Jump to content

UFC: GSP освобождава MW титла, Whittaker ще се бие с Rockhold на UFC 221


neshev

Recommended Posts

Quote

GSP няма да защитава MW титлата си, въпреки първоначалните нагласи. Официалната причина са колит, който са му били открити. Заради тях, GSP ще освободи титлата, за да се излекува.

Whittaker, който е interim шампион, ще се бие срещу Rockhold за да определят новият носител на титлата. Това ще се случи в Австралия на 11 февруари. 

 

Link to comment

Мисля, че това трябва да се превежда колит, не колики. Иначе доста жалко, титлата губи престиж в известен смисъл, когато не се защитава. За мен Whittaker ще е новият шампион в този случай.

Link to comment

Сигурно си прав. Не съм лекар, а и двете май бяха на стомаха.

Това, което направиха UFC с MW дивизията в последните две години, беше абсолютна порнография. Да имаш Romero, Whittaker, Rockhold, Weidman, Mousasi и Jacare, а титлата да се държи от Michael Bisping, който да отказва да защитава срещу тях, а да настоява да се бие с Dan Henderson и GSP, е скандално отвсякъде. 

Нека да не се лъжем. GSP се завърна именно срещу Michael Bisping, защото смяташе, че има шансове срещу него. Ако шампион беше Whittaker, надали щеше да припари. За това и беше пределно ясно, че GSP няма да направи и една защита. Колкото и Dana White да ни обясняваше, че било по договор и прочие. Поне евала, че не тръгна да прави номера като Bisping, с които да влачи дивизията още една година в тъмнина. Не смея да оспорвам, че наистина има здравословни проблеми, но дори и да беше в перфектно състояние, което надали е възможно на тези години, жестоко се съмнявам, че щяхме да го видим срещу топ бойците в MW. Сериозно се замислям дали въобще ще го видим срещу топ бойците в WW, а по-скоро ще търси битки с братята Diaz/Conor McGregor. 
 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...