Jump to content

WWE Curtain Call: Jim Cornette говори за ролята на Triple H в цялата сага.


THE ENEMY

Recommended Posts

curtaincall.0.jpg

Това интервю е интересно заради постоянното обсъждане за ролята на kayfabe в днешният кеч. Дава гледната точка на един от главните участници в може би първият случай в който ролята на кечистите е разбита публично и те излизат от gimmick и мнението му по въпросният инцидент.


 

Quote

Jim Cornette:

 

"Преди се имахме един с друг (с Triple H) , но той още тогава се движеше с тях (The Kliq). Когато това случи бях в шибания офис. Той беше едно от момчетата. Когато те направиха това *Curtain Call нещо, както знаеш, аз не бях единственият бесен. Хвърлих си шибания костюм на проклетия коридор в Медисън Скуеър Гардън! Предполагам, че всички знаят какво е Curtain Call. Не е нужно да го обяснявам. Джери Бриско риташе шибаните стени. Искаше да ги разпъне всичките, веднага щом се върнат. Всички бяха шибано разгневени, защото това просто беше ...

 

...Беше все едно се бяха изсрали на масата на Винс Макмеън в шибаната му трапезария, а това е човекът който им плаща заплатите! Шоуто в Медисън Скуеър Гардън беше за баща му и за самият него (за Винс). И само заради техният малък "момчешки клуб на милиардера", те трябваше да излязат на ринга, да изложат целият бизнес и да си направят това голямо кретенско нещо с тяхната прегръдка.

 

И в крайна сметка, кого от тях  Винс Макмеън щеше да накаже за всичко? Това беше последният ден на Kevin Nash в WWE. Беше последен също и за Scott Hall. Shawn Michaels беше шампионът. И така в крайна сметка преебаният беше Hunter Hearst Helmsley, който трябваше да спечели King of the Ring, но не спечели нищо. Сбогува се и с между 100 000 и 150 000 долара същата година. Беше наказан, заради това нещо което направи с останалите момчета.

 

Тогава това което направих, беше да отида при него, и му казах: "Виж, ти направи грешка. Остави останалите от групата...  Кой е наказан? Ти си наказаният. Защото Винс няма как да накаже шибаният Шон, защото той е Световен шампион. И какво може да направи на Hall и Nash? И така, ти си човекът който го отнася. Ти остави другите момчета да те поставят в тази позиция, а не трябваше. Вие се изсрахте върху бизнесът. И всички са ви бесни заради това."

 

Тогава накараха Triple H да се извини пред всички. Той просто минаваше и се извиняваше на всеки от нас. Извини се и на мен.
"Извинявай, не трябваше да го правя, това беше шибана глупост от моя страна ..." бла бла бла. Изглеждаше много искрен в думите си.
Какво стана? Минаха години от инцидента. В същото време Steve Austin спечели King Of The Ring през 96-та. Така че, БЛАГОДАРЯ, за Curtain Call, защото ако не друго, това ни даде една от най-големите звезди в този биз... добре, всъщност най-голямата звезда в историята на бизнеса!

 

Обаче минаха няколко години от инцидента и изведнъж имахме Русо, който правеше тези shoot лайна през цялото време в оптимален режим. И имаме сегмент на Raw, където пускат кадри от случилото се на Curtain Call, заснето с любителска камера, след което Triple H трябва да коментира инцидента. Тогава Хелмсли казва: "Съжалявам, но въпреки това, още тогава знаех, че с това ние направихме революция в този бизнес". Така. По времето на инцидента, той беше просто един лизач на задници. Но вече не му се налагаше да лиже ничий задник повече, защото вече лижеше дъщерята на шефа и не трябваше да му пука. И така той каза какво всъщност мисли. И тук стана ясно, че той не беше искрен докато ми се извиняваше. Не беше искрен когато се извиняваше на останалите момчета. Не беше искрен когато се извини, че е изложил целият бизнес.

 

И така, всъщност, така както челото му изпъкна от употребата на стероиди и HGH, така и неговото его изпъкна още повече, поради това, че се имаше за шибано недосегаем, мислейки си, че притежава ключовете за кралството. Това само защото се е оженил за дъщерята на шефа, която зае работата като ръководител на креативният отдел веднага след като завърши колеж. Всъщност мисля, че Стефани е умно момиче и никога не съм имал проблеми с нея, но тя имаше същото основание да ръководи креативният отдел тогава, каквото аз бих имал за да съм шеф на шибаната NASA! Защото имам толкова представа за телескопа Хъбъл, колкото тя имаше от кеч booking! Това е ужасно! Непотизмът и шибаните корпорации докараха кеча там където е той в момента. Това е причината Dana White и UFC да ни ритат задниците. Защото те правят pro wrestling от десетки години и вече го правят по-добре от самите нас.”

