Jump to content

Политика - мега тема

YoTheReal

ПОЛИТИЧЕСКИ ВЪПРОСНИК  

112 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mystery

Еми, опитах, ама за някои хора явно спасение няма.

natopor4en
3 minutes ago, prenti said:

Е те са същите, какво да казвам. Сега обаче се правят на атлантици, но при всеки удобен момент клякат пред масква. 

При всеки удобен момент. Хммм.

Би ли ни дал пример на това твое изказване. Не че се съмняваме в правотата и истинността на думите ти, но все пак да види алдиторията черно на бяло за кои моменти говориш. Сподели линк към новина подкрепяща твърдението ти. :)  Не за друго, ама за да не изглеждаш като типичен дженерик жълтопаветник къде зад всеки ъгъл му се привижда дългата ръка на Мацква и Кремъл.

• Upvote 1

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Himler

А и хейтърите на ДС чувстват ли се сигурни сега, когато нямаме силни служби? 

• Upvote 3
prenti
Posted (edited)
12 minutes ago, natopor4en said:

При всеки удобен момент. Хммм.

Би ли ни дал пример на това твое изказване. Не че се съмняваме в правотата и истинността на думите ти, но все пак да види алдиторията черно на бяло за кои моменти говориш. Сподели линк към новина подкрепяща твърдението ти. :)  Не за друго, ама за да не изглеждаш като типичен дженерик жълтопаветник къде зад всеки ъгъл му се привижда дългата ръка на Мацква и Кремъл.

Няма как да ти пратя нещо, което е заличено отдавна, особено покрай войната сега. Но мога да те уверя, че много от тези "атлантици" далеч не са такива  или поне толкова крайни и отдадени преди 2014-та, а някои и след това. 

Edited by prenti
  • Facepalm 1
13 hours ago, The Best said:

Вече се говори за рестартиране на държавата. Текат необратими процеси. Сферата на влияние на Америка в Европа и Азия ще продължи да намалява. Тяхната хегемония е към своя край. Китай, Русия, Индия, а вероятно и други държави тепърва ще разширяват влиянието си. Мислиш ли, че Турция и Русия са се отказали доброволно от България в миналото? Били са принудени от други държави в по-силна позиция към момента. Не вярвам да мислиш, че ние ще вървим с ЕС и САЩ во веки веков и те никога не ще ни предадат и предоставят на друг "голям брат". В геополитиката невъзможни неща няма - има си начини за всичко.

Не знам за кои интелигентни хора говориш? И ти, че и Хаки, а и всички останали се отрекоха от ППДБ. Прочети внимателно коментарите назад в темата. Ти дори посъветва разочарованите да изчакат следващия голям проект и да не се хвърлят на посоки:D

А, няма никакъв спор. Въобще не вярвам, че сегашния "демократичен свят на правила" (зле прикрита американска хегемония и т.нар. Pax Americana), от който част е въобще мантрата за ЕС, ще просъществува вовеки. Тя Римската империя не е оцеляла, та това ли. :) И то не го казвам само защото съм... де да знам, русофил, туркофил, арабофил, китайофил (знам, че е синофил, ама тая дума ще се изненадам ако се разбира от повечето хора), кореофил...? То даже не знам какъв -фил съм точно, на всичкото отгоре повечето време живея в и харесвам държава дето не е сред изредените. Просто това е естественият ход на нещата, а и има немалко причини за разпад на ЕС - вътрешни борби (и не, не говоря за лОшИя Орбан, а за милионите избиратели, дето стоят зад Алтернатива за Германия, Льо Пен, Фарадж и т.н.), самозастрелване в крака с икономика и индустрия (вече няма колонии, а ние караме на автопилот със скъпа и безплодна зелена енергия и производство, изнесено в Азия), мигранти, сблъскващи се идеологии (тежки форми на ислям с джендърство например) и т.н. На САЩ точно разпад не бих казал, че виждам в близките десетилетия, но стига да се мине към една малко по-изолационна политика, в която се консолидират важните сфери на влияние (Тихия океан и Западна Европа) за сметка на периферните (ние) и ето - вакуум на Балканите. Тогава разбира се ще настане един шок и ужас сред "атлантиците", които и prenti е споменал, ще има да четем от Дайнов как винаги е бил ЗА конфуцианството и за семейните ценности (защото о, шок - те не започват и не свършват с Путин и путинизма) или как всъщност турският модел е близък, обмислен и утвърден като за нашите ширини и духовен мир.

