Jump to content

Impact Wrestling, важността на постоянството и Jericho vs. Omega 2


neshev

Recommended Posts

Година след напускането на Dixie Carter, "новото" TNA в много аспекти е като "старото". Проблемите им се свеждат до простата реалност, че на никого не му пука за компанията. Въпреки редицата неуспешни rebrand-и, стигмата на TNA все още се носи върху компанията. Години алогичен booking, съмнителни бизнес решения и неоправдани очаквания, сведоха някогашната 2 милионна TV аудитория към едва 300 хиляди души. Падението на TNA ясно се отразява и върху платената посещаемост. 2016 ще се запомни най-вече с двете house шоутата, които не отчетоха нужната посещаемост те да станат норма, както и канадските записи, където се наложи да поръчват статисти, за да попълнят нужната квота за "твърдата" камера. Въпреки че част от вината е нормално да се хвърли върху липсата на звезди, други компании, които използват Impact кечистите, записват по-добра посещаемост. Фактът, че Impact Wrestling носи вонята на TNA, най-лесно се илюстрира в предварително закупените за шоуто им по време на WrestleCon, когато всички по-малки компании се събират в града на WM, за да се възползват от наплива на фенове. Към този момент, продажбите за Impact вървят бавно, като в момента са на дъното по този аспект.

На другият полюс за NJPW. Компанията записа една от най-силните си години в историята, като вотът на доверие на феновете е огромен. До такава степен, че две поредни години, популярен babyface се изправя срещу "корпоративния" шампион и губи, като това по никакъв начин не се отразява на бизнеса им.

Сравнете това с WWE, където почти всяка longterm история е обречена на провал, защото никой няма търпението да види как ще се развие. Пресен пример за това е Jason Jordan, който беше отречен още с обявяването на историята. Това няма как да се отрази върху WWE, защото, ако има нещо, в които са добри, това е да правят пари. WWE е синоним за кеч за малкото останали casual фенове, а WWE са толкова разностранни като продукт, че винаги има с какво да провокират интереса дори на най-закоравелите фенове. Естествено, ако имаше инерция, от страна на феновете спрямо продукта, може да се направи добър аргумент, че WWE ще бъде дори още по-успешна.

Но да се върнем към Impact Wrestling. Очаквам две неща да се случат.

Първото е да осъзнаят, че никога няма да се върнат към златните години. Какъвто и прозорец да е имало да се настанят като #2 компания, той е залостен. В момента, Impact са редом до дузина компании, които се борят за трохите на WWE. Вместо да се борят за тях е най-добре да "разширят пая", като работят с другите компании. Това вече е налице и почти всяка indy компания работи с останалите. Impact не са изключение, но техните съюзи не са достатъчно силни за да наклонят интереса в тяхна посока. За това им трябват NJPW, които имат най-здравата фенска подкрепа, щом се отнася до smark-овете.

И тук идва второто нещо, което очаквам да се опитат да осъществят - Jericho срещу Omega на канадско PPV. Въпреки че ще е трудно, не е невъзможно. Ключовото е връзката Callis-Jericho. Именно Jericho беше човекът, който препоръча Callis на Ed Nordholm. Изключителен непотизъм, но отчаяни времена искат отчаяни мерки. Callis се води "мозъкът" зад Jericho vs. Omega, като в позицията си на коментатор за английската версия на NJPW, беше посредник между двете страни. В момента заема ключова позиция в Impact и не е изключено да видим Jericho в компанията. Парите са едно на ръка, но Jericho винаги е бил човек, който обича да прави история и да се явява като спасител. Какво по-голямо геройство от това да спаси вече залязващото TNA? 

Omega ще е по-труден. Там се иска разбирателство NJPW, но отново не е невъзможно. На пръв поглед изглежда абсурдно да подарят на Impact подобен мач, но в момента плановете им са различни, а и винаги могат да получат финалния от трилогията. Самият Omega предполагам няма нищо против, особено, ако организират мач в Канада. Именно Канада е шансът на Impact да се настанят трайно в схемите и това е евентуална причина NJPW да обновяват взаимоотношения с тях, ако имат цели за по-засилена експанзия в Северна Америка. Самите Impact все още имат TV сделка и един подобен мач би им дал шанс най-накрая да покажат на какво са способни пред по-голяма публика. Това е крайно нужно, след BfG, което беше заклеймено като едно от най-слабите PPV-та за 2017.

 

При всички положения, Callis и Scott D'Amore отново дават надежди за оптимизъм, но като всичко "TNA", очаквам да бъда жестоко опроверган. 

 

Link to comment

Ебати, сигурно ще ти стане много гадно, като след всичкото това писане и натегане месеци наред, те оставиме без наградата :(

 

 

Link to comment
The Olimpic Hero
2 hours ago, Unconquerable said:

Ебати, сигурно ще ти стане много гадно, като след всичкото това писане и натегане месеци наред, те оставиме без наградата :(

 

Маняк, в кеч тема се пишат кеч постове. Осъзнаваш ли, че в момента спамиш off-topic постове и сереш по форума така? Реално заслужаваш warn за този си пост.

               

Link to comment
njpw_puroresu

Гедо играе четиризимерен шах. Буукингът му не може да бъде разбран от простите ВВЕ фенчета. За това пурорезуто е изкуство, а американският ентертайнмент е посмешище.

Пък и само ВВЕ фенчетата ми говрят за буукинг. Аве осъзнайте се момчета, като има невиждани шестзвездни класики кой го ебе за победителя? Радвайте се, че имате възможност да наблюдавате такива велики борци в ХД качество само за 999 йени по NJPW Свят.

ТНА винаги ще е жалка компания с най-слабия уъркрейт. За това и са на дъното. Джерико срещу Омега се кефят само деградиралите американци, но ако докарат Омега срещу Окада тогава вече ще е друго нещо. 

Link to comment

Тоя Окада не беше ли едно джобърче в TNA? Все пак мотото на мейнстрийма е ясно на всички - нашите джобъри са ваши мейн ивентъри. Само някоя пропаднала компания би разчитала на Стардъст, Ланс Хойт и разни нереализирани утайки. Дори джабронитата на CZW - Young Bucks се водят звезди в NJPW. Или както би казал човекът с най-много статуетки от годишните награди за 2017 - ддз чуек, малко филмец ми се вижда. :( 

Link to comment
HeaDMaKeR™

Разбирам това, че трябва да се пишат кеч мнения и дискусии, но темата е абсурдна.

I wanted so badly to lie down next to her on the couch, to warp my arms around her and sleep.Not fuck, like in those movies.Not even sex.Just sleep together, in the most innocent sense of the phrase.But I lacked the courage and she had a boyfriend and I was gawsky and she was gorgeous and I was hopelessly boring and she was endlessly fascinating.So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was hurricane.

 

John Green, Looking For Alaska

Link to comment

Nah. Няма да стане. Да, на хартия звучи много добре - феновете получават още един як мач, TNA стават временен дом за двама много известни кечисти, NJPW получават малко публичност в Америка, но както сам казваш, това е TNA. Все някой ще е недоволен, все някой ще осере нещата. Неизбежно е. Dixie беше много много много лош шеф, но се вижда, че след напускането й TNA си остава същата дупка.

Ако NJPW се опитат да пробият в Щатите/Канада, залагам на тяхно собствено PPV. Смятам, че ще действат all in.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...