Himler Posted November 5, 2023 Share Posted November 5, 2023 Опа, в София става интересно. Quote Link to comment
Ponetron Posted November 5, 2023 Share Posted November 5, 2023 Май червеното небе над България предрече обрат HBK_forever 1 Quote Hustle. Loyalty. Disrespect. Link to comment
THE GRIM REAPER Posted November 5, 2023 Share Posted November 5, 2023 Боко с погребално промо в Пловдив. Новата сглобка - ПП, Възраждане, БСП. Взимаме Банкя момци! HBK_forever 1 Quote Link to comment
natopor4en Posted November 5, 2023 Share Posted November 5, 2023 1 hour ago, THE GRIM REAPER said: Боко с погребално промо в Пловдив. Новата сглобка - ПП, Възраждане, БСП. Взимаме Банкя момци! Кое пък му е погребалното ? На Тулупа курвенските номерца, дето ги върти от три петилетки. Плаши гаргите с фантасмагориите си, дето му се въртят само и единствено в кухата тиква. Преди плашеше гаргите със Станишев. После с Първанов. После с Орешарски. После с Шиши. После с Радев. Сега с ПП и Възраждане. Ако е такъв мъж и вижда друга Сглобка, то е редно да постъпи мъжки и да изтегли партията си от управлението. Още утре. Айде бе. С гол гъз таралеж ще мачка. P.S. Ае само на мене ли, новият кмет на Пловдив ми прилича на някава смесица между Липсващото звено в човешката еволюция и деведесетарска отломка от епохата на мутро-барока. HBK_forever, Himler, hacky and 1 other 2 2 Quote Link to comment
jobber91 Posted November 5, 2023 Share Posted November 5, 2023 Киро отправи послание към Бойко, гласувайки с разкопчан дюкян - "Бойко, приготви се да го поемеш" hacky and THE GRIM REAPER 1 1 Quote Link to comment
Farest Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 Ахмед пак го направи. Пак иба в устата втория в Дпс. Явно Карадайъ или не е слушал или е допуснал някаква грешка. Май е второто, защото Мустафчо лижеше обувките на Доган при всеки един удобен момент 20-30 години HBK_forever 1 Quote Link to comment
Ponetron Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 https://www.flagman.bg/article/306757 Не започваме ли малко комунистически? Quote Hustle. Loyalty. Disrespect. Link to comment
kabakov Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 Данък сгради ще нарасне с до 65% от началото на следващата година. Домакинствата вероятно ще плащат и по-висока такса смет, ако парламентът одобри промените в Закона за местните данъци и такси, които са приети от Министерски съвет (МС). За апартамент в центъра на София от 80 кв. м. общата сума на данък сгради и такса смет може да нарасне до 612 лв. На печелившите - честито, ако го приемат... pukkod 1 Quote Link to comment
itzo1994 Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 1 hour ago, Ponetron said: https://www.flagman.bg/article/306757 Не започваме ли малко комунистически? Тази мярка звучи абсурдна за изпълнение, те общинарите не могат да се оправят с общинските имоти, какво остава за хиляди празни частни апартаменти. Как ще докажат, че не се живее в дадено жилище? Аз мога да се топля на слънце и да си зареждам телефона на слънчева батерия. Вода ще пия от улука. Дигането на данъците напълно го одобрявам, но само за второ, трето и т.н. жилище. Това е един от механизмите наистина празните жилища най-накрая да бъдат продавани и цените на имотите да паднат. Но да дигат МДТ дори и за хората с едно жилище е глупава постъпка. MJ23, Berbatov and jobber91 3 Quote Link to comment
hacky Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 52 minutes ago, itzo1994 said: Тази мярка звучи абсурдна за изпълнение, те общинарите не могат да се оправят с общинските имоти, какво остава за хиляди празни частни апартаменти. Как ще докажат, че не се живее в дадено жилище? Аз мога да се топля на слънце и да си зареждам телефона на слънчева батерия. Вода ще пия от улука. Дигането на данъците напълно го одобрявам, но само за второ, трето и т.н. жилище. Това е един от механизмите наистина празните жилища най-накрая да бъдат продавани и цените на имотите да паднат. Но да дигат МДТ дори и за хората с едно жилище е глупава постъпка. И аз не мисля, че това е абсрудно изпъление. А данъите така или иначе на 1во жилище са ти на половина спрямо следващите. Quote Link to comment
