Jump to content

Политика - мега тема

Enough*

ПОЛИТИЧЕСКИ ВЪПРОСНИК  

117 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ето го следващия президент на САЩ:

А и възрастта му е подходяща с оглед на последните  президента.

• Wank 1

35izpu1.jpg

А си мислех, че Възраждане са крайни в отношенията си с журналистите...

Та тези директно наредиха на охраната да изхвърли човек от пресконференцията! Какъвто и да е, подобна физическа разправа е прекрачване на всякакви граници. Тук е редно всякакви институции, ако са наистина обективни, да се сезират. За пореден път розовите се доказват като най-недемократичните и двулични партии в политическия спектър. 

1 hour ago, Huskarl said:

А си мислех, че Възраждане са крайни в отношенията си с журналистите...

Та тези директно наредиха на охраната да изхвърли човек от пресконференцията! Какъвто и да е, подобна физическа разправа е прекрачване на всякакви граници. Тук е редно всякакви институции, ако са наистина обективни, да се сезират. За пореден път розовите се доказват като най-недемократичните и двулични партии в политическия спектър. 

За другите писали ясно, ама ти поне си интелигентен човек, недей да кълвеш на голи куки. Изобщо не е ясно дали този човек наистина има право да е там, а ако е сигурен в правотата си, може да си търси правата по надлежния ред. Изобщо тая тактика: ,,вижте ме, аз съм журналист, всяко действие срещу мен е атака срещу свободата на словото" мисля, че стана банална. Случаят с Флора е малко по-различен, там има обратна връзка от Костадинов, може да се правят някакви изводи. И общо взето момичето избяга от това клише, което споменах в предното изречение. И все пак, може наистина да не е имала право да е там, все пак си има процедура.

Аз съм попадал и на други клипове на въпросния Караколев, въпросният ,,журналист" е посветил ,,медията" си на това да засипва Кирил Петков и Асен Василев с типа въпроси: ,,виий гей ли сти?". Има си въпроси, които могат да бъдат неудобни, има си въпроси, които не заслужават да бъдат допускани до каквито и да е пресконференции.

• Haha 2

А най-лошото е, че някои хора тук ги подкрепят в този случай, като същевременно за подобни случаи с ю туб глупендъри скачат като ужилени. Двойните стандарти на либералната паплач няма да им позволят да наложат дълготраен контрол върху която и да е държава. Както при комунизма - борим се всички да са равни и правата им да са еднакви, но винаги някои са по-равни и с повече права от другите, защото са наши хора и им симпатизираме:D

ПП: И защото мислят своите за по-умни и по-можещи, естествено, както става ясно от горния пост. И същевременно използват затапките на антилибералът Витанов, който се подиграва на същите типове, че са налапали голата кукичка на Зеленски и върхушката в САЩ :laugh:

Edited by The Best

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

@Prince10, въпросът с акредитирането е валиден, да. Само че тук идва охраната и те изкарва насила, след като вече те е била допуснала в залата. Костадинов постоянно дрънка разни неща и се ежи, но фактите са, че никога не се е стигало до физическа разправа. Ситуацията с Флора беше много грозна и не говори добре за отношението на Възраждане към свободата на словото. Дори и след публичното извинение на Костадинов, съмненията около него остават. Той се извини на Флора лично, но с това не показа да е променил нагласата си. Обаче едно е да кажеш „Няма да говорим докато журнасит А или Б не си тръгне.“, друго е директно да пратиш охраната да изхвърли някого. И двете прояви ги намирам за неадекватни за демократична и либерална европейска държава, второто обаче наистина прекрачва всякакви граници.

Имаме и друг пример с Костадинов от онзи ден. Ютюбърът Жечев се беше намърдал на пресконференцията на Възраждане и се опита да провокира в някакъв момент. Костадинов обаче реагира адекватно и просто го игнорира. По-късно разбрах, че е имал някакви проблеми и спречквания с охраната на влизане. В крайна сметка обаче е бил допуснат и както видяхме, никой не дойде да го дърпа и да го гони.

