Jump to content

Политика - мега тема

YoTheReal

ПОЛИТИЧЕСКИ ВЪПРОСНИК  

114 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

THE GRIM REAPER

Честно казано съм по-доволен от миналите избори, но така нареченият народ пак не излезе да гласува и получихме следното:

1. ГЕРБ: Болшевишко-синята полицейска сбирщина, предвождана от потомствената комунистическа престъпничка - Бойка Борисова. За тях каквото и да се каже, ще е малко. 

2. ПП-ДБ: Неолибералната гняс, за щастие с лека ерозия. Ще бъдат обругани и на местните избори. 

3. Възраждане: Секторът на здравомислещите с близо 15% е добър знак, че краят на американските партии идва, така че горните да се готвят за сватба преди да е станало късно.

4 ДПС: Турската незаконна, антибългарска, етно-политическа мафия и наследничка на терористична организация, за щастие бе изместена от Възраждане. Този тумор докато не се забрани напълно, ако ще и 101% да гласуват, пак ще влезе в парламента.

5 БСП: Карикатурата на социалистическа партия, която въпреки хартията пак пада надолу. Слушам как реваха снощи, че нямало силно ляво. Аве нито БЛП, а още повече Говняната са леви. Набийте си го у кратуните, че от падането на бай Тошо ляво в България няма и няма да има. И за пишман антикомунистите искащи БЛП да се забрани, а после се коалират с тях... БКП е разтурена през април 1990!

Всеки който обяснява по телевизиите как това била 100 годишна партия, трябва да не стъпва повече в ефир.

6 ИТН: Най-големите неадекватници влизали в НС. Да, дори по-големи неадекватници и от втората политическа сила. Този последен рън не го очаквах, но съм навит да гледам отново как се осират, както и дали Тошко(не го наричам африкански, за да не петня произведението на Ангел Каралийчев)ще си обръсне тиквата за не знам кой си път вече. 

Не подкрепям никого: Не е изненада този резултат. Фантомният вот все пак е по-добре, от колкото тези над 100 000 изобщо да не отидат да гласуват.

Edited by THE GRIM REAPER
kabakov
10 minutes ago, THE GRIM REAPER said:

3. Възраждане: Секторът на здравомислещите с близо 15% е добър знак, че краят на американските партии идва, така че горните да се готвят за сватба преди да е станало късно.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

raquishi

Грим, стига с тия анализи, че ще се попикая. Иначе по въпроса на Лупи, направих си труда да проверя последните няколко избори, като гледах резултатите на АТАКА, чийто аналог са днес Възраждане по очеизвадни причини - национализъм, русофилизъм, копейката беше водещ на предаване по Алфа и се имаше с Волен, беше и член на НФСБ с които АТАКА бяха на общи избори няколко пъти като Обединени Патероти, връзката е ясна. ПИКЪТ на Атака е 395733 гласа на изборите през 2009 г., отредяващи им тогава 9.36%. Тъй като хипермодерния сайт на ЦИК е използвал Flash Player за да покаже избирателната активност, не работи и бях принуден да погледна какво пише в Wikipedia, така че предупредени сте. Според Уикито активността е била 60.2%. АТАКА тогава обираше националистическия вот - мани ги тия натовци, ЕС и тем подобни, дайте да си караме по руско, заплатата 1000 лв, пенсиите 500. Сега изражданци правят почти същото, но с много по-радикално говорене, активизирайки най-гнусната и нещастна прослойка на обществото като етнографи, "икономисти" от Свищов, таксиджии в хАнглията и тем подобни. Ако вчера активността беше 60%, то резултата нямаше да е около 14-15% за Копейката, а 7-8. Да, това е пикът на националистическите, русколапачески партии в България. А копейката го постигна единствено благодарение на КОВИД и рева срещу зеления сертификат и ваксинирането. "Принципните" обаче се оказаха повечето с по 3-4 дозички, а аз като гейвроатлантик, лапач на американския ЧЕП, дори не съм ваксиниран. Отделно неприемането на Еврото от страна на България единствено и само може да спомогне за поддържането на хегемонията на другата голяма световна валута - Щатския долар. Така че помислете си пак чии интереси обслужва Копейката, или по-точно трябва да е доларката? Центката?

THE GRIM REAPER

Човек, умолявам те... Намери ми кога е гостувал или водил в Алфа. Този кадър който показваха, бе от dir.bg. Интервю на Костадинов, което Алфа отразиха и изглеждаше от страни че е в Алфата, а не е. Наистина, ако има такова намери ми го 🙂.

raquishi

Ей ти цял епизод на шолото, което хоства кумира ти - "Българската слава" по АЛФА ТИВИ - https://www.vbox7.com/play:b496a69704 точно на бунището наречено "ретру музей" във Гранд Мол ВарнЯ.

