tker 17-0 Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Много спортове имат отделни теми във форума - футбол, тенис, Ф1, снукър и баскетбол (НБА). Има обаче и доста други спортове, които се следят от потребители тук (коментират се в шаута), но не чак толкова, че да има нужда от отделна тема. Затова и смятам, че е добре да има обща тема за тях. Тук може да се коментира всичко, което не е за другите теми от волейбол, зимни спортове, други моторни спортове (без Ф1), лека атлетика, плуване и каквото още се сетите. И за да не е съвсем безпредметен първи пост, ще започна аз, с лек разказ не мачът от волейболната шампионска лига при жените между Марица и Динамо Казан, който гледах до преди 2 часа. Марица дебютираха в турнира със загуба от 0-3 (19-25 23-25 23-25), но имаше и позитиви в мача. Първо, в залата имаше сигурно около 3500-4000 души, което е страхотно и похвално, и без съмнение донесе самочувствие на нашите. Второ, като игра в отделни периоди те стояха равностойно и дори надиграваха рускините. Това, което не им стигна да вземат поне гейм, беше липсата на опит и на малко ефективност във важните моменти. В първия гейм имаха неуспешна контра при 17-19, въ втория допуснаха 1-2 леки грешки при равностойна игра след 20-та точка, а в третия наваксаха пасив от 8-17, само за да загубят отново минимално. За рускините играе Елица Василева, която не беше на топ ниво в първите два гейма, но в третия си ги измъкна, като реализира серия от 5 успешни сервиза, а после направи и няколко ключови защити и атаки във важни моменти. Тъй като надали женският волейбол е с много фенове спортно-технически, ще отбележа, че Нася Димитрова и особено Елица Василева изглеждат страхотно наживо. Знам, че особено последната има солидна база фенове във форума, сред които спадам и аз и мога да потвърдя, че отблизо е много красива. Да не говорим, че не отказа снимка и автограф на нито един желаещ, като щях да кача моята снимка, но придружителят ми за мача я направи толкова некадърно, че не се заслужава . П.С. В типично български обичай имаше голям гаф и видео повторенията отказаха още в началото и не работеха до края! Ponetron, Rock, Yulian and 5 others 8 Quote Link to comment
Lag4 Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Аз гледам дартс и биатлон по телевизията. За дартса бях запален от The Olimpic Hero преди 5-6 години. Някои от вас веднага ще си помислят "Е то това спорт ли е изобщо? Някакви дебелаци хвърлят стрелички". С тези хора мога да поспоря. Изглежда много лесно по телевизията, но понеже съм играл малко и на живо знам, че е АДСКИ трудно да постигнеш прилични резултати. Любопитно е, че кариерите на играчите не приключват на 35-40 години. Има си звезди на над 50 години. Но най-много от всичко ми харесва страхотната атмосфера. За големите турнири залите се пълнят с 10-15 хиляди души. Тези хора пеят песни, обличат се във всякакви шантави костюми (това си е някаква традиция), пият големи количества бира... Изобщо една доста приятна парти атмосфера има. Утре започва световното първенство на PDC (най- богатата федерация, с най-добрите играчи в света). Ще бъде излъчвано по Nova Sport. Пуснете си да гледате няколко пъти, според мен няма да съжалявате. След Нова Година пък започва световното първенство на втората по сила федерация - BDO. Изобщо очертава се месец за гледане на дартс. Биатлон съм гледал преди петнайсетина години, още в златното време на Катя Дафовска, Павлина Филипова, Ирина Никулчина. После не знам защо, но спрях да гледам (най-вероятно защото българските биатлонисти бяха слаби). В последните 2 години отново гледам, даже се опитвам да не пропускам старт. Мъжете ни имат спорадични проблясъци и влизания в топ 10. Жените ни са супер трагични. Има някаква лека светлина в тунела и тя се нарича Милена Тодорова. Показва добри резултати на младежките първенства, дано успее да се развие и при жените. За 2018 г. ми се иска да посетя някой кръг от Световната Купа по биатлон на живо и някой голям дартс турнир. MJ23, The Olimpic Hero, Brutalnia and 4 others 6 1 Quote Link to comment
hacky Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Аз гледам само стрелба с лък. Brutalnia 1 Quote Link to comment