Тоя Караколев не го знам какъв е. Сега покрай скандала за пръв път го видях. Това неговото не е журналистика, а някаква селяндурщина. Материалите му ми приличат на тези на Боби Ваклинов, само че от другата страна на барикадата. Всъщност сега като го пиша това се замислям дали Възраждане не биха постъпили с Ваклинов по същия начин. Не ме кефят такива хора и не ги следя. Подходът на ППДБ обаче не им отговаря на претенциите. Ако подобни действия бяха извършени от някоя друга партия, сега сигурно щеше да има протести в София, изказвания на СЕМ, разни НПО-та, журналистически организации, европейски органи и кого ли още не.

• Upvote 2
37 minutes ago, The Best said:

А най-лошото е, че някои хора тук ги подкрепят в този случай, като същевременно за подобни случаи с ю туб глупендъри скачат като ужилени. Двойните стандарти на либералната паплач няма да им позволят да наложат дълготраен контрол върху която и да е държава. Както при комунизма - борим се всички да са равни и правата им да са еднакви, но винаги някои са по-равни и с повече права от другите, защото са наши хора и им симпатизираме:D

ПП: И защото мислят своите за по-умни и по-можещи, естествено, както става ясно от горния пост. И същевременно използват затапките на антилибералът Витанов, който се подиграва на същите типове, че са налапали голата кукичка на Зеленски и върхушката в САЩ :laugh:

Не знам точно дали мен визираш, но ще отговоря. Първо, за двойния стандарт, съм дал примера с Флора, в който казвам, че не заемам страна по абсолютно същия въпрос. Второ, никога не съм твърдял, че демокрацията е най-висшата ситема в човечеството, нито че ПП са кристално чисти. Нещата винаги са двуполюсни, демокрацията си има своите недостатъци, ПП също си има своето лоби. Трето, с какво съм се показал като по-можещ и знаещ? Това, за което апелирах беше да не се взима страна от един запис, на който нищо не се разбира, като давам довод за това и други репортажи на въпросния Караколев, които човек лесно може да долови като манипулирани, а и абсолютно целеви. Нивото му е точно като на ПИК, които между другото, цитира в доста репортажи. Четвърто, за войната в Украйна съм се изказвал достатъчно пъти, никога не е присъствала позицията, която е описана. 

За съжаление българинът не може да прави разлика между лични и политически пристрастия. За него щом си от Възраждане си русофил, щом от ПП-ДБ гей и т.н. Партията, за която гласува показва някаква част от характера на човек, но крайностите са кофти нещо.

32 minutes ago, Huskarl said:

@Prince10, въпросът с акредитирането е валиден, да. Само че тук идва охраната и те изкарва насила, след като вече те е била допуснала в залата. Костадинов постоянно дрънка разни неща и се ежи, но фактите са, че никога не се е стигало до физическа разправа. Ситуацията с Флора беше много грозна и не говори добре за отношението на Възраждане към свободата на словото. Дори и след публичното извинение на Костадинов, съмненията около него остават. Той се извини на Флора лично, но с това не показа да е променил нагласата си. Обаче едно е да кажеш „Няма да говорим докато журнасит А или Б не си тръгне.“, друго е директно да пратиш охраната да изхвърли някого. И двете прояви ги намирам за неадекватни за демократична и либерална европейска държава, второто обаче наистина прекрачва всякакви граници.

Имаме и друг пример с Костадинов от онзи ден. Ютюбърът Жечев се беше намърдал на пресконференцията на Възраждане и се опита да провокира в някакъв момент. Костадинов обаче реагира адекватно и просто го игнорира. По-късно разбрах, че е имал някакви проблеми и спречквания с охраната на влизане. В крайна сметка обаче е бил допуснат и както видяхме, никой не дойде да го дърпа и да го гони.

Тоя Караколев не го знам какъв е. Сега покрай скандала за пръв път го видях. Това неговото не е журналистика, а някаква селяндурщина. Материалите му ми приличат на тези на Боби Ваклинов, само че от другата страна на барикадата. Всъщност сега като го пиша това се замислям дали Възраждане не биха постъпили с Ваклинов по същия начин. Не ме кефят такива хора и не ги следя. Подходът на ППДБ обаче не им отговаря на претенциите. Ако подобни действия бяха извършени от някоя друга партия, сега сигурно щеше да има протести в София, изказвания на СЕМ, разни НПО-та, журналистически организации, европейски органи и кого ли още не.

