разстояние до това да спре воаяжа си по света. Очаквам и сериозни суми да тестват лоялността на Kenny Omega.

Колкото и да не харесвам стила, който се практикува, историите, базирани върху интернет клишета и тикането на крайно бездарния Cody, шоута като тези са полезни и добри за екосистемата. Е, не съм фен на реториката стил "ние срещу тях", но щом е това нужно да има раздвижване, ще го приема някак си.

Доста old school цялостно излъчване имаше шоуто (вероятно търсен ефект), като имаше неща които ми хареса и такива които ми бяха too much. Но това е нормално, вероятно target групата на подобно шоу е съвсем различна, спрямо моят вкус.

И все пак, да похваля Cody и останалите хора зад проекта за цялостната работа, защото го имаше усещането, че гледаш нещо значимо, че едва ли не това е инди WrestleMania. Имаше celebrity-та в мачовете и в публиката (марк аут когато мернах John Mayer :D), имаше легенди от миналото и самата зала с титантроните, пиро ефектите и публиката създадоха едно приятно усещане.

Stephen Amell vs. Christopher Daniels - Изненадващо добре се получи. Amell се справи доста прилично като за новобранец и си личи, че не се появил само да прибере чека. Поздравления за усилията които е положил.

Някой да каже на Nick Aldis, че не може да изнася промота.:D Въпреки това NWA се развива доста интригуващо и за разлика от повечето индита не залага на кечисти влизащи в стереотипа на типичния indy darling. Предишния им шампион беше над 50 годишен, а Aldis е доста легитимно копеле като размери. Приятен мач с Коуди, като се започне от самото им излизане, обградени от легенди, като DDP, Tommy Dreamer и Jeff Jarrett. Успяха да доставят усещането за важност на мача. С интерес ще следя как ще развият историята с Роудс като шампион, който е адски подходящ към момента и ще привлече още внимание към NWA проекта.

Chicago Street Fight: Adam Page vs. Joey Janela - Joey Janela е някакъв зле поддържан тип, залагащ на акробатика и някакъв шарен образ за да изпъкне. Добре че беше поне приятелката му стабилно пиче около ринга, иначе Hangman беше истинската звезда в мача, макар и да загуби. Този човек има излъчването и външния вид да е суперзвезда, а освен това е стабиляга на ринга. Сега, историята с говорещите обувки ми дойде too much ако трябва да бъда честен.:D Не ги разбирам подобни сегменти и са част от нещата които ме държат настрани от индитата, макар и в WWE понякога да сме гледали големи дивотии, както когато Mae Young роди ръка:ph34r:.

Обаче това с хуйовете дроиди след мача и възкръсването на малкия Ryan вече би всичко.:D Ясно, че искаха да направят някаква пародия на Taker и публиката се изкефи, но няма как да го разбера това.

Jay Lethal vs. Flip Gordon - Явно искаха да имитират Hogan vs. Macho Man, което не знам как да го коментирам. На мен отстрани ми изглеждаше все едно две уанабита си играят на кеч.:D Бе няма лошо, но реално и двамата не излъчват нужната харизма за да са шампиони, лично мнение.

Kenny Omega vs. Pentagon Jr. - Мачът беше стабилен, но това което ще коментирам е приятната изненада накрая с Jericho. Това беше най-добрия момент в цялото шоу, точно защото не го очаквах. Евала!

Kazuchika Okada vs. Marty Scurll - Окада е като шибана рок звезда, адски харизматичен пич, особено за стандартите на японския кеч. Scurll ми беше леко недодялан. Още един приятен мач към шоуто, а особено към края когато вдигнаха темпото и разменяха финишъри си беше доста драматично. Бях почнал да се тревожа, че Rainmaker може и да джобне, но накрая нещата се оправиха и правилния човек спечели.

Ей, тоя уикенд се отгледах на кеч, а отдавна не ми се беше случвало. Може би и затова толкова ми хареса. Събота зяпах трипълмания на ААА, неделята гледах това шоу. Много доволен останах и от двете.

ALL IN определено го докараха откъм атмосфера и имаше усещането за мега голямо събитие. Освен това публиката беше доста добра. Не толкова надъхана, колкото очаквах, но все пак беше доста добра. Я, да видим сега мач по мач:

Matt Cross defeated MJF - обикновен мач между някакви джобъри или поне за мен непознати имена. Обикновен ТВ мач, който беше много лош избор за откриващ. Откриващия мач трябва да е някакъв спотфест, който да надъха публиката. Тук двамата направиха някои добри неща, но общо взето двубой, какъвто можеш да гледаш всяка седмица в RAW, Смака или което и да е друго кеч шоу.

