MainEventer Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Canelo vs. GGG "Supremacy" Дата: 16 септември 2017 година Място: Т-Mobile Arena, Las Vegas, Nevada На живо по: HBO PPV Main Event: Gennady Golovkin (37-0) vs. Saul Alvarez (41-1-1Draw) for IBF World Midlleweight Title IBO World Middleweight Title WBA Super Middleweight Title WBC World Middleweight Title Undercard: Randy Caballero (24-0) vs. DiegoDe La Hoya (19-0) for NABF Super Bantamweight Title Joseph Diaz (24-0) vs. Jorge Lara (29-0-2Draws) Ryan Martin (19-0) vs. Francisco Rojo (20-2) for WBA Inter-continental Lightweight Title WBC Continental Americas Lightweight Title Nicola Adams (2-0) vs. Alexandra Vlajk (11-6) Vergil Ortiz (6-0) vs. Cesar Valenzuela (7-1) Marlen Esparza (2-0) vs. Tania Cosme (5-6-1Draw) Serhii Bohachuk (4-0) vs. TBA Link to comment
hacky Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Определено това е боксовата среща, която чакам от както е обявена, GGG ми е от любимците в момента, заедно с Ломаченко, а Canelo не е за подценяване, така че мача определено ще предложи качество. Link to comment
Flam3 Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Пълна пародия. В розовата карта 7-мият рунд е даден за Канело, а дори в абсурдната бяла карта е рунд за Головкин Без коментар Link to comment
HEIDENREICH Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Два от последните 3 дрийм мачове имат скандални отсъждания. С такива безобразия серат на легитимността на спорта. Link to comment
MainEventer Posted September 17, 2017 Author Share Posted September 17, 2017 Стисках палци на Канело в този мач, но решението си е скандално. Головкин спечели мача, но и той трябва да се стегне малко, защото ясно се видя, че и той не е непобедим. За мен даже Джейкъбс спечели предния мач, но нали трябваше да има Канело-Головкин...Е, имаше го и ни показаха един голям кур и двамата. На реванша да се стягат и да правят мач като хората. Тоя мач го чакам от 2-3 години и да ми предоставят тая пародия с това ебано решение накрая...Бялата карта горе даже не знам как да я коментирам. Тоя е гледал стар мач на Канело на джи ес ема и му е давал рундовете Link to comment
HEIDENREICH Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 3 hours ago, MainEventer said: Стисках палци на Канело в този мач, но решението си е скандално. Головкин спечели мача, но и той трябва да се стегне малко, защото ясно се видя, че и той не е непобедим. За мен даже Джейкъбс спечели предния мач, но нали трябваше да има Канело-Головкин...Е, имаше го и ни показаха един голям кур и двамата. На реванша да се стягат и да правят мач като хората. Тоя мач го чакам от 2-3 години и да ми предоставят тая пародия с това ебано решение накрая...Бялата карта горе даже не знам как да я коментирам. Тоя е гледал стар мач на Канело на джи ес ема и му е давал рундовете Тая.. Курва е дала тия точки. Мачът сам по себе си ми хареса, Головкин беше агресор и вървеше напред, Канело вкара доста power punches и показа виртуозна защита.Не ми е проблем толкова равенството, близък бой - аз ги изкарах 116-112 за GGG но и със 115-113 съм ок. 118-110 за Канело обаче... То Орхан Мурад да му бяха дали щеше да попълни по-читав фиш. Да беше дала 115-113 или нещо подобно за Канело, а не да се изхвърли като чекия на мокър песък с 10 на 2 рунда за него. И двамата ги харесвам и с удоволствие ще гледам реванш, но горчивият вкус си остава-трети опорочен от съдиите мач за няма и една година. Link to comment
neshev Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 Не мисля, че става въпрос за корупция. Ако ще нагласяш изхода, то е логично да стане с най-малката възможна разлика, че да не буди интерес. Ако Adailade Bird беше дала 7 към 5 рунда за Canelo, никой нямаше да повдигне въпроса. За това си мисля, че става въпрос за некомпетентност. Да, събраха се редица спорни решения в полза на Canelo, но не мисля, че De La Hoya оказва натиск върху съдиите. При битката с Mayweather, имаше един равен резултат, но там излезе, че е имало черно тото. Имаше я и битката срещу Erislandy Lara, но и там нещата бяха близки, а и битката