Е, само аз ли чувам в клипа на няколко пъти молитви към ,,журналиста" да напусне? Той обаче упорито влиза навътре. Ива Николова малко пъти ли е присъствала на техни конференции? Някой да е я гонил, въпреки че всеки въпрос е провокация? Пак казвам, има си въпроси, които може да са провокиращи, да обвиняват в корупция и т.н., но да не са на личностна основа. Очевидно тук въпросът е с акредитацията на Караколев, което едва ли ще бъде изяснено.

Като човек, който съм посещавал еН на брой пресконференции през живота си, трябва да ви кажа, че нещата отиват от зле към трагедия. И преди 5-6 години си имаше хора, които ходеха с идеята да си правят собствено шоу. Значи на такива селски скандали съм ставал свидетел, като са присъствали хора като Беновска, Сашо Диков и прочее, че си нямате представа. Накрая просто всички крещят на такива хора да млъкнат, за да можем да си свършим работата останалите. Особено в случая на Беновска беше #алелеМайко.

Само че в момента е още по-зле, защото е пълно с хора, които отиват на пресконференции единствено с идеята да правят нещо скандално. И тоя въпросният тип е пример за точно такъв. И на такъв човек ти няма какво да направиш. Да го изхвърляш е ужасно, защото не можеш просто да изхвърляш журналисти, това е ясно. Да му отговаряш на въпросите също не може, щото те реално не са никакви въпроси, те са обиди с въпросителен тон. Няма как да си политик, ако те тролят 24/7. Несериозно е. От такова унижение няма къде да избягаш. Аз, ако съм на сегашното положение от някоя политическа сила, просто не бих давал пресконференции. Има достатъчно предавания, където можеш да отидеш и да си изкажеш позицията. Да организираш готов цирк, в който ти да си главната цел на клоуните, това е несъстоятелно.

В случая с Костадинов - там е друго. Това не го е измислил той, проследете кампанията на Тръмп и как се отнасяше той с неудобните медии. Там е съвсем друго, това при подобни политици си е част от кампанията - определени медии да бъдат представени като врагове. Още повече, че когато гониш крайния спектър, подобни скандали са си гориво. 

Но така или иначе, да се изхвърлят журналисти с охрана, не е ОК. Каквито ще да са - не е това начинът и е голяма излагация за ПП и ДБ. 

@Prince10 - такива събития не са с акредитации обикновено, най-много да си покажеш прескартата. 

Edited by gboy

29 minutes ago, Prince10 said:

Не знам точно дали мен визираш, но ще отговоря. Първо, за двойния стандарт, съм дал примера с Флора, в който казвам, че не заемам страна по абсолютно същия въпрос. Второ, никога не съм твърдял, че демокрацията е най-висшата ситема в човечеството, нито че ПП са кристално чисти. Нещата винаги са двуполюсни, демокрацията си има своите недостатъци, ПП също си има своето лоби. Трето, с какво съм се показал като по-можещ и знаещ? Това, за което апелирах беше да не се взима страна от един запис, на който нищо не се разбира, като давам довод за това и други репортажи на въпросния Караколев, които човек лесно може да долови като манипулирани, а и абсолютно целеви. Нивото му е точно като на ПИК, които между другото, цитира в доста репортажи. Четвърто, за войната в Украйна съм се изказвал достатъчно пъти, никога не е присъствала позицията, която е описана. 

За съжаление българинът не може да прави разлика между лични и политически пристрастия. За него щом си от Възраждане си русофил, щом от ПП-ДБ гей и т.н. Партията, за която гласува показва някаква част от характера на човек, но крайностите са кофти нещо.

Е, само аз ли чувам в клипа на няколко пъти молитви към ,,журналиста" да напусне? Той обаче упорито влиза навътре. Ива Николова малко пъти ли е присъствала на техни конференции? Някой да е я гонил, въпреки че всеки въпрос е провокация? Пак казвам, има си въпроси, които може да са провокиращи, да обвиняват в корупция и т.н., но да не са на личностна основа. Очевидно тук въпросът е с акредитацията на Караколев, което едва ли ще бъде изяснено.