Сега друг е въпросът, че част от тези Велики сили или бъдещи такива, едва ли имат/ще имат възможност и/или желание точно те да се наместят в оставения в България вакуум. Русия върви към геополитическо отслабване заради грешните решения около Украйна и това е факт. Може и да се промени, но да кажем, че няма, за по-проста дискусия. А и тя е по-логично да опита да запази влиянието си в Сърбия, Беларус, Казахстан и т.н. пред това да ги рискува и да гони Михаля в нови страни. Индия дори да се издигне много, едва ли ще я брига Източна Европа доста дълго време. Китай същото. На тях може би ще им трябват 1-2-3 хъба за търговията с Европа, за Пътя на коприната, но тези хъбове вече са горе-долу предначертани и България не демонстрира интерес да се бута много сред тях. Може би не демонстрира далновидност, защото за мен е грешка, но айде, да кажем, че съм субективен. Все пак Турция, Гърция и Италия от южните страни проявяват доста по-сериозен интерес и взаимодействия с китайските проекти. И кои други потенциални големи братя остават? Турция. Тя винаги ще "бди" над нас, независимо дали искаме или ни харесва, най-малко защото сме 1) най-нормалният ѝ съсед (само помислите - Армения, Гърция, Ирак, Сирия, Азербайджан, Грузия и ние) и 2) сме ѝ Вратата към запада. Роля, която Гърция очевидно няма как да играе. Тук само някой пълен балък би тръгнал да мисли за военно завладяване и османизъм, по-скоро хитро полит-икономическо. Донякъде е в ход - и сега Турция ни е основен бизнес партньор, туристически партньор, хъб за медицински туризъм (слава Богу, че са добри и че инвестират адекватно в тяхното здравеопазване, че от нашето е буквално да ти се приреве като се зачетеш как сума ти наши деца се налага да ходят там), и сега Турция е реалният "южен фланг на НАТО", и сега ако пуснете да слушате свободните за слушане радио канали за въздушния контрол на българското небе, след 10 минути ще се усетите, че основно небето ни работи за турски самолети, цивилни разбира се и съвсем по правилата, но вкл. за "Turkish air force", която заедно с руската очевидно доминира черноморския регион.

Друг кой? Уважаваният от мен създател на Stratfor и Geopolitical Futures Джордж Фридман в книгата си The Next 100 Years, която препоръчвам на всеки фен на геополитиката, ни слага в турския лагер без грам дори да предположи друга алтернатива. Иво Христов, който евроатлантиците мразят, но аз намирам за умен човек (а смятам, че дори някой да ти е враг, като е умен е добре да го чуеш) също ни пише в турската сфера на влияние след настъпването на споменатия вакуум. Той даже направи аналогия с влизането на Хърватия в Шенген като за някогашната граница между Хабсбургската империя и Османската - много добра аналогия за ебаването по темата Шенген впрочем. Та обратно на Фридман, той още в началото на 2000-те пише как Полша ще се надигне до военна и политическа лидерска сила в ЕС и как ще овладее части от Украйна и ще проима интерес към Черноморието. Забавно, че Полша наистина започва да играе със сила, най-висок военен бюджет, "Форт Тръмп", отстоява си някакви интереси пред Брюксел и т.н., без дори да намесвам войната в Украйна и ролята на Полша там. Как го е познал старият Джордж - не знам, но евала му правя. И въпреки това, нещо не ги виждам поляците да станат чак толкова силни, че да проектират сила чак до нас.

