Jump to content

UFC 214 "Cormier vs. Jones 2" - 29 юли 2017

neshev

Recommended Posts

20170712230248!UFC_214_event_poster.jpg

Event: UFC 214: "Cormier vs. Jones 2"
Date: Sat., July 29, 2017
Broadcast: Pay-Per-View (PPV), FOX Sports 1, UFC Fight Pass

UFC 214 PPV Main Event (PPV):

205 lbs.: Daniel Cormier (19-1-0) (c) vs. Jon Jones (22-1-0) (UFC Light Heavyweight Title)

UFC 214 Main Card (PPV):

170 lbs.: Tyron Woodley (17-3-1) (c) vs. Demian Maia (25-6-0) (UFC Welterweight Title)

145 lbs.: Cris Cyborg (17-1-0) vs Tonya Evinger (19-5-0) (Vacant UFC Women's Bantamweight Title)

170lbs.: Robbie Lawler (27-11-1) vs. Donald Cerrone (32-8-1)

205 lbs.: Jimi Manuwa (17-2-0) vs. Volkan Oezdemir (14-1-0)

UFC 214 Preliminary Card (FXX):

145 lbs.: Ricardo Lamas (17-5-0) vs. Jason Knight (20-2-0)
140 lbs.: Renan Barao (34-4-0) vs. Aljamain Sterling (13-2-0)
145.: Brian Ortega (11-0-1) vs. Renato Moicano (11-0-1)

145 lbs.: Calvin Kattar (16-2-0) vs. Andre Fili (16-4-0)

UFC 214 Preliminary Card (UFC Fight Pass):

115 lbs.: Kailin Curran (4-4-0) vs. Aleksandra Albu (2-0-0)
125 lbs.: Eric Shelton (10-3-0) vs. Jarred Brooks (12-0-0)
155 lbs.: Josh Burkman (28-15-0) vs. Drew Dober (17-8-0)
265 lbs.: Dimitri Smoliakov (8-2-0) vs. Adam Wieczorek (8-1-0)

Още не го вярвам. Все си мисля, че тия двамата пак ще преебат мача..

MAKE AMERICA GREAT AGAIN !!!

FUCK LGBT AND LIBERALS!

Зверският кард .

Още в прелима има интересен мач : Дебюта на Александра Албу . Зверската пичка , ама зверската ! Като скил ми се струва , че е хайпната само заради нереалният и външен вид , ама ще покаже .

Манува му дават хранилка с идеята , че ще бие и ще се реди за титла . Волканчо е нелош страйкър , може и да излезе нещо там , ама ако трябва да слагам пари ще са на Джими .

Роби и Каубоя ще се slugfest , с победа за Роби евентуално . Не ми се вярва Каубоя да му издържи на темпото без да рухне , а за нокаут ми е малко съмнително .

Саиборга с подарена титла . Евенгер не виждам к'во ще и направи ... Нулев шанс за upset е т'ва .

Удли - Мая ... е ташак . Като цяло чернилката е бая overrated . Първият мач с Томпсън беше очебиино , че черният загуби колана . Даже и да го приемем , че бяха равни , трябваше да оваканти . Къв шампион си като и претендента се представи толкова добре колкото и ти незнам ... Вторият им мач пак беше мега шанаджииски . Томпсън взе чисто първи и четвърти рунд . Вторият си беше чисто и просто равен , а петият в никой случей не беше 10-8 . По-равен мач надали е имало , даже в първият имаше повече резон да е за чернилката . Сега , ако Мая някак не дай Боже , Один , Буда и сие да падне , тоз маняк ще си повярва че е P4P номер 0,5 щот цифрата едно не е достатъчно категорична в израза си колко е добър .

В МЕ-то Джоунс бие . Всичко , което трябва да направи за да бие е да бъде Джоунс . Не му трябват никви нови тактики , корнер съвети , методи и тн. Старият Джоунс бие Кормиер в 99,99% от случейте . Кормиер в стойка не може да бие , колкото и да се напъва . Джоунс не е нито Биг Фут , нито Рой Нелсън . Ръмбъла с 40% от ударите го пращаше в трета глуха , ама Джонката не е Ръмбъла да дъхне 2-рият рунд , щот е излезнал или да го накутира в първият или да загуби ..... Кормиер видяхме , че няма да го бори , просто нестава . И не защото Кормиер не е в пъти по-добрият борец ... Просто Джоунс има достатъчно  XP в борбата за да знае как да се пази адекватно от тейкдаун в клинча , и е с една глава над Кормиер , което си е бонус в тая ситуация отвсякъде . Извън клинча вероятността да бъде свален е хептен по-малка . Джоунс се движи мега бързо при опити за тейкдауни . Double leg-а може и да мине , ама трябва да хване . Single leg-a видямхе , че не минава , ама хич . Вариянта на Кормиер е с подобен страйкинг , като при мача с Густафсон , с къси удари , без максимална сила , колкот за съдиите , но дистанцията , която държи Густафсон и тази , която държи Джоунс нямат нищо , ама нищо общо . Най-много от опити за такива съдииски удари да си бръкне сам в окото 2-3 пъти с пристите на Джоунс ... Очаквам решение и поне , ПОНЕ 3 взети рунда за Джоунс ... ПОНЕ .

