Enough* Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Английските компаси няколко пъти съм ги почвал, но никога не съм ги завършваш, заради слабият ми английски. Иначе благодаря на YTR, че ми показа такъв на български. Quote Link to comment
prenti Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Доста опасна анкета Brutalnia, Rock, Berbatov and 1 other 4 Quote Link to comment
Yulian Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Не ми пука за политиката. Хората сами трябва да се оправят вече, политиците си бъркат в г*за и печелят пари. Дреме им какво мислят хората. prenti and Maradona 2 Quote Link to comment
dadoktor Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Постове като горния показват, защо си трябва лява политика. В така наречената демокрация, в която се пънем 30 години народа е този, който трябва да доведе до положително развитие. Да, но народа е тъп. Българина е ниско качество човек, тарикат на дребно, мързелив и завистлив. За да има някакъв шанс за положително развитие тази държава трябва ресурса да бъде контролиран от малко хора с ясен възглед за развитие в дадена посока. Apex Predator 1 Quote Link to comment
Yulian Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Не, просто не се интересувам. Иначе, осъзнавам, че дори и не трябваше да пиша поста..... и се чудя дали да не го изтрия. Quote Link to comment
dadoktor Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Точно защото не се интересуваш не би следвало да имаш правото да оказваш влияние върху системата, нека това право се даде само на "интересуващите се". Quote Link to comment
Enough* Posted August 27, 2017 Author Share Posted August 27, 2017 @Yulian е на 13. YoTheReal and Kill_Steen_Kill 2 Quote Link to comment
Yulian Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Не съм гласувал. Просто казах, че не ме интересува. :Д Quote Link to comment
YoTheReal Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Yulian е на 13 години, така че не прибързвай със заключенията. Нормално е да мисли така и е нормално и здравословно да не се интересува от политика на тези години. 1 minute ago, dadoktor said: Постове като горния показват, защо си трябва лява политика. В така наречената демокрация, в която се пънем 30 години народа е този, който трябва да доведе до положително развитие. Да, но народа е тъп. Българина е ниско качество човек, тарикат на дребно, мързелив и завистлив. За да има някакъв шанс за положително развитие тази държава трябва ресурса да бъде контролиран от малко хора с ясен възглед за развитие в дадена посока. Впрочем, би ми било интересно, ако излезе някой с партия с платформа "българите са кретени, отрепки и лентяи и НИЕ трябва да ви управляваме, за да има прогрес". Ама не скришно - това да е лозунга. Поне десет-двайсет хиляди гласа ще имат, къде на ташак, къде не. Kill_Steen_Kill and koleda321 2 Quote Link to comment
ShwN Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 (edited) Не е страшно, че 13 годишният Юлиан мисли по този начин. Страшно е ако на 23 не си е променил мнението. Edit: защото в България 23 годишните юлиановци са хиляди... Edited August 27, 2017 by ShwN Enough*, YoTheReal, Laoch and 2 others 3 2 Quote Link to comment
dadoktor Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 5 minutes ago, YoTheReal said: 1. % от населението, който му е през кура за политката далеч надвишава броя на 13-годишните. Както Шон каза 23-годишни Юлиановци са много и там е наистина страховито. 2. Сегашната система на управления не позволява по никакъв начин на партиите да следват своите програми. Ако седне човек и ги прочете ще види някой много хубави неща там, на последните парламентарни избори дори ми се стори на ДПС-то чудничка. Въпроса обаче е, че тези програми са един пълен ташак. Реално се случват различни неща от желаното в парламента и за това е виновна главно системата. 3. Политическата агитация си е чист ПР върху едно легитимно много тъпо стадо. Ценз върху гласуването е нещо, на което аз съм привърженик, но се явява малко да кажем неморално. 4. Въпрос - Вярваш ли, че в тази държава някой се стреми към всеобщото благополучие? Трябва ли хората да се стремят към това или модела всеки сам да се оправя е по-добър. А трябва ли държавата да се стреми за всеобщото благополучие? 5. Правосъдната система в страната е пълен ташак. Малък съм, не съм живял по "бай тошо'о време" не знам тогава как е било, но от разкази съм чувал, че и там са били подкупни, но да кажем по ефективни от сега. И тук идва въпрос пак - Ти като гражданин чувстваш ли се сигурен в собствената си страна? Можеш ли да излезеш спокойно на разходка в 3 вечерта, в който си квартал пожелаеш? Ако някой влезе в къщата ти и изнасили жена ти пред очите ти, мислиш ли че ще има последствия за него? Тук бягам малко от темата за политическите наклонности, но силно вярвам, че нещата са навързани. Честно да кажа за себе си, ако не бях тъпо лоялен към семейството си отдавна да съм заминал за чужбина. Не че там е перфектно, но поне получаваш някакво спокойствие, което тук отсъства. Djambazov and Brutalnia 2 Quote Link to comment
