Jump to content

UFC 219 "Cyborg vs. Holm" - 30 декември 2017

neshev

Recommended Posts

UFC-219-Cyborg-vs-Holm-Fight-Poster-768x

Date: December 30, 2017
Venue: T-Mobile Arena
Live on PPV

Main Card (10 pm ET on Pay-Per-View):

Cris Cyborg (18-1, 1NC) (c) vs. Holly Holm (11-3) (UFC Women's FW Title)
Khabib Nurmagomedov (24-0) vs. Edson Barboza (19-4)
Cynthia Calvillo (6-0) vs. Carla Esparza (12-4)
Carlos Condit (30-10) vs. Neil Magny (19-6)

Preliminary Card (8 pm ET on FS1):

Khalil Rountree (6-2) vs. Michal Oleksiejczuk (12-2) 
Dan Hooker (14-7) vs. Marc Diakiese (12-1)
Myles Jury (16-2) vs. Rick Glenn (20-4-1)
Louis Smolka (11-4) vs. Matheus Nicolau (12-1-1)

Preliminary Card (7 pm ET on UFC Fight Pass)

Marvin Vettori (12-3) vs. Omari Akhmedov (17-4)
Tim Elliott (14-8-1) vs. Mark Delarosa (9-0)

Най-слабото новогодишно шоу, може би въобще. Опитаха се да сложат по-голям ME, но удариха на камък с Conor McGregor. Четно казано са развели белия флаг. Доста зле рекламирано шоу. 

Cyborg дълго време с пръчка не искаха да я пипнат, но тогава бяха изцяло зад Ronda и не искаха да я утвърдят като номер едно. Когато филмът с Ronda започна да се разтурва, обърнаха по-сериозно внимание на Cyborg, но все още взаимоотношенията им не са напълно изгладени. В 145 нямаше конкуренция, но поне сега започнаха да идват жени от 135, та да има някаква интрига. Holm има шанс да повтори това, което направи с Ronda, а това е добър опонент да го направи. Holm има проблеми, когато не и тръгват агресивно, което обикновено води до доста скучни битки. Cyborg е бая агресивна и ще е интересно дали ще залитне. Ако не влиза прекалено безразсъдно, би трябвало Cyborg да победи, особено ако успее да пренесе нещата на земя.

Nurmagomedov едва ли го обявиха победител, но е доста опасна битка за него. Всеки знае, че striking-ът му е плачевен, а Barboza е един от най-добрите striker-и в тази дивизия. Няма да е изненада, ако контрира Nurmagomedov с някое коляно и го нокаутира, но отидат ли на земя, Nurmagomedov не би трябвало да има проблеми. По принцип Barboza е стабилен и там, но Nurmagomedov е в друга вселена, щом се отнася до ground game. Дано няма проблеми с килограмите. Тъпо е всеки event това да е някаква драма. Ако вземе тук, евентуална битка с Tony Ferguson ще е лудница, но трябва и Conor McGregor да каже какво ще прави.

Barboza vs Khabib трябва да е добър мач, макар че чисто стилистически изглежда лош двубой за Барбоза. Аз лично съм за него, просто неговият стил много повече ме кефи. Страйкингът му е невероятен, доста експлозивен, но просто трябва да се опита да държи боя в стойка и да нокаутира Хабиб. Последният беше сериозно разтърсен от Майкъл Джонсън в последния двубой, а Барбоза за мен е по-добър страйкър от Джонсън. Въпреки че съм за Барбоза обаче реалистично погледнато Хабиб е фаворит. Барбоза винаги има шанс срещу всеки с експлозивността си и ударите си, но иначе Хабиб изглежда много солиден.

Cyborg vs Holm - за мен Holm е една от най-надценяваните бойци. Не че не е добра, просто не е завършен боец, макар че при жените подобно понятие почти отстъства. Проблемът тук е, че не виждам особен шанс Холмс да нокаутира Сайборг. Разбира се, двете имат много различен подход в страйкинга си, Холмс е много премерена, технича, с много добро движение и като цяло разчита на контра атаки, Сайброг е много по-агресивна, натиска опонента си и е по-дива в размените, залага повече на сила, отколкото на техника. Така че на теория има шанс Холмс да се движи около Сайборг да я бие стабилно по точки, но тук идва другият проблем. Ако нещата вземат, че наистина протекат по този начин и Холмс успява да надиграе Сайборг и да избягва ударите и, Сайборг винаги има варианта да прибегне към grapling. На земята Сайборг е много по-добре подготвеа от Холмс, но това често се подценява, защото мачовете и рядко стига до земята. Докато Холмс е зле в защита от поваляния и на земята като цяло. Тоест Сайборг като цяло има много повече опции как да победи в този мач.

