Jump to content

UFC: Опит за уреждане на двубой


neshev

Recommended Posts

Quote

На 28 ноември, 2015, UFC проведоха първото си шоу в Южна Корея. Още тогава се появиха съмнения за двубоя между Tae Hyun Bang и Leo Kuntz, като в рамките на часове, Tae Hyun Bang от фаворит на ~1.5 коефициент, стана underdog на ~8.00 коефициент. Tae Hyun Bang спечели срещата със split decision, което донякъде прекрати дискусията.

Оказа се, че наистина е имало, макар и неуспешен, опит за уреждане на този двубой. В Южна Корея, залозите на MMA събития са забранени, но има огромни канали за нелегални залози. Брокери са се свързали с Bang и са му предложили $100 000 за да загуби, които е приел. В деня на двубоя, betting компании са се свързали с UFC за да съобщят за съмнителни промени в коефициентите, а те на свой ред са уведомили мениджъра на Bang, което допълнително го е панирало. Bang спечели двубоя, макар и със split decision, което е довело до системен тормоз от страна на брокерите, които са изгорели с крупни суми. Bang е уведомил полицията за да потърси закрила. 

 

Link to comment
U_think_U_Know_Me

Това събитие го очаквах поне две години по-рано. Да не забравяме и много съмнителните съдийски решения през годините.

Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!!

 

 

Link to comment

Малка корекция : Tae Hyun Bang всъщност печели с разделено решение , когато е трябвало да легне и заради това букитата са го натиснали в последствие , защото са изгърмяли с 4,3 кила кинти . 

Реално такива ситуации може и да се са случвали доста в миналото , но при бойци , които са влизали в УФЦ за пръв път и са знаели , че нема да ги бъде там .

За мен е по-интересен въпроса със съдиите , след оная чекия Малдонадо Федор в Русия . Примери бол . Имаше един мач на Санчез , май беше срещу Пиърсън , цял мач яде бой на умиране и накрая му дадоха 3 от 3 съдии победа с 30-27 ...

Link to comment

Да, оправих го. В UFC, хазартът е силно развит и бързо засичат подобни опити. UFC веднага са разпитали и двамата, а в самата битка нямаше нищо нередно. Bang се опитваше да победи, но накрая беше изненадан/притеснен от това, че спечели. С кариерата му в MMA, предполагам, е свършено. Трудно е да се пробва такова нещо в UFC, но на регионално ниво, както във всички спортове, се случва масово. 

Това с Fedor беше конфликт на интереси, защото съдиите бяха наети от руската федерация, на която Fedor е шеф. Световната ММА асоциация накрая обяви битката за draw, но така и не беше променен резултатът официално. 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...