YoTheReal Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 (edited) Тамън мислех да кажа, че това да можеш да пребиеш някого и да знаеш, че след това няма кой да ти иска отговорност е най-ярката рожба на комунистическите лагери. И точно приказките на бащите от типа на "е такива по бай тошово ги смилахме от бой" родиха подчовеците, които обикалят на групички по градове и села. Тук го има и сблъсъка на вижданията на @Himler, който бих искал да чуя как хем иска да има закон и ред тип бай Тошо, хем би трябвало да е наясно, че това е свързано с масови репресии на малцинствената група на циганите, които отговарят за свръхголямата част от битовата престъпност. За работата - то работа и за по 5 бона на месец има, само трябва да имаш достатъчно акъл в главата а) да не запишеш някоя малоумна специалност - или пък сравнително умна такава, като право, но която бълва 3000 "юристи" всяка година и б) да не те мързи да научиш нещо полезно, дори и да нямаш особено желание. Едит: чак сега видях това и не знам какво да кажа : On 3/25/2019 at 11:57 PM, valenceto123 said: И друго алогично 32 човека гласували ,че се определят като десни а 32 са отговорили ,че са консервативни няма логика просто. Не може да си хем десен хем консерватор!! Edited March 27, 2019 by YoTheReal koleda321 and iMMORTAL! 1 1 Quote Link to comment
koleda321 Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 16 minutes ago, YoTheReal said: само трябва да имаш достатъчно акъл в главата..........да не запишеш............сравнително умна такава, като право, но която бълва 3000 "юристи" всяка година SAAAAD REAX ONLY! Quote Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1) 🏆🏆🏆 Link to comment
valenceto123 Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 @YoTheReal Трудно е да се намерят думи явно тука има полит. хамелеони днеска е десен, утре консерватор, на третия ден социалист според настроението! Maradona 1 Quote Link to comment
itzo1994 Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 То затова е политически спектрум! Quote Link to comment
YoTheReal Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 (edited) Не че е абсолютно невъзможно да си ляв и консервативен, но това е свръхрядко срещано явление и най-често е нещо от типа на БСП - некво-никво, да не могат да разберат от коя европейска партия са. Консерватизмът днес е изконно дясна идеология - ако си десен икономически, но либерален, значи си либертарианец, а не консерватор. Сега, разбира се, всеки до голяма степен сам си решава какво той възприема като консервативно и либерално (аз например се имам за либерален тип сам по себе си; но сред хората, които познавам или пък още по-зле, спрямо настроенията на запад, съм сигурно палеоконсерватор), но дори и така има някакви сравнително общи правила. Да ти цитирам уики: https://en.wikipedia.org/wiki/Conservatism - Historically associated with right-wing politics, the term has since been used to describe a wide range of views. There is no single set of policies regarded as conservative because the meaning of conservatism depends on what is considered traditional in a given place and time. Ако се интересуваш си купи книгата "Политическия консерватизъм" - супер е написана, макар Петър Николов да е мега путка и рядко срещана политическа курва. (Този е сменил повече партии, отколкото аз жени. Това не е израз - бил е в СДС, ДСБ, ДБГ, сега е зам-министър от Атака, член на ИДП и бивш парламентарен секретар на Бойко, т.е. броя му и ГЕРБ във визитката, дори да не е официално) Edited March 27, 2019 by YoTheReal Quote Link to comment
THE ENEMY Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Познавам американци, които ми разправят как през 70-те живеели супер спокойно, имало много по-малко престъпления спрямо днес и живота изглеждал далеч по-прост. Проверих в Уикипедия дали случайно в този период да не е имало комунистически режим на власт там, оказа се че не. Чувствам се объркан. batistaheel and Bobotsi 2 Quote Link to comment
