Jump to content

Разбирате ли от кеч?


YoTheReal

Разбирате ли от кеч?  

60 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

От "Какво мразите днес", че стана дума тук дали 80% от хората разбираме или не разбираме от кеч.

Та се чудех - какво значи да разбираш от кеч за вас? Като във футбола - да даваш добри прогнози кой ще спечели и как ще се развие дадена вражда/мач? Или да имаш ясна идея кое как се случва и как е най-добре да се случи дадена история?

Аре, Смаркландия напред.

Link to comment

Имам самочувствието да кажа за себе си, че съм един от хората, дето най-много разбира материята в България. 

Link to comment

Тва да твърдиш, че разбираш от кеч е все едно да казваш, че разбираш от "Приятели" или от "Игра на тронове". Това, че си гледал дадено телевизионно шоу дълго време не те прави разбирач, по скоро класически българин.

Link to comment

Преди 10 години щях да дам друг отговор, но сега нещата се изродиха и предпочитам да не се асоцирам със съвременните разбирачи.

Link to comment

Аз пък имам самочувствието и наглостта да кажа, че разбирам от кеч много над средното ниво. Причината да смятам така е, че съм гледал изключително количество мачове, истории, шоута, шуут интервюта, документални филми и още кво ли не и така сега знам какво прави една история и съответно мач добър. При кеча не е като при другите спортове, където е важно да познаваш изходите от мачовете. Тук мисля, че е по-важно да си наясно с цялостната концепция.

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Не. Харесвам кеча, на тоя етап не виждам как бих спрял да следя WWE за постоянно, но не се смятам за разбирач. Имам си некви фенски пристрастия, опитвам се да изразявам и адекватни мнения, но определено не ми се получава.
Не съм запознат с историята на кеча. Много често ми се случва да виждам как споменавате някакви кечисти или моменти от 80-те и 90-те и да се чудя за какво пишете. Не съм добре запознат дори и с терминологията. Ако трябва да си дам мелцърова оценка от 1 до 6, бих си дал не повече от 3 звезди.

 

 

Link to comment

Щом знаеш кой е Мелцър, значи си напред с материала. :D

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Евала мончета, за пореден път доказахте, че BWC е МЯСТОТО ДА БЪДЕШ! в петък вечер.

Моите КОНТРОВЕРСИАЛНИ пет стотинки:

Всички тук разбираме от кеч, почти без изключения. Над 90%. Дори тези, които пишат, че не разбират или че не искат да се асоциират с разбирачите. Само вижте какво става във форума, когато влезе някой нов потребител и напише "оф тоя Ролинс е голям мухльо" или преди години, когато някой напишеше "давай Джон пребий ги".

Аре сега ми кажете, че ако някой ваш приятел гледа кеча само по Диема, буквално само там и без интернет сайтове, ще можете да седнете с него и да си говорите разбираемо, без да се изнервяте, без никаква терминология. ;)

Т'ва някой да напише в един пост "не разбирам от кеч" и после "по мелцеровата скала"... ай сиктир, човек. :D

Или пък @dadoktor, който вече е от три години тук и ежеседмично дискутира шоута, истории, но не се има за разбирач. В bWc няма вече маркове. Тук сме почваме от смаркове до истински кечисти. ;)

Link to comment
ShiningWizard

Единствения начин една вражда да е вълнуваща е да има вълнуващи промота и сегменти  независимо дали да е за титла . Давам ви примери-Austin/Rock и HBK/Jericho.Сегментите и промотата бяха невероятни- сякаш щяха да се трепят като кучета на ринга.

Според мен идеалния мач не трябва да има твърде много rest hold-ове,това трае дълго в повечето случаи и става скучно на зрителите.Omega/Okada е добър пример за добър враждебен мач от днешната ера. В WWE най-близкото до подобна вражда бе Reigns/Strowman и тъпото е,че Reigns не се спря с тъпите промота как това е неговия двор (Което е взето от един кечист от 2004 ,който беше със същото "фамилно" име). Не знам дали е виновен creative,но трябва да направят нещо с този човек ако искат да го правят лицето на компанията. Надявам се WWE да направят ето такава вражда между Lesnar и Strowman. Поредния близък еквивалент на перфектната вражда Lesnar/Joe  бе съсипана от краткия мач  на PPV-то "Great Balls Of Fire". Ако WWE направят поредните Reigns/Strowman стил сегменти,но този път заместят Reigns с Lesnar и Lesnar се опитва да отвърне на удара, ще се получи невероятна вражда и хубав мач,но това зависи от самите WWE сценаристи. 

Link to comment
Rise of Thunder

Разбирам достатъчно, за да задоволявам фенските си нужди. Запознат съм с терминологията и основата. Нямам нито времето, нито желанието да се задълбочавам в дълбините като Фил. Туй то. 

