Jump to content

Saul Alvarez vs. Gennady Golovkin - 16 септември 2017


MainEventer

Recommended Posts

Canelo vs. GGG

"Supremacy"

canelo-vs-GGG-t-shirt.jpg

 

Дата: 16 септември 2017 година

Място: Т-Mobile Arena, Las Vegas, Nevada

На живо по: HBO PPV

 

Main Event:

Gennady Golovkin (37-0) vs. Saul Alvarez (41-1-1Draw)

for IBF World Midlleweight Title

IBO World Middleweight Title

WBA Super Middleweight Title

WBC World Middleweight Title

 

Undercard:

Randy Caballero (24-0) vs. DiegoDe La Hoya (19-0)

for NABF Super Bantamweight Title

Joseph Diaz (24-0) vs. Jorge Lara (29-0-2Draws)

Ryan Martin (19-0) vs. Francisco Rojo (20-2)

for WBA Inter-continental Lightweight Title

WBC Continental Americas Lightweight Title

Nicola Adams (2-0) vs. Alexandra Vlajk (11-6)

Vergil Ortiz (6-0) vs. Cesar Valenzuela (7-1)

Marlen Esparza (2-0) vs. Tania Cosme (5-6-1Draw)

Serhii Bohachuk (4-0) vs. TBA

 

 

Link to comment

Определено това е боксовата среща, която чакам от както е обявена, GGG ми е от любимците в момента, заедно с Ломаченко, а Canelo не е за подценяване, така че мача определено ще предложи качество.

Link to comment

 59be406be24da_DJ5j3M4UEAEVJ7S.jpglarge.thumb.jpg.a3aaded9b965982dc844026112f3e6f6.jpg

 

Пълна пародия. В розовата карта 7-мият рунд е даден за Канело, а дори в абсурдната бяла карта е рунд за Головкин :D Без коментар

Link to comment

Два от последните 3 дрийм мачове имат скандални отсъждания. С такива безобразия серат на легитимността на спорта.

 

Link to comment

Стисках палци на Канело в този мач, но решението си е скандално. Головкин спечели мача, но и той трябва да се стегне малко, защото ясно се видя, че и той не е непобедим. За мен даже Джейкъбс спечели предния мач, но нали трябваше да има Канело-Головкин...Е, имаше го и ни показаха един голям кур и двамата. На реванша да се стягат и да правят мач като хората. Тоя мач го чакам от 2-3 години и да ми предоставят тая пародия с това ебано решение накрая...Бялата карта горе даже не знам как да я коментирам. Тоя е гледал стар мач на Канело на джи ес ема и му е давал рундовете :D

Link to comment
3 hours ago, MainEventer said:

Стисках палци на Канело в този мач, но решението си е скандално. Головкин спечели мача, но и той трябва да се стегне малко, защото ясно се видя, че и той не е непобедим. За мен даже Джейкъбс спечели предния мач, но нали трябваше да има Канело-Головкин...Е, имаше го и ни показаха един голям кур и двамата. На реванша да се стягат и да правят мач като хората. Тоя мач го чакам от 2-3 години и да ми предоставят тая пародия с това ебано решение накрая...Бялата карта горе даже не знам как да я коментирам. Тоя е гледал стар мач на Канело на джи ес ема и му е давал рундовете :D

Тая.. Курва е дала тия точки.

 

Мачът сам по себе си ми хареса, Головкин беше агресор и вървеше напред, Канело вкара доста power punches и показа виртуозна защита.Не ми е проблем толкова равенството, близък бой - аз ги изкарах 116-112 за GGG но и със 115-113 съм ок. 118-110 за Канело обаче... То Орхан Мурад да му бяха дали щеше да попълни по-читав фиш.

Да беше дала 115-113 или нещо подобно за Канело, а не да се изхвърли като чекия на мокър песък с 10 на 2 рунда за него.

 

И двамата ги харесвам и с удоволствие ще гледам реванш, но горчивият вкус си остава-трети опорочен от съдиите мач за няма и една година.:angry:

 

Link to comment

Не мисля, че става въпрос за корупция. Ако ще нагласяш изхода, то е логично да стане с най-малката възможна разлика, че да не буди интерес. Ако Adailade Bird беше дала 7 към 5 рунда за Canelo, никой нямаше да повдигне въпроса. За това си мисля, че става въпрос за некомпетентност. Да, събраха се редица спорни решения в полза на Canelo, но не мисля, че De La Hoya оказва натиск върху съдиите. При битката с Mayweather, имаше един равен резултат, но там излезе, че е имало черно тото. Имаше я и битката срещу Erislandy Lara, но и там нещата бяха близки, а и битката не беше от значителен ранг, че да се вдигне шум.

