Jump to content

Политика - мега тема

Enough*

ПОЛИТИЧЕСКИ ВЪПРОСНИК  

117 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Rise of Thunder
3 hours ago, Dudley said:

Да четеш редит в днешно време е форма на мазохизъм... там е най голямата сбирщина на woke джендъри и всяко консервативно мнение или се трие или се гласува негативно за него. 

Иначе голям ден и победа за нормалните хора. Тръмп не само става президент, но върви и към това да спечели целия вот... нещо което не се е случвало мисля че от 20-30 години - републиканец да спечели така наречения "popular vote". Отделно, републиканците изглежда ще спечелят сената и парламента, така че победата е повече от категорична. Според мен тази победа ще даде звучен шамар на хората в европа и дано тези про либерални политики претърпят загуби и тук. 

Да, съгласен съм. Но пък ми е забавно да троля woke уродите. Просто те го правят супер лесно.

Що се отнася до второто - ами като гледам какво става в Европа, на някои места про либералните политики почват да търпят загуби. Изключая Скандинавия, където са загубена кауза. 

Анализ от легендата Волен Сидеров, вероятно след обилно количество уиски :D

• Upvote 1
  • Haha 1
  • LMFAO 1
Sashundera

Кефи ме обаче как целия БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ - Тиквата, дебелата свиня, наркомана, чалгаря и русочикибоеца всички му се надупиха на перуката и се метнаха да го поздравяват. А Земенски няма да го коментирам :D

Edited by Sashundera
  • Upvote 1
  • LMFAO 1

☝️30.08.2020 - 07.04.2024☝️

Свиквай, мой човек. Светът се обединява срещу либералната гняс, колкото и да не ви харесва ;) Достатъчно ви търпяха всички. 

• Upvote 1
  • Haha 2

https://www.dnes.bg/eu/2024/11/07/koaliciiata-na-sholc-se-razpadna-germaniia-otiva-na-izbori.626112

КогИ началнцитите в клоаката САЩ останат без власт,като колода от карти всички пионки падат. Санкциите работят, дейба. А баба Меца дори не е почнала да ги плющи. От вчера насам са ме блокирали най-малко 10 жълтопаветни гниди и още толкова техни страници тип Елфите и "Копейкин" поради тежки гаври от моя милост.. Ще им спрат финансирането  и някой от тях ще режат вени :( :( :(

От кога джуджето шолц е пионка на САЩ? Та той е от най-големите противници за помощ за Украйна, заради него на няколко пъти се бави помощ. Толкова ги разбираш, путкод, кланяме ти се.

THE GRIM REAPER

Много консерватори изведнъж се навъдиха. Почти си помислих, че чета някой друг форон.

• Haha 2
Sashundera

Истината е и че либералите и консерваторите са сган и нищо не става от тях. Едните работят за едни интереси, другите за други .Центристкото управление е най-добре. Бърни Сандърс ако беше на тези избори нещата щяха да стоят по много друго яче, само че боклуците на върха на демократическата партия никога няма да го допуснат. Затова и губят и им се ебава майката като палячовци. Само ковид кризата и колко тежко се усра тръмп беше причината Байдън да бие 2020 и те много добре го знаят. Бива ли да си президент на сащ и по национална телевизия да кажеш, пийте дезинфектант ще ви направи имунитет?

А ако някой си мисли че аз съм либерал, да си смени наркотиците.

Edited by Sashundera
  • Facepalm 1

☝️30.08.2020 - 07.04.2024☝️

Да но бачи тръмп е играч и може да говори на микрофона и това беше една от основните причини да бъде преизбран - подкастите които прави. Защото в тия подкасти няма сценарии, а сядаш и си говориш 2 часа по всички възможни теми. Защо според вас индийката не участва в нито 1 подкаст ? Защото не може да върже повече изречения от това което и са написали.  Ясно е че бачи Тръмп не е перфектния кандидат, но след като си спечелил всички колебаещи щати , цялостния вот, сената и парламента , то явно болшинството от хора не харесва сегашното управление. Сега дали тръмп ще изпълни всичките си гръмки обещания ? Естествено че не , но за мен ще е успешно ако успее да премахне отвратителната Woke култура, забрани смяната на пола на деца и спре войната в Украйна. Тези 3 неща за мен са достатъчни като нормално мислещ човек да му симпатизирам. 

Интересното е че и в САЩ обаче не гласуват много хора което ми е странно - гласували 140-150 млн , а пък населението е 340-350. 