damtiham Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Just now, dadoktor said: Не че там е перфектно, но поне получаваш някакво спокойствие, което тук отсъства. Кое по-точно имаш предвид под спокойствие? Защото аз спокойствие никъде в чужбина няма да мога да открия с тези атентати, терористи, бежанци и друга измет. Междудругото, правя евала на Бойко Борисов, че още преди година само той и унгарския премиер Виктор Орбан не допуснаха бежанците и се противопоставиха на дъртата кукумявка Меркел. koleda321 and Kill_Steen_Kill 1 1 Quote Link to comment
koleda321 Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Ще се караме с дефинициите обаче. Как така мнозинството тук хем се определя като ляво, хем като консервативно. Пак някой не е чел правилните книжки! Сериозно, този форум ми върна вярата в човечеството миналия ноември, дано сега не ме разочарова. Kill_Steen_Kill and THE ENEMY 2 Quote Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1) 🏆🏆🏆 Link to comment
Loop Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 5 hours ago, damtiham said: Кое по-точно имаш предвид под спокойствие? Защото аз спокойствие никъде в чужбина няма да мога да открия с тези атентати, терористи, бежанци и друга измет. Междудругото, правя евала на Бойко Борисов, че още преди година само той и унгарския премиер Виктор Орбан не допуснаха бежанците и се противопоставиха на дъртата кукумявка Меркел. Всъщност цялата Вишеградска четворка е против въпросните квоти за бежанци. Ето примери 1 и 2 само от последните месец-два. Иначе аз не крия, че имам по-специално отношение и симаптии към Унгария, така че е възможно да звуча по-позитивно от чисто неутралната гледна точка, но унгарците са народ, дето е удържал на османско владичество, отвоювал си е равноправие от австрийците, отнемане на 70% от територията от страна на Великите сили след ПСВ, опълчил се директно на съветската власт и първи е премахнал "Желязната завеса". Та с този бърз курс по унгарска история мисълта ми е, че брюкселските чиновници просто не са познали, че ще ги пречупят с някакви санкции, но и никак не ме учудва ако в Брюксел нямат представа за историята и културите на народите, над които се опитват да властват. koleda321, Kill_Steen_Kill and damtiham 3 Quote Link to comment
YoTheReal Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 7 hours ago, dadoktor said: Сегашната система на управления не позволява по никакъв начин на партиите да следват своите програми. Ако седне човек и ги прочете ще види някой много хубави неща там, на последните парламентарни избори дори ми се стори на ДПС-то чудничка. Въпроса обаче е, че тези програми са един пълен ташак. Реално се случват различни неща от желаното в парламента и за това е виновна главно системата. Не си следват програмата, защото или нямат истинска такава (т.е. само набелязваш цели, без да обясняваш как ще ги постигнеш - и то абстракции от типа на "прогрес"), или защото ако я изпълнят, ще трябва някой да влезе в затвора.Обясни, моля, как самата парламентарна система спира някой да си изпълни обещанията? 7 hours ago, damtiham said: Междудругото, правя евала на Бойко Борисов, че още преди година само той и унгарския премиер Виктор Орбан не допуснаха бежанците и се противопоставиха на дъртата кукумявка Меркел. Глупости, в България има бежанци според квотите от Дъблинското споразумение. Не са много, но ги има. Не знам от къде си, но ако си от София, мини през Овча Купел да видиш дали Бойко не е легнал на Меркел - той без нея и PR-а, който си прави на гърба на чуждите лидери, губи половината си харизма. Орбан е съвсем друга бира, защото на Орбан действително не му пука и има конкретна идеологическа рамка, по която работи. Бойко чувал ли си го да говори на тема бежанци или нещо друго, което може да му засегне рейтинга? koleda321 1 Quote Link to comment