Christopher Daniels defeated Stephen Amell - това вече беше друга работа. 😎 Амел е голям атлет наистина и често го доказва с разни изяви като в Ninja warrior и подобни. Изобщо не се изненадах от качеството на мача, знаех, че Стрелата няма да дойде само като "селебрити", да стои на ринга и да чака Даниелс да се мята около него, а ще си взима дейно участие. Даже и спотчета направи.

Tessa Blanchard defeated Chelsea Green, Madison Rayne, and Britt Baker - нищо особено като мачле, непознати за мен имена (освен Рейн), но няма лошо да се попълва времето с разни мадами. Изкефи ме образът на полу-булката, прилична психарка беше.

Cody defeated Nick Aldis - Ник Алдис ли се казва сега Магнус ? :D Като дърт фен на кеча си го спомням когато импакт го домъкнаха като голяма звезда от Британия. Беше толкова дървен на ринга горкият, че чак болеше. Няма толкова некадърен кечист. Пооправи се после де, гледам даже, че доста е задобрял вече, за което евала. Така или иначе обаче си остава посредствен между въжетата и ако не му беше назобания вид, никой нямаше да знае че съществува. Иначе мачът беше яко олдскуул с пристигането на хилядата легенди, оувърбуукинг отвсякъде и прочее, но аз лично нямам проблем с тия неща и се изкефих. Наистина успяха да го направят като някакъв epic moment. Дори олд скуул финиша някак си беше на място. Браво на бат` Коуди!

"Hangman" Adam Page defeated Joey Janela - от тука някъде вече започна истинския кеч и съм много доволен от всичко до края. Това беше мега луд мач, със супер добрите спотове, които си бяха направо sick bump на моменти. Особено спота с масите беше WTF отвсякъде - как не се претрепа не знам. Падна доста гадно. 

Накрая това с пенисите беше толкова нелепо, че чак беше забавно. Не знаех много как да реагирам, но всъщност, като се замисля, беше шантаво и ме изкефи. Трябва да има и такива простотии понякога.

Jay Lethal (with Lanny Poffo) (c) defeated Flip Gordon (with Brandi Rhodes) - Джей Литъл от X division годините му още си го харесвам и се зарадвах да го видя отново. Образът на блек мачизмо кърти. Много приятен мач, изцяло в духа на американския съвременен хайфлай и аз останах върло доволен от видяното.

Kenny Omega defeated Penta El Zero - дрийм мач от всякъде и макар да не стана някаква класика, беше доста добър. На Кени Омега почвам да му ставам фен, определено е най-добрият кечист към днешна дата откъм умения на ринга. Накрая с Джерико беше лудница също. Като цяло яката работа. 

Kazuchika Okada defeated Marty Scurll - за съжаление тоя Марти не го знам изобщо къв е и що е, и това малко ми поскапа кефа от нещата. Въпреки това мачът беше много добър, въпросният Марти направи мега якото излизане с тия човки и чадъри, а Окада си е modern classic така че оплаквания не може да има. 

The Golden Elite (Matt Jackson, Nick Jackson, and Kota Ibushi) defeated Rey Mysterio, Rey Fénix, and Bandido - е, тоя мач беше всичко, което можех да искам от кеча. Толкова много марк аут моменти, че няма на къде.

Първо, абсолютно всичките са ми любими кечисти. Второ - хайфлай от Мексико, Япония и САЩ - любимия ми стил в три разновидности. Трето - любим кечист излиза облечен като любим супер герой. MARK OUT!

Мачът беше кратък, но беше супер добър! Мега яките движения, стиловете се засякоха перфектно и за тия 12 минути направиха велико шоу. Сигурен съм, че мексиканците прекараха повече време във въздуха отколкото на твърда земя :beer:. Не знам какво трябва да стане, че да не ми е любим мач за годината това. А дядо ти Рей и на тая възраст се мята добре. 

Като цяло си останах супер доволен от ALL IN и се надявам наистина да го превърнат в традиция. 

Силен дебют за Cody и Bucks-овете, оправдаха очакванията за голямо шоу. Атмосферата си беше на ниво, публиката също. Като цяло плюсовете за повече от минусите, което е добре. Не ми се коментира мач по мач, ще се опитам накратко да скалъпя нещата, които ме впечатлиха. 

