Jump to content

Политика - мега тема

Enough*

ПОЛИТИЧЕСКИ ВЪПРОСНИК  

117 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

THE GRIM REAPER
2 minutes ago, ShiningWizard said:

На коя тема? Веднъж да съм  съгласен с него. 

Да ве, аз ако съм на 16 и имам 15 годишна приятелка с която се шибам, сигурно пак съм педофил :D .

Макар че и на 20 да съм, след като момичето не е малолетно няма никакво закононарушение. И не ми вади сега от 30 години нагоре.

Когато се сочи с пръст кое е педофилия и кое не, се казва възрастова граница от двете страни. В противен случай имаме папагалщина

и популизъм.

Ален, ловецът на педофили го беше обяснявал това с годините и беше нещо от сорта на, че има възрастова разлика под която не си педофил. Примерно ако си на 18, а приятелката ти на 16, това не те прави педофил. Говоря съвсем на изуст, но обяснението беше подобно.

Не съм слушал Коцето какво говори. Той последно време е страшен популист и прикзва празни приказки, колкото да събира гласове за следващите избори. Доста съм разочарован от него.

• Upvote 1

Hustle. Loyalty. Disrespect.

ShiningWizard
12 minutes ago, THE GRIM REAPER said:

Да ве, аз ако съм на 16 и имам 15 годишна приятелка с която се шибам, сигурно пак съм педофил :D .

Макар че и на 20 да съм, след като момичето не е малолетно няма никакво закононарушение. И не ми вади сега от 30 години нагоре.

Когато се сочи с пръст кое е педофилия и кое не, се казва възрастова граница от двете страни. В противен случай имаме папагалщина

и популизъм.

Да вкарат Romeo&Juliet законите от САЩ, чрез които е законно тийнейджъри (започвайки от 14) да имат интимна връзка стига възрастовата разлика да не надвишава 3 години. Мисля, че това е най-справедливо. За зрелите мъже, които се опитват да зарибяват деца - направо в пандиза без изключения. 

Edited by ShiningWizard
50 minutes ago, ShiningWizard said:

За зрелите мъже, които се опитват да зарибяват деца - направо в пандиза без изключения. 

Лолита е най- гнусната история, защото показва такъв тип връзка.

• LMFAO 1
1 hour ago, THE GRIM REAPER said:

Хипотетично не може да стане

• Confused 1

Доволен съм от закона, но има вратички които може да заобиколят закона... например може да откажеш проба и да те глобят. Другото е , че тия устройства с които тестват наркотици не винаги са точни и знам, че имаше доста попарени хора които примерно са пушили трева преди 1 седмица, но устройството го засича. Или някви медикаменти в които има някви частици от някви забранени субстанции. Но като цяло според мен закона е доста добър, стига да се изчистят вратичките. 

Новите промени в Наказателния кодекс, които засягат шофирането в нетрезво състояние, влизат в сила днес.

Според промените шофьор, задържан зад волана с концентрация на алкохол в кръвта, по-висока от 1,2 промила, ще се наказва с конфискуване на автомобила му в полза на държавата.

Същото важи за заловените да шофират след употреба на наркотици. Ако шофьорът не е собственик на автомобила, който управлява, той ще трябва да плати на държавата сума, равна на стойността на превозното средство. 

С промените в Наказателния кодекс държавата прави пореден опит да спечели битката с войната по пътищата.

StoneColdFaN

image.thumb.png.1703a14e03e350c16c5a875898ac6779.png

Социалните да идват и да вземат лапето на откачалката. Само като я видях и веднага ми стана ясно, че най-вероятно е част от сектата БГ-МАМА (аз ги наричам "секта"). Аз като влезна в темата с възпитателните мерки там и имам чувството, че съм в некой лагер на ГУЛАГ. По всичко личи, че и мярката "изхвърлям си детето от колата" е част от тоя списък с "възпитателни мерки". Да еба т'ва куче на исляма.

• Upvote 1
23 hours ago, Dudley said:

Доволен съм от закона, но има вратички които може да заобиколят закона... например може да откажеш проба и да те глобят. Другото е , че тия устройства с които тестват наркотици не винаги са точни и знам, че имаше доста попарени хора които примерно са пушили трева преди 1 седмица, но устройството го засича. Или някви медикаменти в които има някви частици от някви забранени субстанции. Но като цяло според мен закона е доста добър, стига да се изчистят вратичките. 

Новите промени в Наказателния кодекс, които засягат шофирането в нетрезво състояние, влизат в сила днес.

Според промените шофьор, задържан зад волана с концентрация на алкохол в кръвта, по-висока от 1,2 промила, ще се наказва с конфискуване на автомобила му в полза на държавата.

Същото важи за заловените да шофират след употреба на наркотици. Ако шофьорът не е собственик на автомобила, който управлява, той ще трябва да плати на държавата сума, равна на стойността на превозното средство. 

С промените в Наказателния кодекс държавата прави пореден опит да спечели битката с войната по пътищата.

Добрите новини продължават... въпрос изниква обаче - дали след като откажат да дадат кръв, това означава, че може да съдят държавата в бъдеще за неизправни тестове и прочие ? 

Още три автомобила на пияни или дрогирани иззеха полицаите в Бургаско вчера, съобщиха от ОДМВР - Бургас.

Служители от Районно управление - Несебър, обслужващи пътен инцидент с материални щети, възникнал на несебърската улица "Хан Крум", констатирали около 4,00 часа, че водачката на "Фолксваген Голф" е шофирала след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел 2.06 промила алкохол в кръвта. Зад волана е била 19-годишна жена неправоспособна софиянка. Тя отказала да даде кръв за химичен анализ.   