kabakov Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Най-близко съвпадение: Ляв популизъм Политическа теория, която комбинира леви политики с популистки реторики и теми. Ponetron 1 Quote Link to comment
itzo1994 Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 (edited) За втория тест не си пазя предишните резултати, но мисля, че пак бях някъде там. С Billy C. добре ще се разбираме. Иначе не съм изпускал избори до момента. Само веднъж на местни гласувах с невалидна бюлетина, защото абсолютно всички ми бяха противни. От приятелите си, мисля, че съм единственият, който поне горде долу следи нещата в БГ (а и извън). Последният въпрос от анкетата е супер тегав. Първите 2 правителства не ги помня, другите са bullshit. Какво да отговоря? Edited August 28, 2017 by itzo1994 dadoktor 1 Quote Link to comment
hacky Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 (edited) Edited August 28, 2017 by hacky Quote Link to comment
YoTheReal Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 @itzo1994, ти си LITERALLY BILL CLINTON. :/ koleda321 1 Quote Link to comment
Loop Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Айде и аз да пусна все пак, макар че... де да знам, част от въпросите в тези анкети за мен не показват толкова много "политическите ти виждания". Примерно за военните интервенции или въпросите за даването на държавни пари за изкуство. Мисля, че хора от всички краища на спектъра могат да са на едно мнение по такива въпроси. Доста голяма част от въпросите имат и нюанси, според зависи. Едно е да говориш за мигранти в общия, стоял векове наред смисъл, друго е за масово преселение на народите. Поне аз различавам това един австриец да отиде в Бавария да си живурка и това един афганистанец да реши, че вече не му се бачка за 5$ на месец в Кабул и да се изнесе в Мюнхен. Как да е, ето ми резултатите в спойлер таг, да не разтягаме страницата. Въпросите за секса също са така... "абе зависи от гледната точка". Гей парадите в Западна Европа може и да ми се струват "леко прекалена показност", а клипчето на онази девойка с късата пола в Саудитска Арабия не толкова, нали схващате... А и двете са в модерния днешен свят все пак. Предлагам на YoTheReal по-скоро да поставя отделни теми на обсъждане/гласуване като може и директно да ползва въпросите от някой от тези тестове. Това ще е далеч по-интересно и показателно за нагласите на отделните хора, отколкото тези генерализиращи тестове. koleda321 1 Quote Link to comment
prenti Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 9 hours ago, dadoktor said: Постове като горния показват, защо си трябва лява политика. В така наречената демокрация, в която се пънем 30 години народа е този, който трябва да доведе до положително развитие. Да, но народа е тъп. Българина е ниско качество човек, тарикат на дребно, мързелив и завистлив. За да има някакъв шанс за положително развитие тази държава трябва ресурса да бъде контролиран от малко хора с ясен възглед за развитие в дадена посока. Абе, направо диктатура си ни трябва, но кратка и качествена dadoktor and Kill_Steen_Kill 2 Quote Link to comment
itzo1994 Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 41 minutes ago, prenti said: Абе, направо диктатура си ни трябва, но кратка и качествена Кой ще е този диктатор, дето да иска кратко да управлява? Kill_Steen_Kill, THE ENEMY and dbrm 2 1 Quote Link to comment
prenti Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Прав си, леко е оксиморон Quote Link to comment
gardax Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 (edited) 1 . Минимум две седмици безплатен труд в полза на държавата . Тоест работиш при Гошо , получаваш писмото , Гошо ти плаща заплатата за тези две седмици , а ти отиваш и бачкаш в твоята тясна специалност за държавата . Толкос ... 2. Минимум 10-ти клас завършен за да гласуваш . Минимум ! 3. Нов закон за личното огнестрелно оръжие . Имаш притеснения за безопасността си , купуваш си законно пистолет . Влиза у вас да те граби - стреляш без грам предупреждение директно в тиквата и полицията идва и си го прибира на дроп този , а теб само те разследват - стигне ли се до извода , че тоз е влезнал да те краде , убива , изнасилва жена ти или детето или , ако ще да ти трови кучето или да ти открадне маратонките ти заличават всякакво досие и случеят остава като самоотбрана , толкова . Без съдии , четвърти , осми , петнаисти инстанции и тн . 