THE GRIM REAPER Posted August 8, 2023 Share Posted August 8, 2023 2 minutes ago, ShiningWizard said: На коя тема? Веднъж да съм съгласен с него. Да ве, аз ако съм на 16 и имам 15 годишна приятелка с която се шибам, сигурно пак съм педофил . Макар че и на 20 да съм, след като момичето не е малолетно няма никакво закононарушение. И не ми вади сега от 30 години нагоре. Когато се сочи с пръст кое е педофилия и кое не, се казва възрастова граница от двете страни. В противен случай имаме папагалщина и популизъм. pukkod 1 Quote Link to comment
Ponetron Posted August 8, 2023 Share Posted August 8, 2023 Ален, ловецът на педофили го беше обяснявал това с годините и беше нещо от сорта на, че има възрастова разлика под която не си педофил. Примерно ако си на 18, а приятелката ти на 16, това не те прави педофил. Говоря съвсем на изуст, но обяснението беше подобно. Не съм слушал Коцето какво говори. Той последно време е страшен популист и прикзва празни приказки, колкото да събира гласове за следващите избори. Доста съм разочарован от него. ShiningWizard 1 Quote Hustle. Loyalty. Disrespect. Link to comment
ShiningWizard Posted August 8, 2023 Share Posted August 8, 2023 (edited) 12 minutes ago, THE GRIM REAPER said: Да ве, аз ако съм на 16 и имам 15 годишна приятелка с която се шибам, сигурно пак съм педофил . Макар че и на 20 да съм, след като момичето не е малолетно няма никакво закононарушение. И не ми вади сега от 30 години нагоре. Когато се сочи с пръст кое е педофилия и кое не, се казва възрастова граница от двете страни. В противен случай имаме папагалщина и популизъм. Да вкарат Romeo&Juliet законите от САЩ, чрез които е законно тийнейджъри (започвайки от 14) да имат интимна връзка стига възрастовата разлика да не надвишава 3 години. Мисля, че това е най-справедливо. За зрелите мъже, които се опитват да зарибяват деца - направо в пандиза без изключения. Edited August 8, 2023 by ShiningWizard Himler 1 Quote Link to comment
Himler Posted August 8, 2023 Share Posted August 8, 2023 50 minutes ago, ShiningWizard said: За зрелите мъже, които се опитват да зарибяват деца - направо в пандиза без изключения. Лолита е най- гнусната история, защото показва такъв тип връзка. THE GRIM REAPER 1 Quote Link to comment
hacky Posted August 8, 2023 Share Posted August 8, 2023 1 hour ago, THE GRIM REAPER said: Да ве, аз ако съм на 16 и имам 15 годишна приятелка с която се шибам, сигурно пак съм педофил . Хипотетично не може да стане THE GRIM REAPER 1 Quote Link to comment
Dudley Posted August 9, 2023 Share Posted August 9, 2023 Доволен съм от закона, но има вратички които може да заобиколят закона... например може да откажеш проба и да те глобят. Другото е , че тия устройства с които тестват наркотици не винаги са точни и знам, че имаше доста попарени хора които примерно са пушили трева преди 1 седмица, но устройството го засича. Или някви медикаменти в които има някви частици от някви забранени субстанции. Но като цяло според мен закона е доста добър, стига да се изчистят вратичките. Новите промени в Наказателния кодекс, които засягат шофирането в нетрезво състояние, влизат в сила днес. Според промените шофьор, задържан зад волана с концентрация на алкохол в кръвта, по-висока от 1,2 промила, ще се наказва с конфискуване на автомобила му в полза на държавата. Същото важи за заловените да шофират след употреба на наркотици. Ако шофьорът не е собственик на автомобила, който управлява, той ще трябва да плати на държавата сума, равна на стойността на превозното средство. С промените в Наказателния кодекс държавата прави пореден опит да спечели битката с войната по пътищата. Quote Link to comment
StoneColdFaN Posted August 9, 2023 Share Posted August 9, 2023 Социалните да идват и да вземат лапето на откачалката. Само като я видях и веднага ми стана ясно, че най-вероятно е част от сектата БГ-МАМА (аз ги наричам "секта"). Аз като влезна в темата с възпитателните мерки там и имам чувството, че съм в некой лагер на ГУЛАГ. По всичко личи, че и мярката "изхвърлям си детето от колата" е част от тоя списък с "възпитателни мерки". Да еба т'ва куче на исляма. THE GRIM REAPER 1 Quote Link to comment