Различни са ти аргументите за "момичето" и "журналиста" и от тези думи в кавички си личи. Вторият не го смяташ за журналист, а за Хлора говориш с недомлъвки. И тя е правила скандални клипове на политическа тематика, и тя е известна с изцепки(помня как закри ВМРО-овци и им осмя кампанията, а трябваше безпристрастно да им я отрази в момент, когато бяха на ръба да влязат в парламента, да не говорим за клипчетата, в които рапира с имена на политически партии, което беше максимален брейн демидж).

Ти си човекът, който лайква постове с подигравки към други партии и привържениците им и говори колко е зле да си от Герб и Възраждане, а от ДБ+ПП не е толкова зле, защото уж са най-добрата опция. Ама защо, ама какво, просто ти харесват повече и за тях си гласуваш, няма лошо. Ама да казваш недиректно, че хората са по-прости от теб, защото не гласуват за твоята партия или не симпатизират на "момичето" от тубата, показва заблудите ти.

Когато си политик от водеща политическа партия, трябва да издържаш на всякакви критики и нападки, без да ти правят особено впечатление. Както Бойчето го въртяха за кюлчетата, Мата Хари и един куп други мизерии и той без да се притеснява обиграно сменяше темата или пускаше бъзици, както Костадинов търпи да го наричат руски агент, Копейкин, въпросите за Путин и кога за последно е ходил в Москва, така и Василев би трябвало да има топките да понесе обиди към своята персона. Че е гей, е публична тайна, не знам какъв проблем е точно това - страхува се някои хора да не го низвергнат, ако си признае ли? Нали сега е модерно, даже ценност за отворените общества, голяма работа. Бях попаднал на разследване на един вестник, сега не мога да се сетя кой - Уикенд или Дневник, които му приписваха връзка с шефа на някаква държавна институция, всичко беше подкрепено с документи, от които трябваше да се заключи, че Василев като финансов министър е отклонявал средства към лична сметка на въпросния шеф. Дали е истина, или не, той е политик и лъжи и обиди към неговата персона ще бъдат налични, както се случва и с останалите родни политици. Изключения няма. 

Edited by The Best
  • Upvote 1
  • Haha 2

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Би ми било интересно какви щяха да бъдат реакциите ако се беше случило на пресконференция на ГЕРБ...

10 hours ago, hacky said:

Какъв е тоя Караколев, освен, че е торба с лакомства?

Същият като ваклинов, Асен Генов, Любо Жечев, Иво Божков и симо Милков, но не е на страната на "добрите сили"... 

jlny.gif

22 minutes ago, kabakov said:

Би ми било интересно какви щяха да бъдат реакциите ако се беше случило на пресконференция на ГЕРБ...

Не само на ГЕРБ, а на всяка една друга партия, освен на тези, на които се случи. Всички големи медии са тотално завладяне от ППДБТ+, всеки ден и навсякъде се подвизават ТЕХНИТЕ анализатори, политолози, културолози и вся остальная сволочь, навсякъде се промотират ТЕХНИТЕ позиции. Големите телевизии и сайтове дори не показаха как мутрите извеждат Караколев от залата, а за Флора Стратиева (на която вярвам, че е била изгонена от мероприятие на Възраждане), където няма нито видео, нито аудио, а само голи приказка, се говори пети ден. 

• Upvote 3

14 minutes ago, Enough* said:

се говори пети ден

Интересно къде се говори пети ден, защото поне аз, ако не беше БВЦ дори нямаше да разбера за случилото се? :D Иначе за тоя тюфлек не знам какво ви изненадва, на която и партия да се бе случило това никой нямаше да го отрази и нормално - самите журналисти подобен няма как да го приемат за "колега", за тях е обидно. Единствено някакви тип Миролюба Бенатова може и да "изригнат с пост във ФБ", защото са 1:1 с него. Паралела с Ваклинов беше много добър също.

4 hours ago, Enough* said:

Не само на ГЕРБ, а на всяка една друга партия, освен на тези, на които се случи. Всички големи медии са тотално завладяне от ППДБТ+, всеки ден и навсякъде се подвизават ТЕХНИТЕ анализатори, политолози, културолози и вся остальная сволочь, навсякъде се промотират ТЕХНИТЕ позиции. Големите телевизии и сайтове дори не показаха как мутрите извеждат Караколев от залата, а за Флора Стратиева (на която вярвам, че е била изгонена от мероприятие на Възраждане), където няма нито видео, нито аудио, а само голи приказка, се говори пети ден. 