 

*Curtain Call

Spoiler

е един от най-известните инциденти в историята на професионалният кеч, в основата на която са намесени едни от най-ярките имена на кечисти от онази ера. Годината е 96-та, WWE (тогава все още WWF) е на път да преориентира продукцията си към по-edgy и все по-малко ориентирана към семейна аудитория. Датата е 19-ти май, а компанията има шоу в Madison Square Garden. Шоу, което е последно за Nash и Hall в WWE, преди да се озоват в конкуренцията - WCW. По това време Levesque и Nash са heel-ове, а Michaels и Hall babyface-ове. Четиримата освен, че са приятели, заедно са познати и като The Kliq. Групичката им има огромно влияние backstage в WWE. В краят на въпросният event в Madison Square Garden, четиримата излизат на ринга и се прегръщат, след което позират заедно с вдигнати ръце пред цялата публика. Всичко това се случва извън сценарият, никое от официалните лица на компанията не е информирано за него и общо взето с тази си проява те скандализират целият кеч бизнес по онова време. За първи път се случва кечисти да излизат извън образ пред публиката (breaking the kayfabe), като фейсове и хийлове (освен това имащи вражди един срещу друг) да празнуват заедно.

 
 
Link to comment

Интересна тема.
Хубаво е някои хора най-накрая да приемат, че света за добро или лошо не спира да се развива и променя. Този инцидент може би е изпреварил времето си, но е сигурно, че рано или късно е щял да се случи. В днешно време kayfabe-ът е непосилна задача, и това променя кеча отново. Curtain Call(така и не си обясних, защо случаят остана известен с това си име) може да е бил голям шок за всички през 96-та, но той по никакъв начин не е попречил в следващите няколко години,  кечът да навлезе в може би най-силният си период въобще. Cornette е споменал UFC... еми UFC e идеалният пример, че излизането от kayfabe не пречи в днешно време. McGregor няма случай в който да не псува като хамалин по време на пресконференциите, и след края на мача да не отиде да поздрави противника си.

Също така не съм съгласен и с атаката му срещу Triple H, говорейки за непотизъм в бизнеса. Съвсем нормално ние нямаме пълен достъп до информация, за това какво се случва backstage, но от нещата които биват осветявани се изказват доста суперлативи за Hunter. Дори оставам с впечатлението, че ако някой ден компанията остане под едноличното му ръководство, ще претърпи доста положителни промени.

Годината е 2017-та. Кечът не е това което е бил през 96-та, не е и това което беше в началото на века. В момента WWE буксува защото компанията седи в нищото. Лута се между миналото и настоящето, а Vince не посмява да направи крачката напред. Бъдещето на бизнеса е в shoot интервютата, и сливането на образите на звездите с реалния им живот. Всичко останало е някакъв невъзможен опит WWE да се върне в миналото, който ни води до празни зали, и малоумен booking. Враждата между Cena и Reigns, и hype-ът който се създаде около промотата на двамата, е ясен знак за това!

 

 

Link to comment

NXT е проект на Triple H. Съответно всички кечисти от индитата които подписват, всички so called ванила миджети, KO и Fin Balor със Световни титли, всичко това се приписва на Хънтър. Честно казано, аз нямам проблем с нищо от това, но доста често се срещат критики цялостно към WWE точно заради изброените неща и има хора, които смятат, че ННН ще превърне компанията в едно лъскаво инди (не буквално, но продукт близък до по-малки компании). Иначе що се отнася до критики към Хънтър, веднага се сещам за CM Punk, май това е единственият човек който съм чувал да го критикува толкова остро (от страна на бивши таланти специално), като е факт, че имаше нещо между двамата и Triple H му показа златната лопата точно в момент, в който Пънк изглеждаше най-over нещото в WWE.

 

А всъщност много от положителните идеи които се приписват на ННН, Пънк твърди че ги е защитавал точно пред него по времето когато беше част от компанията, което е доста странно.:D

 

Иначе често се срещат мнения и в BWC как липсата на всякакъв kayfabe убива кеча, дават се примери с Undertaker който почти никога не може да бъде видян извън образ и как това го е бетонирало като легенда. Всичко това е една интересна дискусия, която се води с аргументи и примери от двете страни.

