Jump to content

Поп фолк дискусия


MJ23

Recommended Posts

Време е да има отделна тема за обсъждане на най-новите хитове в най-популярния и класен жанр в България.

 

Давам начало с новия хит на Лорена:

 

 

 

Определено Лорена я чака бляскаво бъдеще и категорично оглавява топ-а ми заедно с Джулия.

Link to comment

Жалко само, че толкова късно дебютира. Няма чак такова бъдеще. Ще направи 2-3 силни години и ще я придърпат в Планета Фолк или ФолклорТВ. А и да не забравяме, че не пее във ВВЕ, а в джобърска компания. Поне шансовете за порно, предвид че се познава с Галена и мъжо й, са големи :beer:

Link to comment

Да се присъединя към любовта към Джулия. Много силно момиче. Очаквам много от нея вбъдеще.

 

 

  • Like 2

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Както с Хабиби така и с Мотел на Азис вече като ги чуя ми се драйфа. Не че не са хубави, напротив гениални са! Но като постоянно сега пускат мотел, а като излезна абсолютно всеки я слушаше постоянно. Е как да не ти писне?

Edited by Farest
Link to comment

Абонирана съм за планета и останалите канали в youtube, но е факт, че най-често като излезе нова чалга песен научавам първо от форума. Поздравления за темата! :beer:

 

Сега по същество. Тъкмо щях да похваля джобърите от hit mix, че са вдигнали нивото в последно време, но ето че ми излезе това:

 

 

Link to comment

И аз съм последвал всички музикални канали в тубата, но често научавам новите песни от тук, респект! Иначе, Планета искам да ги похваля тая година за мен беше доста по-силна от предната, особено краят и.

Два важни въпроса, имам към хардкор феновете:

 

1.Какви са ви прогнозите за следващата песен на негово величество Азис? Аз залагам на нещо мазно тип Сен Тропе, след тези 2 гениални балади.

 

2. Докъде смятате, че ще стигне Фики? За мен има всичко нужно след време да му се носи слава подобна на Азис. Гласът му е по-добър даже от на баща му. Вече 4та година прави фурор. Дори най-популярните клипове на Пайнер са именно с негово участие. Та вярвате ли, че след 20тина години, младежта ще говорят за него, както ние за краля?

Edited by BrockLesnar

 

Guilt is like a bag of fucking bricks. All you gotta do is set it down.

 

ezgif-2-3f18a4f68ec4.gif

Link to comment

Сега гледах това. Трите неща, които ми направиха впечатление. 

1.Борката Дали изглежда много нормален човек, сякаш не печели по 10 палки на участие. :D

 

2. Коцето отново е феномен, госпожата се опитва да задава сериозно въпроси, той обаче не ебава и се прави на Володята и забавлява истински, поклон!

 

3. Всички изпълнители,  въпреки годините опит, изглеждат адски развълнувани, явно наистина и те като БВЦ обожават чалгата и след толкова време не им писва да я правят. 

 

Guilt is like a bag of fucking bricks. All you gotta do is set it down.

 

ezgif-2-3f18a4f68ec4.gif

Link to comment
15 minutes ago, BrockLesnar said:

1.Какви са ви прогнозите за следващата песен на негово величество Азис? Аз залагам на нещо мазно тип Сен Тропе, след тези 2 гениални балади.

 

2. Докъде смятате, че ще стигне Фики? За мен има всичко нужно след време да му се носи слава подобна на Азис. Гласът му е по-добър даже от на баща му. Вече 4та година прави фурор. Дори най-популярните клипове на Пайнер са именно с негово участие. Та вярвате ли, че след 20тина години, младежта ще говорят за него, както ние за краля?

 

Приветствам идеята с въпросите, вече е само въпрос на време да си извоюваме свой чалга раздел, където посещаемостта и коментарите ще са минимум тройно повече, отколкото в кеч темите, а годишните концерти на планета ще имат повече коментари от темите за кечмания и роял ръмбъл взети заедно. :beer:

 

1. Не мисля, че следващата му песен ще е в стил Сен Тропе, сегашния гимик се радва на достатъчно голяма популярност и има още прекалено много потенциал, за да го захвърли с лека ръка.

