Jump to content

Даниел Кормие - заслужил шампион или вечно втори?

dbrm

Recommended Posts

Posted

От известно време насам се каня да я пусна тази тема, но изчаквах хем да видя резултатите от Б пробата, хем да го осмисля като хората. Сега май е точното време за една свежа дискусия. 

Джоунс гори. Това е. На 99 процента няма да се бие повече в UFC в близките 3-4 години. Един от може би най-големите таланти евър сам се победи и то убедително. Това постави UFC в доста ебана ситуация - един от най-доминантните шампиони идва, ебе всички наред, хващат го първи път, hype-ва се огромно завръщане, хващат го втори път, завръща се и побеждава категорично за втори път най-трудния си опонент и го хващат пак. Сега UFC са без шампион и с претенденти и дивизия, които изглеждат жалки.

Какво правят те в тази ситуация? Дават титлата на Кормие за втори път. ДАВАТ. На човекът, който и двата пъти изяде една гора бой от истинския шампион, че и рева като някоя путка. Как сега от UFC очакват тоя човек да го приема за шампион, за алфата в дивизията? Няма как да стане, в моите очи той ще е вечно втория с подарените титли. 

Това е моето мнение по въпроса.

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Posted

Аз от едно интервю разбрах, че Daniel Cormier бил левскар. Сами си правете изводите. :)

Posted

Като човек , който изключително много симпатизира на дегенерата Джоунс със ръка на сърцето казвам , че Кормиер е заслужил шампион и доводите , макар и доста елементарсни , са налице .

Кормиер беше категоричният номер 2 в девизията , докъто Джоунс държеше титлата . Ако Джоунс бъде солено нахакан заради провинението и го лишат от права за 2 години или повече вторият става първи - толкова е просто ... Чисто в ММА аспект извън гимика си Джоунс е безапелационно най-добрият ММА-ец за този времеви период , дори за мен е GOAT-a . Koрмиер от друга страна въпреки двете загуби е изключително силен състезател побождаван само от Джоун . Математически няма ли го джънките Кормиер е шампион .

Друг е въпроса , че разликата между Джоунс и останалата част от девизията беше доста голяма на моменти , а Кормиер е с едно съмнително решение по-добър . Лично за мен e по-удачно да се направи Кормиер - Густафсон 2 . Така ако Данчо спечели не е с подарена титла , а Густафсон ще има възможност да пребори въпросното съмнително решение от предният път .

Posted

Кормие имаше нещастието да попадне в една ера с най-великия и талантлив ММА боец, раждал се някога. Нещо като Джордж Форман - велик боксьор, който хората помнят предимно с това, че е загубил от Мохамед Али. Тежка съдба е това. В бойните спортове има място само за един и това ги прави още по-неблагодарни. Във футбола Роналдо и Меси могат да съществуват в една вселена, но ако бяха боксьори, само един щеше да отнесе величието.

Кормие също като Джоунс зоби, това е извън всякакво съмнение. Ако бях от романтиците, които си въобразяваха, че Даниел е чист, а пък Джон Джоунс е на химия и заради това го е победил, можеше и да го приема за истински шампион, но аз отдавна съм го минал този наивен период. Просто Кокалите не може да се изчисти като хората, това е. Така че Джони е номер едно, Кормие е и ще бъде втори.  Друг е въпросът, че като първият се е посрал и го няма, то втория си става първи, няма как - математика. :D  Но си остава усещането, че не гледаш най-добрия, колкото и пояси да има. Едно време цялата тежка на UFC беше в това положение, защото Федята отказа да се състезава там и съответно никой не ебаваше шампиона за слива. Мисля, че дълги години и в LHW ще бъде такава ситуацията. Който и да вземе колана, всеки ще казва, че най-добрият просто го няма в картинката и това е.      

Според мен "връщането" на пояса е върла тъпотия. Има толкова хора, които в момента претендират за тая титла, сега беше перфектното време да се направи турнир и да се върне малко от малко престижа на шампиона по тоя начин.

Относно Кормие - това, което каза Джоунс след края на мача им не е лъжа. Даниел може и да не е най-силният човек в света, но си остава победител в живота и това е много по-важното. Ако видите какъв е животът на този човек, ще разберете, че наистина е минал през много мъки и страдания, за да стигне до перфектния социален статус, в който е в момента и да е осигурил на семейството си богат и охолен живот. Имаше едно интервю, в което беше казал точно това - след всичко, което ми се е случило, какво толкова може да стане в спорта - да загубя мач, чудо голямо. Като се замислиш, Кормие е човек, който въпреки всичко, което му е поднесъл живота, е постигнал много и живее щастливо. Джоунс, въпреки всичко, което му е дала природата, си остава отрепка, която не излиза от съдебните зали и ще си остане най-великата издънка на ММА. Ще се обърне след десетина години назад (и да - ще минат много бързо) и ще се плесне по челото, като разбере какво е изгубил, инак поднесено на тепсия.