И така, кой друг? Азиатските гиганти, на които аз се кефя, извън Китай, нямат силата и желанието да се мешат на Балканите. Ние самостоятелно да им копираме модела на общество... нека не ставаме смешни. Българите сме мързелив народ. Буквално единственото общо, което виждам като манталитет с корейците или сингапурците е, че се кефим на големи цици и тънка талия. Типичният българин да работи по схемата 996 (от 9 до 21 ч., 6 дни седмично), да махне корупцията и за 20 години да влезем от африканско ниво икономика до Г7 - нещо не го виждам. Да копираме западноазиатския модел (на богатите араби) също не става, защото те са дори по-мързеливи от нас, а и ние още не сме открили митичния булгардизел (ако мога да цитирам на Иво Сиромахов новата книга за дигиталния Бай Тошо).

7 hours ago, prenti said:

Кой те е облъчвал пък точно за Си Дзи не знам

Напиши в Google така на английски China "at what cost", посмей се за абсурдните статии от типа "Китай се справи с бедността, но на кава цена?!?!", "Китай победи Ковид, но на каква цена?!?!", прочети на gboy мненията за Китай и Хонг Конг и ще разбереш. После се замисли ако искаш да си истински критичен защо мненията за Китай на хората нестъпвали там, но обилно консумиращи медии на английски обичайно се различават кардинално от мненията за Китай на хората стъпвали и дори живяли там.

7 hours ago, Sashundera said:

Аз предлагам отново да предложим кабинет на BWC с 3тия мандат, като ще бъде ротационно представителство.

Първите 6 месеца премиер ще бъде @Loop, а после @Radox който все пак е немец и ще ни опраЙ за 60 дена!

Няма да е добре. За Radox не мога да кажа, но аз като видял прокуратура и съд отблизо съм за репресивна политика на държавата в областта на наказателното право, конкретно примерно за убийците на пътя или за корупция, както и примерно за стягане на коланите при необузданите харчове да кажем за "култура", щото там вярвайте има такива харчове, че ум да ви се завие... Няма да им е до вицове и свободия на умнокрасивите, актьорите, дейците и другите безделници и съответно ще почнат да буйстват за оТнЕтИтЕ пРаВа, а партньорите само това ще чакат, защото и те няма да са доволни като им се тегли майната, не се синхронизират имена с тях и почнат да се ползват механизми на ЕС като ветото за български интерес. Вето до откат на всичко от-до докато например не ни приемат за равноправен член на съюза (Шенген) и докато не се въведе обещаното и поето като ангажимент от самия ЕС падане на визите за САЩ. Повтарям се, мен не ме ебе за визи за САЩ, но въпросът е принципен за националното достойнство и елеменатрното партньорство. Да видим как ще реагират. Т.е аз се сещам как.

И последно ще кажа, че ако не ви се слуша 5-часовият запис на ПП-ДБ, вместо да четете резюмето от Реддит (нека го резюмирам още малко: "всичко е наред, nothing to see here folks"), четете резюмето на Huskarl, който за пореден път демонстрира, че "вижда" и разчита нещата от живота и политиката конкретно по-добре от целия /r/bulgaria вкупом.

Prince10

Кефи ме как стигнахме до тезата, че Европа е завладяла България. Следващата ще бъде, че сме под европейско иго. Давайте към новото Освобождение!

LightOne

@Loop Костя Юан-кин, ти ли си? 👀

Spoiler

Да не се разбира погрешно, евала за поста.

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

- efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

Posted (edited)

Добре ве, тука се изписаха 100 мнения тотална помия, но аз ще задам най-елементарния въпрос, който не знам как не им бърка в очите на всички - КАК МОЖЕ някой все още да покрепя помията ППДБ след всичките събития пред последните дни и седмици? Как?

Три години Ристю Иванов - Маджото плямпаше как ще сваля Борисов, как е време да спре мафията, а сега със същия тоя правят сделки за кабинети, ротации и други замазвания, само и само да не изпусне кокала. Не знам след като три години дъвчиш едно и също и после правиш точно обратното, как може да не си боклук, нагаждач и лайнар.