Още със старта на шоуто и химна намекнаха, че ще се опитат да копират по атмосфера и качество WM. Много ми хареса музиката на шоуто, супер надъхваща, ако някой пусне едно линкче от някъде цена няма да има :D

Christopher Daniels vs Stephen Amell - Все съм гледал celebrity jabroni-та да имат мачове, но Amеll се беше постарал да е във форма и не стоеше на ринга като някое пут*нци, дори си пое доста сериозни спотове. Така раздроби масата от най-горното въже, помислих за момент, че си потроши ръката :D Определено супер попадение с Amell.

Мацоранките също се представиха на ниво:

2 hours ago, gboy said:

Изкефи ме образът на полу-булката, прилична психарка беше.

Chelsea Green - гаджето на Зак Райдър. Btw пичето е много стабилно, като си изчисти червилото от лицето и си среше косата и почвам да завиждам на Райдър :D Мисля, че има тема в DIvas раздела с нейни снимки :D 

Относно мача - пак казвам, на ниво се представиха, но като цяло в женския мач съм заради жените, не заради мача. :ph34r:

Cody vs Nick Aldis - Много се учудих в началото защо мача за NWA титлата е изплющян в средата на карда, а като цяло историята покрай него с билда и клиповете си беше на топ ниво. Още докато излизаха към ринга с антуражите си от звезди си личеше драмата в очите на Cody - как е длъжен да спечели титлата заради баща си. Супер се изкефих от развоя на мача и добре че си боядиса косата пак руса, някакsи по credible-ен стои на ринга :D 

Kenny Omega vs Penta El Zero - Честно казано, очаквах малко повече от мача, но финала му компенсира стабилно. Някой може ли да ми каже защо Омега беше без титлата в началото? Да не я е забравил в Япония? Очаквам в началото да излезе пак като Терминатор (кожени якета, пушки, маски, п*тки майни, титли), нашия излезе като някой цървул дето само минава да види кво става и си отива. Нищо де, преживява се това, особено с mark out момента с Jericho. Наби му два мощни codebreake-aра, изрекламира си Jericho Cruise-a и си тръгна. Като си махна маската и помислих, че пак ще следва 10 минутен въргал с кървища и столове, ама се размиха нещата малко :unsure:

Kazuchika Okada vs Marty Scurll - единствения японец, заради който тегля да гледам NJPW - просто е уникален. С който и да е на ринга просто мача си е must see. Дори и с кечист с размерите на Scurll успя да излезе супер силен от мача и направиха невероятно шоу. Достатъчно дълъг мач направиха, на моменти комедиен, на моменти супер бърз и динамичен, заслужаваше си гледането. Да не се повтарям с предните постове, но хората са прави - просто Окада е супер харизматичен, в какъвто и мач да го сложат ще "достави", а има ли мач за титла - класиката е сигурна.

Main event-a - яд ме е, че заради някой неща от шоуто беше толкова кратък. Бил е планиран за около 28-30 минути, но явно заради глупости от сорта на това, като Adam Page да бъде изнесен от пи*ки от ринга, трябваше да го съкратят. Въпреки това, 12-13 минути тея хора не кацнаха на ринга. Голямо летене, голямо нещо :D Misterio си е класа. Още със смяната и стъпването на ринга публиката откачи. Bucks-овете също бяха на ниво, както винаги.

Оправдаха ми очакванията за голямо шоу. Сега чакаме продължението. All In 2 “Double or Nothing”?

Не бях гледал почти никакъв кеч от три седмици. Нямаше как без кратък post-G1 break след целия кеч маратон през юли и август. :D Това шоу обаче нямаше начин да бъде пропуснато предвид целия hype и всичко останало. Първото нещо, което ми се наби на очи/уши, беше чудесната презентация и най-вече силния коментар от триото на Excalibur, Callis и Riccaboni. Атмосферата също ми хареса адски много; като цяло продукцията беше на топ ниво и си личи, че момчетата са се постарали.

