YoTheReal Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 От "Какво мразите днес", че стана дума тук дали 80% от хората разбираме или не разбираме от кеч. Та се чудех - какво значи да разбираш от кеч за вас? Като във футбола - да даваш добри прогнози кой ще спечели и как ще се развие дадена вражда/мач? Или да имаш ясна идея кое как се случва и как е най-добре да се случи дадена история? Аре, Смаркландия напред. Link to comment
ShwN Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Имам самочувствието да кажа за себе си, че съм един от хората, дето най-много разбира материята в България. Link to comment
itzo1994 Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Абониран съм за Wrestling Observer. Link to comment
dadoktor Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Тва да твърдиш, че разбираш от кеч е все едно да казваш, че разбираш от "Приятели" или от "Игра на тронове". Това, че си гледал дадено телевизионно шоу дълго време не те прави разбирач, по скоро класически българин. Link to comment
Loop Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Преди 10 години щях да дам друг отговор, но сега нещата се изродиха и предпочитам да не се асоцирам със съвременните разбирачи. Link to comment
koleda321 Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Аз пък имам самочувствието и наглостта да кажа, че разбирам от кеч много над средното ниво. Причината да смятам така е, че съм гледал изключително количество мачове, истории, шоута, шуут интервюта, документални филми и още кво ли не и така сега знам какво прави една история и съответно мач добър. При кеча не е като при другите спортове, където е важно да познаваш изходите от мачовете. Тук мисля, че е по-важно да си наясно с цялостната концепция. Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1) 🏆🏆🏆 Link to comment
Monteso Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Не. Харесвам кеча, на тоя етап не виждам как бих спрял да следя WWE за постоянно, но не се смятам за разбирач. Имам си некви фенски пристрастия, опитвам се да изразявам и адекватни мнения, но определено не ми се получава. Не съм запознат с историята на кеча. Много често ми се случва да виждам как споменавате някакви кечисти или моменти от 80-те и 90-те и да се чудя за какво пишете. Не съм добре запознат дори и с терминологията. Ако трябва да си дам мелцърова оценка от 1 до 6, бих си дал не повече от 3 звезди. MAKE AMERICA GREAT AGAIN !!! FUCK LGBT AND LIBERALS! Link to comment
koleda321 Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Щом знаеш кой е Мелцър, значи си напред с материала. Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1) 🏆🏆🏆 Link to comment
YoTheReal Posted August 25, 2017 Author Share Posted August 25, 2017 Евала мончета, за пореден път доказахте, че BWC е МЯСТОТО ДА БЪДЕШ! в петък вечер. Моите КОНТРОВЕРСИАЛНИ пет стотинки: Всички тук разбираме от кеч, почти без изключения. Над 90%. Дори тези, които пишат, че не разбират или че не искат да се асоциират с разбирачите. Само вижте какво става във форума, когато влезе някой нов потребител и напише "оф тоя Ролинс е голям мухльо" или преди години, когато някой напишеше "давай Джон пребий ги". Аре сега ми кажете, че ако някой ваш приятел гледа кеча само по Диема, буквално само там и без интернет сайтове, ще можете да седнете с него и да си говорите разбираемо, без да се изнервяте, без никаква терминология. Т'ва някой да напише в един пост "не разбирам от кеч" и после "по мелцеровата скала"... ай сиктир, човек. Или пък @dadoktor, който вече е от три години тук и ежеседмично дискутира шоута, истории, но не се има за разбирач. В bWc няма вече маркове. Тук сме почваме от смаркове до истински кечисти. Link to comment
ShiningWizard Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Единствения начин една вражда да е вълнуваща е да има вълнуващи промота и сегменти независимо дали да е за титла . Давам ви примери-Austin/Rock и HBK/Jericho.Сегментите и промотата бяха невероятни- сякаш щяха да се трепят като кучета на ринга. Според мен идеалния мач не трябва да има твърде много rest hold-ове,това трае дълго в повечето случаи и става скучно на зрителите.Omega/Okada е добър пример за добър враждебен мач от днешната ера. В WWE най-близкото до подобна вражда бе Reigns/Strowman и тъпото е,че Reigns не се спря с тъпите промота как това е неговия двор (Което е взето от един кечист от 2004 ,който беше със същото "фамилно" име). Не знам дали е виновен creative,но трябва да направят нещо с този човек ако искат да го правят лицето на компанията. Надявам се WWE да направят ето такава вражда между Lesnar и Strowman. Поредния близък еквивалент на перфектната вражда Lesnar/Joe бе съсипана от краткия мач на PPV-то "Great Balls Of Fire". Ако WWE направят поредните Reigns/Strowman стил сегменти,но този път заместят Reigns с Lesnar и Lesnar се опитва да отвърне на удара, ще се получи невероятна вражда и хубав мач,но това зависи от самите WWE сценаристи. Link to comment
Rise of Thunder Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 Разбирам достатъчно, за да задоволявам фенските си нужди. Запознат съм с терминологията и основата. Нямам нито времето, нито желанието да се задълбочавам в дълбините като Фил. Туй то. Link to comment