• Upvote 2
  • Thanks 1

Това което видяхме, бе очевидния избор за гласоподавателя. Имаш кандидат, който е участвал в досегашното управление, което ти е донесло инфлация, огромно покачване на цените, проблеми с имигранти и т.н. И имаш от друга страна кандидат, който обещава, че ще заличи всички тези проблеми мигновенно. Отделно Камала няма и грам от каризмата на Тръмп. Подобни избори вече се случиха на няколко места по Света, няма как да спечелиш вота, ако си управлявал в последните 4 години(2020-2024). По подобна причина именно Тръмп загуби през 2020, защото той управляваше, когато САЩ бяха страната с най-голям брой болни от ковид, и с най-висока смъртност. Как да убедиш хората, че ще се справиш с проблема, с който вече е трябвало да се справяш, и си се провалил? И да, ковид и инфлацията бяха/са световни проблеми, не причинени от който и да е управляващ, но гласоподавателите до голяма степен не се интересуват от това. Много от гласуващите мислят ето по този начин - Гледам снощи репортажи от по време на вота, и интервюират хора, които вече са гласували. При въпроса "кого подкрепихте и защо" , отговарят - еми гласувах за Тръмп защото през 2016 бензина беше по-евтин, бизнеса ми вървеше по-добре, от колкото при Байдън. Явно е забравил защо бензина се покачи, и защо бизнеса му, в ковид рестрикциите и последвалата инфлация, не е вървял толкова добре. Ние, като българи ни интересува кого Тръмп ще назначи за държавен секретар, тъй като външната политика на страната се води до голяма степен от него. Във всеки случай не очаквайте Тръмп да спре помощта за Украйна от днес за утре, това ще има огромни последствия за самите Щати, които на първо място обичат да поддържат влиянието си в световен мащаб, а едно обръщане на палачинката би било пагубно за тях, особено в контекста на това че биха помогнали на Русия, историческия си враг от последните 70 години, да постигнат победа в Украйна. Очевидно не Тръмп беше предпочитанието ми, но не мисля че кой знае какви катаклизмични промени ще настъпят във външната политика на САЩ, които да ни касаят. Във вътрешната политика като цяло не ме касае дали и какво ще правят с имигрантите, или какво ще се случва с правото на аборт. 

• Upvote 2
StoneColdFaN
16 hours ago, Sashundera said:

Кефи ме обаче как целия БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ - Тиквата, дебелата свиня, наркомана, чалгаря и русочикибоеца всички му се надупиха на перуката и се метнаха да го поздравяват.

Особено първите двамца ужасно ги е страх от Тръмп. За Шопара знаем много добре, а Тиквундера още от едно време трепери да не влезе в списъка по Магнитски. Когато Горанов беше санкциониран, буквално го хвърли под влака и се отрече от него, само да не го отнесе и той. :D

Edited by StoneColdFaN

Миналата година бе супер модерно и само за крайно "умни" да посетиш постановката на Малкович.

Сега какъв е проблемът? Защо полицията седи и гледа шепа вмирисани пишман- националисти как безчинстват, вместо да си свършат работата, след което да има масови арести и присъди за хулиганство? Някакви утайки ще пречат на нормални интелигентни хора да разпуснат след работа.

• Haha 1
  • Confused 1

@raquishi това е така, но забравяш някои много тънки момнети

Нека първо започнем със самата Камала. На всички ни е ясно, защо тя беше вице. Защото представялва и е пример на демократичните либерални глупости. Емигрантка, тъмна, жена и тнк. Няма никакви качества и харизма, но се вписва перфектно в глупавите им квоти. Тази жена въобще  не трябваше да бъде на този пост още преди 4г. А защо я наквасика за президент. Ем ясно е. Тя не беше избрана, а беше поставена и сложена заради безумната ситуация и катастрофа дето се получи. Въпреки всичко, някак си успяха да закрепят положението и да се представят сравнително ок. Естествено имаше и изцепки и дебилни изказвания. Но повече е чалъма кой ще направи по-малко изцепки и глупости, а не добри моменти. Чичо Дончо също имаше изцепки и глупости де.

За инфлацията и икономика. Граждание въобще не ги интересува, защо има инфлация и тнк. Тях си ги интересува простите битови неща и дали кеша им стига. Няма особено файда да се обяснява на биомасата, защо се е стигнало до инфлация, като ще ти задът въпрос - И въпреки, че знаете какво ще се случи вие сте го направили. Е да пуснаха печатницата за пари и това е резултат в цял Свят. Крайният резултат винаги щеше да е лош за населението.

А и чичо Вова и той спомогна значително за големите шокове през 2022г. През Лятото на 2022г. много ресурси направо гръмнаха, като цени и беше тежко за икономиките и предприятията. И това така буустна инфлацията, че 1г. и нещо трябваше докато се нормализират нещата. Поне банките направиха хубави и тлъсти печалби от покачването на лихвите. Добри годни бяха за тях.