valenceto123 Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 (edited) Не съм съгласен ,че консерватизма е изконна дясна политика.Давам прост пример партията на Краси Каракачанов ВМРО е пример за консервативна партия това значи ли ,че и те са десни !? Не! Има център дясно каквито са ГЕРБ, има и център ляво ама десен консерватизъм за мен няма. Това че управляващите от ГЕРБ, в някой моменти приемат и консервативни политики е нормално при положение ,че са в коалиция с такива парти. Изконната дясна идеология не представлява консерватизъм. Признавам си Аз съм десен избирател да има някой неща от консерватизма които ми харесвам но не мога да се определя като десен консерватор. А за БСП съм съгласен в момента и те не знаят от кое полит.семейство са. Edited March 27, 2019 by valenceto123 U_think_U_Know_Me and Maradona 1 1 Quote Link to comment
Himler Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 (edited) 4 hours ago, YoTheReal said: Тамън мислех да кажа, че това да можеш да пребиеш някого и да знаеш, че след това няма кой да ти иска отговорност е най-ярката рожба на комунистическите лагери. И точно приказките на бащите от типа на "е такива по бай тошово ги смилахме от бой" родиха подчовеците, които обикалят на групички по градове и села. Тук го има и сблъсъка на вижданията на @Himler, който бих искал да чуя как хем иска да има закон и ред тип бай Тошо, хем би трябвало да е наясно, че това е свързано с масови репресии на малцинствената група на циганите, които отговарят за свръхголямата част от битовата престъпност. За работата - то работа и за по 5 бона на месец има, само трябва да имаш достатъчно акъл в главата а) да не запишеш някоя малоумна специалност - или пък сравнително умна такава, като право, но която бълва 3000 "юристи" всяка година и б) да не те мързи да научиш нещо полезно, дори и да нямаш особено желание. Едит: чак сега видях това и не знам какво да кажа : Kъде ме видя, че напълно подкрепям този режим. Идеята ми е, че не може да изкарваш този период изцяло черен пи положение, че фактите говорят, че обикновеният човек е живял много по-добре от сега. А иначе днес също има дискриминация към малцинствата, така че това не е аргумент, който да ти послужи да каеш, че е били по-зле т сега. Надявам се да заработи поне малко парички, които Герб ще ти даде заради тия писания Edited March 27, 2019 by Himler Quote Link to comment
YoTheReal Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 За теб "фактите" са това, което си чул от дядо си, баща си или не знам там кой. За мен фактите са статистики и документи, а политическите успехи се измерват в числа и икономика. България започва 1944 г. със силна икономика и приключва 1989 г. с пореден фалит. Междувременно вече е влязла в демографска криза и е с отрицателен приръст на населението. Това са фактите - другото са лични истории, които за мен нямат тежест. За всеки, който се прехласва колко добре му е било, мога да намеря някой, дето са го пребивали всеки ден в Белене. Днес България е в най-доброто си икономическо състояние някога. Не ни се струва така, защото вече не се сравняваме със Сърбия и Казахстан, а най-малкото с Чехия и на запад - но това е проклятието да си най-бедния сред богатите. Ако в тая икономика не можеш да изкарваш някакви поне нормални пари, или си тъп, или си взел доста грешни решения по отношение на кариерата си, но и в двата случая отговорността е лична. Иначе да, ГЕРБ ми плащат специално да пиша сред широкия електорат на BWC. Сега ме извини, докато се возя с частния си асансьор. prenti, baikiro, Bobotsi and 5 others 2 6 Quote Link to comment