Към по-заслужаващото си коментар:

SCU vs. The Briscoes - успях да гледам и Zero Hour и затова за мой късмет това ми беше opener-ът. Приятно spotfest-че, вкараха енергия, прилични изпълнения и имаше някои добри моменти особено финала. Може би всичко, което един откриващ мач на подобно шоу трябва да бъде. Оценка: ***1/2

Cody vs. Nick Aldis - очакванията ми бяха сравнително ниски, но те взеха, че ме изненадаха, и представиха много добър мач. Хареса как го изградиха по доста old school начин и като цяло нямаше нищо общо с типичния 'indy' стил (което понятие лично аз не обичам да използвам, тъй като не всеки мач в indy-тата е spot след spot след spot). Нямаше никакви откачени изпълнения, но за сметка на това някаква базисна психология на ринга, добра постройка на мача, selling и дори кръв. Намесите в мачовете отдавна са демоде, но в случая не ми отвлякоха толкова вниманието. Още отсега ми прави впечатление разнообразието в шоуто, а като гледам card-а, май това ще става все по-видимо. Да бяха вкарали само някой техничен или hard-hitting/MMA-style мач и всичко щеше да се очертае перфектно. :) Очаквано видяхме коронясването на Cody, което беше готин момент. Оценка: ***1/2

Adam Page vs. Joey Janela - от гледаното с негово участие в PWG определено мога да кажа, че не съм фен на Janela. Когато го видях срещу Page в card-а, логично нямах никакви очаквания, е, преди мачът да бъде променен на street fight. :D Пичът отнесе Burning Hammer върху стълба и Rite of Passage върху маса от стълба. 😮 Мачът имаше още няколко откачени bump-а, но структурата им куцаше и можеха по-плавно да преминат от единия към другия. Този път присъстваше и дразнещият overbooking. Доволен съм от победата на Page, дано ROH направят нещо с него в идните месеци. Мачът беше сносен. Оценка: ***1/4

Jay Lethal vs. Flip Gordon - Jay Lethal (Macho Man wannabe панталони?) е вероятно най-постоянният performer в ROH в момента. Може да изкара добър мач от всякакъв опонент. Flip Gordon, от друга страна, е все още доста зелен от това, което съм му гледал, може би стилът му вече не е нещо необичайно за indy сцената и не успява да изпъкне с нищо. Пореден мач, включващ намеси, което вече не ми се понрави. Имаше малко добър back-and-forth action, но cosplaying spot-овете изобщо не ми харесаха. Добре поне, че не тръгнаха да „пресъздават“ puro fighting spirit-а, че щеше да изглежда още по-комедийно и абсурдно. :D Да приемем, че мачът ставаше за гледане, макар че можеше да бъде далеч по-добър. Оценка: ***

Kenny Omega vs. Pentagon Jr. - тук вече нямаше как да разочароват. Истински dream мач. Pentagon Jr. е адски харизматична маска и го виждам без проблем в ME на която и да е промоция, стига да го оставят да мачка и да чупи крайници. Епично sell-на колената и ритниците на Omega. Имаше куп страхотни изпълнения от негова страна, както и от тази на опонента му. Искаше ми се Penta да победи и да видим реванш за IWGP титлата в Япония (колкото и малко вероятно да изглежда), но спретнаха невероятен movezfest въргал. Оценка: ****1/4

Pop-ът, който Jericho получи при появата си, беше страхотен. Да видим какво са подготвили за Cruise-а му.

Kazuchika Okada vs. Marty Scurll - Rain vs. Umbrella! Новият образ на Okada = gold. Вярно, в началото малко му се отрази на качеството на мачовете, но и му помогна да направи доста свеж character work след загубата на титлата си. Много добре построиха мача - логично Okada доминираше през повечето време като heavyweight-а срещу junior кечиста. Имаше и моменти, в които не прие Scurll на сериозно, но после се наложи да промени това, като получи повече офанзива от него. Добър in-ring storytelling. Стабилна драма към края с очакваната контра на Rainmaker с чадъра и открадването на finisher-а. Закономерна победа за "The Rainmaker" след много силен мач. Радвам се, че тази вечер видяхме повече от wrestler-а Marty Scurll и по-малко от entertainer-а, което поне мен ме притесняваше относно качеството на срещата преди самото ѝ начало. Оценка: ****

The Golden Elite (Matt Jackson, Nick Jackson, and Kota Ibushi) vs. Rey Mysterio, Rey Fénix, and Bandido - Страхотен high-flying-style мач и различен от всичко останало в шоуто. Малко време получиха, но се размазаха и го направиха да изглежда не чак прекалено хореографирано, че да е болезнено за гледане като някои от мачовете на Ospreay и Ricochet. Всичко се развиваше на бързи обороти, имаше доста луди изпълнения, хаос, няма как да не съм доволен. Който е очаквал selling и психология от мача, най-вероятно ще да е останал разочарован, но на мен ми хареса. Оценка: ****