Dudley Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 23 hours ago, Dudley said: Доволен съм от закона, но има вратички които може да заобиколят закона... например може да откажеш проба и да те глобят. Другото е , че тия устройства с които тестват наркотици не винаги са точни и знам, че имаше доста попарени хора които примерно са пушили трева преди 1 седмица, но устройството го засича. Или някви медикаменти в които има някви частици от някви забранени субстанции. Но като цяло според мен закона е доста добър, стига да се изчистят вратичките. Новите промени в Наказателния кодекс, които засягат шофирането в нетрезво състояние, влизат в сила днес. Според промените шофьор, задържан зад волана с концентрация на алкохол в кръвта, по-висока от 1,2 промила, ще се наказва с конфискуване на автомобила му в полза на държавата. Същото важи за заловените да шофират след употреба на наркотици. Ако шофьорът не е собственик на автомобила, който управлява, той ще трябва да плати на държавата сума, равна на стойността на превозното средство. С промените в Наказателния кодекс държавата прави пореден опит да спечели битката с войната по пътищата. Добрите новини продължават... въпрос изниква обаче - дали след като откажат да дадат кръв, това означава, че може да съдят държавата в бъдеще за неизправни тестове и прочие ? Още три автомобила на пияни или дрогирани иззеха полицаите в Бургаско вчера, съобщиха от ОДМВР - Бургас. Служители от Районно управление - Несебър, обслужващи пътен инцидент с материални щети, възникнал на несебърската улица "Хан Крум", констатирали около 4,00 часа, че водачката на "Фолксваген Голф" е шофирала след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел 2.06 промила алкохол в кръвта. Зад волана е била 19-годишна жена неправоспособна софиянка. Тя отказала да даде кръв за химичен анализ. Около 16.20 ч. в района до бл. 50 в ж.к. "Славейков" служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген Пасат", с бургаска регистрация, управляван от 51-годишен бургазлия. Полицаите установили, че мъжът шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2,04 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Около 19.30 ч. на поморийската улица "Княз Борис I" служители от Районно управление - Поморие спрели за проверка лек автомобил "Сеат Толедо", с бургаска регистрация, управляван от 43-годишен несебърлия. След тестване за употреба на алкохол и наркотични вещества, втората проба е била положителна за употреба на канабис. Водачът отказал да даде кръв и урина за химичен анализ. Тримата са задържани за срок до 24 часа. Автомобилите им са иззети. Quote Link to comment
kabakov Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 От цялата работа само това, че ако МПС-то не е на шофьора, то той трябва да плати стойноста му, не ми е понятно. Кой ще определя стойността на въпросното МПС? И какво ще стане със собственика на МПС-то? Не трябва ли да има глоба и за него, че е допуснал пиян/дрогиран да му кара МПС-то? Quote Link to comment
MJ23 Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 16 minutes ago, kabakov said: Кой ще определя стойността на въпросното МПС? Данъчна оценка по всяка вероятност или сумата, за която е придобито, която в 99% от случаите е под 10к, заради забраната за плащане на по - висока сума в кеш. Loop 1 Quote Link to comment
Dudley Posted August 12, 2023 Share Posted August 12, 2023 Ето идваме и до истинския проблем... щом ушанките скачат ощипани, значи тия тестове са сигурно 70-80 % точни. Един от синдикатите в МВР поиска от съда да отмени наредбата за тестване на полицаи за наркотици. Тя беше издадена миналата година от тогавашния министър на вътрешните работи. Промените станаха факт след случаи на заловени полицаи с положителни тестове за дрога. Полицаите се тестват със същите тестове, с които и останалите шофьори. Служителите на МВР сезираха ВАС с искане да се спрат проверките на униформени. Мотивът - тестовете били неточни. Loop 1 Quote Link to comment
prenti Posted August 12, 2023 Share Posted August 12, 2023 Тея путки пак клекнаха и ще чакат до местните избори за да преместят паметника, няма такива жалкари. Quote Link to comment
Himler Posted August 13, 2023 Share Posted August 13, 2023 Защо трябва да се пипа паметник? Това все пак е история, ддз. raquishi 1 Quote Link to comment
The Invisible Posted August 13, 2023 Share Posted August 13, 2023 3 hours ago, Himler said: Защо трябва да се пипа паметник? Това все пак е история, ддз. Абе история, история, ама колко пъти се отдава възможност да си разчистиш огромен терен в идеалния център за "бъдещи проекти", при това с огромна обществена подкрепа? То по-сладък терен май е само паметника на руския цар пред парламента. Леле, чакай да не давам идеи..... Himler 1 Quote Link to comment