Link to comment

В анкетата се отбелязах като разбиращ от кеч. И смятам, че без значение от степента (ако изобщо има някакви степени), може да е на ниска такава, но разбирам кеча. Честно казано тази едносрична дума - ОТ, придава много ......................... българистичност на израза. Тук всички разбират ОТ всичко. И честно казано аз нищо не разбирам ОТ кеч. Аз разбирам кеча. Знам, че не е истики, че всичко се развива по сценарии, че бла бла бла бла бла. Така представен този продукт ми харесва и  ме забавлява - друго какво ми е нужно. За "неразбиращия" хийла е лош, фейса добър, всички ходове на кечистите в мач са хватки и т.н. Съмърслем го гледах с двама които никога не са гледали кеч (класиката - знаят кои са Хоган, Скалата, Гробаря, Ледения, Трите Хикса, а гледането им на кеч се изчерпва с 1 клипче на месец в което търсят горе-изброените) и един който гледа точно само от Диема. Водехме сравнително разбираем разговор. И ми беше много по-забавно отколкото когато гледам с "разбирачи". Факт е понякога, че колкото по-малко разбираш нещо, толкова ти е по-забавно. Ето защо гледам да подхождам към шоутата със супер занижени очаквания, да съм сам или с хора които не разбират кеча. Ако наричаш гадняра хийл, а Душко Добродушков фейс за мен не разбираш повече от кеч. А в частта " Какво значи да разбираш от кеч?" отбелязах може би това което най-малко прави някой по-голям разбирач, но пък е най-важното за гледащите. А тези които не разбират продукта, но се пънат че не е така, те са смешни и за подигравка. Особено ако 3-ма катили тук им напишем "Мълчи си човече, излагаш се". Малко са хората които не схващат за какво иде реч и го осъзнават и внимават какво и къде говорят и пишат. Звучи като супер клише, но темата е интересна, най-вече защото очаквам някой капацитет да изтърси нещо забавно. :)

5079877.jpg

Link to comment

Гласувах с "ДА" на първи въпрос, въпреки че по-добре щеше да е да има опция "Може би". И... "Да си наясно с вътрешната терминология и тънкости" на втори въпрос. :D 

Link to comment

Разбирам от кеч, колкото да се каже, че съм малко повече от запален фен. Вниквам в историите и build-ването на враждите, наблюдавам дали кечистите, които са се изправили заедно на ринга имат химия помежду си.

 

Рядко гледам документални филми, но много обичам да гледам shoot интервюта. Meltzer никога не ме е греел какво мисли по въпроса, не знам кой го изкара бог на анализите в кеча. Истинските анализатори са neshev и The Olimpic Hero!

Link to comment

^Тъкмо бех да ти дам плюс, и като прочетох последното изречение си върнах пръста назад...

 

 

Link to comment

В BWC всички разбираме от кеч колкото и от жени :beer:

Gonna fly this boat to the moon somehow

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

If you don't believe me or don't get it, I don't have time to try to convince you, sorry.

Link to comment

Едно време само 2 % от форума бяха е***и. Сега всички пораснахме и цифрата нарасна. Поне 78,245 % от форума вече са е***и!  :D

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Честно казано разбирам повече кеча, отколкото B W C!!! Тук те питат "Разбираш ли от кеч", а ти трябва да отговориш колко пъти си ебал. И не иронизирам нито Вичикс нито ЙоДъРиъл. Все щеше да се стигне до ебането, до това колко точно са анализатори Нешев и Олимпик и колко смотан е форума без легендите си и истински ли е ЦСКА сега. FUCK LOGIC!

5079877.jpg

Link to comment

Това за смарковете и марковете е супер субективно. Примерно аз се определям като марк, защото гледам кеч почти само от фенска гледна точка. Това означава, че искам да побеждават само кечисти/образи на които симпатизирам и съм им марк и не ме ебе за бизнес логика и друг подобни. Какво от това, че знам кой е Мелтцер, какво е кейфейб и че всичко е по сценарий, като все още изкарвам извън нерви съседите при голяма победа на Леснър или на Боби Рууд (примерно).:D

Link to comment
  • 2 weeks later...

Единствените smark-ове в бизнеса са кечистите и booker-ите, другото са фенове, без значение дали са Internet mark-ове, научили два "insider" термина, мислейки си, че разбират какво се случва, или са casual mark-ове, които гледат кеча предимно с цел забавление. 

Link to comment
  • 1 month later...

Спрямо casual-ите в тоя форум всички може да минем под графа "разбиращи" . Еле пък примерно Хълкстъра , който пишеше статиите  за  българите в кеча , той освен , че разбира е и енциклопедия ...

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...