Като пуснаха пък записа за Борисов, се насра да повтаря КАК МОЖЕ ДА НЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА СЛЕД ТАКАВА ИЗЛАГАЦИЯ. Е са кво става ве? И за вас изтича запис, и почвате същите абсурдни увъртания като Боко как бил "монтаж".

Та обобщението е, че тоя е такава путка и боклук, че не знам как някой би могъл да продължава да му е фен и да разправя как това е правилния вот. Важи не само за него, а и за цялата "синхронизираща с посолството" измет от ПП и ДБ.

Edited by Radox
  • Upvote 3

35izpu1.jpg

LightOne

Най-елементарноно е да се каже, че фразата за "синхроницацията с посолството" важи напълно равнозначно и за Възраждане (че БСП са бита карта) - само че не за американското, а за руското такова.

Loop разправя за някаква средна интелигенция тука, когато виждаме колко народ дълбоко му го е лапнал на предателя Костадинов. "Средната интелигенция" щеше да не прави разлика между двете политически предателства, докато прочиства междувременно еврогейската либерастка измет.

Само че като изгонят едните, вместо да теглят кура и на другите, ще ги величаят колко милеели за България, докато се "синхронизира" позицията с руските служби.

Или ще го играем лицемери, че тиранията на Путин е по-добре от тиранията на либерастите.

Никой не го ебе за силна и суверенна България. Освен средната интелигенция на BWC, на която даже не й се плаща да троли по темата.

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

3 minutes ago, LightOne said:

Loop разправя за някаква средна интелигенция тука, когато виждаме колко народ дълбоко му го е лапнал на предателя Костадинов. "Средната интелигенция" щеше да не прави разлика между двете политически предателства, докато прочиства междувременно еврогейската либерастка измет.

Чакай, чакай. Много грешно схващане е, че интелигентните хора винаги мислят “правилно” (“еднакво като мен”/“както ми изнася”). Това, че имам различия с примерно, но не само, MJ23, Prince10, The Best, gboy, Mystery и raquishi не значи, че не мога да им призная, че не са прости. Стоя си над мнението, че интелигентността във форума е по-висока от средната в България. И не разбирам защо пък вие искате да се обиждате и изкарвате прости. 

Колкото до отделните лични пристрастия и дали те са толкова важни за общата оценка на даден човек… Не са. За мен си най-забавно ми е, че въпреки че пиша фермани редовно в темата, продължавам да бъда присламчван към различни партии и геополитически лагери. Ти ме нарече Костя, Бест намекна, че съм бил за ПП и съм се разочаровал. И двете не са верни - не гласувах за никого на последните избори, а специално за тези двете и на предишни не съм гласувал. Същото е и с “филстването” ми. Ако питаш raquishi или MJ23 ще каже, че съм русофил, ако питаш Himler ще каже, че съм туркофил-османист, за теб и gboy съм синофил и събирам юани, за Seekstah ако още чете форума съм еврофил, за The Invisible ще съм ханофил (кореофил) и сингапурофил, за други съм Орбанофил, за Райх и другите включили се в темата за исляма съм арабофил. Някой дето ме познава повече навън би казал, че съм австралофил, защото дълго време мерак ми беше да се пенсионирам в Австралия и съответно съм гледал с позитивизъм натам. Което значи според мен, че що-годе изразявам балансирани геополитически виждания и че горе-долу гледам обективно. То е естествено, че няма как да е 100% обективно, но поне горе-долу. 

Но мисълта ми е, че всеки независимо от пристрастията си е добре дошъл да пише и че цялостно се получават добри мнения в тази тема и тя дава много на форума. 

LightOne

За протокола. Не те наричам Костя, нито смятам, че си синофил, нито че събираш юани. Нищо от това не го споделям по твой адрес.

