Jump to content

Billy Corgan's NWA (National Wrestling Alliance)


nWoHulkster

Recommended Posts

От първи октомври насам Billy Corgan (от Smashing Pumpkins & TNA) е официалния собственик на най-старата американска кеч организация. Corgan и бившият WWE/ROH/TNA сценарист Dave Lagana са новите умове зад NWA и бавно и полека ще се опитват отново да възродят тази легендарна кеч марка от миналото.

 

Първото нещо, което направиха е да сключат съюз с Dave Marquez и Championship Wrestling from Hollywood шоуто му, което наскоро разшири телевизионното си покритие с 12.8 милиона домове и стана достъпно за гледане по телевизията в 110 различни местни пазари из цяла Америка. На първо време NWA историите ще се развиват там, а догодина планът им е да има отделни NWA TV записи.

 

NWA Worlds Heavyweight шампионът Tim Storm дебютира в CWFH:

 

Вътрешният глас на Tim Storm

 

Tim Storm и NWA титлата:

 

Първият мач на Tim Storm в CWFH + Nick Aldis дебютира:

 

Edited by nWoHulkster
 • Upvote 3
Link to comment

Определено нямат аспирации да са поредното indy. Плановете им са да работят с няколко човека, около които да градят истории, чрез кратки документални филми и клипове. Доста добро интервю с Dave Lagan, в което разказва за плановете си:

https://tunein.com/radio/Voices-of-Wrestling-p677346/?topicId=117246956

Ще е интересно дали ще имат какъвто и да е успех, защото в момента е бъкано от кеч, а това, което се тиражира на indy сцената, е in-ring based продукт. Да имаш 52 годишен шампион е сериозно отстъпление от това. Ето и втория епизод на "NWA Ten Pounds of Gold":
 

 

 • Upvote 2
Link to comment

Както WCW ни показа навремето, само ако имаш пари, можеш да си конкурентен на WWE. Въпросът е колко пари има Billy Corgan да харчи, защото ако не е много, то щат, не щат, ще са си просто следващото инди.

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Ще видим как ще се развият нещата около NWA с новият собственик Billy Corgan!Съюзът с Dave Marquez и неговата компания CWFH е страхотна новина!Този съюз ще бъде от полза и за двете стрaни,но най-много за NWA.Нямам търпение да гледам първото им съвместно шоу!Желая успех на Billy Corgan и се надявам именно той да е човекът,който да върне славните дни на NWA!

 • Upvote 3

[size="4"]Ric Flair - "If you want to be the man, you got to beat the man!"[/size]

Link to comment

В третото издание на "Ten Pounds of Gold", Billy Corgan обяви, че Tim Storm ще защити титлата си срещу Nick Aldis (ex-Magnus) на 12 ноември на Championship Wrestling from Hollywood:
 

 

 • Upvote 2
Link to comment

Епизод 4:
 

Quote

Days before the NWA Worlds Heavyweight Championship match between Tim Storm and Nick Aldis (FKA - Magnus from TNA Impact Wrestling), NWA Ten Pounds of Gold takes you on a journey down the different roads between these two men. From the NWA Worlds Champion Tim Storm classroom to Nick Aldis's reflection on winning his first World Championship in TNA Wrestling, this episode dives into their different journeys.

 

 

Link to comment

Малко посмътъфръцаха накрая работата, но иначе мачът не беше толкова лош. Просто беше твърде basic. Wade Keller кво се оплакваше, все едно бил баси скандалния мач, едва ли не очаквал няква японска класика. :D 

ОБАЧЕ......мнооооого е малък тоя ринг, тва не е сериозно. То няма място да пръднеш, камо ли пък някакви по-сложни неща. Но в тая малка зала и трудно ще се побере по-голям ринг.

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

След "контроверсиалната" победа на Tim Storm, Billy Corgan отправи "open for business" предизвикателство където "всеки" (разбирайте избран от компанията) може да предизвика Tim Storm. Първият отзовал се:
 

 

Link to comment

 

Раздвоен съм. От една страна пичът изглежда абсурдно и винаги са ми били смешни промота с музика в бекграунда, още откакто Kane въведе тази мода през 2010-та година. 

Ооообаче, тоя пич има "нещо". Промотата му са супер добри, особено второто, където накрая подивя и почна да псува. И музиката даже се вписва перфектно, все е някъв сериен убиец от хорър филм. Трябваше да го запазят за по-късно, защото едва ли ще му дадат титлата сега, пък човекът има някакъв потенциал. Jocephus е Bray Wyatt, само че направен и изигран правилно, без глупости.

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment
 • 3 weeks later...