UFC не успяха да направят това което искаха и определено това се получи като едно от най-слабите им PPV поне откъм card, но пък много пъти слабият кард е означавал страхотни мачове. Сещам се за UFC 206 където трябваше да бъде завръщането на GSP и след като това не се случи очакванията много спаднаха, но шоуто беше страхотно и може би едно от най-добрите в последните години. Този път UFC искаха Conor да оглави новогодишния им евент, но нещата пропаднаха. После имаха планове да направят Хабиб срещу Тони, но вече бяха букнали мачът срещу Барбоза и това също нямаше как да се случи и след като бяха изгърмели повечето си title fights през последните месеци ще станем свидетели на това. 

Holy Holm е може би единствения по-стойностен противник, който можеха да сложат на Cyborg и незнам сега след като бъде пребита, кой ще бъде следващият и срещу кого ще се защитава тази титла, за която няма претенденти. Ясно е, че направиха титлата заради Киборг, но все пак трябва да има някаква идея във всичко това, защото в противен случай незнам какво ще правят. И все пак да не забравяме, че Холи победи Ронда когато всички смятаха това за невъзможно.

Khabib vs Barboza за мен е по-интересния двубой. Всички смятат Хабиб за фаворит, но аз не бих отписвал Barboza толкова лесно. Последната му загуба беше срещу Tony Ferguson, в двубой който убедително водеше и беше заключен. Отогава насам има три поредни победи и то все срещу сериозни противници като нокаутът му срещу Dariush беше повече от впечатляващ докато Khabib си остава с един истински двубой през последните вече 4 години, тъй като не броя тогава когато го нахраниха с някаква риба само и само да се бие. Борбата срещу страйкинга е една от най-старите вражди в ММА, така че ще бъде много интересно  какво ще се случи. Чудя се само какви ще са плановете за победителя, особенно ако той се казва Хабиб Нурмагомедов. 

Останалите мачове в main card-а също подбуждат някакъв интерес, но не и като за новогодишно шоу. Завръщането на Carlos Condit е очаквано за мен и с Магни могат да си спретнат добър двубой. Диакасе е може би един от най-атрактивните млади бойци в УФЦ и също ще е интересно как ще се представи след като последния път загуби сплит десижън.

Катло цяло нищо особенно откъм кард, но пък за сметка на това другия месец в Бостън е едно от най-очакваните за мен шоута на УФЦ в последните години. Ngannou има шанс да се превърне в следващата голяма суперзвезда ако успее да победи Stipe. 

Dana White е луд да филмира, че Holly Holm ще е най-великият женски боец, ако бие Cyborg, но в същото време много ще е обявят за Buster Douglas 2.0, ако загуби. Как една победа/загуба ти определя кариерата по такъв начин ми е непонятно.

Nurmagomedov е извънземен на земята. Направи Barboza, който е един от най-постоянните LW-и в последните години, да изглежда безпомощен, до такава степен, че битката можеше да бъда спряна от рефера, но и трябваше да бъде спряна от щаба му. Все още е видимо, че може да бъде нокаутиран, но ако те свали на земята, шансовете за победа на противника намаляват драстично. Ако се опази здрав, ще предложи доста качествени битки занапред. Tony Ferguson, Conor McGregor, евентуален реванш с RDA. Гледам е дал заявка и за 145, което за мен е безумно, но битка с Max Holloway също би била интересна. Обикновено не е добра идея да елиминираш един от претендентите по такъв начин, но Conor не е традиционният шампион и, който и да победи между Nurmagomedov и Ferguson, ще изглежда като огромна заплаха и вероятно ще успеят да филмират масите, че това не трябва да се пропуска.

Cyborg резонно победи. С толкова години squash-ове е добре да се види, че има cardio за пет рунда, ако се наложи. Не знам как дадоха на Holm два рунда. Cyborg я превъзхождаше във всеки рунд. Holm, въпреки че има 4 загуби от 5 мача, два от тях бяха в горната дивизия и няма да се учудя, ако в недалечното бъдеще получи нов шанс за титлата в 135. Пое доста тежки удари от Cyborg, които вероятно щяха да нокаутират всяка друга, и през цялото време се движеше добре. Cyborg надали някога ще бъде звезда в MMA. Просто е прекалено грозна, да го кажем без заобиколки, а и историята и с допинг, както и силно изявената мъжка мускулатура, слагат всичките и успехи под въпрос. Вече и самата дивизия, в която е, е доста плитка. Отново ще имат проблеми с легитимни противнички. Megan Anderson изглежда логичен избор, но извън нея, няма почти никоя, която да си заслужава дискутирането. 