^^ Ще ми се да си прав,аз също искам торбата да пусне колана,ала той не е толкова за подценяване.За мен, ако оставим настрана подготовки, лагери,поялници и заварки,ако са в топ форма и двамата,Кокалестия не предруса пак и всичко си мине наред,мача да започне,вече идва ментал състоянието.Джони-бой знае,че го е бил преди,но дали е същият боец?Кормие загуби 1-вия сблъсък,но оттам насетне маже наред + лично за мен той ВЯРВА,че е по-добрия файтър и че ще успее да сгъне архврага си. Определено дано се стигне до поне 3-ти рунд и нагоре и победителят да бие убедително, а не с десижън.

3kuoda.gif

Относително е колко гъни наред . Би дъхналият Ръмбъл , после би тъпият дъхнал Ръмбъл ,  взе съмнително решение с/у Александър и повече от комично решение срещу Силва . В тази категория има точно трима човека и т'ва са Кормиер , Джоунс и Александър , като Джоунс винаги е бил с една идея над тях , а те са движили доло горе на едно ниво .

Аз пък искам DC да смаже джънкито. Не бива да омаловажаваме победите му, особено тези срещу Ръмбъл. В първата среща отнесе няколко много тежки тупалки и въпреки това го надви. Ръмбъл просто не издържа психически най - вече срещу него. Да не забравяме, че освен  DC и Джоунс, всички останали от топ-а бяха прегазени (не просто победени, а прегазени) от Антъни Джонсън. 

За мен след UFC 200, Кормиер се бетонира като топ фейс. Изобщо не разбирам защо го освиркват на пресконференциите. Човекът е много естествен и е пример за подражание. Джоунс е неговата противоположност. Не ме грабва този образ на bad boy ,като тук дори не говорим за преструване както Конър например. Кокала си е легитимна утайка и на пръв поглед дори не изглежда като човек, който съжалява за постъпките си. 

Естествено няма как да отрека,че е един от най - великите за всички времена, но тук според мен му е време да загуби. Това е и последният шанс на DC да докаже, че не е шампион само на хартия,както немалко хора смятат. 

8 minutes ago, Gooner_4 said:

За мен след UFC 200, Кормиер се бетонира като топ фейс. Изобщо не разбирам защо го освиркват на пресконференциите. Човекът е много естествен и е пример за подражание. Джоунс е неговата противоположност. Не ме грабва този образ на bad boy ,като тук дори не говорим за преструване както Конър например.

The Olimpic Hero

Един наркоман по-малко ще има след мача. Нямам търпение моят любимец DC да предаде Jones.

1 hour ago, The Olimpic Hero said:

Един наркоман по-малко ще има след мача. Нямам търпение моят любимец DC да предаде Jones.

Нямам търпение да чета как се обясняваш КАТ ПУТКА след като моя човек, мега нарко негера Джоунс, се изгаври пак с идола на всички бета мъжкари Даниел "Сълзите" Кормие.

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Харесвам Jones заради таланта му. Може би най-талантливият боец, стъпвал в октагона, истинско удоволствие е да се гледа в действие. Но Jones e отрепка. Не заслужава да бъде подрепян срещу Cormier или по-точно вторият не заслужава да бъде освикрван. Кормие е също един от най-добрите бойци изобщо. Освен това е свестен човек, който трябва да бъде пример за феновете, просто е един наистина добър човек освен боец. Jones не е добър човек, дано се пребори с демоните си и се освести с годините, но съм сигурен, че повечето му фенове не биха изтърпели и 1 седмица с такава отрепка до тях, докато Кормие е човек, с който всеки би намерил общ език и на когото може да се разчита.