не беше от значителен ранг, че да се вдигне шум. Съдийството не е точна наука, но при такива решения трябва да се търси отговорност. По принцип, в боксът главния критерии е кой боксьор нанася по-чистите удари. Да, има официални критерии, но те са производни на това. Не съм сигурен, че все още се използва това просто правило, но исторически то е добро мерило. Често се величае CompuBox, но дори и там е крайно субективно. Човек, седящ до ринга, натиска бутони, по сходен принцип на предишните правила в аматьорския бокс. Доказано е, чрез slow-mo анализ, че CompuBox е крайно неточна система, която страда от същите субективни фактори. Вероятно, когато напредне технологията, ще има нещо по-добре и дори съдиите ще бъдат заменен. Дотогава трябва да се насочат главно върху това да тренират адекватно съдиите, да търсят сметка на всеки, който систематично греши, и да търсят промяна в самите правила, която да ограничи единичният фактор. Link to comment
gardax Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 След първо гледане аз специално не виждам проблем в решението . Проблема е в точките на съдийката . 118 - 110 е сензационен тъпизъм за мене . Не , че съм корифей в боксовото съдийство , даже не съм сигурен и с каква комплексна система точкуват , но чисто като наблюдател за мен е абсурдно Головкин да е спечелил само два рунда ... Ако беше в ММА можех поне да се аргументирам защо ги виждам така нещата , но тука единственото нещо , което ми е критерии е , че така съм преценил по незнайни причини .... И пак 10 на 2 рунда за Алварез няма как да е адекватно . Link to comment
dbrm Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 От мнението на един casual зрител, който не разбира, но пък обича да гледа ще кажа само, че мача ДОСТАВИ! Двамата са наистина топ бойци и го показаха нагледно. Според мен равенството може и да мине за приемливо решение, макар че аз бих дал победата на Головки, но с 1-2 рунда максимум. Тва 118-110 си е гавра. Хубавото от цялата ситуация е, че ще има реванш. Головкин няма как да падне от удар, няма такава гад просто. Тоя десен, с който Алварез уби и зарови Амир Кан, Генади си го пое като пич и веднага започна да връща удари. Отделно имаше още една ситуация, при която ГГГ пое чист ъперкът в гърлото и на бавния кадър се видя как на лицето му се изписа една злоба и отново продължи с удрите и пресата все едно нищо не е станало. Голям боксьор, страшен... Алварез също показа, че може да стои като с равен със сочения за най-добър в категорията, че дори и го превъзхожда в някои аспекти. Страшно техничен, бързи удари и невероятна защита. Това да запазиш спокойствие, когато ГГГ те държи във въжетата цял мач и почти да не пуснеш чист удар си е невероятно. Двамата наистина доставиха един мач, който още 5 пъти да го пусна пак ще ми е кеф да го гледам. Имаше момента на разучаването, моменти на превъзходство и за двамата бойци, имаше и моменти, когато имах чувството, че са на улица и правят ек-ек. Доволен останах. Ще вземете брадите, ве, маняци. Link to comment
gboy Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Много силен мач, и аз много му се изкефих. За съжаление с това съдийство просто ти скапват кефа. 10 - 2 рунда за Канело!? Не знам кой мач е гледала дамата, но не ще да е бил този. Един спортен журналист от ESPN между другото излезе и в прав текст обяви, че това е корупция и нищо друго. И някак си, трудно ми е да си представя, че човек, който е боксов съдия, ще е толкова далеч от истината. Не са я хванали от улицата, да му се невиди, с това си изкарва хляба. Имаше някой и друг по-спорен рунд, но това е. Примерно първия, ако не се лъжа, някои го дават за Канело, десетия също беше доста спорен (може и да бъркам, не ги помня наизуст), но цели десет рунда да ги отсъдиш за мексиканеца си е смешно. И на двамата съм фен, но Генади си го взе тоя мач. Ще се радвам да има реванш. Тая година между другото е перфектна за бокса, аз не помня толкова силни мачове да е имало скоро - Кличко - Джошуа, Канело - ГГГ, Уард - Ковалев, а сега и Ломаченко - Рига Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.