raquishi Posted August 13, 2023 Share Posted August 13, 2023 Ммм колко ще е яко да направят един блок пред парламента! Quote Link to comment
Dudley Posted August 13, 2023 Share Posted August 13, 2023 Добра новина, тука няма как дрегера да е показал грешно.... вижте му спирачния път https://trafficnews.bg/trafik/shofyorat-katastrofata-vodnata-palata-e-bil-piian-vzimat-mu-286789/ Quote Link to comment
kabakov Posted August 14, 2023 Share Posted August 14, 2023 Това със събарянето на паметниците и отричането на историята не го рабирам. Хубава, лоша - случила се е. Защо нещо трябва да се отрича? Интересно ми е дали във Виена ще съборят паметника в чест на Червената армия?... Има мнооого по-важни проблеми от това да се влагат пари в събаряне/местене на паметници. Направата на един два паметника на Аспару, Крум, Тервел и Симеон Велики, примено, би имало доста повече смисъл от събарянето на МОЧА... Quote Link to comment
kabakov Posted August 14, 2023 Share Posted August 14, 2023 е сега да ти го пиша(т) - Монумент на окупационната червена армия - много нещо е. Quote Link to comment
THE GRIM REAPER Posted August 14, 2023 Share Posted August 14, 2023 (edited) В нета се върти сред усраинците някакъв град "Мухонасранск". Там обаче не съм компетентен. Трябва военните специалисти да обяснят. Edited August 14, 2023 by THE GRIM REAPER Quote Link to comment
kabakov Posted August 14, 2023 Share Posted August 14, 2023 Quote Певицата Поли Генова накара цяла България да настръхне от разказа й за тормоз, който е преживяла. Тя разказа бруталната случка след историята с окървавената Дебора от Стара Загора. Красивата изпълнителка сподели, че е била следена. Непознат мъж я преследвал навсякъде и тя се страхувала за живота си. "Станах жертва на тормоз още като дете. Спомням си, че родителите ми започнаха от пети клас да ме пускат да се прибирам с градски транспорт, което за мен беше супер свобода. Осъзнаваха, че съм на етап, на който трябва да мога да се справям сама. Това супер. Обаче в един момент осъзнах, че като отивам на училище и се прибирам – един човек ме следи. Виж колко глупава постъпка. За да не спрат родителите ми да ме пускат сама, не им казах, което е голяма грешка. Казвайте! Казвайте всичко на родители си, дори да ви е страх, защото, когато не споделяте, няма кой да ви помогне", казва Поли в подкаст по телевизия The Voice. "Аз слизах, по-рано, на различни спирки, за да не знае, че ще сляза. Крила съм се, едно много гадно напрежение, че някой непрекъснато те наблюдава. В училище го виждах как седи отстрани и отново не им казах. Не знам дали, може би, съм споделила с приятелите си по-нататък. Но това е много страшно", обясни още певицата. "Трябва да сме изключително предпазливи, особено хората, които са познати и предизвикват повече внимание. Това не означава, разбира се, че трябва да се вглъбим и да станем параноични. Но трябва да бъдем внимателни. Аз като родител трябва да съм много внимателна с това какво правят децата ми и до какво имат достъп", каза Поли Генова. Изпълнителката на "If love was a crime" призова да опитваме да преодоляваме тези страхове, защото "те са в главата ни": "Много често съм улавяла себе си, че изпитвам някакъв вид уплах от нещо, което всъщност е преодолимо и е само в съзнанието ми. Никъде другаде. И от мен зависи да се справя с това, да зная, че това е само един страх – нищо друго." Кажи честно??? Quote Link to comment
jobber91 Posted August 14, 2023 Share Posted August 14, 2023 Малеее, щом цяла България може да настръхне от нейната история, какво ли ще стане ако аз разкажа как редовно бях гонен, бит и джобен от хероинови наркомани и скинари, между 3 и 5 клас, края на 90-те години? Hachiko, Glam4o and ShiningWizard 3 Quote Link to comment
Hachiko Posted August 14, 2023 Share Posted August 14, 2023 Just now, jobber91 said: Малеее, щом цяла България може да настръхне от нейната история, какво ли ще стане ако аз разкажа как редовно бях гонен, бит и джобен от хероинови наркомани и скинари, между 3 и 5 клас, края на 90-те години? Ти си мъж няма право да ревеш . Quote Link to comment
kabakov Posted August 14, 2023 Share Posted August 14, 2023 Само ако кажеш, че се бинарен/безполов или най-малкото си се чувствал жена тогава може и някой да ти обърне внимание. Ама едва ли. THE GRIM REAPER, jobber91 and Hachiko 2 1 Quote Link to comment
Enough* Posted August 14, 2023 Author Share Posted August 14, 2023 Да махнат надписа и да оставят скулптурите. Просто решение. Quote Link to comment
Recommended Posts