Това обаче все пак е бой, не реален живот. В рамките на ММА просто не виждам Кормие как може да затрудни Джоунс. Според мен срещу Джоунс би имал по-голям шанс някой като Антъни Джонсън, който да го нокаутира с добър удар в първия рунд, Кормие е добър боксьор, но няма power да нокаутира Джоунс, а и вторият ще има прекалено голям reach advantage. Така че му остава да бие със събмишън или с решение. Проблемът е, че Jones има много добра takedown защита и видяхме колко трудно е дори за борец от калибъра на Кормие да го повали. След това има обаче и втори проблем - дори и да го повали, дали изобщо може да го задържи на земята, Джоунс е много бърз и пърга и изненадващо силен, дори да го повалят, може да се изправи много бързо. И дори и по някакъв начин да успее да повали Jones джиу-джицуто на втория също е на много високо ниво. Това не е Антъни Джонсън с аматроски умения на земя. Честно не виждам как Кормие ще може да вземе гърба на Джоунс, а и вероятно ще има твърде малко шансове за това. Остава все пак да се опита да спечели с решение. Има някакъв такъв шанс, има добро кардио и ако се опита да пресира Джоунс срещу клетката и има по-голям успех при повалянията, дори и да не може да постигне нещо по-значимо с по-голям контрол на срещата има шанс да вземе повече рундове, но много малък. Ако реши да стои и да се кикбоксира с Джоунс е загубен. Джоунс е много по-добър striker от Кормие. Не мисля, че и Джоунс обаче има шанс да нокаутира Кормиер, всички видяхме колко здрава брадичка има. Най-вероятно ще бие с решение. Като цяло ключът към победата остава wrestlingа на Кормие. Ако Jones успее да предотврати по-голям процент от опитите на Кормие, ще видим повторение на първия мач и убедителна победа с решение за Джоунс (което най-вероятно и ще стане). Ако Кормие успее да е по-успешен и да пресира и поваля Джоунс постоянно, има шанс да вземе решение, но честно казано това не ми се струва толкова вероятно.

Лично на мен тая битка ми е 10 пъти по-интересна от Конаааа и Флойд

3kuoda.gif

И ся кво излиза? Данчо вика че не е говорил с Брок, Жан Жонс вика също,че не е говорил с Брок, е тва е силата на медиите и интернета.

Иди после обяснявай,че нямаш сестра. Джон казва,че ще се занимава с Леснар след Кормие?? Къде бе майка!!?? Леснар ще го сгъне с една ръка, докато с  другата подписва тлъсти договори от Винс и Дана накуп.

3kuoda.gif

С Брок въобще не е говорено , просто Джонката винаги е имал мераци за сблъсък с draw от тежките . Едно време беше Кейн и въпреки , че никой не е планувал нищо Джонката с 5 изречения в медиите го създаде тоя мач . И с Брок е така . 

Ако старият Джоунс не е избягъл на някъде през нарко-престъпните години хипотетично може да сгъне всички в тежката , еле пък Брок . Просто Брок е покъртително лош ММА-ец като се вземе в предвид , че стигна до върховете на ММА-я . Едно време единствената въпросителна беше дали Джоунс може да изкара с темпото на старият Кейн , сега обаче , тъй като това вече е извън дискусиите Джоунс няма конкуренция или поне не би трябвало да има , ако излезе същият състезател , като от преди 3 години .Въобще HW и MW девизиите от години са изключително далеч от LHW-та и по-специално от Джоунс . Самият факт , че Кормиер може пре спокойно да е в топ3 в HW , та дори и шампион , а старият Джоунс го сгъна като парцал говори достатъчно . Биспинг , Литакър и Ромеро въобще не може да се слагат в едно изречение с Джоунс ...

3 hours ago, gardax said:

С Брок въобще не е говорено , просто Джонката винаги е имал мераци за сблъсък с draw от тежките . Едно време беше Кейн и въпреки , че никой не е планувал нищо Джонката с 5 изречения в медиите го създаде тоя мач . И с Брок е така . 

Ако старият Джоунс не е избягъл на някъде през нарко-престъпните години хипотетично може да сгъне всички в тежката , еле пък Брок . Просто Брок е покъртително лош ММА-ец като се вземе в предвид , че стигна до върховете на ММА-я . Едно време единствената въпросителна беше дали Джоунс може да изкара с темпото на старият Кейн , сега обаче , тъй като това вече е извън дискусиите Джоунс няма конкуренция или поне не би трябвало да има , ако излезе същият състезател , като от преди 3 години .Въобще HW и MW девизиите от години са изключително далеч от LHW-та и по-специално от Джоунс . Самият факт , че Кормиер може пре спокойно да е в топ3 в HW , та дори и шампион , а старият Джоунс го сгъна като парцал говори достатъчно . Биспинг , Литакър и Ромеро въобще не може да се слагат в едно изречение с Джоунс ...