kabakov Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Ски алпийски дисциплини, биатлон, от време на време и бобслей/шейни ако ги хвана по евроспорт. Quote Link to comment
The Olimpic Hero Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 https://www.webcafe.bg/sportcafe/oshte-sport/id_1712557311_Ako_ne_ste_gledali_darts_sega_e_momentat_da_popravite_greshkata_si Quote Link to comment
Monteso Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 (edited) Едва ли някога ще успея да разгадая как се събират десетки хиляди души в зала, за да гледат как двама пияници се замерат със стрелички по мишена! Edited December 14, 2017 by Unconquerable Brutalnia, MJ23, damtiham and 1 other 1 3 Quote MAKE AMERICA GREAT AGAIN !!! FUCK LGBT AND LIBERALS! Link to comment
koleda321 Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Честно казано има много спортове, които никога няма да разбера как са надраснали нивото "игра" и са се превърнали в "спортове", които имат публика и спонсори даже. Аз реално следя само двата футбола - европейски и американски. Преди години бях зарибен по баскетбол, ама винаги ми е било по-интересно да го играя, отколкото да го гледам. Бегло следя тенис, ММА и бокс, ама много бегло. Волейбол гледам сигурно веднъж в годината, когато има някакъв заряд около националния отбор. Аааа, да, следя изкъсо и най-великият спорт евър - КЕЧ! Monteso, baikiro, Brutalnia and 1 other 3 1 Quote Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1) 🏆🏆🏆 Link to comment
baikiro Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 (edited) 2 hours ago, koleda321 said: Честно казано има много спортове, които никога няма да разбера как са надраснали нивото "игра" и са се превърнали в "спортове", които имат публика и спонсори даже. Аз реално следя само двата футбола - европейски и американски. Преди години бях зарибен по баскетбол, ама винаги ми е било по-интересно да го играя, отколкото да го гледам. Бегло следя тенис, ММА и бокс, ама много бегло. Волейбол гледам сигурно веднъж в годината, когато има някакъв заряд около националния отбор. Аааа, да, следя изкъсо и най-великият спорт евър - КЕЧ! Един от малкото пъти когато съм напълно съгласен с коледата. Поне докато не прочетох последното изречение... Edited December 14, 2017 by baikiro Lemmon-714, koleda321 and Brutalnia 2 1 Quote Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
tker 17-0 Posted December 14, 2017 Author Share Posted December 14, 2017 Няколко различни неща от света на спорта: Като говорим за дарц, мога да кажа, че и аз гледам от време на време. Първоначално започнах със Световните на BDO по Евроспорт преди 10-тина години и това бяха няколкото вечери в годината, в които гледах. В последните 2-3 години гледам и PDC като ги хвана по Диема Спорт. От BDO винаги ме е радвал Тед Ханки, както и Мартин Адамс. От PDC харесвам Раймон фан Барнефелд и Фил Тейлър като класика естествено. MVG е много голям, но на мен като лаик в дарца ми е неприятен някак си. Второто, което забравих да отбележа вчера е положителната проба на Крис Фрум от Вуелтата. Той твърди, че е в следствие на вещество, което приема против астма и чиито дози е завишил, заради обострянето и в Испания. Ще видим, дали ще го накажат, което може да прекрати кариерата му при тежка санкция, но и ще е удар по цялото колоездене, предвид, че той е звездата. Последното за отбелязване, което видях, е 10-ката за спортист на годината в България и за мен в нея има някои скандални неща. Ето я първо нея; Григор Димитров - тенисАлександър Везенков - баскетболАнтъни Иванов - плуванеБоян Петров - алпинизъмВладимир Илиев - бадминтонВладимир Далаклиев - таекуондоДаниел Асенов - боксНевяна Владинова - художествена гимнастикаРадослав Янков - сноубордТихомир Иванов - лека атлетика Ясно е, че Димитров ще спечели. Би следвало Радо Янков да е категорично втори. За мен обаче е недопустимо там да са Боян Петров, Владо Илиев и неиграещият Везенков. За първия ще кажа, че за мен алпинизмът не е спорт, защото няма състезателен характер, макар да е нещо много трудно и да изисква голям кураж. Другите двама нямат чак такива успехи, че да са там. За Т.