Himler Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 (edited) 1 hour ago, YoTheReal said: За теб "фактите" са това, което си чул от дядо си, баща си или не знам там кой. За мен фактите са статистики и документи, а политическите успехи се измерват в числа и икономика. България започва 1944 г. със силна икономика и приключва 1989 г. с пореден фалит. Междувременно вече е влязла в демографска криза и е с отрицателен приръст на населението. Това са фактите - другото са лични истории, които за мен нямат тежест. За всеки, който се прехласва колко добре му е било, мога да намеря някой, дето са го пребивали всеки ден в Белене. Днес България е в най-доброто си икономическо състояние някога. Не ни се струва така, защото вече не се сравняваме със Сърбия и Казахстан, а най-малкото с Чехия и на запад - но това е проклятието да си най-бедния сред богатите. Ако в тая икономика не можеш да изкарваш някакви поне нормални пари, или си тъп, или си взел доста грешни решения по отношение на кариерата си, но и в двата случая отговорността е лична. Иначе да, ГЕРБ ми плащат специално да пиша сред широкия електорат на BWC. Сега ме извини, докато се возя с частния си асансьор. Oмръзна ми да споря. Аз ти обяснявам едно, ти пак ми говориш за псевдо-исторически факти. За информация Казахстан и Сърбия са много по-напред от нас.Приемете, че в момента има бая африкански държави, където живеят много по-добре от нас. 1 minute ago, Himler said: Edited March 27, 2019 by Himler Quote Link to comment
valenceto123 Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 (edited) @Himler Ми отивай в Казахстан да живееш кво правиш тука. Като сме най-зле ? Ако си на 40-50г ще те разбера ,че така обичаш комунизма ама ако си някой 20+ си тотално сбъркан, не е сериозно млади хора да се захласват по един пагубен за България режим. Както обичам да казвам по страшно от турското робство е комунистическото!! Edited March 28, 2019 by valenceto123 Maradona 1 Quote Link to comment
itzo1994 Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 10 hours ago, Himler said: За информация Казахстан и Сърбия са много по-напред от нас.Приемете, че в момента има бая африкански държави, където живеят много по-добре от нас Кои? Смятам за безполезно да споря с теб по другите теми, но това е ми е свръх-интересно. iMMORTAL!, Bobotsi and batistaheel 3 Quote Link to comment
Himler Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 (edited) 30 Nigeria 397,472 31 South Africa 376,679 32 Ireland 366,448 33 Israel 365,599 — Hong Kong 360,315 34 Denmark 354,683 35 Malaysia 347,290 36 Singapore 346,621 37 Colombia 336,940 38 Philippines 331,678 39 Pakistan 306,987 40 Chile 299,887 41 Bangladesh 286,275 42 Finland 276,553 43 Egypt 249,471 44 Czech Republic 244,540 45 Vietnam 241,434 46 Romania 239,440 47 Portugal 237,962 48 Iraq 230,911 49 Peru 228,944 50 Greece 218,057 51 New Zealand 205,997 52 Algeria 188,342 53 Qatar 188,295 54 Kazakhstan 184,209 55 Hungary 156,393 56 Kuwait 144,523 57 Ukraine 126,390 58 Morocco 118,178 59 Angola 114,504 60 Ecuador 107,266 61 Slovakia 106,940 — Puerto Rico 104,557 62 Venezuela 96,328 63 Sri Lanka 92,504 64 Kenya 89,591 65 Ethiopia 83,836 66 Oman 81,682 67 Dominican Republic 81,103 68 Guatemala 79,109 69 Syria[n 4] 77,460/Na 70 Myanmar 71,543 71 Luxembourg 68,993 72 Panama 66,031 73 Bulgaria Edited March 28, 2019 by Himler Quote Link to comment
itzo1994 Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 Това са брой чушкопеци на глава на населението или какво? Bobotsi, iMMORTAL!, THE ENEMY and 1 other 2 2 Quote Link to comment
Himler Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 2 hours ago, valenceto123 said: @Himler Ми отивай в Казахстан да живееш кво правиш тука. Като сме най-зле ? Ако си на 40-50г ще те разбера ,че така обичаш комунизма ама ако си някой 20+ си тотално сбъркан, не е сериозно млади хора да се захласват по един пагубен за България режим. Както обичам да казвам по страшно от турското робство е комунистическото!! Oт вече бая време съм доста далеч от България, така че пробвай с нещо различно от това да ме пращаш някъде.Впрочем хейтът към мен да не би да идва главно, защото не живея в България? Quote Link to comment