Няколко думи и за Carlos Condit, който е един от знаковите хора в WW. Като цяло бях резервиран относно завръщането му, след като се пенсионира, и битката му с Magney не ме остави обнадежден. Общо взето, Condit е прекалено лимитиран за да продължи да е фактор в тази дивизия.

Сравнително по-слабо PPV от предишните две, въпреки че те вдигнаха летвата доста нависоко. Самото шоу беше най-слабото новогодишно шоу, от към емоции и предварителни очаквания. 

Khabib е нечовек . При толкова много контузии и драми около кътовете , и при три мача за три години това момче разнесе като куче пантоф един от тримата най-легитимни в категорията . Нереално е да поддържаш такова постоянство в мачовете си . Мач с Тони е задължителен и след като видях как накара човека , който стилистически му е най-голям проблем да изглежда случайно попаднал в октагона съм на мнение , че и Тони не го чака нищо по-различно . Оставете какво стана на земята , там резултата беше ясен преди да се случи . Вътрешните лол кикове и слитч киковете в тялото на Барбоза си бяха доста сериозни , а Хабиб изглеждаше все едно го удрят със захарен памук . Плачевният в стойка Хабиб показа , че като изкара първият рунд добре в следващите е всичко друго , но не и плачевен или безопасен . Отнесе доста сериозно коляно и не помръдна .

Адмирации към Барбоса за това , че показа сили и сърце да изкара втори и трети рунд . Момчето има една купчина атрибути да е фактор , но след загуба от Тони и сега от Хабиб бъдещето му е по-скоро на гейткийпър .

Изключително безотговорно от човешка гледна точка беше щаба му да не спре мача , ако не след първият , то след 2рият рунд .

Другите мачове си бяха средна работа . Киборга изкара пет рунда , но надали някой освен нея и щаба и го ебе за г-ца Сантос и измислената и девизия .

Кондит е видно , че мина пикът си . По-добре е да се пенсионира реално , отколкото да мине през драмите на BJ и след пет години да изглежда все едно престоят му в WW-та е бил случаен късмет .

Получи се изненадващо добро ППВ. Адмирации и за Хабиб и за Барбоса. Дори повече за Барбоса. Въпреки че загуби срещата, поздравления за силният дух, който показа. Тея удари ги поемаше като топъл хляб, и във всеки един момент си помислих, че ще свирят края, но не. Маняка успя да изкара мача до край. За Хабиб може да се каже, че това му бе най-сериозното изпитание въз оглед съперника в тази дивизия, до този момент. От тук вече започват големите сметки и мерене на пишки, кое е бест фор бизнес. Дали директен мач с Конър, което е по-малко вероятно. Или мач с Тони за картонената титла. Или ще го пазят за главен претендент на баш титлата, след евентуален мач между Конър и Тони.

Киборга за пореден път показа и доказа защо е доминантният фактор в дивизията. Очаквана победа. 

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Явно съм гледал някое друго UFC. Аз лично щях да заспя, и то при положение, че бях спал 6 часа преди да започна да гледам.

-

Цялостно мачовете си бяха средна работа  . Ако си започнал да гледаш от прелимите не е учудващо да заспи човек .

Което само и единствено за пореден път показва и доказва думите на natopor4en, че емемейчето е прост спорт, но не за прости хора. Както се казва не е лъжица за всяка уста. 

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Харесвам супер много Конър, ама е крайно време да реши - или се връща и се бие с Фъргюсън или овакантява титлата и Хабиб и Фъргюсън се бият за титлата. Стига вече с тия циркове. Между другото мисля, че Конър няма да има особени проблеми с Фъргюсън и ще го нокаутира. Виж с Хабиб вече е друга история. Адски кофти съперник за Конър, първо че едва ли ще може да му влезе в главата така както с другите съперници и второ не успее ли да го нокаутира в първите минути, най-вероятно е свършен. Видяхме какво се случи с Барбоза - след един рунд с Хабиб на гърба си беше сдал багажа. Ако с Конър се случи нещо подобно, картинката ще е още по-зле.