Иванов важи сходен аргумент. И понеже може да попитате кои хора бих предложил, веднага давам две имена, които скандално са пренебрегнати. Едната я гледах вчера вечер и това е Елица Василева. Играе в топ 5 отбор в Европа, в лицето на Динамо Казан и той като основна фигура. За 2017 печели купата на CEV, което е вторият по-силен европейски клубен турнир, както и сребро в силното руско първенство, където губят от Динамо Москва, които са може би топ 3 отбор в света. Има и сребро от суперкупата на Русия. Ако това не е достатъчно на фона на нашата действителност, здраве му кажи. Още по-скандален е случаят с Цветан Соколов. Макар да не ми е любимец, пичът спечели дубъл в Италия с Лубе, при това като водещ реализатор и май беше избран за диагонал номер 1 за 2017, като взе и бронз от ШЛ. Абсолютен скандал е да не е в топ 3. Реално аз бих го сложил трети, а Елица в топ 5. Интересно ми е какво ви е мнението за 10-ката и кого бихте сложили/махнали обективно от нея? Quote Link to comment
itzo1994 Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Димитров - Янков - Владинова мисля, че ще е топ 3. Не гледам спортовете, които са дадени в топ 10, мнението ми се базира главно на прочетеното в медиите. И аз не смятам алпинизма за спорт, но при такава липса на успехи в други сфери, защо да не сложат един човек, който претърпя тежък инцидент, възстанови се и отново катери like a boss. Смятам, че е добър пример. Дартс гледам по Евроспорт, ако го хвана, не се интересувам много от играчите, но е зарибяващо като цяло. Снукър гледах много навремето, сега само някой финал тук-таме. Brutalnia 1 Quote Link to comment
tker 17-0 Posted December 19, 2017 Author Share Posted December 19, 2017 Очаквано, с оглед на избраната десетката, тройката беше Димитров - Янков - Владинова. Ако гледаме само номинираните това е логичен и правилен избор. Според мен, както вече казах, липсват Елица Василева на може би около 5-то място и Цветан Соколов за тройката, но това е. Иначе Каунът естествено го наби мощно на всички, които го избраха, барабар с феновете му и отново реши, че не трябва да присъства, нищо, че сега не е активният му сезон. Мина с оправданието, че се подготвя, нищо че един Радо Янков например, се появи и уважи събитието в разгарът на олимпийския си сезон. Явно е въпрос на приоритети. Иначе като споменах Елица Василева, тя е номинирана за волейболистка на годината (да, това не стига за топ 10 на Спортист на годината) и тук може да се гласува за нея. Цецо Соколов този път не е сред номинираните: http://www.worldofvolley.com/News/fun/polls.html itzo1994, BrockLesnar and Rock 3 Quote Link to comment
tker 17-0 Posted December 24, 2017 Author Share Posted December 24, 2017 https://www.sportal.bg/news.php?news=700755 Brutalnia 1 Quote Link to comment
Lag4 Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 Гледам няколко души се запалиха за дартса и затова ще изкоментирам предстоящия финал и по-точно коефициентите на букмейкърите за него. Аз не мога да разбера защо дават почти равни коефициенти (1.90 за Фил Тейлър и 1,95 за Роб Крос в Betfair). И двамата хвърлят около 100 средно в досегашните си мачове в турнира (99.79 Тейлър и 100.92 Крос). Ако Крос хвърляше примерно 105+ до момента, а Тейлър 100 щях да съм съгласен да са изравнени коефициентите, но не и в сегашната ситуация. Все пак Тейлър е видял абсолютно всичко в този спорт и има безброй титли, а за Крос това ще първи финал на голям турнир. Явно букмейкърите не отчитат значението на опита, което за мен не е правилно. Роб Крос най-вероятно като дете е гледал как Тейлър печели титла след титла, като нищо може и любимец да му е бил и сега трябва да се изправи във финал срещу него и да се мъчи да го победи. Ами висока психологическа бариера си е. Като последен мач на Тейлър преди пенсионирането му няма как и публиката да не е за него, което също си е фактор. Като обобщение очаквам букмейкърите да свалят коефициента на Тейлър до началото на мача и после той да си спечели титлата. The Olimpic Hero, Yulian, Rock and 3 others 6 Quote Link to comment
MJ23 Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 На прага сме на създаването на най-големия урод, който историята на спорта в България, а и не само е виждала. Левски - Лукойл - 2014 . Интересни са ми две неща: 1- Колко титли има този хибрид? 2 - Везенков дали отново ще накара феновете (Платените наркомани на Тити) да скандират Лукойл на срещите на отбора, а не Левски, както бе с волейболния Нефтохимик? shevchenko, BrockLesnar, Ponetron and 1 other 3 1 Quote Link to comment