Трябваше да дадат титлата на Josephus. Има много хляб в това момче, буквално и преносно.

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Сигурно ще обяснят, че Tim Storm е загубил, заради контузиите, причинени от Jocephus, и ще правят някаква Rocky история с него.

Никога не съм бил особен почитател на Magnus. То е ясно, че всички тия са filler, докато не намерят някой млад и адекватен, около когото да въртят нещата. 

Link to comment
 • 2 weeks later...

Не очаквах NWA да защитават титлата си на CoD и останах шокиран от смяната на шампиона. Публиката на CZW обаче не остана очарована и едва ли ще има нещо свързано с NWA на ринга на CZW вече. :D

Link to comment
 • 3 weeks later...

В неделя Jocephus и Tim Storm ще се бият в empty arena match в The Impact Zone. Мачът няма нищо общо със записите на IMPACT, който се провеждат в залата тази седмица, но фактът че мачът ще бъде излъчен от там показва, че отношенията между двете компании са приятелски.

 

 

И в този ред на мисли, Jocephus е един от по-интересните образи напоследък. Определено той и spiritual adverser-ката му радват.

 

Edited by nWoHulkster
 • Upvote 1
 • Like 1
Link to comment
Shawn_Michaels

Гледах мача в който Магнус взе титлата, тоя Тим Сторм е много зле горкия, добре стана Магнус не го харесвам особено, но е на светлинни години пред Сторм и предните няколко шампиони на NWA, има раздвизване в NWA и то в добра посока колкото и да го hate-ват Корган в интернет човека има идея и може да направи нещо с NWA ,а дали ще се получи времето ще покаже, но поне ще се работи в някаква посока, защото NWA е в застой от много време насам

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Че кой хейтва Billy Corgan в интернет? Аз само хубави неща съм чел за него. :D

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment
Shawn_Michaels
4 hours ago, koleda321 said:

Че кой хейтва Billy Corgan в интернет? Аз само хубави неща съм чел за него. :D

Бе хейтват го като почнеш от Джим Корнет и стигнеш до обикновения кеч фен, може би хейт не е точната дума, но гледат с насмешка на това че купи NWA

Edited by Shawn_Michaels

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Интересно е колко бързо дадоха задна от оригиналната заявка, поставена с Tim Storm. От образи, които са твърдо базирани в реалността, преминаха към Jocephus, който е 100% кеч gimmick. Ще бъде интересно как ще продължат, защото именно персонажи като Tim Storm и начинът, по-който го третираха, ги отличаваше от останалите.

Относно критиките, повечето са следствие на показваното на ринга, което е в разрез с днешните очаквания. Tim Storm, Jocephus и дори по-младия Nick Aldis, работят бавен, ограничен от към движения и атлетизъм стил, докато в момента smark аудиторията, която е главната аудитория за подобен тип шоута, очаква много spot-ове и по-малко selling.

Това е парадоксът в момента, защото компании като NWA се стремят да привлекат най-голямата аудитория възможно, но тя просто не съществува. За това и почти всички компании, извън WWE, се насочват към шампиони, които отговарят на търсения в момента in-ring стил. Очаквам NWA да осъзнаят това и да се опитат да градят компанията върху хора, които им гарантират добри мачове, колкото и трудно да е това начинание. С подобни кечисти като Tim Storm, Jocephus и Nick Aldis, трудно ще наберат нужната инерция. 

Link to comment

Пълният мач:
 

 

Няколко думи за "залата". Impact Zone не е изглеждала толкова професионално от много време насам. Цветовата гама, осветлението и цялостната продукция, бяха на едно доста прилично ниво.

Самият мач беше оптималното, което можеха да извлекат от двамата. Стабилен gimmick мач с победител, който предразполага към един по-бавен rebuild на Tim Storm, от който могат да извлекат още 4-5 месеца. Досега, това им е най-доброто попадение и дава някакъв оптимизъм за проекта.  

 • Upvote 2
Link to comment

Страхотен мач се получи. Tim Storm направи много добра офанзива в началото. Хареса ми как наблегна на окото на Jocephus, който сега сигурно ще започне да разправя как от 3% зрението му е паднало на 5%, примерно. :D И двамата се постараха да са в действие през цялото време, и честно казано успяха. Изядоха доста бой. Финалът беше ненормален. Това падане на Storm от третото въже през двете стълби си беше чист екстремизъм. Ето такива неща обичам да гледам в кеча. След това представление очаквам CZW да ги поканят пак. А, и дано дадат титлата на Jocephus. С тази YouTube трибуна, която NWA поддържат, като нищо гимикът може да стане много голям.

Link to comment
 • 2 months later...
 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...