Jump to content

Политика - мега тема

Enough*

ПОЛИТИЧЕСКИ ВЪПРОСНИК  

117 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

THE GRIM REAPER

Боко с погребално промо в Пловдив. Новата сглобка - ПП, Възраждане, БСП. Взимаме Банкя момци!

• LMFAO 1
1 hour ago, THE GRIM REAPER said:

Боко с погребално промо в Пловдив. Новата сглобка - ПП, Възраждане, БСП. Взимаме Банкя момци!

Кое пък му е погребалното ?

На Тулупа курвенските номерца, дето ги върти от три петилетки. Плаши гаргите с фантасмагориите си, дето му се въртят само и единствено в кухата тиква. Преди плашеше гаргите със Станишев. После с Първанов. После с Орешарски. После с Шиши.  После с Радев. Сега с ПП и Възраждане.

Ако е такъв мъж и вижда друга Сглобка, то е редно да постъпи мъжки и да изтегли партията си от управлението. Още утре.

Айде бе. С гол гъз таралеж ще мачка.

P.S. Ае само на мене ли, новият кмет на Пловдив ми прилича на някава смесица между Липсващото звено в човешката еволюция и деведесетарска отломка от епохата на мутро-барока. :D :D :D  

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Киро отправи послание към Бойко, гласувайки с разкопчан дюкян - "Бойко, приготви се да го поемеш"

original.jpg

• Haha 1
  • Sad 1

Ахмед пак го направи. Пак иба в устата втория в Дпс. Явно Карадайъ или не е слушал или е допуснал някаква грешка. Май е второто, защото Мустафчо лижеше обувките на Доган при всеки един удобен момент 20-30 години

• Upvote 1
1 hour ago, Ponetron said:

https://www.flagman.bg/article/306757

Не започваме ли малко комунистически? :D

Тази мярка звучи абсурдна за изпълнение, те общинарите не могат да се оправят с общинските имоти, какво остава за хиляди празни частни апартаменти. Как ще докажат, че не се живее в дадено жилище? Аз мога да се топля на слънце и да си зареждам телефона на слънчева батерия. Вода ще пия от улука. :D:D:D 

Дигането на данъците напълно го одобрявам, но само за второ, трето и т.н. жилище. Това е един от механизмите наистина празните жилища най-накрая да бъдат продавани и цените на имотите да паднат. Но да дигат МДТ дори и за хората с едно жилище е глупава постъпка.

• Upvote 3
52 minutes ago, itzo1994 said:

Тази мярка звучи абсурдна за изпълнение, те общинарите не могат да се оправят с общинските имоти, какво остава за хиляди празни частни апартаменти. Как ще докажат, че не се живее в дадено жилище? Аз мога да се топля на слънце и да си зареждам телефона на слънчева батерия. Вода ще пия от улука. :D:D:D 

Дигането на данъците напълно го одобрявам, но само за второ, трето и т.н. жилище. Това е един от механизмите наистина празните жилища най-накрая да бъдат продавани и цените на имотите да паднат. Но да дигат МДТ дори и за хората с едно жилище е глупава постъпка.

И аз не мисля, че това е абсрудно изпъление.
А данъите така или иначе на 1во жилище са ти на половина спрямо следващите.

Продължавайте да гласувате за жълтопаветната измет :))

Данъците да се вдигат, осигурителния праг, а заплатите само да намаляват спрямо инфлацията :)

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Асен Василев представи проектобюджет, който позволява България да приеме еврото - Бизнес - Дневник (dnevnik.bg)

Кво стана с референдума на коцито ве? Събраха уж 15 милиона подписа, пък накрая май изядоха един кур, и сега си бършат гъзовете с тоновете хартия? Май електората на израждане за пореден бът беше употребен, бит и ебан. Ама те си обичат. Нали всичките са алфа мъжкари като цонко.

• Facepalm 1
5 hours ago, raquishi said:

Асен Василев представи проектобюджет, който позволява България да приеме еврото - Бизнес - Дневник (dnevnik.bg)

Кво стана с референдума на коцито ве? Събраха уж 15 милиона подписа, пък накрая май изядоха един кур, и сега си бършат гъзовете с тоновете хартия? Май електората на израждане за пореден бът беше употребен, бит и ебан. Ама те си обичат. Нали всичките са алфа мъжкари като цонко.