Шегата е с твоя шеговит тон, че ти е излязло "име" на такъв. Оттам връзка с по-"репресивните" възгледи, които изложи, с оглед запазване на българския суверинитет, която пък линия като общ образ се доближава до Костя, че и на теб ти се плаща отвън.

/що ме караш да си обяснявам шегата. 😳

• Upvote 2

Prince10
22 minutes ago, Loop said:

Чакай, чакай. Много грешно схващане е, че интелигентните хора винаги мислят “правилно” (“еднакво като мен”/“както ми изнася”). Това, че имам различия с примерно, но не само, MJ23, Prince10, The Best, gboy, Mystery и raquishi не значи, че не мога да им призная, че не са прости. Стоя си над мнението, че интелигентността във форума е по-висока от средната в България. И не разбирам защо пък вие искате да се обиждате и изкарвате прости. 

Колкото до отделните лични пристрастия и дали те са толкова важни за общата оценка на даден човек… Не са. За мен си най-забавно ми е, че въпреки че пиша фермани редовно в темата, продължавам да бъда присламчван към различни партии и геополитически лагери. Ти ме нарече Костя, Бест намекна, че съм бил за ПП и съм се разочаровал. И двете не са верни - не гласувах за никого на последните избори, а специално за тези двете и на предишни не съм гласувал. Същото е и с “филстването” ми. Ако питаш raquishi или MJ23 ще каже, че съм русофил, ако питаш Himler ще каже, че съм туркофил-османист, за теб и gboy съм синофил и събирам юани, за Seekstah ако още чете форума съм еврофил, за The Invisible ще съм ханофил (кореофил) и сингапурофил, за други съм Орбанофил, за Райх и другите включили се в темата за исляма съм арабофил. Някой дето ме познава повече навън би казал, че съм австралофил, защото дълго време мерак ми беше да се пенсионирам в Австралия и съответно съм гледал с позитивизъм натам. Което значи според мен, че що-годе изразявам балансирани геополитически виждания и че горе-долу гледам обективно. То е естествено, че няма как да е 100% обективно, но поне горе-долу. 

Но мисълта ми е, че всеки независимо от пристрастията си е добре дошъл да пише и че цялостно се получават добри мнения в тази тема и тя дава много на форума. 

Знаеш, аз те разбирам!

The Best

@Loop най-вероятно бъдещето на страната след САЩ ще бъде свързано с Русия и Турция, които ще имат споделено влияние. Това е и най-логичната опция, като се има предвид, че те имат изгода да не сме съвсем на опашката, а имат и приемственост сред народа(Турция в голяма част от Южна България). САЩ нямат визия за нас, държат ни "на въпреки", за да не бъдем с опонентите им. Друго освен това не ги интересува и как живеем и кой ни краде, въобще не им е проблем. Доказателство е, че политическа върхушка като нашата няма как да функционира в САЩ или друга държава под техен контрол. Освен това тотално се провалиха в опитите с антипропаганда да спечелят благоволението на народа. Единственото, с което държат своите малобройни български поддръжници са парите и обещанията за светлото бъдеще, което все не идва. Като спрат да идват и парите, няма да остане и помен от поддръжниците. Хегемонията им тук, в Румъния и балтийските страни, както и в някои азиатски страни, където наливат милиарди е предначертан провал. И когато пластовете се разместят другите големи държави, ще имат силите и възможностите да заемат свободното място(Китай и Индия също ще просперират и вървят ръка за ръка с Европа).