ДиСи прие поражението много, много тежко. Бил е тръгнал да изхвърля всичките си златни пояси, жена му го била спряла в последния момент. Така че не вярвам, че ще се върне вече същия боец. Според мен, времето му мина. Едно, че е на години, второ, че след подобен крах мотивацията се губи. Няма да се изненадам, ако още в следващия мач му вземат колана, че току виж се и пенсионирал. Няма да го запомня като шампион, но ще го помня като велик боец.

Posted

Абе тоя най-велик за всички времена, не е ли същия дето Густафсон му еба путката майна и беше ограбен???:unsure:

Guilt is like a bag of fucking bricks. All you gotta do is set it down.

ezgif-2-3f18a4f68ec4.gif

Posted
38 minutes ago, BrockLesnar said:

Абе тоя най-велик за всички времена, не е ли същия дето Густафсон му еба путката майна и беше ограбен???:unsure:

Дори и така да е защо не дадоха титлата на шведа? Той имаше много близък мач и с Кормие, а Кормие си падна 2 пъти от Джоунс.

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Posted

В UFC не се случва често, боец да спечели титлата и после да даде положителна допинг проба. Това се е случвало само веднъж - Josh Barnett на UFC 36, където победи Randy Couture, но впоследствие даде положителна проба. Хора, които успешно са защитили титлата си, но са дали положителна проба, са: Tim Sylvia (2003) и Sean Sherk (2007).

С какво Jon Jones е различен? В предишните случаи, резултатът от мача не е променен. В официалната статистика, Barnett, Sylvia и Sherk имат записани победи, нищо, че са дали положителни проби. Преди години, атлетическите комисии промениха правилата и, ако се провалиш на допинг тест, и победиш, победата ти се отменя на "No Contest". В случая, шампионът (Daniel Cormier) запази титлата си, чрез "No Contest". 

Posted

Аз съм на мнение, че DC трябваше да остане в тежката категория. Фактически там си създаде име и там си направи непобедимата серия. Но доколкото си спомням не искаше да се бие с Велазкез, с когото май тренират заедно и затова. Оценявам лоялността, но в същото време винаги съм бил привърженик на теорията, че е по-добре да си пръв на село, отколкото последен в града, както и стана с DC. DC в тежката категория щеше да е избие всички, както Райд избива мравки. Но в лека-тежка, както се спомена горе, имаше нещастието да се състезава срещу може би най-добрият боец в UFC.

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Posted

В боен спорт допингиран противник не може да бъде оправдание за загубата ти. Джон Джоунс с и без допинг е по-добрия боец и лично за мен най-добрия за времето си. В тежка категория не поиска да остане заради съотборника си ишампион в категорията по това време Веласкес, така че там пък Кормие сам и без бой се постави в ситуацията да е втори. Както и да го погледнем с колани или без, Даниел Кормие си е вечния втори. Освен това е черен, дебел, сравнително нисък за категориите, в които се бие и доста скучен боец. Няма и за какво да му се симпатизира.

Posted

Ако не ме лъже паметта шведът отнесе доста бой в шампионските рундове от Джоунс, който тогава излезе да се бие кажи-речи неподготвен за срещата. Също така Кокалите през по-голямата част от своята кариерата се е състезавал по-скоро на наркотици, отколкото на стероиди, затова е малоумно да се твърди, че зобът е причината за успехите му. Така че каквото и да си говорим DC остава вечния втори, а Густафсон вечния трети в дивизията.

[b]Thank you EDGE! [/b]

Posted

Вечно 3ти, той още мисля че няма 30, има цялото време на света да вземе пояса. Какъв бой е ял не знам, особено първите 2 рунда джоунс беше абсолютен спектатор.

ezgif-2-3f18a4f68ec4.gif

Posted

Дори и да вземе пояса, това няма да го направи най-добрия. Трябват няколко защити, битки срещу най-добрите, за да стане първи. Много хора взимаха колани и на следващата битка ги насираха кат някой путка. Густафсон се яви неподготвен за 5-рундов мач, а тези два рунда се наричат шампионски с причина :) Кормие също държи колана, но не е първи, не е най-добрия ;) Все едно да кажеш, че Джоузеф Паркър е някакъв фактор на върха на бокса като държи колан. Добър е, но най-добрия ли е? Може ли въобще да спори за прозвището най-добър? Има време пред Густафсон. но след загубите, които понесе, на него ще се гледа като на човека, който почти успя. Но не успя.

Posted

Какви шампионски рундове, какви загуби? В тия 2 рунда нещата бяха равни, а в останалите Алекс имаше смазващо предимство. Джон Джонс е един прехвален, нещастник, който трябваше да си загуби титлата още преди няколко месеца, но в крайна сметка си получи заслуженото по 1 или друг начин.

ezgif-2-3f18a4f68ec4.gif

Posted

Бате ти си гледал некав различен Джоунс Густафсон мач ...

Posted

Абе няма какво да се лъжем, Джоунс разказа играта на Густафсон в последните рундове, където шведът едвам се държеше на крака в следствие на боя, който беше отнесъл.

[b]Thank you EDGE! [/b]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...