ПС От цялата работа излиза че Цанката и Копейката, барабар с ветеринаря са били КОЛЕГИ 😂😂

Edited by raquishi
  • Thanks 1

Какво  стана Копейката май ще мине 400к гласа и ще трябва да ме банвате?

Благодаря, хубаво и обосновано мнение. Обаче според мен наистина ги подценявате. Сравненията с Атака не са съвсем точни, защото по мое мнение и впечатление Взъраждане по-скоро играе “контра на всичко и всеки” и с това печели, а не с националистическото, което беше и умря с Атака, НФСБ, ВМРО. Има застъпване, ама във Възраждане виждам и теми, или айде - да кажем опорки, дето по-умно подхождат от дебилното “на 3 морета!!1!”. Много зависи разбира се как точно ще продължат, на какви тези ще фокусират, но неща като анти-Ковид, анти-война, конспирации за задкулисие, дълбока държава, контрол от посолството на Козяк, хейт повсеместен, популизъм за валутата (макар с грешни твърдения) не са пряко националистически и имат шанс да уловят гласове на ненационалисти, нерусофили, ядосани, отчаяни, злобни, наплашени и т.н. групи хора, нямащи според мен общо с някогашната Атака в нейния пик. Четох някакъв подобен анализ на Първан Симеонов по някоя медия. Не вярвам той да е възрожденец, но съм съгласен с него. 

Пропуснах да кажа, че и за мен гласуването от чужбина трябва силно да се ограничи. Въпреки че ме касае, ето, обективно смятам, че не е редно такива като мен или тираджиите по Чикаго да гласуват за парламент в България. Незнаещите български турци още по-малко. Не може да стане, щото няма реално партия, която да не се кефи на чужбинския вот (може би БСП, ама те са бита карта) и защото всякакви цензове и ограничения на правото на избор са по default забранени, ама…

• Upvote 3
raquishi
10 minutes ago, MJ23 said:

Споко е, нали си имаш този профил ;) 

Атака също бяха анти-всичко, но не до крайностите, до които стигат изражданците. Иначе си прав. Недоволните и хленчовците могат да изберат Възраждане, но ще останат ли с тях? Едва ли. Познавам убедени евроатлантици, недоволни от ГЕРБ и ПП, които бяха на крачка от това да цъкнат номер 3, но в последствие решиха друго, именно заради големите ПОМИИ, които изливат изражданци по темата за еврото например, или за войната. Shitposting партия, която си набавя временно голяма популярност, но също толкова бързо ще я загуби. В нормални времена никой не би гласувал за такава партия(както и не се гласуваше за Възраждане преди 2020 г. когато ни удари ковида, инфлацията, мерките и всичко друго, каквото се сетиш).

1 hour ago, raquishi said:

Ако вчера активността беше 60%, то резултата нямаше да е около 14-15% за Копейката, а 7-8.

Добре ве, ти тъп ли си, или само се правиш на такъв? При вдигане на процентите активност, се вдига броя на гласувалите за всички партии, включително и Израждане. По този начин, процентът им едва ли би се променил особено.

35izpu1.jpg

kabakov
50 minutes ago, MJ23 said:

на ръба, ама няма да успее. Едва ли в 3% останали протоколи ще направи 40к+ гласа.

8 minutes ago, Radox said:

Добре ве, ти тъп ли си, или само се правиш на такъв? При вдигане на процентите активност, се вдига броя на гласувалите за всички партии, включително и Израждане. По този начин, процентът им едва ли би се променил особено.

Единствено дпс са Ибани от високия процент гласували, щото там си гласуват едни 300-400 хиляди на всички избори.

Jack Bauer

Нямам търпение да видя реакциите на еврогейтаците, когато Продължаваме Пикняната и Геймократична Педалия се коалират с Боко. Уж доктор Костадинов бил продажник, готов на всичко за власт, обаче тия ще си погазят всички принципи да постигнат управление, то се е видяло. Доктор Костадинов ако е доказал едно, то е че не се отмята от думата си и никога няма да се коалира с който и да е от тези политически просетъпници.

• Upvote 1
  • Wank 1

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

THE GRIM REAPER
28 minutes ago, kabakov said:

на ръба, ама няма да успее. Едва ли в 3% останали протоколи ще направи 40к+ гласа.