Jack Bauer Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 Продължавайте да гласувате за жълтопаветната измет :)) Данъците да се вдигат, осигурителния праг, а заплатите само да намаляват спрямо инфлацията pukkod 1 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
kabakov Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 Иначе щели да вдигат пенсиите с 11% догодина... Quote Link to comment
Mariyan01 Posted November 9, 2023 Share Posted November 9, 2023 d0baTa, khana82, Berbatov and 2 others 5 Quote Link to comment
raquishi Posted November 10, 2023 Share Posted November 10, 2023 Асен Василев представи проектобюджет, който позволява България да приеме еврото - Бизнес - Дневник (dnevnik.bg) Кво стана с референдума на коцито ве? Събраха уж 15 милиона подписа, пък накрая май изядоха един кур, и сега си бършат гъзовете с тоновете хартия? Май електората на израждане за пореден бът беше употребен, бит и ебан. Ама те си обичат. Нали всичките са алфа мъжкари като цонко. THE GRIM REAPER 1 Quote Link to comment
Jack Bauer Posted November 10, 2023 Share Posted November 10, 2023 (edited) 5 hours ago, raquishi said: Асен Василев представи проектобюджет, който позволява България да приеме еврото - Бизнес - Дневник (dnevnik.bg) Кво стана с референдума на коцито ве? Събраха уж 15 милиона подписа, пък накрая май изядоха един кур, и сега си бършат гъзовете с тоновете хартия? Май електората на израждане за пореден бът беше употребен, бит и ебан. Ама те си обичат. Нали всичките са алфа мъжкари като цонко. Ракушка, продължавай да даваш гъзягата на Асенчо, на него му харесва Относно еврото, дори аз като частитечн подръжник на Възраждане, нямам особено отношение, защото не съм се интересувал достатъчно по темата. Не съм чел достатъчно, нито съм запознат с процесите на финансово и международно ниво как това се отразява на доходите, БВП-то и цените. Само че имам чувството, че всички подръжници на ППДБ са изключително образовани финансисти та толкова върло крещят за еврото. Работя доста с чужденци и съм говорил с хора от други държави, където еврото е било прието и по техни думи, първите няколко години след приемането, ефекта е бил по-скоро отрицателен за гражданите, след това нещата се нормализират. Донякъде щеше да е добре да има референдум, защото може би много хора, като мен, щяха да се зачетат по темата и да вземат информирано решение, а не просто да гласуват според това, което тяхната партия любимка твърди. Не съм против еврото, но ме дразни толкова крайното мнение и на двете страни, особено при положение, че масово хората си нямат на представа от финанси и международна икономика. Нещо бие на ефекта как при мач на Пулев всеки става боксов експерт. Edited November 10, 2023 by Jack Bauer pukkod 1 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
raquishi Posted November 11, 2023 Share Posted November 11, 2023 12 hours ago, Jack Bauer said: Донякъде щеше да е добре да има референдум, защото може би много хора, като мен, щяха да се зачетат по темата и да вземат информирано решение, а не просто да гласуват според това, което тяхната партия любимка твърди. Сигурен ли си? Електоратът в България на ~90% е сляп поддръжник на това, което му казва партията, на която е гласоподавател. Относно ефектите, имаме от свеж по-свеж пример от Балканите за приемане на Еврото. Разбира се, държавата им не е разграден двор, като нашата, и потенциалните възможности за измама и възползване от страна на търговците бяха стъпкани доста бързо. Като образован в икономическо направление смятам, че съм поне една йота по-подготвен по темата от средностатистическия пазител на Българския лев, или пък евромаксималист. Quote Link to comment