ShaolinMonk Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 В анкетата се отбелязах като разбиращ от кеч. И смятам, че без значение от степента (ако изобщо има някакви степени), може да е на ниска такава, но разбирам кеча. Честно казано тази едносрична дума - ОТ, придава много ......................... българистичност на израза. Тук всички разбират ОТ всичко. И честно казано аз нищо не разбирам ОТ кеч. Аз разбирам кеча. Знам, че не е истики, че всичко се развива по сценарии, че бла бла бла бла бла. Така представен този продукт ми харесва и ме забавлява - друго какво ми е нужно. За "неразбиращия" хийла е лош, фейса добър, всички ходове на кечистите в мач са хватки и т.н. Съмърслем го гледах с двама които никога не са гледали кеч (класиката - знаят кои са Хоган, Скалата, Гробаря, Ледения, Трите Хикса, а гледането им на кеч се изчерпва с 1 клипче на месец в което търсят горе-изброените) и един който гледа точно само от Диема. Водехме сравнително разбираем разговор. И ми беше много по-забавно отколкото когато гледам с "разбирачи". Факт е понякога, че колкото по-малко разбираш нещо, толкова ти е по-забавно. Ето защо гледам да подхождам към шоутата със супер занижени очаквания, да съм сам или с хора които не разбират кеча. Ако наричаш гадняра хийл, а Душко Добродушков фейс за мен не разбираш повече от кеч. А в частта " Какво значи да разбираш от кеч?" отбелязах може би това което най-малко прави някой по-голям разбирач, но пък е най-важното за гледащите. А тези които не разбират продукта, но се пънат че не е така, те са смешни и за подигравка. Особено ако 3-ма катили тук им напишем "Мълчи си човече, излагаш се". Малко са хората които не схващат за какво иде реч и го осъзнават и внимават какво и къде говорят и пишат. Звучи като супер клише, но темата е интересна, най-вече защото очаквам някой капацитет да изтърси нещо забавно. Link to comment
Yulian Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 Гласувах с "ДА" на първи въпрос, въпреки че по-добре щеше да е да има опция "Може би". И... "Да си наясно с вътрешната терминология и тънкости" на втори въпрос. Link to comment
damtiham Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 Разбирам от кеч, колкото да се каже, че съм малко повече от запален фен. Вниквам в историите и build-ването на враждите, наблюдавам дали кечистите, които са се изправили заедно на ринга имат химия помежду си. Рядко гледам документални филми, но много обичам да гледам shoot интервюта. Meltzer никога не ме е греел какво мисли по въпроса, не знам кой го изкара бог на анализите в кеча. Истинските анализатори са neshev и The Olimpic Hero! Link to comment
Monteso Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 ^Тъкмо бех да ти дам плюс, и като прочетох последното изречение си върнах пръста назад... MAKE AMERICA GREAT AGAIN !!! FUCK LGBT AND LIBERALS! Link to comment
Veetor Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 В BWC всички разбираме от кеч колкото и от жени Gonna fly this boat to the moon somehow First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. If you don't believe me or don't get it, I don't have time to try to convince you, sorry. Link to comment
koleda321 Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 Едно време само 2 % от форума бяха е***и. Сега всички пораснахме и цифрата нарасна. Поне 78,245 % от форума вече са е***и! Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1) 🏆🏆🏆 Link to comment
YoTheReal Posted August 26, 2017 Author Share Posted August 26, 2017 *са участвали в секс. Дали са ебали е друга история. Link to comment
ShaolinMonk Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 Честно казано разбирам повече кеча, отколкото B W C!!! Тук те питат "Разбираш ли от кеч", а ти трябва да отговориш колко пъти си ебал. И не иронизирам нито Вичикс нито ЙоДъРиъл. Все щеше да се стигне до ебането, до това колко точно са анализатори Нешев и Олимпик и колко смотан е форума без легендите си и истински ли е ЦСКА сега. FUCK LOGIC! Link to comment
THE ENEMY Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Това за смарковете и марковете е супер субективно. Примерно аз се определям като марк, защото гледам кеч почти само от фенска гледна точка. Това означава, че искам да побеждават само кечисти/образи на които симпатизирам и съм им марк и не ме ебе за бизнес логика и друг подобни. Какво от това, че знам кой е Мелтцер, какво е кейфейб и че всичко е по сценарий, като все още изкарвам извън нерви съседите при голяма победа на Леснър или на Боби Рууд (примерно). Link to comment
neshev Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Единствените smark-ове в бизнеса са кечистите и booker-ите, другото са фенове, без значение дали са Internet mark-ове, научили два "insider" термина, мислейки си, че разбират какво се случва, или са casual mark-ове, които гледат кеча предимно с цел забавление. Link to comment
gardax Posted October 25, 2017 Share Posted October 25, 2017 Спрямо casual-ите в тоя форум всички може да минем под графа "разбиращи" . Еле пък примерно Хълкстъра , който пишеше статиите за българите в кеча , той освен , че разбира е и енциклопедия ... Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.