HBK_forever

Ох, карате живата легенда HBK_Forever да излиза от образ и да пише нещо смислено и недебилно, лишавате иконата от мечтата й за сюрреалистично бягство от реалността. Но гореизложените мнения определено провокират рязсъждиния, задълбочен анализ и дебат, а за същите основна заслуга носи @Loop

Поддържам тезата, че в близката петилетка няма начин, по който България да се отдели от американското /подчертавам, че говоря за американското а не евроатлантическо/ влияние. Това се дължи на ред причини, чиято аргументация е сложно да бъде пресъздадена на прост език и в резюме. По този въпрос - спор няма. Същевременно съм уверен обаче, че след около 5 години, а е възможно и по-рано, визираната пряка американска интервенция в нашите вътрешнополитически дела сериозно да се редуцира, до степен до която да не представлява основен фактор. Не мисля, че има изгледи скоро да изчезне, просто защото това е по подобен на русофилството- сляпа вяра и принадлежност към чужд национален интерес, съчетан с готовност към верноподаничество и оттам - към предателство на собствените нацшонални интереси. За съжаление, предвид историческите процеси и наследство, което българският народ носи, подобно народно поведение е повече от обяснимо и заслужава единствено съчувствие. Бих казал, че е необходима работа и усърдие за трайното преодоляване на горепосочените дефекти, с които се характеризира националното самосъзнание, но уви, обществена енергия у нас в такива мащаби и интензитет липсва. Надявам се, че ще стане нещо, от само себе си - по-добре положението. Това е базисният фалшименто персонален мотиватор,  който кара преобладаващата част от българите да се будят сутрин и да не се самоубиват до вечерта. Нещата спират до простата надежда, която придобива нюансите на тотална химера, но е достатъчна, така че мъката да продължи. Какво външно влияние ще диктува съдбата на родината ни, масовия българин абсолютно не го интересува. Нищо, че редовно изразява определени пристрастия към съответните лагери. Него обаче реално това не го вълнува. Сега, какво ще се случва и има да се случва на геополитическо равнище - не знам, а и няма как със сигурност да знаем. На плоскостта на мотивирани предположения, вярвам, че скоро американският интерес ще бъде фокусиран върху поддържането на собствената си държава и основните й сфери на влияние. Евроатлантическия бумеранг обаче има още да кръжи над нас, това влияние трудно се заличава. Единственият вариант е да инициира ме самите ние, като народ, промяна. Тази промяна трябва  да бъде коренна. Опит зя промяна в каквато и да било посока, лично аз толерирам,  стига да е нещо различно от настоящия разграден,  перверзен модел на дегенеративно влияние на западната прогнила фасадна демокрация.

[center][size=6][b]NO! NO! NO![/b][/size][/center]

1 hour ago, Loop said:

Ако питаш raquishi или MJ23 ще каже, че съм русофил,

Нищо вярно, за мен си реалист. Русоробите тук са други, да сме живи и здрави само, още дълги години да го има форума след 10-15 години, ще видим руското и турското влияние какво ще бъде не само тук, а и в световен мащаб. :D 

• Upvote 2
Sashundera
8 minutes ago, MJ23 said:

Нищо вярно, за мен си реалист. Русоробите тук са други, да сме живи и здрави само, още дълги години да го има форума след 10-15 години, ще видим руското и турското влияние какво ще бъде не само тук, а и в световен мащаб. :D 

То изобщо ще има ли Руска държавата след 15 години че да говорим за влияние? 🤣

• Facepalm 2

lkwXJe5.jpg.5a06844b755178ef83ae0880f640b225.jpg

LightOne

Много грешно схващане е, че интелигентните хора винаги мислят “правилно” (“еднакво като мен”/“както ми изнася”). 

И да, и не. Естествено, че интелигентните хора няма как да имат еднакви/каквито им изнася политически "правилни" мнения, но по дефолт, все пак се изисква и доза "правилност" в мненията на даден човек, за да го назовеш "интелигентен".

Когато ползвам израза "интелигентни" хора в дискусия за българска политика, разбирам, че какъвто и да е моя опонент, на него също му е ясно, че както "моите", така и "неговите", са маскари. Няма как интелигентен човек да ми онанира как Кирчо и Кокорчо потвърдили американската политическа зависимост и в същото време да пръска семе как Копейкин бил чиста света вода ненапита и няма явна руска зависимост при него. С подобни изказвания гладката мозъчна кора на толерастите не е по-различна от гладката мозъчна кора на присмиващите се.