За ковид ситуацията. Спокойно може да каже, че либералите се насраха. След като си взеха изборите през Есента 2020г. и встъпването им в длъжност, споооокойно можеха целият цирк с ковид да приключи февруари 2021г. и да се приключи този въпрос. А то почна ваксини, паспорти глупости, помощни и програми, ограничения и тнк и тнк. Е поне и тук чичо Вова изигра важен ход и от 24.02.2022г. излекува всички от Ковид. Ако бяха спрели ковид простотията началото на 2021г. да спрат печатницата всичко можеше да се размине по-леко, нооооооооо наиграха се и ей го кво стана.

Русия може да е исторически враг на САЩ, въпреки, че през WW2 са били съюзници и благодарение на точно тези 2 страни чичо Ади загуби, то днес през 2024г. САЩ има по-голям и по-опасен враг от Русия или Райх 3.
Китай може да са всякакви, но са доста по-умни, съобразителни и дипломатични от Райх 3 и СССР. А контролът над населението дето имат, население над 1млрд души, е впечатляващ за всички авторитарни режими.

Та ситуацията ще е следната, Европа да се оправя, както може ( то много не може де)  с Украйна и Русия, а САЩ още по-отчетливо и явно, че започне се занимава с Китай. То чичо Дончо още от 2016г. тръгна си го мери с Китай де.

Но може би най-големият проблем на САЩ ще е Израел. Там нямат мърдане и искат не искат ще трябва вадят пачките.

Май около 90% от помощите за Украйна идват от САЩ и Германия. Та с последните тенденции и неспособноста тая дупка бъде запълнена, то Украйан е пътник. Много ми е смешно, как всички плашат Европа с Русия. Да Русия е една от най-могъщите държави, НООО видяхме, че и тя и САЩ не са могъщи толкова колкото уж се изкарваха. Путин не е толкова прост да тръгне директно на ръш на други държави, все пак това няма се хареса и на неговите приятели. Единственото решение е мир и преговори. А какво ще излезе от това един Бог знае. Най-лошият вариант пак е източна Европа да я харижат на Русия, а най-добре би било неутрална буферна зона.

Edited by BAITO6O
StoneColdFaN

Накрая ще задминем и макетата по простотия. То бива, бива, ама чак толкова не е адекватно. То ако толкова хора се беха събрали, за да протестират срещу безчинствата на Шопара, сега тая държава щеше да е наред - не да чакаме Тръмп да ни спасява. А те тръгнали да протестират срещу някаква си постановка, моля ти се, след като преди това СЪЩИТЕ ТИЯ си продадоха гласа за 500 кинта или литър сливова. 

Edited by StoneColdFaN
23 minutes ago, MJ23 said:

Малкович

Знам че тролиш ама да напиша кур за албионската измет и всеки, който се ебава с нас.

А на тия дето 2 страници вече спорят за Тръмп и Камала да кажа, че на никого на Запад от Калотина, не му дреме за нас. Либерали, консерватори... какво ви дреме...

• Upvote 1

@Ponetron То е ясно, че грам не им дреме. Въпростът е какво ще правят на този регион Балканите-Източна Европа. Защото кой каквото и да говори България е колониална територия. И за по-важните решение, не се мисли дали е правилно за народа и кавко мисли народа за това. И прост пример за това е АЕЦ БЕЛЕНЕ. Ако беше решено да се направи, то днес сигурно щеше да си работи и да ни боли дедовия за ток и тнк. По важните и стратегически въпроси решенията се взимат от др място. А наще политици са кокошкари и изпълнители - феодалите на селото. ТВА Е. Уж имаше референдум де. Динамиката е зададена, темповете се определят от нас.

@StoneColdFaN Шопара ти е най-малкият проблем. Замисли се, защото се стигне въбще до Шиши. Шиши е само ефект и отроче. Ако не е Шиши ще е Миши. В Колумбия по-малко ли кокаин се произвежда и търгува след махането на Ескобар.

Edited by BAITO6O
  • Upvote 1

Браво на хората, които протестираха срещу антибългарската "пиеса"! Който е против протестиращите, няма нищо българско в него!