Женският мач - очаквана победа за Сайборг, но съдийството беше потресаващо. Явно вече рундове могат да се печелят с пискане при удари във въздуха и клинчове с 0-лева активност. Как примерно първи руд може да се даде за Холм след като Сайборг имаше повече удари и нанесе може би най-силния удар в целия мач именно тогава - онзи десен прав, който после затвори окото на Холмс. Сериозно, почти всички комбинации на Холмс или бяха във въздуха или бяха блокирани, а тези, които попадаха в целта бяха с много по-малка сила. Не че и тя не я удари няколко пъти по-стабилно, но на фона на общата картина този мач за мен си беше абсолютно 50-45.

Кхабиб това, което е казал, си е самата истина. Конър си ги пише тия глупости "в образ", ясен е. Срещу Нурмагомедов и Тони Фъргюсън нищо чудно и да не го видим никога. Няма никаква файда от тия мачове - нито парите ще са му достатъчни, нито има кой знае какъв шанс според мен. И двамата са топ бойци и в момента са най-доброто, което може да предложи тая категория.

Конър от тук нататък не знам как ще го натиснат да играе читава среща, само на money fights ще кълве вече. ;) 

33 minutes ago, gboy said:

Няма никаква файда от тия мачове - нито парите ще са му достатъчни, нито има кой знае какъв шанс според мен. 

Тоя филм не сме ли го гледали вече? В тая категория лесни мачове няма, но Конър има немалък шанс срещу Тони и Хабиб. Ясно е, че ако успеят да го свалят неимоверно ще увеличат шанса си за успех, но в стойка Макгрегър ги превъзхожда и ако успее да избегне тейкдаун за 2-3 рунда би ги приспал.На земята срещу Тони има шанс да се пребори за позиция и да се изправи, но Хабиб свалили го ще стане мътна и кървава.

Ми не знам, ама тия двамата са извънземни, опукаха кой където свариха, и то размазаха елитни бойци като ли че бяха новобранци. От мачовете на Конър единствено ме впечатли досега този срещу Еди Алварез, където демонстрира страхотна класа, както и този срещу Халауей донякъде.

Между другото, нещо интересно, ето какво е казал треньора на Нурмагомедов:

"Khabib е от много рядка порода и няма да чака Conor. Не го интересува дали ще се бие с него, той иска да се бие за титлата.

А както аз виждам нещата, Tony е легитимния шампион. Просто Conor няма да защитава титлата си.

Conor в момента е в шоубизнеса - заслужил си е това право. Той е там, където иска да бъде. Но това не е защита на титлата в леката категория. Той иска да изкара възможно най-много пари.

Conor си е сам шеф, няма никой над него. Той е шефът. Така че каквото си поиска Conor да направи, това ще стане. Но защита на титлата е нещо, което въобще не влиза в плановете му."

А в същото време от профила на Конър летята такива неща:

Truly truly truly get on your fucking knees and beg me. Otherwise I don't give a bollox. My whiskey is out this year and thats Diddy bread.

Честно казано не знам дали се отнася за Кхабиб, ама май е за него. Конър наистина превъртя играта и от тук нататък всеки негов мач ще бъде много повече събитие от шоубизнеса отколкото спортна среща.

*В тоя ред на мисли е редно да спомена, че книгата, която са издали за него в България и рекламираха като луди, е пълен боклук и ви съветвам горещо да НЕ я купувате. Само ще си загубите парите. :unsure:

Dana White е заявил, че следващият title shot, срещу Cyborg, ще получи Amanda Nunes. Това само ден, след като Cyborg обяви, че преговаря с Megan Anderson, тъй че нещата отново не са ясни. Все пак, Nunes срещу Cyborg е най-добрият вариант, защото и двете нямат особена конкуренция в дивизиите си. 

antropophagus

Тази Меган Андерсън я бях гледал в Инвиктата и ми се струва бая дървена все още, не я виждам хич срещу Киборга.

Nunes vs Cyborg е интересен женски мач. Единственият проблем е, че Nunes след 2 рунда сдава багажа. Кардиото и е зле, докато както видяхме Cyborg няма проблеми в това отношение. Интересно е, че Nunes пък реално има потенциал да нокаутира Cyborg, макар и това пак да си е леко спекулация, защото не сме виждали Cyborg дори разтресена от удар, но и повечето жени удрят като ...жени. Nunes и Cyborg удрят като мъже, така че има някакъв шанс за нокаут, но най-вероятно Nunes ще вземе 1-2 рунда макс в началото, след което Cyborg тотално ще я пре*ука и има и голяма вероятност за tko.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...