Ако ще се правим на интелигентни дискутиращи политиката, то тогава няма да задаваме въпроса "кой е по-по-най", а ще дискутираме въпросът "кое по-малкото зло". Още навремето Бисмарк му се приписва "реалната политика" - щото политиката се играе с картите от тестето, което ти е раздадено в момента, а не с картите, които си мечтаеш да имаш.

Ама Кирчо и Кокорчо били излъгали и предали народа, че няма да се коалират с ГЕРБ. Кирчо и Кокорчо щяха да са излъгали, ако се бяха коалирали с ГЕРБ още на първите им избори 2021г. Само че не сме 2021г., а 2023г., а това са шибани шести избори. ШЕСТИ! И какви карти имаме на масата, раздадени от българския народ? ГЕРБ не мърда нито грам от шибаните 20 процента и българският народ не дава ясна преднина за каквото и да било. Това са картите на реалната политика. Затова в задачата не се пита кой е по-по-най, а кое по-малкото зло? Дали неуспехът с изчегъртването на ГЕРБ или да има функционираща държава под някаква форма, която да озапти поне малко пропадането последните 3 години. Кирчо и Кокорчо нищо не са лъгали, защото политическата реалност през 2023г. е съвсем друга от времето, когато са "обещавали".

Същият пример мога да дам със обещанието на Слави Трифонов, когато твърдо настояваше, че няма да прави коалиция с ГЕРБ или БСП. Още тогава ми беше ясно, че е лъжа, щото политическата реалност не позволяваше да се изгони ГЕРБ без участието на БСП. И накрая ИТН влезе с коалиция с БСП, защото такива са картите в тестето - и това ли ще броим за "лъжа"?

Имаме макар и краен, но много символичен пример с въпроса "кое е по-малкото зло" през Втората световна война - Хитлер или Сталин. Нима на България не й е било ясно, че и двамата са зло? Българската политика си прави преценка от кое зло ще се извлече някаква изгода за нас. Избира погрешно, но не защото цар Борис III е бил някакъв лумпен, който да крещи: вижте ги гадните комунисти как ще ги изринем! Хитлер е велик! А защото се е опитал да претегли политическата реалност на везната.

По същия начин ли да обвиняваме Чърчил и Рузвелт, че са излъгали своите избиратели, като се съюзяват с гадните комунисти? Съюзяват се, щото са си задали въпроса кое е по-малкото зло и никой не ги е нарекъл лъжци и продажници на комунистите.

Така че не, не ми е проблем, че еди кой си не мислел еднакво като мен. Който е решил да подкрепя либерастите или Путкин е свободен да не се съгласява с мен. Но дискусията няма да е на плоскостта коя от двете страни е по-велика, а коя е по-малкото зло спрямо собствените компромиси от всеки един от нас. Това уж не е форумът на БГ мама и срещу нас не са леля ти Гицка или чичо ти Пеньо, които грам не вдяват от политическа реалност, така че очаквам малко по-интелигентно ниво на политически анализ и политическа дискусия с даден опонент. А не обиди и самопотупвания по рамото - вижте ме аз колко много ги разбирам нещата. Всичките знаем, че са маскари, само що го играем на слепоци.  

1 minute ago, Sashundera said:

То изобщо ще има ли Руска държавата след 15 години че да говорим за влияние? 🤣

Чакай сега, те нали стигнаха за 3 дни до Киев, как няма да има? Нищо че превзеха град, колкото Перник след над 6 месеца с мобилизацията на още 200+ хиляди колхозника. До няколко седмици печелят окончателно войната и целия свят ще е в краката им. ;) 

• Wank 1
  • Facepalm 1
Himler

Зеленски стигна ли Владивосток? Нали по план миналото лято щяха да са в Москва, така че предполагам са стигнали вече чак до там.

