Jump to content

Политика - мега тема

Enough*

ПОЛИТИЧЕСКИ ВЪПРОСНИК  

117 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

THE GRIM REAPER

Тъй като тук се обсъждат земетресения, съвсем сериозно имам въпрос: Как е възможно човек да издържи без течности/вода 220 часа?

Ако земетресението е преди 10 дни и човека е затрупан, как е възможно да оцелее? Научно доказано е че от 3 до максимум 5-6 дни е срокът

без вода. Наблюдавал съм го с очите си. Невъзможно е близо 10 дни човек да оживее без течности. Друг е вариантът медиите да лъжат, 

което със сигурност е така. Или ако не лъжат, жената със сигурност е имала достъп до вода.

Edited by THE GRIM REAPER
9 minutes ago, THE GRIM REAPER said:

Тъй като тук се обсъждат земетресения, съвсем сериозно имам въпрос: Как е възможно човек да издържи без течности/вода 220 часа?

Ако земетресението е преди 10 дни и човека е затрупан, как е възможно да оцелее? Научно доказано е че от 3 до максимум 5-6 дни е срокът

без вода. Наблюдавал съм го с очите си. Невъзможно е близо 10 дни човек да оживее без течности. Друг е вариантът медиите да лъжат, 

което със сигурност е така. Или ако не лъжат, жената със сигурност е имала достъп до вода.

Дрънкат глупости. Нищо не знаят предимно. Не знам каква вода има като си затиснат, така, че няма тук "най-вероятно", ръсят глупости на поразия.

Всяка медия е жълта и цял живот е било така. Тука го има и шокът при човека, който само той знае през какво е минал и като е разправял да е преувеличил. С други думи идеално за медиите.

• Upvote 2
34 minutes ago, THE GRIM REAPER said:

Научно доказано е че от 3 до максимум 5-6 дни е срокът

без вода. Наблюдавал съм го с очите си. Невъзможно е близо 10 дни човек да оживее без течности.

Не съм лекар, но все пак съм чел за разни изродщини като онзи дето си самоампутирал ръката в САЩ, оцелелите германци в Сибир и подобни, и от там си правя извода, че човешкото тяло понякога при определени условия може и да надмине очакванията. Освен това има разлика между "може да изкара Х дни без вода" и "може да може и Х + У дни, ама по-добре да не пробваме". А може и да са като мен - аз пия вода нон-стоп, по повече от 4 литра на ден, и съм свикнал да си държа шише близо до леглото. Не заради земетресения, а просто за да не ставам сто пъти да ходя да си сипвам.

4 minutes ago, Loop said:

аз пия вода нон-стоп, по повече от 4 литра на ден

Сори, че пак те цитирам и излиза "търся сметка". 4-5 литра вода са много, прекалено много. Ти най-добре си знаеш. Ако се чустваш добре, не е проблем. Но принципно каквото и да е в живота и прекаляваш с него, никога не е на добре.

• Upvote 1
4 minutes ago, Hachiko said:

Сори, че пак те цитирам и излиза "търся сметка". 4-5 литра вода са много, прекалено много. Ти най-добре си знаеш. Ако се чустваш добре, не е проблем. Но принципно каквото и да е в живота и прекаляваш с него, никога не е на добре.

Това при мен е защото съм 100 и нещо кг с висок ръст, физическа активност и в по-топъл и тропичен климат от българския, непиещ кафета, чайове и такива други течности, та на мен 4-те са ми ок. 5 чак не стигам. Иначе общо погледнато за съвременните хора по офисите си прав.

Има онлайн калкулатори дето по килограми, физическа активност и климат да си изчисли всеки за да има идея колко е нормално за него.

Мисля, че Лууп се издаде, че не работи в ОФИС, с толкова много вода на ден сигурно работи в някой  ПЕЩ, където му трябват много течности. :(

2 hours ago, Loop said:

Това при мен е защото съм 100 и нещо кг с висок ръст, физическа активност и в по-топъл и тропичен климат от българския, непиещ кафета, чайове и такива други течности, та на мен 4-те са ми ок. 5 чак не стигам. Иначе общо погледнато за съвременните хора по офисите си прав.

Разбрах, на бира си :d .

Аз примерно не пуша, не пия кафе, но пък не пия и вода. Кажи речи на седмица да пия литър - два. Най - често пия кока кола, понякога нат. сокове, а когато имам нужда от събуждане, освежаване, тъй като не пия кафе - пия Ред бул. Алкохол пия само уиски, ако е крайна жега навън лятото понякога бира. И се чувствам доста добре, гледам периодично да ходя на лекар за изследвания и т.н. уж съм ок (чукане на дърво) - напук на глупостите как колата едва ли не ти разяжда червата, вътрешностите и т.н. Кола пия около 1 литър - 1.5 дневно, тъй като имам познати, които са пристрастени и пият по 4-5 литра дневно.

Аз също пия много малко вода, примерно на няколко дена 5-6 глътки, кола и кафета пия по цял ден. Преди когато пиех вода макса ми беше 1-2 чаши. Когато обаче работех в един цех като бях студент и в него беше яка жега пиех поне по 3-4 литра на ден.

• Upvote 2
  • Facepalm 1
6 hours ago, Loop said:

Това при мен е защото съм 100 и нещо кг с висок ръст, физическа активност и в по-топъл и тропичен климат от българския

Как е връзването на арматурата на строежа, лек?

35izpu1.jpg

Аз пък пия редовно и не малко вода. Винаги преди лягане трябва да имам шише вода на нощното шкафче. Нямам от най-здравословният начин на хранене. Обичам по-мазничко и пикантно, пафкам си редовно цигари, вечер я вино, я нещо друго, за десерт сладичко сладолед туй онуй. И нощем ме удря мега палавата жажда.