Колега, може пет дни да говорят. 

ВАжното е какво ще се каже на шестият ден. ;)  

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

THE GRIM REAPER

Заради това че е играл ролята на телохранител, са го изритали от Еврокома. Но с него и без него, Костя пак щеше да се измъкне.

https://www.dnes.bg/rusia/2023/04/10/na-23-ti-fevruari-bylgariia-iziavila-gotovnost-da-dade-svoite-mig-29-na-ukraina.566055

Ще даваме.

https://www.dnes.bg/index/2023/04/10/mo-ne-sme-obsyjdali-bezvyzmezdno-predostaviane-na-mig-29-na-ukraina.566117

Няма да даваме.

А сега разбери кой казва истината и кой не. С всяка следваща година....пфф каква ти година, полугодие, с всяко следващо полугодие цирковете в държавата ни стават все по-абсурдни и цинични.

10 minutes ago, natopor4en said:

А сега разбери кой казва истината и кой не.

В случая май отвсякъде лъха, че американците казват истината. “Лийковете” вече бяха потвърдени. Да са примесени с лъжи точно за България силно ме съмнява. 

1 hour ago, natopor4en said:

https://www.dnes.bg/rusia/2023/04/10/na-23-ti-fevruari-bylgariia-iziavila-gotovnost-da-dade-svoite-mig-29-na-ukraina.566055

Ще даваме.

https://www.dnes.bg/index/2023/04/10/mo-ne-sme-obsyjdali-bezvyzmezdno-predostaviane-na-mig-29-na-ukraina.566117

Няма да даваме.

А сега разбери кой казва истината и кой не. С всяка следваща година....пфф каква ти година, полугодие, с всяко следващо полугодие цирковете в държавата ни стават все по-абсурдни и цинични.

Едва ли ще ги дадем, като нямаме заместващ самолет, просто зеленият чорап радефф направи всичко възможно да преебе всякакви сделки за техника от последните 8 месеца. 

• Facepalm 1
1 hour ago, prenti said:

Едва ли ще ги дадем, като нямаме заместващ самолет, просто зеленият чорап радефф направи всичко възможно да преебе всякакви сделки за техника от последните 8 месеца. 

Колега, съгласи се да не се съглася много много с тебе.

Президента на Републиката, моят, твоят на всеки един истински българин Президент, защитава интересите на Републиката.

Много ясно, че ще избягва каквато и да е намеса във войната от страна на България. Както има шествия - България Зона на Мира.

Спокойно може да се приеме, че е Генерал Радев е съвременният образец на Цар Борис III. 

THE GRIM REAPER

Както ги спазва интересите... и става още по-свиреп от парламентьорите. Нямам търпение за мига в който отново ще покаже двуличието си. 

• Facepalm 1

Путката Радев е по-гнусен и от Тиквисов. Оня е толкова прост, че даже и на лицемер не може да се прави. Но американският генерал е много, много мазничък.

• Facepalm 1

Утре започва новия сезон. Последните 3-4 доставят стабилно, не се и съмнявам, че и новия ще е страхотен.

Някои от главните герои като триото Тошко, Филип и Балабана се завръщат отново с главни роли. Но най-стабилното завръщане е на генерал командира, който преди няколко сезона беше изчегъртан, а после бяха направени опити да го задържат под стража. Ордите на националистите пък са подсилени двойно повече. Днес излезе информация, че са отказали да седнат до шиити и сунити, като са сложили до тях представителите на американското посолство. 

Чува се и че главната героиня известна с похотта си към един бивш канадец, ще изиграе роля само в първи епизод, а след това ще се оттегли в третостепенни роли.

Въобще тръпна в очакване за утре в 9:00, когато старият архемайстер Рашидов ще даде началото.

• Upvote 1
  • Haha 1
  • LMFAO 1
THE GRIM REAPER

Бойчето от години не е ходил за откриване на НС и гледаш вместо него на трибуната да държи речта, излиза пак харизматичната яма Деска :( . Поздравление и на българските депутати, че запазиха достойнство и отново седнаха на "одата на радостта".

"Еврото е българска валута!" Хахаххахаха, велик си Кирчо! 😂

• LMFAO 1