MJ23 Posted November 11, 2023 Share Posted November 11, 2023 12 hours ago, Jack Bauer said: където еврото е било прието и по техни думи, първите няколко години след приемането, ефекта е бил по-скоро отрицателен за гражданите, Така е. Хърватия са пред фалит и те.. https://amp.dw.com/bg/hrvatia-kak-straht-ot-evroto-brzo-se-izpari/a-66388151 https://m.dnevnik.bg/evropa/2023/10/26/4543966_za_purvi_put_v_evro_hurvatiia_vdiga_minimalnata/ https://factcheck.bg/inflaciyata-v-harvatiya-namalyava-sled-vlizaneto-v-evrozonata/ Nitram, Himler, hacky and 1 other 3 1 Quote Link to comment
Jack Bauer Posted November 11, 2023 Share Posted November 11, 2023 5 hours ago, MJ23 said: Така е. Хърватия са пред фалит и те.. https://amp.dw.com/bg/hrvatia-kak-straht-ot-evroto-brzo-se-izpari/a-66388151 https://m.dnevnik.bg/evropa/2023/10/26/4543966_za_purvi_put_v_evro_hurvatiia_vdiga_minimalnata/ https://factcheck.bg/inflaciyata-v-harvatiya-namalyava-sled-vlizaneto-v-evrozonata/ Казах, че цитирам хора в дадените държави с които съм разгговарял, най-ясно си спомням бившия ми шеф, който беше Холандец и ми разказа за това какъв е бил ефекта там. Както казах, не твърдя че съм разбирач по темата и не споря. MJ23 1 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
Ponetron Posted November 14, 2023 Share Posted November 14, 2023 Quote Hustle. Loyalty. Disrespect. Link to comment
Rise of Thunder Posted November 30, 2023 Share Posted November 30, 2023 Разкош. THE GRIM REAPER 1 Quote Link to comment
StoneColdFaN Posted December 8, 2023 Share Posted December 8, 2023 Нали Конституцията можела да се променя само от Велико народно събрание, ве? Berbatov 1 Quote Link to comment
VSB Posted December 8, 2023 Share Posted December 8, 2023 Зависи от промените. По-незначителни може и от Обикновено с 2/3 мнозинство. Вече Конституационният съд ще каже какво може от Обикновено и какво от Велико. raquishi 1 Quote Link to comment
StoneColdFaN Posted December 8, 2023 Share Posted December 8, 2023 А промяната на националния празник? Тя е незначителна, тъй ли? Освен това, що се отнася до другите промени - тази с главния прокурор изцяло обслужва Боко/Дебелата Свиня/Кирчо Путков. Тази с отпадането на изискването, че само български граждани могат да стават депутати и министри - не знам дали има друга държава, която да иска такава промяна в основния си закон. Че то може и индиец да се кандидатира за премиер. raquishi and Himler 1 1 Quote Link to comment
VSB Posted December 8, 2023 Share Posted December 8, 2023 (edited) Да, празникът със сигурност ще може да мине с Обикновено според мен. Казус може да се получи по съдебните неща и това, което се опитват да направят със служебното правителство. Надявам се КС да ги спре в крайна сметка. Edited December 8, 2023 by VSB Quote Link to comment
Huskarl Posted December 8, 2023 Share Posted December 8, 2023 Искрено се надявам всякакви опити за промяна в Конституцията от Сглобката да се провалят. Това тяхното е скандално, а иначе се подигравахме на проектозакона на Бърни Ръбъл от преди няколко години. Оставям настрана откровено популистките и интересчийски идеи за двойното гражданско и националния празник, потенциалните реформи в прокуратурата и президентството са глупави и говорят за точно обратното на ценностите, които изповядват самоопределилите се за демократи. Няма как да си демократ и да налагаш толкова грубо погазване на принципа за разделение на властите, съсредоточавайки всичко в законодателната. Христо Иванов има някакъв фетиш НС да може да взима решение за всичко. Тези хора гонят само свои лични интереси и ако им се позволи, ще съсипят единствения ни до момента стабилен нормативен акт без да им мигне окото. Абсолютно нищо в този проектозакон не показва амбиция за подобряване на живота в България. MJ23 1 Quote Link to comment
Recommended Posts