• Upvote 2

Някой беше казал как можело още феновете на ппдб да ги подкрепят, аз не съм фен, гласувал за тях съм, защото съм смятал, че това е правилното, естествено, че след тези записи няма да гласувам повече за тях, но аз не мога да нося отговорност за техните действия. Харесало ми е как мислят, какви идеи имат, затова съм ги гласувал, сметнал съм, коалиция с ГЕРБ е ок, след записите изгубиха моята подкрепа. Това, че съм гласувал за някой не значи, че ще го подкрепям сляпо и винаги да съм в боя за него.

Също така не значи, че като не ги подкрепям, то веднага ставам фен на Възраждане, БСП или други по избор. Това, че са изтекли записи на едни е хубаво, да се видят кирливите ризи, жалко е, че не са изтекли и на другите партии.

Честно казано ако изборите са днес, не виждам кой бих подкрепил.

• Upvote 3
The Best
8 minutes ago, LightOne said:

Когато ползвам израза "интелигентни" хора в дискусия за българска политика, разбирам, че какъвто и да е моя опонент, на него също му е ясно, че както "моите", така и "неговите", са маскари. Няма как интелигентен човек да ми онанира как Кирчо и Кокорчо потвърдили американската политическа зависимост и в същото време да пръска семе как Копейкин бил чиста света вода ненапита и няма явна руска зависимост при него. С подобни изказвания гладката мозъчна кора на толерастите не е по-различна от гладката мозъчна кора на присмиващите се.

Браток, къде видя някой да защитава Костя? Тук се прави бегъл опит да се наложи тезата, че американската политическа зависимост е нещо нормално и няма проблем в това, важното е да няма руска зависимост. Сиреч да сме се надупили на нашите хора, че да не дойдат лошите. Разсъждения тип първи клас. Пропагандата ти е слаба дори за нашия форум. Либерастите това, либерастите онова, ама Кирчо и Кокорчо не са лъгали, избрали по-малкото зло в името на България:D И смени лафа за БГ мамите, там отдавна са вече евроатлантици и фенове на ППДБ и Герб. Горе-долу твоята визия за нещата имат, та не е много правомерно именно ти да им се подиграваш.

• Upvote 2
LightOne

Лъжецо, никаква теза за нормална американска политическа зависимост не съм налагал.

Твърдя, че и двете зависимости са налични в българската политика.

Аз говоря за реална политика, ти ми въртиш думата за някаква имагинерна пропаганда.

С нищо не съм защитил каквато и да е позиция, освен позицията на реалната политика и как следва да се анализират дадени действия и политически решения.

Ти ако искаш стой си в първи клас да търсиш "добри" и "лоши" в политиката, докато хората се опитват да избират между "много лоши" и "пак толкова лоши".

• LMFAO 1
  • Confused 1

The Best
Just now, LightOne said:

Лъжецо, никаква теза за нормална американска политическа зависимост не съм налагал.

Твърдя, че и двете зависимости са налични в българската политика.

Аз говоря за реална политика, ти ми въртиш думата за някаква имагинерна пропаганда.

С нищо не съм защитил каквато и да е позиция, освен позицията на реалната политика и как следва да се анализират дадени действия и политически решения.

Ти ако искаш стой си в първи клас да търсиш "добри" и "лоши" в политиката, докато хората се опитват да избират между "много лоши" и "пак толкова лоши".

Леко да не спукаш някоя жила. Лъжец ще викаш пред огледалото, аз дори не визирах теб, когато споменах "беглия" опит. Но щом се припозна в думите ми... знаеш какво казват - няма дим без огън;) Твоята реална политика е на нивото на факт чекърите и експертите. И това не е похвала, да не се объркаш пак.

• Upvote 1
natopor4en
1 hour ago, Himler said:

Зеленски стигна ли Владивосток? Нали по план миналото лято щяха да са в Москва, така че предполагам са стигнали вече чак до там.

Да не забравяме колега, че Зельо през 2021г каза, че до лятото на 2022г щял да завоюва Крим. 

2022 мина, идва лятото на 2023, Крим иди на хуй :D :D :D  

slammy.gif slammy.gifslammy.gif