• LMFAO 2
HBK_forever

Великият Даналд Тръмп еба путката майчина на оная маймуна. Негърката беше яко наебана. Евала за което. Сега е време да направи america great again,  надяваме се това да се отрази благоприятно и на презокеанските колонии, каквато се явяваме и ние. Със сигурност този велик човек и бизнесмен е добрия избор и за нас, защото като поробена държава имаме интерес поне да не ни налагат така гнусно жълтопаветната сган разни джендър помии, да развращават и без това дебилното младо поколение и т.н. да му мисли сега зеления вмирисан пуловер,  да го еба у плазмодия

[center][size=6][b]NO! NO! NO![/b][/size][/center]

THE GRIM REAPER
29 minutes ago, Storm said:

Браво на хората, които протестираха срещу антибългарската "пиеса"! Който е против протестиращите, няма нищо българско в него!

Някой може ли накратко да обясни за какво е шумотевицата?

19 minutes ago, THE GRIM REAPER said:

Някой може ли накратко да обясни за какво е шумотевицата?

Дори български студенти я свалят след премиера във Виена през 1924г.

Edited by Storm
  • Upvote 1
lunatic fringe

Браво!Достойни българи защитиха българщината срещу поредната отявлена провокация и иницииран опит за поругаване на името, историята,паметта и имиджа на нашата родина от най антибългарската държава в целия свят-🇷🇸! Респект за всички които присъстваха на протеста,заеха явна позиция и отбраниха достойно българската национална кауза и достойнство срещу един много добре познат за нас,хитър и лукав враг!Това е доказателство че тук истински патриотизъм и хора които милеят за отечеството ни още има!Докато има още такива истински хора ще я има и България!Поклон!Днес показахме че сме народ,а не мърша!И дадохме ясно да се разбере че никой не може да се гаври така безпочтенно с нашата майка България!Само нея си имаме-нека я браним и пазим на всяка цена!Този протест бе явно показно и доказателство за това че ние още сме тук,че можем да бъдем единни,че сме готови да се борим на всяка цена за справедливостта и благополучието на нас самите,а и на нашите близки и най вече-че ОЩЕ НИ ИМА И НЯМА ДА СЕ ПРЕДАДЕМ И СМЕ ОБЕДИНЕНИ В ЗАЩИТАТА НА НАШАТА РОДИНА ОТ НЕЙНИТЕ КРЪВНИ ДУШМАНИ И РАКОВИ ОБРАЗУВАНИЯ ВЯРВАЙКИ СМЕЛО В НАЦИОНАЛНОТО НИ И НАРОДНО ОБЕДИНЕНИЕ!ТУК СМЕ!Готови сме твърдо да застанем срещу всеки наш недоброжелател!Ние сме българи!Защитихме безстрашно народното си достойнство което беше тръгнало да изчезва но ние им показахме че още го пазим вътре в себе си!Така и трябва! Всички държави имат такова,ако нямаха нямаше да съществуват като такива!И ние не бива да бъдем изключение във никакъв случай!Това е!А на групичката на десетимата платени еничари-циркаджии,които си бяха купили билети и толкова държаха да гледат гаврата мога да им кажа само едно-,,Влака,багажа и за Белград!"Лично аз бих ви платил билетите на всичките предатели!Ще се оправим и без вас!Тук е България а вие шумаджии гнусни вече не сте желани по тези свещенни земи! България над всичко!Да живее!❤️🇧🇬

,,Жив сърбин да не остане!" 

,,И когато стане въпрос за някой идващ от Белград,то тогава никаква хуманност и съображения за милосърдие не бива да играят каквато и да е било роля от наша страна"

Българинът отново доказва, че вместо да се развива, е деградирал тотално през последните 100 години, благодарение на много фактори, сред които и “качественото социалистическо образование”. Оскотеното просташко население видя обида днес в една пиеса, създадена преди 100 години. Чехът беше прав, като ни изобрази като кенеф.

Тая пиеса никога не е била харесвана у нас и плюта във всяка една европейска държава от българите там. И не, за мен протеста не е решение. Европейското поведение срещу такова нещо е не да бунтарстваш като снощи, а просто никой да не си купи билет. Естествено, ние не сме дорасли за това и се бяха намерили иззедници, които все пак го бяха направили. И с цялата си наглост и безочие искаха да влязат през тълпата. Е, такива хора си заслужават плюенето и боя повече от тоя сърбин с английско име, брат на Нестор Ел Маестро.

Кефите се на румънци, сърби и гърци като за най-малкото се изсипват целия народ по улиците, а наричате бай ганьовци хора, които не искат някой да се гаври с най-великата ни битка след Освобождението?

Edited by Ponetron

Честито, малоумното им поведение напълно доказва представянето на българите в пиесата. 
А аз нито съм я гледал, нито знам за какво става въпрос в нея. Идеята ми е че за пореден път се излагаме като действаме първосигнално, като селски бабаити. При това в София, уж жълтопаветнишкия център на страната, пълен с джендъри и гейвроатлантици.