 

Съдийството не е точна наука, но при такива решения трябва да се търси отговорност. По принцип, в боксът главния критерии е кой боксьор нанася по-чистите удари. Да, има официални критерии, но те са производни на това. Не съм сигурен, че все още се използва това просто правило, но исторически то е добро мерило. Често се величае CompuBox, но дори и там е крайно субективно. Човек, седящ до ринга, натиска бутони, по сходен принцип на предишните правила в аматьорския бокс. Доказано е, чрез slow-mo анализ, че CompuBox е крайно неточна система, която страда от същите субективни фактори. Вероятно, когато напредне технологията, ще има нещо по-добре и дори съдиите ще бъдат заменен. Дотогава трябва да се насочат главно върху това да тренират адекватно съдиите, да търсят сметка на всеки, който систематично греши, и да търсят промяна в самите правила, която да ограничи единичният фактор. 

Link to comment

След първо гледане аз специално не виждам проблем в решението . Проблема е в точките на съдийката . 118 - 110 е сензационен тъпизъм за мене . 

Не , че съм корифей в боксовото съдийство , даже не съм сигурен и с каква комплексна система точкуват , но чисто като наблюдател за мен е абсурдно Головкин да е спечелил само два рунда ... Ако беше в ММА можех поне да се аргументирам защо ги виждам така нещата , но тука единственото нещо , което ми е критерии е , че така съм преценил по незнайни причини .... И пак 10 на 2 рунда за Алварез няма как да е адекватно .

Link to comment

От мнението на един casual зрител, който не разбира, но пък обича да гледа ще кажа само, че мача ДОСТАВИ! Двамата са наистина топ бойци и го показаха нагледно. Според мен равенството може и да мине за приемливо решение, макар че аз бих дал победата на Головки, но с 1-2 рунда максимум. Тва 118-110 си е гавра. Хубавото от цялата ситуация е, че ще има реванш.

Головкин няма как да падне от удар, няма такава гад просто. Тоя десен, с който Алварез уби и зарови Амир Кан, Генади си го пое като пич и веднага започна да връща удари. Отделно имаше още една ситуация, при която ГГГ пое чист ъперкът в гърлото и на бавния кадър се видя как на лицето му се изписа една злоба и отново продължи с удрите и пресата все едно нищо не е станало. Голям боксьор, страшен...

Алварез също показа, че може да стои като с равен със сочения за най-добър в категорията, че дори и го превъзхожда в някои аспекти. Страшно техничен, бързи удари и невероятна защита. Това да запазиш спокойствие, когато ГГГ те държи във въжетата цял мач и почти да не пуснеш чист удар си е невероятно.

Двамата наистина доставиха един мач, който още 5 пъти да го пусна пак ще ми е кеф да го гледам. Имаше момента на разучаването, моменти на превъзходство и за двамата бойци, имаше и моменти, когато имах чувството, че са на улица и правят ек-ек. Доволен останах.

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Link to comment

Много силен мач,  и аз много му се изкефих. За съжаление с това съдийство просто ти скапват кефа. 10 - 2 рунда за Канело!? Не знам кой мач е гледала дамата, но не ще да е бил този. Един спортен журналист от ESPN между другото излезе и в прав текст обяви, че това е корупция и нищо друго. И някак си, трудно ми е да си представя, че човек, който е боксов съдия, ще е толкова далеч от истината. Не са я хванали от улицата, да му се невиди, с това си изкарва хляба. Имаше някой и друг по-спорен рунд, но това е. Примерно първия, ако не се лъжа, някои го дават за Канело, десетия също беше доста спорен (може и да бъркам, не ги помня наизуст), но цели десет рунда да ги отсъдиш за мексиканеца си е смешно. 

 

И на двамата съм фен, но Генади си го взе тоя мач. Ще се радвам да има реванш.

 

Тая година между другото е перфектна за бокса, аз не помня толкова силни мачове да е имало скоро - Кличко - Джошуа, Канело - ГГГ, Уард - Ковалев, а сега и Ломаченко - Рига :beer: 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...