Далеч не съм съгласен. Има хора в тежката дивизия, които са с по 20-30 кг. отгоре на Jones, това си е разлика. Daniel Cormier не е срещал никой от топа на тежката дивизия. Франк Мир и Рой Нелсън през 2013 няма как да ги броя. През годините Велазкес, Стипе, Каруин, Вердум и дори хора като Брок и Алистър според мен биха издухали Кормие, вероятно и Джоунс би имал доста сериозни проблеми. Размерите имат значение. Брок е далеч от техниката на Джоунс, дори като борец, но само на база на чисти физически данни вероятно би контролирал Джоунс на земята, същото се отнася и до Кормие. Джоунс според мен трябва много да се назоби, за да е конкурентен в тежката дивизия, просто срещу по-едри и физически силни от него опоненти ще му е много трудно да се справи. Няма да може да си ги подмята така както прави в по-долната дивизия.

Джоунс кътва колкото и странно да ви звучи . Извън кът-а пича се разкарва над 100 в средата на кампа . А преди кампа е казвал , че е с walkaround в диапазона до 235 паунда , което легитимно е над 105 кила . Брок след кампа излиза на близо 112-3 кила , а е от най-големите чисто физически в HW-та .   Болшинството в HW-та движат около 105 в fight night-a , а с пълен камп без кътване Джоунс може да задържи 100-те . 

Леснар е абсурдно да говорим , че може да вземе гърба на Джоунс . Всичките дето си ги изброил са страйкъри , като само Вердум има някакъв legit skill на земята , но за да го ползва трябва да го свали , т'ва видяхме колко лесно се случва при мача им с Кормиер . За стойка съм убеден , че Джоунс с лекота ще си вземе мач срещу които и да е , Зингано , Стипе и тн. , апък Алистър съм убеден , че ще получи vivid халюцинации , ако трябва да стой с/у Джоунс .

Edit : Ако Мир и Нелсън 2013 не са били фактори , то Биг Фут 2011 беше назобен на изруд и беше буквално овършал Федор , Родригез и Арловски , a Кормиер го шамари като малка ученичка . А Биг Фут като кила не отстъпва грам на Леснър .

Това, което си написал, не е вярно човек. Не знам откъде си взимаш данните. Добре известно е, че Brock също cut-ва за тежката дивизия. Което означава, че обичайното му тегло е над 120 кг. Вероятно близо до 130 кг. Jon Jones максимум в режим бодибилдинг е стигал до към 105 кг, обичайно ходи малко под 100 кг. Това както и да го гледаме са над 20 кг. разлика.

3 hours ago, retwerts said:

Това, което си написал, не е вярно човек. Не знам откъде си взимаш данните. Добре известно е, че Brock също cut-ва за тежката дивизия. Което означава, че обичайното му тегло е над 120 кг. Вероятно близо до 130 кг. Jon Jones максимум в режим бодибилдинг е стигал до към 105 кг, обичайно ходи малко под 100 кг. Това както и да го гледаме са над 20 кг. разлика.

E аз съм написал , че се разкарва малко над 100 , ти под 100 , все тая за 3-4 кила . Брок е ясно , че кътва , ама ако се бият в HW-та Брок ще е около 110 , Джонс близо 100 без кът , айде 95-6 го кажи . При нереалната разлика в skillset-a на двамата и рийча невиждам тези килограми разлика как ще наклонят везните толкова .

Хайпа се покачва с всяка минута.Нямам търпение вече да гледам сопата.

3kuoda.gif

Аз имам предвид, че инфото за Lesnar ти е грешно. Какво те кара да мислиш, че ако се бият в тежка дивизия, Брок ще тежи 110 кг., при положение, че той сваля до 120 кг.! Брок Леснар при кантара е дехидратирал до 120 кг., което означава, че в деня на мачовете му обикновено не тежи по-малко от 125 кг. Джоунс, ако не сваля и прекара повече време във вдигане на тежести би стигнал някъде към 105 кг. Пак говорим за поне 20 кг. разлика! Отделно, че Джоунс всички видяхме, че с повече мускули покачва физическа сила, но пък губи доста от гъвкавостта си, бих предположил, че и с кардиото би имал проблеми на тези килограми, все пак не е свикнал да се бие при такива килограми.

Тука праим някви дискусии тип "Защо Батман ще бие Супермен" ала тъпата им P4P система , защото без да го видим , няма как да знаем . Поне за мене Джоунс откъм качества е в пъти по-добре от цялата им тежка девизия и не ми се вярва даже и 25 килограма разлика да са между него и който и да е друг да обърне везните чак толкова .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...