През деня предимно пия вода като течност. Рядко посягам към газирано или така наречените натурални сокове. А енергийните канцерогени съм ги консумирал за последно преди над две петилетки.

• Upvote 2

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

THE GRIM REAPER

Много силен ход от страна на ПП. Да вземеш Божанков в листите си, ти осигурява стабилен тласък напред. 

Който е по-запознат с дейността му, знае за какво говоря :D .

Не е ли време да пуснете нова анкета към темата?

И моля да включите тези. Мен ме спечели човекът от САМО ИСТИНАТА. Доста е разумен.

Edited by Loop
  • Upvote 1
  • Wank 1

Аз гласувам за “ВЪН ОТ ЕС И НАТО”. Интересно как са се регистрирали, а на Слаги не му позволиха да си кръсти партията “Няма такава държава”😂

Edited by raquishi

https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/45563/lice-v-lice/lice-v-lice-20-02-2023-g

Много добро интервю на Ризова със Стоянов. Общо взето пак сме с пръст в гъза, нито може да направим тристранни сделки, нито да вземем изтребители на изплащане, нито да закупим двигателите за миговете, че да ги закърпим още някоя година. Пълен цирк. 

П.с Защо за пореден път сме толкова жалки? Защо отново не успяхме да извлечем каквото може от дадена ситуация, а стояхме встрани и гледахме като балъци...

Edited by prenti
On 2/20/2023 at 6:42 PM, prenti said:

П.с Защо за пореден път сме толкова жалки? Защо отново не успяхме да извлечем каквото може от дадена ситуация, а стояхме встрани и гледахме като балъци...

Щото сме си жалки балъци и всеки ни върти както си му е кеф?...

image.png.2b284e1568c304bbb4dae3a956c4ea8b.png

Копейкин ще ни среща със Св. Петър. 

Копейка, абе тва твоето що ми звучи на ей тва е?

image.jpeg.146b5d2b9e6fb2306ea8987271ef4712.jpeg

Каква е тая фашистка ИЗМЕТ???(С леко писклив гласец, като тук - 

• Haha 1
  • Wank 1
  • LMFAO 1

Да видим.

ВАЖНО: При ляво/дясно разграничението е класическото икономическо разделение за свободен пазар (дясно) срещу повече държавна намеса (ляво), както и по-малка държава (дясно) и повече държава (ляво). Но някой да не сметне, че става дума за държавни граници - за размера на администрацията става дума. :D

Това е важно, защото например ViChiX, който е един от доста начетените хора на тема политика във форума, разграничава ляво/дясно като политиката в полза на дребния човек (ляво) и в полза на големите корпорации (дясно). Почти никой друг обаче не познавам, който да използва това разграничение и според мен то е фундаментално сбъркано, като по него нямам идея къде се падам и аз - няма политически компас, който да разглежда по тази схема.

Също, със сигурност не става дума за разделението про-руски (ляво) и про-западни (дясно), което се ползва в България - то е за свръхкретени и не показва нищо.

В последния момент реших да разделя ляво и дясно и въпроса за либерали/консерви, макар че по принцип десните и консервите вече си вървят горе-долу ръка за ръка, а лявото си стана синоним на либерали в международната политика.

На който му е интересно - няколко политически тестове, да видите къде бихте се паднали:

На български: https://test.misal.bg/

На английски: https://www.politicalcompass.org/test/

http://www.celebritytypes.com/political-coordinates/test.php

Ето го моят (втория тест), направен през 2015 и 2017 съответно:

http://i.imgur.com/fhIlMDM.jpg

Аре, да видим.

Добавих анкета за предстоящите парламентарни избори. Може да я намерите най-отдолу във въпросника.

За максимален сеир... дълбоки и смислени дискусии, анкетата е публична. Успех! :beer:

35 minutes ago, YoTheReal said:

Да видим.

ВАЖНО: При ляво/дясно разграничението е класическото икономическо разделение за свободен пазар (дясно) срещу повече държавна намеса (ляво), както и по-малка държава (дясно) и повече държава (ляво). Но някой да не сметне, че става дума за държавни граници - за размера на администрацията става дума. :D

Това е важно, защото например ViChiX, който е един от доста начетените хора на тема политика във форума, разграничава ляво/дясно като политиката в полза на дребния човек (ляво) и в полза на големите корпорации (дясно). Почти никой друг обаче не познавам, който да използва това разграничение и според мен то е фундаментално сбъркано, като по него нямам идея къде се падам и аз - няма политически компас, който да разглежда по тази схема.

Също, със сигурност не става дума за разделението про-руски (ляво) и про-западни (дясно), което се ползва в България - то е за свръхкретени и не показва нищо.

В последния момент реших да разделя ляво и дясно и въпроса за либерали/консерви, макар че по принцип десните и консервите вече си вървят горе-долу ръка за ръка, а лявото си стана синоним на либерали в международната политика.

На който му е интересно - няколко политически тестове, да видите къде бихте се паднали:

На български: https://test.misal.bg/

На английски: https://www.politicalcompass.org/test/

http://www.celebritytypes.com/political-coordinates/test.php

Ето го моят (втория тест), направен през 2015 и 2017 съответно:

http://i.imgur.com/fhIlMDM.jpg

Аре, да видим.

Ай стига бе?! Ти от къде изскочи???

Туй животно ми излезе от БГ теста:

Най-близко съвпадение: Центризъм

Политически възгледи, включващи отчасти социална йерархия и социално равенство.

Edited by kabakov

Бъгнато е просто и като промених заглавното мнение го изкара в последната страница. :D