Ponetron Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 4 minutes ago, MJ23 said: 1- Колко титли има този хибрид? Quote Общото наследство на "сини" и "студенти" възлиза вече на недостижимите 71 трофея в историята на българския баскетбол. От тях "Лукойл Академик" е с уникалните 26 титли, а през годините "Левски" е ставал 18 пъти шампион. Във витрината на "Лукойл Академик" гордо стоят 12 купи на България, а в тази на "Левски" – 15. А мен ми е по интересно в мача между двата отбора (Академик си остават в първенството) как ще процедират букитата И Левски ще облекат ли ЧЕРВЕНОТО на Лукойл Brutalnia, BrockLesnar, Monteso and 1 other 4 Quote Link to comment
Monteso Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Спокс пичаги.. говедата няма да припознаят целия клуб Акедемик, просто малко по малко всеки един на заплата там ще облече синия парцал. Ponetron 1 Quote MAKE AMERICA GREAT AGAIN !!! FUCK LGBT AND LIBERALS! Link to comment
Just a fan Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Търговете за базите и емблемата кога са и дали ако създадем консорциум ще можем да участваме? Quote Link to comment
kabakov Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 Я някой да ме поправи ако греша. Не се ли мести просто спонсора и Академик си остават с успехите и титлите в Правец. Аз поне така разбрах, може и да греша? Няма да има "превземане" на историята на Академик от Левски. itzo1994 and koleda321 2 Quote Link to comment
Lag4 Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 Днес женският масов старт в биатлона беше най-доброто състезание за сезона до момента. Страшна драма до последния метър. Лаура Далмайер започва да си възвръща формата (може би вече е на 85%). Кайса Макарайнен, която само преди три дни навърши 35 години, показа че още и е много рано за пенсиониране. Канадката Розана Крауфорд направи кръга на живота си в Руполдинг и беше много приятна изненада. Какво да кажа и за Денизе Херман - смазващо ски бягане днес. С 4 грешки да е в топ 5 и само на 16,7 секунди от първата си е много впечатляващо. Анастасия Кузмина днес разочарова. Задава се супер интересна Олимпиада при жените. При мъжете целият сезон е състезание само с два коня - Йоханес Бьо и Мартен Фуркад и по всяка вероятност и в Пьонг Чанг ще е същото. Brutalnia 1 Quote Link to comment
koleda321 Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 On 3.01.2018 г. at 9:52 AM, kabakov8989 said: Я някой да ме поправи ако греша. Не се ли мести просто спонсора и Академик си остават с успехите и титлите в Правец. Аз поне така разбрах, може и да греша? Няма да има "превземане" на историята на Академик от Левски. Точно това е. Спонсорът се сменя, а няма някакво "сливане" на отбори като при Литекс и цеца. Така че моля, моля, да не се правят неадекватни сравнения. itzo1994 1 Quote Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1) 🏆🏆🏆 Link to comment
tker 17-0 Posted January 14, 2018 Author Share Posted January 14, 2018 Тъкмо от дни се борех с желанието ми да коментирам темата и видях, че сте започнали. Спонсорът се сменя и всички звезди на Лукойл идват в БК Тити 2014(не истинският БК Левски). Това се прави в средата на сезона, като 2-ят и 3-ят обезсмислят първенството и прецакават другите. Освен това един човек е собственик на двата отбора и това въобще не е конфликт на интереси, no? Да не говорим, че истинският БК Левски, макар и с доста задължения, си съществува и поддържа младежки формации, макар да няма мъжки отбор. Даже един приятел, който следи изкъсо баскетболът в България ми каза, че редовно има мачове при малките между БК Левски и БК Тити 2014. Но може аз да не разбирам и това да не е мазна схема и припознаване. Само тире ви липсва, но както се пее в една тъпа песен - всичко е точно. Иначе Далмайер навлиза наистина във форма и като нейн фен, мога да се радвам. Дано подобри още малко бягането и да атакува някой друг медал(титла) на ОИ. Иначе покрай ЗОИ, мога да отлича съперничеството Фуркад/Бьо, което е уникално, като французинът записа 15-ти пореден подиум за СК днес и не е излизал от 3-ката от началото на сезона. Другото е свързано с доминацията на Микаела Шифрин, която е феномен и е удоволствие да я гледаш. Вече изравни рекордът по победи преди навършени 23 години на Ингемар Стенмарк - 41. thuglife7777 and Ponetron 1 1 Quote Link to comment