Емджейката отърва копчето 🥲

1 hour ago, Loop said:

Пропуснах да кажа, че и за мен гласуването от чужбина трябва силно да се ограничи. Въпреки че ме касае, ето, обективно смятам, че не е редно такива като мен или тираджиите по Чикаго да гласуват за парламент в България. Незнаещите български турци още по-малко. Не може да стане, щото няма реално партия, която да не се кефи на чужбинския вот (може би БСП, ама те са бита карта) и защото всякакви цензове и ограничения на правото на избор са по default забранени, ама…

И аз това разправям от години.

12 minutes ago, THE GRIM REAPER said:

Емджейката отърва копчето 🥲

На косъм даже. :( При 97% имат 352 440 , значи ще станат в края около 363 000. Г-н Копейкин каза 150-170к повече от 255 хиляди. Ами да, между 405 и 425 хиляди сте. Много добре му се получи математиката, няма спор, колко са му 40-60 хиляди гласа?

Enough*
3 hours ago, MJ23 said:

Дано видим кабинет ГЕРБ + ДПС + Слаги. Тая пасмина в територията България го заслужава и и го пожелавам. ❤️

Не излизат сметките май.

7 hours ago, Loop said:

Принципно имам и друг провокативен въпрос към умнокрасивите, а във форума към MJ23 примерно, макар той да не им е типичен представител (слава Богу) - защо твърдите, че на Възраждане "това им е таванът" и че имали там 15% подкрепа в обществото и толкова им било, пък за ПП/ДБ и особено само ДБ не се твърди същото (с число 25%, за ДБ под 10)? Реално Копейкин ползва опорката, че 60% не гласуват, значи не са част от "евроатлантическото мнозинство" и е прав с това. Разбира се, те не са част и от неговите, ама дайте като ще говорим за тавани, да говорим с еднакъв стандарт.

Прави впечатление, че малоумният глас "Не подкрепям никого" е с 4%. Не разбирам какъв безделник трябва да си да отидеш и да гласуваш с това, но всякакви хора има. И е показателно колко много трябват партии дето не копират едни и същи идеологии, доколкото умнокрасивите, ГЕРБ, БСП, ДПС и Възраждане изобщо имат някакви сериозни идеологии извън схемаджийството и американски, руски или турски интереси.

Сега видях поста и ще отговоря. Пред мен един човек на всеослушание как е гласувал с това и бе видимо горд. :D За мен също е малоумно, но го имало като опция, защото по закон гласуването в България се води.. задължително! :D За другите неща, мисля че достигат тавана си, защото имат един от най - крайните и мобилизирани електорати. Но съм изненадан доста от повишената им бройка. Със сигурност и на другите избори отново ще са отгоре. Но се вижда, че масово българина е про-европейски ориентиран и е видно, че подобни партии получават около 25-30% от вота. Всичко друго е за про-европейски партии.

• Confused 1
Enough*

Славена Точева от ГЕРБ счупи рекорда с над 10 000 преференции

Продължам да следя политическата кариера на госпожа Точева. 

Абе тоя човек що просто не и купи вече изборите за президент и да се свършва? :D 

Mystery

Това е таванът на Възраждане! Щом плешивият цайсат педал Константин Вълков го казва, няма как да е иначе!

Jack Bauer
10 hours ago, hacky said:

Аз също подкрепям коалицията на ПП

Започвам моята анкета, към подръжниците на еврогейтлантическите партии. Първият в тази анкета е познатия ни хакер - hacky.

Хаки, ак ще реагираш, ако ПП и ДБ се коалират с Герб, предвид че целите кампани на тези партии бяха построени на база "изчегъртването на ГЕРБ". ПП по мои сведения, дори бяха създадени специалнос цел сваляне на ГЕРБ. Би ли продължил да приемаш на сериозно тази партия, ако сега дадът гъза и се коалират с ГЕРБ?

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

3 minutes ago, Jack Bauer said:

Започвам моята анкета, към подръжниците на еврогейтлантическите партии. Първият в тази анкета е познатия ни хакер - hacky.

Хаки, ак ще реагираш, ако ПП и ДБ се коалират с Герб, предвид че целите кампани на тези партии бяха построени на база "изчегъртването на ГЕРБ". ПП по мои сведения, дори бяха създадени специалнос цел сваляне на ГЕРБ. Би ли продължил да приемаш на сериозно тази партия, ако сега дадът гъза и се коалират с ГЕРБ?

Мисля, че вече отговорих, не мисля, че в следващите години може да се състави деуго правителство, освен ако тези партии не се коалират, не ми харесва коалиция с герб, но не виждам бъдеще с прпдължаване на избори и милиони хвърлени за тях, а такива служебни кабинети не ми се гледат.

Mystery

По-добре милионите, които се дават за избори, да отиват в джоба на Боко и Курчо. Ах, колко са долни тези променливи доносници...