Jump to content

Даниел Кормие - заслужил шампион или вечно втори?


dbrm

Recommended Posts

От известно време насам се каня да я пусна тази тема, но изчаквах хем да видя резултатите от Б пробата, хем да го осмисля като хората. Сега май е точното време за една свежа дискусия. 

 

Джоунс гори. Това е. На 99 процента няма да се бие повече в UFC в близките 3-4 години. Един от може би най-големите таланти евър сам се победи и то убедително. Това постави UFC в доста ебана ситуация - един от най-доминантните шампиони идва, ебе всички наред, хващат го първи път, hype-ва се огромно завръщане, хващат го втори път, завръща се и побеждава категорично за втори път най-трудния си опонент и го хващат пак. Сега UFC са без шампион и с претенденти и дивизия, които изглеждат жалки.

 

Какво правят те в тази ситуация? Дават титлата на Кормие за втори път. ДАВАТ. На човекът, който и двата пъти изяде една гора бой от истинския шампион, че и рева като някоя путка. Как сега от UFC очакват тоя човек да го приема за шампион, за алфата в дивизията? Няма как да стане, в моите очи той ще е вечно втория с подарените титли. 

 

Това е моето мнение по въпроса.

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Link to comment

Като човек , който изключително много симпатизира на дегенерата Джоунс със ръка на сърцето казвам , че Кормиер е заслужил шампион и доводите , макар и доста елементарсни , са налице .

Кормиер беше категоричният номер 2 в девизията , докъто Джоунс държеше титлата . Ако Джоунс бъде солено нахакан заради провинението и го лишат от права за 2 години или повече вторият става първи - толкова е просто ... Чисто в ММА аспект извън гимика си Джоунс е безапелационно най-добрият ММА-ец за този времеви период , дори за мен е GOAT-a . Koрмиер от друга страна въпреки двете загуби е изключително силен състезател побождаван само от Джоун . Математически няма ли го джънките Кормиер е шампион .

Друг е въпроса , че разликата между Джоунс и останалата част от девизията беше доста голяма на моменти , а Кормиер е с едно съмнително решение по-добър . Лично за мен e по-удачно да се направи Кормиер - Густафсон 2 . Така ако Данчо спечели не е с подарена титла , а Густафсон ще има възможност да пребори въпросното съмнително решение от предният път .

Link to comment

Кормие имаше нещастието да попадне в една ера с най-великия и талантлив ММА боец, раждал се някога. Нещо като Джордж Форман - велик боксьор, който хората помнят предимно с това, че е загубил от Мохамед Али. Тежка съдба е това. В бойните спортове има място само за един и това ги прави още по-неблагодарни. Във футбола Роналдо и Меси могат да съществуват в една вселена, но ако бяха боксьори, само един щеше да отнесе величието.

 

Кормие също като Джоунс зоби, това е извън всякакво съмнение. Ако бях от романтиците, които си въобразяваха, че Даниел е чист, а пък Джон Джоунс е на химия и заради това го е победил, можеше и да го приема за истински шампион, но аз отдавна съм го минал този наивен период. Просто Кокалите не може да се изчисти като хората, това е. Така че Джони е номер едно, Кормие е и ще бъде втори.  Друг е въпросът, че като първият се е посрал и го няма, то втория си става първи, няма как - математика. :D  Но си остава усещането, че не гледаш най-добрия, колкото и пояси да има. Едно време цялата тежка на UFC беше в това положение, защото Федята отказа да се състезава там и съответно никой не ебаваше шампиона за слива. Мисля, че дълги години и в LHW ще бъде такава ситуацията. Който и да вземе колана, всеки ще казва, че най-добрият просто го няма в картинката и това е.      

 

Според мен "връщането" на пояса е върла тъпотия. Има толкова хора, които в момента претендират за тая титла, сега беше перфектното време да се направи турнир и да се върне малко от малко престижа на шампиона по тоя начин.

 

Относно Кормие - това, което каза Джоунс след края на мача им не е лъжа. Даниел може и да не е най-силният човек в света, но си остава победител в живота и това е много по-важното. Ако видите какъв е животът на този човек, ще разберете, че наистина е минал през много мъки и страдания, за да стигне до перфектния социален статус, в който е в момента и да е осигурил на семейството си богат и охолен живот. Имаше едно интервю, в което беше казал точно това - след всичко, което ми се е случило, какво толкова може да стане в спорта - да загубя мач, чудо голямо. Като се замислиш, Кормие е човек, който въпреки всичко, което му е поднесъл живота, е постигнал много и живее щастливо. Джоунс, въпреки всичко, което му е дала природата, си остава отрепка, която не излиза от съдебните зали и ще си остане най-великата издънка на ММА. Ще се обърне след десетина години назад (и да - ще минат много бързо) и ще се плесне по челото, като разбере какво е изгубил, инак поднесено на тепсия.