 

А мнението ми за Curtain Call? Момчетата наистина са се мислели за много могъщи, то си има митове и легенди за тях. Едва ли наистина са си казали "ей сега променяме бизнеса завинаги!", по-скоро е било нещо от сорта "ние можем да правим каквото си искаме, айде да излезем и после да гледаме физиономиите на балъците backstage".:D Но с времето това наистина беше възприето като някаква революция. А когато публиката стана достатъчно умна и наясно с нещата, хората дори почнаха да се кефят на подобни неща все повече, и така някак си The Kliq успяха да се превърнат в нещо като рок звезди.

Link to comment

^Хубаво е да се запитаме, ако не бяха интегрирани тия indy маняци, кой въобще ще ше да бъде в rostera, както и щеше ли да е възможен сплит-а, и съответно подписването на новия ТВ договор за SmackDown?

 

 

Link to comment

По принцип се кефя да служам Jim Cornette, искрено ме забавлява когато трови някой, :D но не винаги съм съгласен с това, което казва относно много неща. В много случаи не признава таланта на другите и доста от виждания са му олд-таймърски (старомодни).

[b]Team Take It :[/b]
[b] "Dicks to Pussies"[/b]

Link to comment
ShiningWizard
2 hours ago, THE ENEMY said:

то си има митове и легенди за тях

Твърди се,че са провалили кариерите на Chris Candido,Shane Douglas и Bam Bigelow в WWF.

Link to comment
2 hours ago, ShiningWizard said:

Твърди се,че са провалили кариерите на Chris Candido,Shane Douglas и Bam Bigelow в WWF.

И не само на тях.

 

Иначе специално за Curtain Call, самият Kevin Nash твърди, че заедно с Hall са били напушени въпросната вечер. Обвинения в сексуален, физически и психически тормоз, множество пиянски изцепки, проваляне на кариери. Bret Hart ги определя като раково образувание.:D

Link to comment

Scot Hall и Kevin Nash са от малкото, които могат да кажат, че са направили кеча готин. Да, преебали са много хора, но това е част от играта (no pun intended). По това време е имало огромна разлика в заплащането между ME, uppermid и midcard кечистите, което е налагало да си браниш мястото с всички цели. Няма кечист от това време, който да не е имал колеги, които са го мразили. Без значение дали е Austin, The Rock, Triple H или Cena. Сегашното поколение е първото, където е наистина сплотено и backstage интригите са сведени до минимум. Помогна за това гарантираните договори, но и повечето кечисти са mark-ове за бизнеса и WWE открито ги експлоатират.

Постъпката им, за времето си, е била голяма работа, от към реакция backstage, но не промени с нищо нещата. После стигнаха период, който надали ще видим отново, от към популярност. Shawn Michaels и HHH щяха да бъдат уволнени в друг период, но тогава не можеха да си позволят такова нещо, с оглед конкуренцията от WCW. 


Под kayfabe се разбира това, което се случва на екрана. Вече никой не му пука какво правят кечистите извън него, дори и да говорят за бизнеса, gimmicks, кой с кого спи и прочие. Но това, което се случва на екран не бива да бъде пипано. За повечето хора, кечът е развлечение. Натоварващо е и на екран да слушаш за backstage политики, insider термини и всякакви изцепки от този род, сякаш не са им достатъчни същите драми, които изживяваш всеки ден в ежедневието им.

Russo се опита да направи подобно нещо през 2000 в WCW. Не се получи и компанията фалира. Според него, хората не са били готови. Дори и през 2017, не мисля, че са готови. Проблемът е, че casual базата намаля сериозно и се създаде усещането, че в момента се търси подобен тип продукт, но това е илюзорно. Да, indy-тата draw-ват повече от всякога, но това е главно заради интернет, който смали разходите им за реклама значително, и това, че има повече internet mark-ове от всякъде. WWE също намазват от това за големите шоута, но за house шоутата, където ходят семейства и обикновени фенове, си личат дупките, които компенсират с чистия брой шоута, но няма как да го карат дълго така. За рейтингите и гледаемостта няма нужда да се говори.

Всеки се опитва да създаде наново колелото, но това няма как да стане. Кечът отдавна загуби магията и за това вина имат самите WWE.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...