Много добри няколко часа кеч, чудесна продукция, няколко страхотни мача и на практика нищо лошо. Шоуто беше доста sports entertainment насочено и си беше точно като indy-WM. Друг е въпросът, че аз бих останал повече entertained от един корав, hard-hitting мач отколкото от комедията на Joey Ryan и Janela, но All In си остава голям успех. Дано да има второ издание. Оценка за шоуто: 8/10

Вече не гледам много кеч (WWE главно и най-много WrestleKingdom и някое по-голямо шоу от чуждите компании), но въпреки това беше много лесно да влезна All In във враждите и мачовете.
Като цяло шоуто беше много добро, с дребни изключения всичко беше на ниво и определено ми хареса. Впечатляващо е какво може да се направи с желание и малко (относително) пари.

Stephen Amell е ебаси пича. Дано продължи с кеч изявите. Определено го бива. С Daniels добре се сработиха. На гигантския dropkick (coast to coast? :D ) помислих, че Amell ще се пречука при отскока.

Mandy Leon прилича на по-добра версия на Nikki Bella. (Tenille Dashwood прилича на Emma от WWE.) Chelsea Green е MVP-то на женския мач. Толкова е луда, толкова добре си играе ролята, как няма да се залепиш за TV-то като я видиш?

Entrance-ът на Cody беше СИЛА. Много надъхващ. Не знам каква е историята със съпровождащите ги легенди (Dreamer, DDP, Daivari...) и Jeff Jarrett, но определено имаше big match feel, не само защото беше за титлата. Като чист кеч ме изкефи, само Brandi и откровено слабия й selling ме издразниха, ама няма значение.

Пенисите на Joey Ryan ме entertain-наха на макс. :D 

Omega vs. Penta El Zero няма да получи много звезди от Meltzer, особено защото не беше в Tokyo Dome, но беше як. Y2J накрая беше много голяма изненада. Със сигурност най-силният момент за цялата вечер.

48 minutes ago, Rainmaker said:

Шоуто беше доста sports entertainment насочено и си беше точно като indy-WM.

Баш. Имаше за всекиго по нещо.

По въпроса с продължението. Според мен ще сбъркат, ако превърнат All In в нещо повече от indy WM веднъж годишно. В това беше чарът на шоуто. С NXT TakeOver-ите в началото беше същата работа. Първия супер, втория супер, от един момент нататък, обаче, очакванията съвсем се промениха.

Харесах шоуто, но ако трябва да отбележа нещо, то е че съм впечатлен от Stephen Amell. Както някой спомена по-нагоре, повечето хора като него идват само за да го направят и си тръгват. Човека реално се постара и се инвестира в мача, нещо което не се вижда с други звезди. Надявам се че това не е последния път в който е на ринга. Според мен с тренировка би могъл да стане реално кадърен и добър мост между два свята. 

Иначе съм съгласен с другите че шоуто трябва да е само веднъж годишно, иначе се губи смисъла и грандиозността. Не знам колко хора са били включени, не знам каква помощ са получили Cody и Bucks, но определено съм доволен от това което видях. Браво на тях!

0ff76bc5f27ad93c.jpg

ME беше претупан, защото Pentagon vs. Omega и Okada vs. Scurll са привишили времето си. Говори се, че Scurll е отнесъл heat-а (Omega и Okada няма кой да ги пипне) и за това не се е появил за финалните думи. 

Иначе съм той и Flip Gordon са в периферията на групата, защото договорите им не са синхронизирани с останалите. Ех, драми, драми...

Цифри:

Както е споменато по-горе, официалната посещаемост на шоуто е била 11,263 човека.

Според официалните рейтинги All In Zero Hour preshow-то по WGN America е имало средна зрителската аудитория от 196 хиляди зрители и е било най-гледаното шоу по телевизията за деня.

Приходите от билети са били $458,525.

На шоуто са били продадени над 20 хиляди merch артикула, т.е. става дума за близо половин милион долара приход.

Засега няма информация за PPV/iPPV buys.

Тръгнах да гледам шоуто скептично настроен, защото съм хейтър като Байкиро, но останах приятно изненадан. Още от WWE съм голям фен на Rhodes, освен ерата "Звезден прах"..., но тук не само той, а всички страшно ми харесаха, добре изпипани мачове, изключително представяне и от Stephen Amell, евала, в него видях потенциал още като гледах как си тренира докато заснемат сериала му, пича има данни, прави нещата с желание и това си личи.

Дано следващото подобно шоу събере още повече хора!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...