 

2. Връхната точка в кариерата на Фики бяха дуетите му с Галена. За почти 5 години има не повече от 2-3 стойностни самостоятелни песни, а от 2015 година насам всяка следваща е по-тъпа и просташка от предишната (Бум, Вертолета, Is this love, Пате). Такива песни не могат да бъдат приети на сериозно, колкото и да се слушат и да зарибяват в даден момент. Затова Азис е толкова велик и обичан дори от хора нехаресващи чалгата, заради песни като ''никой не може, всеки път, ледена кралица, някой ден'' и.т.н, не заради ''напипай го, сен тропе и хоп''. Убедена съм, че след години 90% от самостоятелните песни на Фики ще звучат подобно на ласмаги джасмаги и бягайте крачета.

Link to comment

Азис е с нов гимик на докоснат от Бога. Повтаря го във всяко участие. Едва ли скоро ще мине пак на мазно. Песните му ще продължават да са такива полит-коректни, но пък винаги има нужда от балади :beer:

 

Фики просто разчита на гласа си и количеството песни. Азис, ако не броим дуетите му, изкарва максимум 2-3 песни на година, но всички са изпипани и топ. Прави песен винаги в най-точния момент и винаги е или уникална или мега скандална, което я прави пак много слушана. Явно сина на Тони е натискан от Винс в Пайнер, а и е малък още и му трябва материал за участията. Общо взето ако си направи кефа още малко и след 4-5 години излезе от Пайнер, може и да се докосне до Краля.  

 

 

Link to comment

Ще кажа кои гласове са топ в този жанр.

 

Азис и Софи Маринова имат невероятни гласове. Аз мисля даже, че не само в България, но и на балканите няма такива гласове като техните. И никога немога да реша кой пее по-добре. Константин също като млад имаше голям глас, но сега нещо не е както преди. За Преслава няма кво да говорим, уникален глас има и тя. Фики също пее много добре и пее според мен много по-добре от баща си. 

 

Засега тези гласове са най-най и скоро няма кой да им мъти водата.

Link to comment

 

 

Доса сполучлива песен. Виенето на Анелия леко я загрозява, но си ме радва, ще стане хит. Жалко че няма клип. Като цяло онзи ден @ShwN каза, че е време Анелия да се пенсионира, но мисля че да вади по 3-4 песни макс. годишно е добре. Харесва ми че и в почти всяка нейна песен има по някой ориенталски или турски мотив, което разбира се както всичко османско е КЛАСА.

 

Link to comment

Тази песен уж снощи я пуснаха, а тази сутрин гледам я махнали и качили тийзър, и сега пак я пуснали цялата. :D Та тази, Кристиана, изглежда обича да включва руски слова в песните си.

Ако трябва да съм честен, тази песен я слушах доста преди 2 години и я сменях, когато стигнеше до частта на Джорджано. :D

  • Upvote 2
Link to comment

 

Старата школа с новогодишно включване. Добре се е получило, напомня за старите ѝ песни и ми хареса доста от първо слушане. 

  • Upvote 2
Link to comment
Metzgermeister

https://www.vbox7.com/play:5e22dfb2

 

Старо, но златно :D И понеже съм от малкото в БВЦ, дето не са върли чалгари, искам да питам експертите каква е историята зад това клипче. Уж тоя, дето снима, го набиват накрая (даже псувните на биещия са ми по-забавни от циците на Андреа), но клипчето все пак вижда бял свят. Толкова ли никой не се сети да му строши телефона/ апарата или да изтрие клипчето от него? Или всичко е било нагласено, като дори този, който уж бие папарака, е бил част от схемата и боят е бил инсцениран за заблуда на врага и певицата :rolleyes: 

 

Иначе от мен чалгар няма да стане, защото за мен усещането от слушането на този жанр е такова, сякаш някой се опитва да ми бръкне в гъза и да ме разнежи твърде много, особено ако е Тони Стораро, който ми звучи като перманентно накъркан имам, страдащ едновременно от хемороиди и последен стадий рак на гърлото, но за да уважа авторката на темата, ще споделя две песни, които все пак получиха моето одобрение заради своята духовитост още през далечната 2003 г.:

 

 

 

Аз лично не бих нарекъл песен, излязла през този век, ретро, но... дявол го взел, тази композиция ми харесва и дори ще изброя причините. Първата е, че текстът не е на сополива любовна тематика, а е някакъв такъв весел и не прекалено вулгарен. Втората е, че начинът на пеене на певицата е поносим и нормален и е лишен от твърде многото извивки и вибрато, което е характерно за чалгата. Забележете и че самото момиче изглежда доста естествено и видимо няма нито силикон, нито ботокс по себе си, а също и не разкрива твърде много плът, като по този начин оставя достатъчно на въображението. Самият клип също е видимо нискобюджетен - мацката просто е застанала пред някакъв зелен екран и си денси на фона на наложен впоследствие тапет. Третата причина е якото соло към края на песента, което вкарва сякаш малко джаз привкус. Впрочем, тази песен явно е доста влиятелна, защото малко след нея застаряващата Кристина Димитрова, която не пее чалга, а е уж уважавана естрадна певица, пусна песен със същото заглавие, на чийто клип се появява по бельо и в припева се пее откровено: "Кекс, по-добре секс!" и звучи доста по-пошло. Импактът от песента на Симона явно се чувстваше и през изминаата 2017 г., когато някакъв рапър (така и не разбрах кой я пее, чух я за първи път в една дюнерджийница) също пусна песен за кекс, който е правил на предната вечер. Впрочем, Гугъл не ми помага да открия нищо за тази певица Симона - след нея се е появила някаква друга с това име. Явно тази е била one-hit wonder.

 

 

Откъдето и да го погледне човек, това е отвратително мазен кючек, но текстът ми харесва (бях го научил наизуст навремето и си го пеех под душа :lol:), включително рап секцията и макар че звучи като откровена пропаганда, те кара да се замислиш малко над родната действителност и каква мизерия е дори без цензурата и лимитациите на соца, а за мен един певец, освен да забавлява, трябва и да провокира и някаква мисъл у аудиторията си, а не само да пее: "Ти погуби любовта" или "Аз съм курва и парцал, ама ти ми изневери и ще ти направя живота черен, щот съм херувимче и еманципирана жена". Клипът навява известна носталгия по едни отминали времена, които за щастие няма да се върнат повече и Панко е инсъртнат по доста забавен начин в кадрите с Живков.

 

Едит: извинявай, бубайко MJ23, по някаква причина останах с впечатлението, че Лимончето е пуснала темата :rofl:

Edited by Metzgermeister

 

 

Link to comment

Въпросното видео с Андреа така като гледам е от най-over периода ѝ през 2010, когато беше наравно с Преслава и Галена. Цялата случка изглежда абсурдна и най-вероятно става въпрос за пиар. Това обяснява защо кадрите са се озовали в интернет, след като предполагаемия ''папарак'' е хванат в крачка и ''бит''.

 

Иначе като за човек, който не слуша поп-фолк е похвално, че ги знаеш тези песни, сигурно голяма част от хората ги чуват за първи път. 

 

Покрай поста на Metzgermeister и тази Симона ми хрумна една тема за размисъл. Кой според вас е най големия one-hit wonder в чалгата? На момента се сещам за: 

 

Spoiler

 

 

 

 

 

  • Upvote 3
Link to comment

Залагам на Нел, без да се замисля. Уникална песен.

 

Guilt is like a bag of fucking bricks. All you gotta do is set it down.

 

ezgif-2-3f18a4f68ec4.gif

Link to comment

Абе заслушах се тая вечер по песнички от недалечното ми детство и се сетих за тоя състав 88 на който се разбивахме в детските дискотеки и надувахме на старите 10 ватови колонки. Сега се зачетох и гледам, че те реално са състав направен от победителки в Пайнер версията на "таф инаф", но за жалост не са прокопсали много в тая индустрия. Много силно начало с хитове от всеки тон, но изведнъж залязват адски бързо. Дали Винс Пайнера има нещо общо, не са смогнали на славата или им е минал мерака според вас? Много голяма загуба е, че не продължиха .. 

 

Spoiler

 

 

Spoiler

 

 

  • Upvote 2
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...