itzo1994 Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 Таблицата, която си дал, е за nominal GDP per capita. В самата статия в Уикипедия пише, че тези цифри не бива да се използват, защото не взимат предвид cost of living, стойността на местната валута и т.н. Иначе, защо вярваш на тези статистики, след като те използват точно това, на което YoTheReal се позовава? iMMORTAL!, Bobotsi and U_think_U_Know_Me 3 Quote Link to comment
Himler Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 3 minutes ago, itzo1994 said: Таблицата, която си дал, е за nominal GDP per capita. В самата статия в Уикипедия пише, че тези цифри не бива да се използват, защото не взимат предвид cost of living, стойността на местната валута и т.н. Иначе, защо вярваш на тези статистики, след като те използват точно това, на което YoTheReal се позовава? Брато приеми, че хората от града ти работя т за по-малко отколкото хората в някое холандско селце.А дали работим за 20 долара по-малко отколкото кенийците поне за мен е без значение.Иначе ти благодаря за вниманието към мен , шом си тръгнал да търсиш статистики,които съм пращал явно си ми голям фен. Quote Link to comment
itzo1994 Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 Кое е това холандско селце в Сърбия, Казахстан, Африка? 5 minutes ago, Himler said: Иначе ти благодаря за вниманието към мен , шом си тръгнал да търсиш статистики,които съм пращал явно си ми голям фен. Bobotsi, iMMORTAL! and THE ENEMY 3 Quote Link to comment
YoTheReal Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 Много тегаво стана. Бих казал, че Химлер троли, но познавам прекалено много хора, които мислят точно по този начин - ако ти дадеш аргумент, но аз не съм съгласен с него, той няма значение, но ако той по някакъв начин потвърждава моите думи, изведнъж става. Финално: @Himler, бракми, аз не взимам 3 бона евро, ама и ония не плащат общо 150 евро сметки ток + вода + телефон + интернет + телевизия през декември месец, вервай ми. Само на шибаните британци се чудя що им е толкова евтина храната, но пък за сметка на това транспорта и наемите им са си ебали капаците. Сменяме темата. Некой решил ли е дали ще гласува на евроизборите и некой да си е променил мнението заради апартаментите? U_think_U_Know_Me and iMMORTAL! 2 Quote Link to comment
Himler Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 Да. време е социалистите да ударим Бойко много жестоко Quote Link to comment
valenceto123 Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 На Бойко може да му ударите една....ама на избори не може да го биете сори майка! БСП са като левски вечно втори. Не е лошо да се направи една тема за евровота! Maradona 1 Quote Link to comment
KILLSWITCH ENGAGE Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 Ние сме на прага на мизерията. Колкото и да се хвали, че България е била в "най-доброто си иконимическо състояние" - отново сме зле. Богатия става по-богат - бедния по-беден. Всеки втори младеж след като завърши образованието си, си събира багажа и бяга в чужбина. Образованието ни е под всякаква критика, здравеопазването ни е потънало в лайна. Ще бъда честен с вас, но вероятно знаето за тези практики, но преди година, когато баба ми се разболя я занесохме в 12 часа вечерта в болницата, където я приеха с толкова много моления, че никога в живота си не съм се молил така, дори и на господ. Викнаха доктор от вкъщи, защото нямало дежурен и ми каза "доктора" сутринта в 10 да дойда в кабинета му с приготвени 1000 лева. Корупция? Гарван - гарвано око не вади. Казват, че заплатите са станали 560 лв. - частника не дава толкова! Колко е курсът на долара в България? - 1.70 Колко е курсът на еврото в България? - 1.93 А знаете ли колко е реалният курс на долара/еврото? Не казвам, че разбирам от политика, а и не ме интересува, защото за мен всичките са все същите некадърници. gopeto, The Best, batistaheel and 1 other 4 Quote Link to comment