Около 16.20 ч. в района до бл. 50 в ж.к. "Славейков" служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген Пасат", с бургаска регистрация, управляван от 51-годишен бургазлия. Полицаите установили, че мъжът шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2,04 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ.  

Около 19.30 ч. на поморийската улица "Княз Борис I" служители от Районно управление - Поморие спрели за проверка лек автомобил "Сеат Толедо", с бургаска регистрация, управляван от 43-годишен несебърлия. След тестване за употреба на алкохол и наркотични вещества, втората проба е била положителна за употреба на канабис. Водачът отказал да даде кръв и урина за химичен анализ.

Тримата са задържани за срок до 24 часа. Автомобилите им са иззети.

От цялата работа само това, че ако МПС-то не е на шофьора, то той трябва да плати стойноста му, не ми е понятно. Кой ще определя стойността на въпросното МПС? И какво ще стане със собственика на МПС-то? Не трябва ли да има глоба и за него, че е допуснал пиян/дрогиран да му кара МПС-то?

16 minutes ago, kabakov said:

Кой ще определя стойността на въпросното МПС?

Данъчна оценка по всяка вероятност или сумата, за която е придобито, която в 99% от случаите е под 10к, заради забраната за плащане на по - висока сума в кеш.

Ето идваме и до истинския проблем... щом ушанките скачат ощипани, значи тия тестове са сигурно 70-80 % точни. 

Един от синдикатите в МВР поиска от съда да отмени наредбата за тестване на полицаи за наркотици. Тя беше издадена миналата година от тогавашния министър на вътрешните работи. Промените станаха факт след случаи на заловени полицаи с положителни тестове за дрога. Полицаите се тестват със същите тестове, с които и останалите шофьори.

Служителите на МВР сезираха ВАС с искане да се спрат проверките на униформени. Мотивът - тестовете били неточни. 

Тея путки пак клекнаха и ще чакат до местните избори за да преместят паметника, няма такива жалкари. 

The Invisible
3 hours ago, Himler said:

Защо трябва да се пипа паметник? Това все пак е история, ддз.

Абе история, история, ама колко пъти се отдава възможност да си разчистиш огромен терен в идеалния център за "бъдещи проекти", при това с огромна обществена подкрепа? :D То по-сладък терен май е само паметника на руския цар пред парламента. Леле, чакай да не давам идеи.....

Това със събарянето на паметниците и отричането на историята не го рабирам. Хубава, лоша - случила се е. Защо нещо трябва да се отрича? Интересно ми е дали във Виена ще съборят паметника в чест на Червената армия?...

orig.jpg?_=1678780600

Има мнооого по-важни проблеми от това да се влагат пари в събаряне/местене на паметници. Направата на един два паметника на Аспару, Крум, Тервел и Симеон Велики, примено, би имало доста повече смисъл от събарянето на МОЧА...

THE GRIM REAPER

В нета се върти сред усраинците някакъв град "Мухонасранск". Там обаче не съм компетентен. Трябва военните специалисти да обяснят. 

Edited by THE GRIM REAPER

Певицата Поли Генова накара цяла България да настръхне от разказа й за тормоз, който е преживяла. Тя разказа бруталната случка след историята с окървавената Дебора от Стара Загора.

Красивата изпълнителка сподели, че е била следена. Непознат мъж я преследвал навсякъде и тя се страхувала за живота си.

"Станах жертва на тормоз още като дете. Спомням си, че родителите ми започнаха от пети клас да ме пускат да се прибирам с градски транспорт, което за мен беше супер свобода. Осъзнаваха, че съм на етап, на който трябва да мога да се справям сама. Това супер. Обаче в един момент осъзнах, че като отивам на училище и се прибирам – един човек ме следи. Виж колко глупава постъпка. За да не спрат родителите ми да ме пускат сама, не им казах, което е голяма грешка. Казвайте! Казвайте всичко на родители си, дори да ви е страх, защото, когато не споделяте, няма кой да ви помогне", казва Поли в подкаст по телевизия The Voice.

"Аз слизах, по-рано, на различни спирки, за да не знае, че ще сляза. Крила съм се, едно много гадно напрежение, че някой непрекъснато те наблюдава. В училище го виждах как седи отстрани и отново не им казах. Не знам дали, може би, съм споделила с приятелите си по-нататък. Но това е много страшно", обясни още певицата.

"Трябва да сме изключително предпазливи, особено хората, които са познати и предизвикват повече внимание. Това не означава, разбира се, че трябва да се вглъбим и да станем параноични. Но трябва да бъдем внимателни. Аз като родител трябва да съм много внимателна с това какво правят децата ми и до какво имат достъп", каза Поли Генова.

Изпълнителката на "If love was a crime" призова да опитваме да преодоляваме тези страхове, защото "те са в главата ни":

"Много често съм улавяла себе си, че изпитвам някакъв вид уплах от нещо, което всъщност е преодолимо и е само в съзнанието ми. Никъде другаде. И от мен зависи да се справя с това, да зная, че това е само един страх – нищо друго."

Кажи честно???

Малеее, щом цяла България може да настръхне от нейната история, какво ли ще стане ако аз разкажа как редовно бях гонен, бит и джобен от хероинови наркомани и скинари,  между 3 и 5 клас, края на 90-те години?

• Upvote 3
Just now, jobber91 said:

Малеее, щом цяла България може да настръхне от нейната история, какво ли ще стане ако аз разкажа как редовно бях гонен, бит и джобен от хероинови наркомани и скинари,  между 3 и 5 клас, края на 90-те години?

Ти си мъж няма право да ревеш :D .

Само ако кажеш, че се бинарен/безполов или най-малкото си се чувствал жена тогава може и някой да ти обърне внимание. Ама едва ли.

• Haha 2
  • Wank 1