 

ДиСи прие поражението много, много тежко. Бил е тръгнал да изхвърля всичките си златни пояси, жена му го била спряла в последния момент. Така че не вярвам, че ще се върне вече същия боец. Според мен, времето му мина. Едно, че е на години, второ, че след подобен крах мотивацията се губи. Няма да се изненадам, ако още в следващия мач му вземат колана, че току виж се и пенсионирал. Няма да го запомня като шампион, но ще го помня като велик боец.

 

Link to comment

Абе тоя най-велик за всички времена, не е ли същия дето Густафсон му еба путката майна и беше ограбен???:unsure:

 

Guilt is like a bag of fucking bricks. All you gotta do is set it down.

 

ezgif-2-3f18a4f68ec4.gif

Link to comment
38 minutes ago, BrockLesnar said:

Абе тоя най-велик за всички времена, не е ли същия дето Густафсон му еба путката майна и беше ограбен???:unsure:

Дори и така да е защо не дадоха титлата на шведа? Той имаше много близък мач и с Кормие, а Кормие си падна 2 пъти от Джоунс.

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Link to comment

В UFC не се случва често, боец да спечели титлата и после да даде положителна допинг проба. Това се е случвало само веднъж - Josh Barnett на UFC 36, където победи Randy Couture, но впоследствие даде положителна проба. Хора, които успешно са защитили титлата си, но са дали положителна проба, са: Tim Sylvia (2003) и Sean Sherk (2007).

С какво Jon Jones е различен? В предишните случаи, резултатът от мача не е променен. В официалната статистика, Barnett, Sylvia и Sherk имат записани победи, нищо, че са дали положителни проби. Преди години, атлетическите комисии промениха правилата и, ако се провалиш на допинг тест, и победиш, победата ти се отменя на "No Contest". В случая, шампионът (Daniel Cormier) запази титлата си, чрез "No Contest". 

Link to comment

Аз съм на мнение, че DC трябваше да остане в тежката категория. Фактически там си създаде име и там си направи непобедимата серия. Но доколкото си спомням не искаше да се бие с Велазкез, с когото май тренират заедно и затова. Оценявам лоялността, но в същото време винаги съм бил привърженик на теорията, че е по-добре да си пръв на село, отколкото последен в града, както и стана с DC. DC в тежката категория щеше да е избие всички, както Райд избива мравки. Но в лека-тежка, както се спомена горе, имаше нещастието да се състезава срещу може би най-добрият боец в UFC.

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

В боен спорт допингиран противник не може да бъде оправдание за загубата ти. Джон Джоунс с и без допинг е по-добрия боец и лично за мен най-добрия за времето си. В тежка категория не поиска да остане заради съотборника си ишампион в категорията по това време Веласкес, така че там пък Кормие сам и без бой се постави в ситуацията да е втори. Както и да го погледнем с колани или без, Даниел Кормие си е вечния втори. Освен това е черен, дебел, сравнително нисък за категориите, в които се бие и доста скучен боец. Няма и за какво да му се симпатизира.

Link to comment

Ако не ме лъже паметта шведът отнесе доста бой в шампионските рундове от Джоунс, който тогава излезе да се бие кажи-речи неподготвен за срещата. Също така Кокалите през по-голямата част от своята кариерата се е състезавал по-скоро на наркотици, отколкото на стероиди, затова е малоумно да се твърди, че зобът е причината за успехите му. Така че каквото и да си говорим DC остава вечния втори, а Густафсон вечния трети в дивизията.

[b]Thank you EDGE! [/b]

Link to comment

Вечно 3ти, той още мисля че няма 30, има цялото време на света да вземе пояса. Какъв бой е ял не знам, особено първите 2 рунда джоунс беше абсолютен спектатор.

 

Guilt is like a bag of fucking bricks. All you gotta do is set it down.

 

ezgif-2-3f18a4f68ec4.gif

Link to comment

Дори и да вземе пояса, това няма да го направи най-добрия. Трябват няколко защити, битки срещу най-добрите, за да стане първи. Много хора взимаха колани и на следващата битка ги насираха кат някой путка. Густафсон се яви неподготвен за 5-рундов мач, а тези два рунда се наричат шампионски с причина :) Кормие също държи колана, но не е първи, не е най-добрия ;) Все едно да кажеш, че Джоузеф Паркър е някакъв фактор на върха на бокса като държи колан. Добър е, но най-добрия ли е? Може ли въобще да спори за прозвището най-добър? Има време пред Густафсон. но след загубите, които понесе, на него ще се гледа като на човека, който почти успя. Но не успя.

Link to comment

Какви шампионски рундове, какви загуби? В тия 2 рунда нещата бяха равни, а в останалите Алекс имаше смазващо предимство. Джон Джонс е един прехвален, нещастник, който трябваше да си загуби титлата още преди няколко месеца, но в крайна сметка си получи заслуженото по 1 или друг начин.

 

Guilt is like a bag of fucking bricks. All you gotta do is set it down.

 

ezgif-2-3f18a4f68ec4.gif

Link to comment

Абе няма какво да се лъжем, Джоунс разказа играта на Густафсон в последните рундове, където шведът едвам се държеше на крака в следствие на боя, който беше отнесъл.

[b]Thank you EDGE! [/b]

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...