4 . Директно разследване на доходите на всички олигарски . Да казват откъде 25 годишен лайнар има пари за Ламбо . Като няма черно на бяло доход - конфискация и на Ламбота и на долните му гащи . 5 . Помощи само и единствено за работещи на заплата под някакъв праг . За безработни никви помощи . 6 . Изцяло държавно здравеопазване , полиция , охранителна дейност , застраховане , индустриално застрояване , ЖП линии . Edit : Немах време да донаписаша останалите : 7. Никви субсидии за "млади фермери" .Нема ми садят орехи за 1 година само за да вземат парата и после дотам .Субсидии само за очредени малки и средни земеделци . Тоя дет има 150 John Deer-a ще се оправи и без субсидии . Като си блъскал и си инвестирал твоите лични пари и личното си време в поне 10-20 декъра тогава субсидии . Нема лайнарчета по на 18 години да точат парите , а бай ти Пешо да си оре 50-те декара с Булгара и да се чуди препарати ли да купи или нафта , щот кара само на горяло масло . 8. Задължителна военна подготовка . Не е нормално аз да съм виждал калашник само в CS-a . Не казарма , а военна подготовка . И без това нямаме армия , малко от малко да знае обикновения човек какво е т'ва оръжие и как се ползва . 9 . Пътища , тунели да се строят само от държавна институция и общаците да са затворници с леки присъди . Нема ги храниме ние безцелно по затворите . Бачкаш иначе дубъл на присъдата майка ти да еба пропаднала . 10 . Твърдо за смъртно наказание . От моите данаци да хранят някой клефук , дето е с две доживотни без право на замяна , щот убил майка си и я нарязал на прасетата . За такива показни престъпления директно смъртна . 11 . Пенсия на база трудовият стаж и категорията , не на парите . Правят 20 категории всяка с таван пенсия . Ако ще и 50 бона да си изкарвал , ама ако си бил в най-ниската категория , най-ниска пенсия . Толкова . Така или иначе никой работодател не те осигорява на реалната ти заплата . Прибират се некви мангали пенсионирани по болест от Белгия и тем подобни държави и ми взимат по 1500 евро . Еми твърд закон . Български гражданин пенсиониран в друга държава НЕ може да си взима пълната пенсия тук . Взима к'вото му се полага според БЪЛГАРСКОТО законодателство . Кат не му харесва , да ходи там и да си я харчи там . За хора , който не са български граждани нямам нищо против . 12 . Повече от две деца = никакви помощи . Като си достатъчно тъп за да направиш 3 деца , а да не осъзнаваш , че неможеш да им покриеш нормалните човешки потребности без да имаш релевантна причина за това - закрила на детето , взима ги , а тебе директно на съд . Глупостта трябва да е подсъдима - толкова . Като имаш релевантна причина - прибира ги институция , докъто си стъпиш на краката . Показваш , че си способен отново да се грижеш за тях и тогава ти ги връщат . 13 . Съд за тормоз над животните . Ама съд директно . Никви условни , домашни арести и тн. Ефективни присъди . Нема некой урод да реже крайниците на уличното кученце , а ние да го третираме , като "леко престъпление" . ТВЪРД ЗАКОН . Умишлено убийство на животно , което не е заплаха за живота ти МИНИМУМ 10 години ефективна присъда , без право на замяна . При такова извършено по жесток начин директна 20-ка без замяна . Щом подобен уруд може да направи това на животно , което не го провокирало по подобен начин , к'ва е гаранцията , че утре няма да направи на нечия майка същото на пътя . Да правят агенция за закрила на животните и тя да РАБОТИ КАКТО ТРЯБВА . 14 . Караш пиян = още от първото хващане над 1 промил една ефективна 6 месечна . На второто хващане директна 2-ка . Нема значение депутатски , полицейски , пожарникарски , клошарски имунитет и тн . Edited August 28, 2017 by gardax dbrm, gopeto, yaripim and 4 others 6 1 Quote Link to comment
YoTheReal Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Начи, на второ четене, след последния коментар в темата, предлагам да си продължим с дискусиите за кеч. По-сериозно: 1. Безплатен труд няма. 2. Минимум средно би трябвало да е. 3. Това е просто втората поправка в САЩ. 4. Това е голям смях. Значи олигарсите ще ги разследват - ама кой ще ги разследва? Ако си олигарх, това значи, че си във властта. 5. Тва няма никакъв смисъл, просто може да се вдигне минималната работна заплата. Държавата няма собствени пари - те се плащат от данъкоплатците. 6. Мда, много бих искал да видя държавното застраховане как ще работи като един чист, прозрачен и коректен бизнес. Другото го имаме, за съжаление. itzo1994, koleda321 and Loop 3 Quote Link to comment
Recommended Posts