The Best Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 Много крайни гледни точки на двете спорещи страни в темата, като доводите им изглеждат някак екзалтирани и не приемат различната гледна точка(лично мнение). За евроизборите нямам интерес да се разкарвам да гласувам, а и сигурно пак ще обикалям из различни градове по това време, но искам да ви попитам има ли някой от вас, който е готов да гласува за Фандъкова на кметските избори? След всички смешни "грешки", които направи с ремонтите на булеварди и улици в столицата, заради които различна част от пътната инфраструктура е перманентно затворена през целия ѝ мандат, корупционните схеми отразяващи се само на заместник кметовете на града и определени квартали, но не и на нея и всички малоумни решения за реновации на паметници, паркове, зали и училища? Кажете си честно😀 KILLSWITCH ENGAGE, Himler and gopeto 3 Quote "You think I'm crazy, but I've lost my senses... The world will finally learn the truth! You... you wouldn't understand cause you don't know who I am I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹♀️ Link to comment
The Pain Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 (edited) Не ме ебе за политиката, нищичко не разбирам от нея, като цяло вярвам, че никога няма да сме доволни.Навсякъде има хора които са в калта и такива които са повече от добре.Питам хората, които пишат тук и са запознати:има ли някъв случай в който голяма част от хората на дадена държава да казват ЕВАЛА ЖИВЕЕМ В ЗЛАТНА ЕРА и това да си продължава 20-30-50 години Примерно бабите ми разправят колко било добре някога тука, обаче се обади някой хейтър на който семейството му не е живяло добре тогава да спори Примерно и сега някой бизнесмен и IT спец ще каже много си ми е добре в тази ера, ама други ще кажем заплатите са леш и пътя е с дупки, живеем в мизерия Искам пример, официална статистика, официални цитати от масова част от даден народ, официален докумен в който пише ЧОВЕК ДЪРЖАВАТА НИ Е В ПРАЙМА СИ, НЯМА ГЛАД, ВСИЧКИ КАРАМЕ ЛУДИ КОЛИ И ЕБЕМ ЯКИ ЖИНИ ЗАЩОТО ИМАМЕ ЕДИН ВАГОН ПАРИ, ИКОНОМИКАТА НИ КЪРТИ Пак казвам, много съм зле в политиката, не знам какво е ляво нито дясно Едит:питам щота като чета из интернет, българи,французи,германи,американци и всяка една мърша се оплаква от политиката в страната си Edited March 28, 2019 by The Pain KILLSWITCH ENGAGE, batistaheel and Bobotsi 3 Quote Link to comment
YoTheReal Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 (edited) 10 minutes ago, The Pain said: Питам хората, които пишат тук и са запознати:има ли някъв случай в който голяма част от хората на дадена държава да казват ЕВАЛА ЖИВЕЕМ В ЗЛАТНА ЕРА и това да си продължава 20-30-50 години Най-близкото до това са 20-те години на 20 век: https://en.wikipedia.org/wiki/Roaring_Twenties Иначе не. Както си написал, "добро" или "лошо" е почти само в ретроспекция. Хората са масово консервативни същества в смисъла, че почти винаги виждат "вчера" като по-добре от "днес". Да не говорим, че всички са доволни най-много от - странно защо ли - времената, в които са били между 18 и 35 години и са ебали налево-надесно, след което по някаква причина това го свързват с който там е бил на власт, въпреки че двете нямат нищо общо. Затова и бабите и дядовците си спомнят с умиление за комунизма - щото тогава на вторите им е ставало и са си го вкарвали в първите, могли са да пият до 5 и да станат после за работа и така нататък. А сега - мек хуй и три дни махмурлук от две водки. Edited March 28, 2019 by YoTheReal gopeto, iMMORTAL!, koleda321 and 2 others 5 Quote Link to comment
Recommended Posts