Ракушка, продължавай да даваш гъзягата на Асенчо, на него му харесва ;)

Относно еврото, дори аз като частитечн подръжник на Възраждане, нямам особено отношение, защото не съм се интересувал достатъчно по темата. Не съм чел достатъчно, нито съм запознат с процесите на финансово и международно ниво как това се отразява на доходите, БВП-то и цените. Само че имам чувството, че всички подръжници на ППДБ са изключително образовани финансисти та толкова върло крещят за еврото.

Работя доста с чужденци и съм говорил с хора от други държави, където еврото е било прието и по техни думи, първите няколко години след приемането, ефекта е бил по-скоро отрицателен за гражданите, след това нещата се нормализират.

Донякъде щеше да е добре да има референдум, защото може би много хора, като мен, щяха да се зачетат по темата и да вземат информирано решение, а не просто да гласуват според това, което тяхната партия любимка твърди.

Не съм против еврото, но ме дразни толкова крайното мнение и на двете страни, особено при положение, че масово хората си нямат на представа от финанси и международна икономика. 

Нещо бие на ефекта как при мач на Пулев всеки става боксов експерт.

Edited by Jack Bauer

12 hours ago, Jack Bauer said:

Донякъде щеше да е добре да има референдум, защото може би много хора, като мен, щяха да се зачетат по темата и да вземат информирано решение, а не просто да гласуват според това, което тяхната партия любимка твърди.

Сигурен ли си? Електоратът в България на ~90% е сляп поддръжник на това, което му казва партията, на която е гласоподавател. Относно ефектите, имаме от свеж по-свеж пример от Балканите за приемане на Еврото. Разбира се, държавата им не е разграден двор, като нашата, и потенциалните възможности за измама и възползване от страна на търговците бяха стъпкани доста бързо. Като образован в икономическо направление смятам, че съм поне една йота по-подготвен по темата от средностатистическия пазител на Българския лев, или пък евромаксималист.

12 hours ago, Jack Bauer said:

където еврото е било прието и по техни думи, първите няколко години след приемането, ефекта е бил по-скоро отрицателен за гражданите,

Така е. Хърватия са пред фалит и те..

https://amp.dw.com/bg/hrvatia-kak-straht-ot-evroto-brzo-se-izpari/a-66388151

https://m.dnevnik.bg/evropa/2023/10/26/4543966_za_purvi_put_v_evro_hurvatiia_vdiga_minimalnata/

https://factcheck.bg/inflaciyata-v-harvatiya-namalyava-sled-vlizaneto-v-evrozonata/

5 hours ago, MJ23 said:

Казах, че цитирам хора в дадените държави с които съм разгговарял, най-ясно си спомням бившия ми шеф, който беше Холандец и ми разказа за това какъв е бил ефекта там. Както казах, не твърдя че съм разбирач по темата и не споря.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Зависи от промените. По-незначителни може и от Обикновено с 2/3 мнозинство. Вече Конституационният съд ще каже какво може от Обикновено и какво от Велико.

А промяната на националния празник? Тя е незначителна, тъй ли?

Освен това, що се отнася до другите промени - тази с главния прокурор изцяло обслужва Боко/Дебелата Свиня/Кирчо Путков. Тази с отпадането на изискването, че само български граждани могат да стават депутати и министри - не знам дали има друга държава, която да иска такава промяна в основния си закон. Че то може и индиец да се кандидатира за премиер.

Да, празникът със сигурност ще може да мине с Обикновено според мен.

Казус може да се получи по съдебните неща и това, което се опитват да направят със служебното правителство. Надявам се КС да ги спре в крайна сметка.

Edited by VSB

Искрено се надявам всякакви опити за промяна в Конституцията от Сглобката да се провалят. Това тяхното е скандално, а иначе се подигравахме на проектозакона на Бърни Ръбъл от преди няколко години. Оставям настрана откровено популистките и интересчийски идеи за двойното гражданско и националния празник, потенциалните реформи в прокуратурата и президентството са глупави и говорят за точно обратното на ценностите, които изповядват самоопределилите се за демократи. Няма как да си демократ и да налагаш толкова грубо погазване на принципа за разделение на властите, съсредоточавайки всичко в законодателната. Христо Иванов има някакъв фетиш НС да може да взима решение за всичко. Тези хора гонят само свои лични интереси и ако им се позволи, ще съсипят единствения ни до момента стабилен нормативен акт без да им мигне окото. Абсолютно нищо в този проектозакон не показва амбиция за подобряване на живота в България.