tker 17-0 Posted February 10, 2018 Author Share Posted February 10, 2018 Понеже често съм голям хейтър на нашите спортисти, особено в зимните спортове, които определям като туристи, смятам, че е редно да отдадем заслуженото, когато има причина. Страхотно 14-то място на Владо Зографски на малката шанца. Показа постоянство от първите тренировки, през квалификацията и днес на двата официални скока. Издържа на забавянията и коварните условия и постави нов български рекорд на ски скок на ОИ (доегашният е бил 19-то място от 1984г.). Зографски беше много слаб в последните 3-4 сезона, включително настоящия, но евала, че напомни за най-добрите си дни точно на Олимпиадата. Иначе, ако някои следи хокеят по-подробно, може ли да каже, след като играчите от NHL не играят, ще има ли изобщо някакви звезди на този турнир и кои отбори облагодетелства отсъствието им? Rock and Berbatov 2 Quote Link to comment
Loop Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 1 hour ago, tker 17-0 said: Иначе, ако някои следи хокеят по-подробно, може ли да каже, след като играчите от NHL не играят, ще има ли изобщо някакви звезди на този турнир и кои отбори облагодетелства отсъствието им? В руския отбора на олимпийските състезатели от страната, чието име ни е забранено да споменаваме има 2 остарели легенди (Датсюк и Ковалчук) и 1 печално известно име (Слава Войнов, изхвърлен от NHL заради обвинения в домашно насилие). Другото като цяло са туристи и тичат се пързалят за здраве. Канада примерно е с ужасен състав от NHL rejects, които и в най-добрите си години са били 3/4th liner-и под средното ниво. А да, за Швеция ще играе Rasmus Dahlin - почти сигурен #1 пик в идния драфт и доста хвален защитник за бъдещето. Евентуално той ще е интересен как ще играе сред батковци, макар и слаби. HEIDENREICH and Berbatov 2 Quote Link to comment
HEIDENREICH Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Toчно това щях да те питам, спомням си че още в Сочи коментатора се дереше че за последен път наблюдаваме толкова много NHL звезди на Олимпиада и в Пиончанг ще е мизерия. При това положение според теб , пак ли Канада са основен фаворит въпреки сбиротока в състава или този път ще лапнат хурката. Кои отбори си струва да се следят? Сега гледам САЩ-Финландия за пичоци, хабер си нямам кои са най-добри в женския хокей, предполагам че са същите страни като мъжкия.Спомням си преди години един епичен мач на нашия женски национален отбор май срещу Дания , дето загубихме с над 100 гола разлика и вратарката ни получи похвали че е спасила още толкова.Как им е времето стигнало толкова да ни напълнят кошарката да ги еба. Quote Link to comment
Loop Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Руснаците са фаворит да спечелят златото, главно защото тяхната лига (KHL) е втората по сила в света, а там повечето играчи са си руснаци. Но все пак и техният отбор без хора като Овечкин, Малкин, Кузнецов, Тарасенко, Радулов... няма как да е същият. Двете остарели легенди, които споменах - Датсюк и Ковалчук, наистина са големи имена, но и двамата на практика са пенсионирани и особено случаят с Датсюк е както когато Дел Пиеро игра година футбол в Австралия за кеф. Иначе преди 10-тина години беше един от най-добрите хокеисти в света безспорно, но сега навършва 40 след няколко месеца... Канада, Швеция, Финландия и Чехия също ще си се борят за медали, защото при тях положението е такова, че и с юношите си до 16 да излязат, пак ще са по-добри от корейците да речем. Но без хората от NHL си е пълна катастрофа. При жените следя доста по-малко, но обичайните заподозрени са Канада и САЩ. Рускините бих ги сложил трети по шансове, после скандинавките. Общо взето е същото като при мъжете откъм силни нации, да. Мача, за който говориш, беше Словакия-България, олимпийска квалификация. Биха ни 82:0. Нашите едвам се държаха на краката си на кънките тогава, докато Словакия си е била от ранга на Чехия винаги (след раздялата им много ясно). Ето репортаж от мача: цък. В related има и още видеа от мача, но като цяло е жалка картина. MJ23, Brutalnia and HEIDENREICH 2 1 Quote Link to comment
Recommended Posts